Apple Marina Bay Sands tafels

Overzicht: Deze Apple-producten heeft Apple in 2020 uitgebracht

Komt er nog iets aan?

Het einde van 2020 komt in zicht en Apple heeft bijna alle producten van dit jaar uitgebracht. In dit artikel vind je het vernieuwde overzicht van Apple-producten die dit jaar verschenen zijn. Heeft Apple voor dit jaar toch nog een verrassing gepland?

Apple-producten in 2020

Met vier events achter de rug is 2020 een druk jaar geworden voor Apple. Tijdens WWDC 2020 kregen we alle nieuwe software te zien, in september volgden de Apple Watch en iPad Air en in oktober werden de nieuwe iPhones voorgesteld. Als kers op de taart volgden in november drie nieuwe Macs. Maar heeft Apple nog meer producten voor 2020 op de planning?

We wachten nog altijd op een aantal nieuwe producten, maar het lijkt erop dat die allemaal naar 2021 doorgeschoven zijn. Wel komt Apple in 2020 nog met een aantal accessoires.

Nog verwacht voor 2020:

Hoogstwaarschijnlijk doorgeschoven naar 2021:

Reeds verschenen:


Nog verwachte Apple-producten voor 2020
Voor de rest van het jaar staan nog maar een paar accessoires op de planning.

MagSafe Duo Charger

Kans: 100%
Mogelijke timing: december 2020

Apple heeft de MagSafe Duo Charger al aangekondigd, maar nog niet uitgebracht. Onlangs bleek wel dat de oplader door de FCC-keuring gekomen is en de eerste reviews van Amerikaanse media zijn al verschenen. Het kan dus niet al te lang meer duren voordat Apple deze dubbele oplader met MagSafe en Apple Watch-houder uitbrengt. De prijs van de MagSafe Duo Charger weten we al: €149,-.

Leren Sleeve voor iPhone 12

Kans: 100%
Mogelijke timing: december 2020

Het laatste accessoire van het jaar is waarschijnlijk de nieuwe leren sleeve voor de iPhone 12. Apple onthulde deze al in oktober, maar heeft hem nog niet uitgebracht. De sleeve gaat als een mapje om je iPhone heen, met een venster waardoor je de tijd kan aflezen. Je ziet daar ook wie er belt en met een polsbandje zorg je ervoor dat hij niet uit je handen valt. Maar je iPhone gebruiken terwijl hij in de sleeve zit, zit er niet in. Je moet namelijk altijd je toestel eruit halen voordat je hem kan gebruiken. De prijs is niet mis, want je betaalt voor deze leren hoes maar liefst €149,-.

Komt er nog meer aan?

Voor nu lijkt het erop dat dit nog de enige producten zijn die Apple in 2020 gaat uitbrengen. Toch is er nog een geruchtenlekker die zegt dat Apple een verrassing in petto heeft, al denken wij dat je daar niet teveel van moet verwachten.


Waarschijnlijk doorgeschoven naar 2021

Lang niet alles uit het geruchtencircuit komt nog dit jaar op de markt. Zo wordt er al eindeloos gespeculeerd over de AirTags, maar die zouden volgens de laatste geruchten pas in maart 2021 op de markt kunnen komen.

AirTag

Kans: 90%
Mogelijke timing: eerste kwartaal 2021

Er zijn inmiddels al heel veel aanwijzingen gevonden voor de AirTag, een tracker waarmee je zoekgeraakte spullen terug kan vinden. Deze maakt gebruik van de U1-chip, die ook in de iPhones van 2019 en 2020 en de Apple Watch Series 6 te vinden is. Met deze Ultra-Wideband chip kun je heel nauwkeurig de locatie bepalen. De Apple AirTag zou dan onderdeel uitmaken van de Zoek Mijn-app en een rechtstreekse concurrent zijn van de Tile. Door gebruik te maken van de verbinding met andere iPhone-bezitters, kun je zelfs voorwerpen opzoeken als je buiten het bereik van de tag bent. Apple gebruikt dit nu ook al om je iPhone makkelijker terug te vinden. Eerder noemde Apple de AirTags zelf nog in een supportvideo, dus beter bewijs kunnen we niet krijgen.

Maar ondanks alle geruchten is de AirTag nog steeds niet aangekondigd. De AirTag zou op zich wel in de startblokken staan, maar er wordt toch gesproken over een launch in maart 2021.

Lees hier onze recente geruchten over de AirTag.

Apple Tag

AirPods Studio

Kans: 90%
Mogelijke timing: eerste kwartaal 2021

Al in de eerste helft van 2018 schreven we over de komst van een koptelefoon van Apple. Door het succes van de AirPods zou Apple overwegen om een uitgebreide AirPods Studio te maken met enkele functies die op de AirPods gebaseerd zijn. Qua functies krijgt deze over-ear koptelefoon waarschijnlijk noise-cancellation (geluidsonderdrukking), aangezien de focus ligt op geluidskwaliteit. Apple zou van plan zijn om de hoofdtelefoon onder hun eigen merk uit te brengen. Ook zou de koptelefoon verwisselbare magnetische onderdelen hebben, zodat je hem naar eigen smaak kan aanpassen. Een ingebouwde U1-chip zorgt dat je de koptelefoon altijd goed draagt.

Er zou sprake zijn van productieproblemen en Apple zou de koptelefoon daarom hebben uitgesteld naar maart 2021.

Lees hier onze recente geruchten over de AirPods Studio.

AirPods Studio

Nieuwe AirPods

Kans 75%
Mogelijke timing: in de loop van 2021

De afgelopen maanden hebben we meermaals geruchten voorbij zien komen over een zogenaamde AirPods Pro Lite. Dit is mogelijk een nieuw setje AirPods met het design van de AirPods Pro, maar dan zonder ruisonderdrukking en transparantiemodus. Verdere details zoals de prijs en exacte release zijn nog niet bekend, hoewel er eerder gesproken werd over een release in mei. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De meest betrouwbare bronnen stellen nu dat Apple pas in 2021 met de AirPods 3 of AirPods X op de proppen komt. Ook de AirPods Pro 2 verschijnen mogelijk in de eerste helft van 2021.

Nieuwe Apple TV

Kans: 75%
Mogelijke timing: voorjaar 2021

Vorig jaar ging Apple TV+ van start, de nieuwe streamingdienst. De Apple TV speelt daarbij een belangrijke rol en het huidige model is alweer een paar jaar oud, dus het is best logisch als Apple werkt aan een nieuw model. Er zijn geruchten geweest over een Apple TV 5 maar de update zou wel een kleiner kunnen zijn dan gedacht. We vermoeden dat het slechts een iets verbeterde versie van de Apple TV 4K wordt, waar een U1-chip in zit. Erg veel moeite hoeft Apple er niet in te steken, want het bedrijf lijkt steeds meer in te zetten op bestaande tv’s, aangezien televisiefabrikanten massaal AirPlay 2 omarmen. Wel wordt er gesproken over een nieuwe afstandsbediening met U1, zodat je hem makkelijker kan vinden als hij weer eens tussen de bank verstopt zit.


Reeds verschenen Apple-producten in 2020

In de eerste maanden heeft Apple diverse nieuwe producten aangekondigd en uitgebracht. Vanwege het coronavirus verschenen sommige producten wat later dan gepland.

iPad Pro 2020

De iPad Pro 2020 werd in maart aangekondigd, met een release later in de maand. De nieuwe iPad Pro 2020 heeft een LiDAR Scanner voor augmented reality-toepassingen. Daarmee maakt de iPad een scan van de omgeving met allerlei kleine lichtpuntjes. Het voordeel is dat AR-apps nauwkeuriger zijn en sneller werken, omdat je niet meer hoeft te kalibreren. Ook zit er een tweede ultra-groothoeklens in de iPad Pro en een vernieuwde A12Z-chip met extra grafische core.

Magic Keyboard voor iPad

Tegelijkertijd met de iPad Pro 2020 kondigde Apple het Magic Keyboard voor iPad Pro aan. Dit is een toetsenbordhoes met een volledig Magic Keyboard én trackpad ingebouwd. Het toetsenbord heeft ook verlichting, zodat je makkelijker in het donker kan typen. Het mechanisme is hetzelfde als het schaarmechanisme bij de recente MacBooks, zoals de 16-inch Pro. De iPad Pro zweeft als het ware boven het toetsenbord. Het nieuwe accessoire werkt met zowel de nieuwe als vorige generatie iPad Pro.

iPad Pro Magic Keyboard

MacBook Air 2020

De MacBook Air Retina kreeg in maart een update. De nieuwe MacBook Air 2020 heeft niet alleen een nieuwe processor, maar ook het nieuwe Magic Keyboard. Hierdoor zijn de toetsen minder gevoelig voor kruimels en stof en is de button travel iets langer. Ook is de prijs gedaald van €1.249 naar €1.199.

Inmiddels is dit model alweer ingehaald door de nieuwe MacBook Air met M1-chip.

Mac mini 2020

De vernieuwde Mac mini van 2020 brengt alleen iets betere specificaties. Het enige wat Apple aangepast heeft, is dat je er nu standaard 256GB opslag bij krijgt in plaats van 128GB. Verder is de prijs iets hoger geworden. Andere onderdelen zoals de processor en werkgeheugen zijn gelijk gebleven.

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de nieuwste 4,7-inch iPhone, als vervanger van de iPhone 8 en opvolger van de eerste generatie iPhone SE. Het design is nagenoeg gelijk aan de iPhone 8, maar er zit wel een betere A13-chip en vernieuwde camera met portretmodus in. Ook zit er dualsim in en kan je kiezen uit wit, zwart en rood.

iPhone SE 2020

13-inch MacBook Pro

Naast de MacBook Air bracht Apple in mei ook nog een update voor de 13-inch MacBook Pro uit. Dit was nog het enige model met ouder vlindertoetsenbord, maar dat is in de 13-inch MacBook Pro 2020 verleden tijd. Apple heeft alle versies geüpdatet, zowel het instapmodel met twee poorten als het uitgebreide model met vier Thunderbolt-aansluitingen. Naast het nieuwe ingebouwde Magic Keyboard zijn er betere prestaties op het nieuwe model. Lees ook ons overzicht van de huidige MacBook Pro line-up.

Nieuwe iMac

Apple bracht in augustus 2020 de nieuwe iMac 2020 met Intel-chip uit. Het gaat alleen om een vernieuwd 27-inch model, terwijl de 21,5-inch versie ongewijzigd gebleven is. De nieuwe 27-inch iMac heeft een 10e generatie Intel-chip, standaard SSD-opslag en meer opties voor werkgeheugen. Ook het scherm is verbeterd, want er zit nu True Tone op en je kan tegen betaling kiezen voor een glas met nanotextuur. Het design van deze nieuwe iMac is identiek met die van voorgaande jaren.

Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE

Apple kondigde tijdens het september 2020-event twee nieuwe Apple Watch-modellen aan. De Apple Watch Series 6 is het nieuwe topmodel en bevat onder andere verbeterde always-on, bloedzuurstof meten en een hoogtemeter die altijd actief is. Als vervanger van de Apple Watch Series 3 kwam er de goedkopere uitvoering SE. Deze heeft het design van de nieuwste modellen, maar enkele functies ontbreken, waaronder always-on en ECG. Ook ligt de nadruk in watchOS 7 meer op slaapfunctie, maar die mogelijkheden krijg je op andere modellen ook. Verder verschenen er nieuwe bandjes, waaronder de Sololoop en Leather Link.

Verder lezen:

Apple Watch SE vs Apple Watch Series 6 vs Apple Watch Series 3.

iPad Air 2020 en standaard iPad 2020

De iPad 2020 line-up bestond begin van het jaar uit een divers aanbod, maar kon nog wel wat vernieuwingen gebruiken. Daarom heeft Apple twee nieuwe modellen aangekondigd, waaronder een nieuwe iPad Air met een design dat sterk op de iPad Pro lijkt. Touch ID zit daarbij verwerkt in de powerknop. De standaard iPad heeft een iets groter scherm en een snellere processor gekregen, maar veel meer niet. Voor mensen die niet te veel willen betalen kan het echter een prettige gedachte zijn dat hun iPad nog lang updates krijgt.

Een update voor de iPad mini kregen we niet.

Verder lezen:

Nieuwe diensten: Apple One en Fitness+

Apple heeft in het najaar twee nieuwe aangekondigd. Allereerst is het mogelijk om fitnessvideo’s te kijken en aan je conditie te werken met Fitness+. De dienst werkt nauw samen met de Apple Watch en gaat later in 2020 van start.

En om alle diensten te bundelen, is er Apple One. Dit is een allesomvattend pakket, waarin je meerdere diensten kan combineren tegen een lager tarief. Denk aan een combinatie van Apple Music, Apple Arcade en Apple TV+.

iPhone 12 kleuren

iPhone 12 serie

Dit jaar introduceerde tijdens het oktober-event Apple maar liefst vier nieuwe iPhone-modellen in het najaar. Nieuw is de extra kleine mini, terwijl de rest van de line-up vrijwel gelijk bleef aan vorig jaar. Maar intern zitten er allerlei vernieuwingen in, zoals 5G, een snellere processor en een OLED-scherm op alle modellen. Ook werken deze iPhones met MagSafe, een magneetsysteem voor opladers en accessoires. Er kwamen twee modellen van 6,1-inch en twee modellen met een afwijkende maat.

Verder lezen:

iPhone 12 MagSafe Duo.

MagSafe Charger

Komt de AirPower toch nog terug? Apple zou het project van de draadloze oplader weer opgepakt hebben en het resultaat is: de MagSafe Charger! Dit is een compleet ander product. In plaats van een brede oplaadmat met meerdere plekken heeft Apple gekozen voor een simpeler oplossing met magneet. Je plakt de iPhone vast aan de oplader, zodat deze niet kan verschuiven. Bovendien is op deze manier een hoger vermogen van 15 Watt haalbaar. Er komt ook nog een dubbele variant. Dit is een van de aankondigingen die we tijdens het oktober-event niet zagen aankomen, al lekte het vlak voor het even tóch nog weer uit.

HomePod mini

Apple heeft in 2020 ook geen nieuwe HomePod aangekondigd. Maar we kregen wel een kleinere variant. Die kost €99 en is voorlopig weer alleen verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk, de VS en enkele andere landen. De uitrol van de HomePod gaat behoorlijk traag, dus wij vragen ons af wanneer en of de HomePod ooit nog Nederland en België bereikt. Je kunt altijd nog de HomePod kopen in het buitenland of via een webshop als Belsimpel.nl maar we hadden toch liever officiële ondersteuning gezien, onder andere met Nederlandse Siri. De bolvormige HomePod mini is net als het grote model leverbaar in wit of spacegrijs.

HomePod met Apple-apparaten

MacBook Air met M1

De tweede nieuwe MacBook Air van dit jaar werd tijdens Apple’s november-event aangekondigd. De nieuwe MacBook Air heeft een Apple M1-chip en is één van de eerste modellen met een Apple Silicon-chip. Deze chip zorgt voor betere prestaties en een langere batterijduur. Apple heeft meteen ook afscheid genomen van de Intel MacBook Air van 2020 die in het voorjaar verscheen.

MacBook Pro met M1

Ook de MacBook Pro heeft dezelfde behandeling gekregen. De nieuwe MacBook Pro met M1-chip heeft betere prestaties en een langere accuduur dankzij de M1-chip. Maar hou er rekening mee dat de M1-chip voordelen maar ook nadelen heeft. Apple heeft alleen de 13-inch versie de update gegeven en alleen voor de twee instapmodellen. De duurdere variant met vier poorten is nog in Intel-versies verkrijgbaar. Dat geldt ook voor de 16-inch MacBook Pro.

Mac mini met M1

Tot slot is er de nieuwste Mac mini, ook met nieuwe M1-chip. Apple heeft ervoor gekozen om de Mac mini een upgrade te geven, omdat dit een voordelige instap Mac-desktop is. Daarmee zijn alle instap-Macs voorzien van een eigen Apple-chip. De verbeteringen vind je dus ook hier op het gebied van prestaties, al zijn er wel wat minder poorten aan de achterkant. Ook is het nieuwe model alleen in het zilver verkrijgbaar. De Intel-versie in spacegrijs is er nog alleen in een high-end uitvoering.

Bekijk ook ons artikel met Apple-producten in 2019, waarin we terugkijken op wat Apple vorig jaar allemaal uitgebracht heeft.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 19 oktober: Artikel volledig bijgewerkt nav september- en oktober-event.
  • 2020 - 14 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met de nieuwste geruchten en producten.
  • 2020 - 20 april: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na alle nieuwe geruchten en aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn twee versies: 21,5-inch en 27-inch. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e of 8e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.