Apple Store Fifth Avenue interieur

Overzicht: Deze Apple-producten verwachten we nog in 2020

Met welke producten komt Apple in 2020 op de proppen? In dit artikel vind je een overzicht van producten die Apple naar verwachting in 2020 uit gaat brengen, zodat je weet of je je aankoop nog even moet uitstellen. En welke producten zijn er nu al uitgebracht dit jaar?

Apple-producten in 2020

Het eerste kwartaal van 2020 zit erop en Apple heeft al diverse producten uitgebracht. Naarmate de maanden vorderen, krijgen we ook een steeds beter beeld van hoe de rest van het jaar eruit gaat zien. Daarom vind je hier de meest recente voorspellingen voor Apple-producten van 2020. Zo verwachten we weer de gebruikelijke updates in september, maar ook nog wat verrassingen en compleet nieuwe producten. Deze producten heeft Apple voor ons in 2020 in het verschiet. De producten in dit artikel staan op volgorde van verwachte verschijningsdatum.

Reeds verschenen:

Verwacht voor 2020:


Reeds verschenen Apple-producten in 2020
In het eerste kwartaal (met uitloop naar midden april) heeft Apple vijf nieuwe producten aangekondigd en uitgebracht. Vanwege het coronavirus verschenen sommige producten wat later dan gepland.

#1 iPad Pro 2020
De iPad Pro 2020 werd in maart aangekondigd, met een release later in de maand. De nieuwe iPad Pro 2020 heeft een LiDAR Scanner voor augmented reality-toepassingen. Daarmee maakt de iPad een scan van de omgeving met allerlei kleine lichtpuntjes. Het voordeel is dat AR-apps nauwkeuriger zijn en sneller werken, omdat je niet meer hoeft te kalibreren. Ook zit er een tweede ultra-groothoeklens in de iPad Pro en een vernieuwde A12Z-chip met extra grafische core.

#2 Magic Keyboard voor iPad
Tegelijkertijd met de iPad Pro 2020 kondigde Apple het Magic Keyboard voor iPad Pro aan. Dit is een toetsenbordhoes met een volledig Magic Keyboard én trackpad ingebouwd. Het toetsenbord heeft ook verlichting, zodat je makkelijker in het donker kan typen. Het mechanisme is hetzelfde als het schaarmechanisme bij de recente MacBooks, zoals de 16-inch Pro. De iPad Pro zweeft als het ware boven het toetsenbord. Het nieuwe accessoire werkt met zowel de nieuwe als vorige generatie iPad Pro.

iPad Pro Magic Keyboard

#3 MacBook Air 2020
De MacBook Air Retina kreeg in maart een update. De nieuwe MacBook Air 2020 heeft niet alleen een nieuwe processor, maar ook het nieuwe Magic Keyboard. Hierdoor zijn de toetsen minder gevoelig voor kruimels en stof en is de button travel iets langer. Ook is de prijs gedaald van €1249 naar €1199.

#4 Mac mini 2020
De vernieuwde Mac mini van 2020 brengt alleen iets betere specificaties. Het enige wat Apple aangepast heeft, is dat je er nu standaard 256GB opslag bij krijgt in plaats van 128GB. Verder is de prijs iets hoger geworden. Andere onderdelen zoals de processor en werkgeheugen zijn gelijk gebleven.

#5 iPhone SE 2020
De iPhone SE 2020 is de nieuwste 4,7-inch iPhone, als vervanger van de iPhone 8 en opvolger van de eerste generatie iPhone SE. Het design is nagenoeg gelijk aan de iPhone 8, maar er zit wel een betere A13-chip en vernieuwde camera met portretmodus in. Ook zit er dualsim in en kan je kiezen uit wit, zwart en rood.

iPhone SE 2020

Verwachte Apple-producten voor 2020
Voor de rest van het jaar staan nog heel veel producten op de planning. Hou er wel rekening mee dat de releasetiming van nieuwe producten vanwege het coronavirus vaak nog erg onzeker is.

#6 13-inch MacBook Pro
Kans: 80%
Mogelijke timing: tweede kwartaal 2020

Naast de MacBook Air verwachten we dit voorjaar ook nog een update voor de 13-inch MacBook Pro. Dit is momenteel nog het enige model met ouder vlindertoetsenbord en is daarom een minder goede koop. We verwachten dat een nieuwe versie dus in ieder geval een nieuw toetsenbord krijgt, maar mogelijk ook verbeteringen in de speakers en de processor. De vraag die nog onbeantwoord is, is of het scherm een upgrade krijgt naar 14-inch. De kans hierop lijkt aanwezig, zeker gezien de 15-inch MacBook Pro al een upgrade naar 16-inch gekregen heeft.

#7 AirPods
Kans 70%
Mogelijke timing: tweede of derde kwartaal 2020

Het afgelopen voorjaar hebben we meermaals geruchten voorbij zien komen over een zogenaamde AirPods Pro Lite. Dit is mogelijk een nieuw setje AirPods met het design van de AirPods Pro, maar dan zonder ruisonderdrukking en transparantiemodus. Verdere details zoals de prijs en exacte release zijn nog niet bekend, hoewel er gesproken wordt over een release samen met de vernieuwde 13-inch MacBook Pro in mei.

#8 AirTag
Kans: 50%
Mogelijke timing: tweede of derde kwartaal 2020

Er zijn inmiddels al heel veel aanwijzingen gevonden voor de Apple-tag genaamd AirTag, een tracker waarmee je zoekgeraakte spullen terug kan vinden. De 2019 iPhones hebben een U1-chip aan boord, een Ultra-Wideband chip waarmee je heel nauwkeurig de locatie kan bepalen. De Apple AirTag zou dan onderdeel uitmaken van de Zoek Mijn-app en een rechtstreekse concurrent zijn van de Tile. Door gebruik te maken van de verbinding met andere iPhone-bezitters, kun je zelfs voorwerpen opzoeken als je buiten het bereik bent. Apple gebruikt dit nu ook al om je iPhone makkelijker terug te vinden. Onlangs noemde Apple de AirTags zelf nog in een supportvideo, dus beter bewijs kunnen we niet krijgen.

Apple Tag

#9 Nieuwe iMac
Kans: 60%
Mogelijke timing: tweede of derde kwartaal 2020

De verwachting is dat Apple dit jaar ook nog met een nieuwe iMac komt. Veel details zijn er nog niet, maar betrouwbare bronnen hebben al aangegeven dat Apple hieraan werkt. Als wij een gokje moeten wagen, denken we dat Apple deze keer aan een iets grotere update werkt dan de afgelopen jaren het geval is. Apple gebruikt nu al jaren hetzelfde design en verbetert alleen de specificaties. Een groter redesign met een aankondiging tijdens bijvoorbeeld de WWDC is zeker niet ondenkbaar, maar het zou ook kunnen dat Apple hem iets later in het jaar aankondigt.

#10 HomePod mini
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede of derde kwartaal 2020

We vragen ons bij de HomePod twee dingen af: wanneer komt de HomePod in Nederland uit en brengt Apple nog een geheel nieuwe versie uit? De uitrol van de HomePod gaat behoorlijk traag, dus wij vragen ons af wanneer en of de HomePod nog Nederland en België bereikt. Als dat niet het geval is, kan Apple misschien maar beter wachten tot ze een nieuwe HomePod klaar hebben en die tegelijkertijd in meerdere landen uitbrengen. En dan wel gelijk in Nederland en België graag! Er gaan wel geruchten over een nieuwe kleinere HomePod mini met een lagere prijs. Maar voor nu – je kan altijd nog de HomePod kopen in het buitenland of via een webshop als Belsimpel.nl, als je er echt niet meer op kan wachten.

#11 Nieuwe Apple TV
Kans: 50%
Mogelijke timing: tweede helft 2020

In het afgelopen najaar startte Apple met TV Plus, de nieuwe streamingdienst. De Apple TV speelt daarbij een belangrijke rol, dus het is niet geheel ondenkbaar dat Apple in 2020 misschien wel een nieuw model uit gaat brengen. Er is een aantal geruchten geweest over de Apple TV 5. De nieuwe Apple TV zou een snellere A12-chip krijgen, als upgrade van de A10X-chip. Of Apple dit model in de markt gaat zetten als een compleet nieuw model of dat het gaat om slechts een verbeterde versie van de Apple TV 4K, is niet helemaal duidelijk. Er is namelijk ook gesproken over een vernieuwde Apple TV 4K en zelfs een Apple TV 6 met meer opslag. Eén ding is zeker: een vernieuwing zoals in 2015 bij de introductie van tvOS hoeven we niet te verwachten. Bovendien lijkt Apple steeds meer in te zetten op bestaande tv’s, aangezien televisiefabrikanten massaal AirPlay 2 toevoegen.

#12 Meer nieuwe MacBooks
Kans: 50%
Mogelijke timing: najaar 2020

Eerder dit jaar verscheen al de nieuwe MacBook Air en we verwachten in het voorjaar een update voor de 13-inch versie. Maar er zijn ook geruchten over mini-LED in MacBooks. We denken dat Apple de 16-inch MacBook Pro een mini-LED-update geeft, waarna de andere modellen in 2021 dit nieuwe scherm krijgen. Apple zal dus verspreid over 2020 de nieuwe MacBooks uitbrengen. Toch is er een kans dat Apple een update voor de 16-inch MacBook Pro uitstelt tot 2021. Er is ook nog een gerucht die stelt dat de 12-inch MacBook terugkeert met ARM-chip. De overgang naar ARM verwachten we echter pas in 2021.

16-inch MacBook Pro

#13 2020 iPhones
Wat betreft de iPhone lijkt het een spannend jaar te worden. Naast de iPhone SE 2020 staan in september de gebruikelijke updates alweer op ons te wachten. Als we de geruchten mogen geloven, zou het gaan om maar liefst vier nieuwe modellen: één 5,4-inch, twee 6,1-inch en een 6,7-inch model, allemaal met OLED-scherm. Eén van de twee 6,1-inch modellen krijgt mogelijk twee cameralenzen (als opvolger van de iPhone 11), terwijl de andere drie lenzen krijgt als opvolger van de 5,8-inch iPhone 11 Pro. Dat zou betekenen dat de iPhone 11 Pro-opvolger een stukje groter wordt, want ook de Max krijgt er 0,2-inch bij.

De line-up zou dan dus bestaan uit twee series:

iPhone 2021 line-up Ming-Chi Kuo

Het is nog maar de vraag hoeveel er waar is van deze geruchten. Plannen kunnen altijd wijzigen en september is nog ver weg. Waar we in ieder geval wel zeker van zijn, is dat 5G eindelijk naar de iPhone komt. Hoewel nog niet duidelijk is of we daar in Nederland meteen wat aan hebben, ben je met deze modellen mogelijk wel al voorbereid op de toekomst. Lees meer in onze round-up van de 2020 iPhones.

#14 2020 iPads
Kans: 85%
Mogelijke timing: derde of vierde kwartaal 2020

De huidige iPad 2020 line-up bestaat uit een divers aanbod, maar daarin zitten wel enkele modellen uit 2019. Eind 2020 zou daar verandering in kunnen komen. Er zijn een paar geruchten over een nieuwe standaard iPad en een opvolger van de iPad Air 2019, maar wat hier dan nieuw is, is nog onduidelijk. Een vaag gerucht voorspelt dat de iPad Air een Touch ID-sensor in het scherm krijgt, maar wij zetten daar onze vraagtekens bij. Maar dát er nieuwe iPads op de planning staan mag geen geheim zijn. Een update voor de iPad mini verwachten we de komende tijd nog niet.

#15 Apple Watch Series 6
Kans: 90%
Mogelijke timing: derde kwartaal 2020

Dit jaar lijkt de langverwachte slaapfunctie van de Apple Watch er eindelijk aan te komen. Er zijn het afgelopen jaar meerdere geruchten geweest en in 2020 verwachten we dat Apple eindelijk overstag gaat. De grote vraag blijft dan wel: wordt dit een functie exclusief voor de Apple Watch Series 6 of hebben eigenaren van voorgaande modellen er ook nog wat aan?

Apple Watch waterbestendiger

Los van de slaapfunctie, denken we dat 2020 ook een belangrijk jaar voor de Apple Watch wordt. Na de ietwat magere update in 2019, verwachten we meer vernieuwing in het komende jaar. Zo gaan er al een tijd geruchten dat Apple voor het eerst kiest voor een micro-LED. De massaproductie van microLED start in de tweede helft van 2020 en mogelijk is de Apple Watch het eerste Apple-product dat hier gebruik van gaat maken. Het grote voordeel is dat het scherm dunner is, dus wie weet dat de Apple Watch zelf ook een iets slanker design krijgt.

#16 Apple-koptelefoon
Kans: 90%
Mogelijke timing: najaar 2020

Al in de eerste helft van 2018 schreven we over de komst van een koptelefoon van Apple. Door het succes van de AirPods zou Apple overwegen om een uitgebreide Apple-koptelefoon te maken met enkele functies die op de AirPods gebaseerd zijn. Qua functies krijgt deze over-ear koptelefoon waarschijnlijk noise-cancellation (geluidsonderdrukking), aangezien de focus ligt op geluidskwaliteit. Apple zou van plan zijn om de hoofdtelefoon onder hun eigen merk uit te brengen, in plaats van Beats. De laatste geruchten voorspellen verwisselbare magnetische onderdelen voor Apple’s hoofdtelefoon, zodat je hem naar eigen smaak kan aanpassen. Het lijkt erop dat de koptelefoon rond het einde van het jaar beschikbaar komt.

Concept Apple koptelefoon door Curved

#17 Nieuwe draadloze oplader
Kans: 25%
Mogelijke timing: onduidelijk

Komt de AirPower toch nog terug? Apple zou het project van de draadloze oplader weer opgepakt hebben, nadat eerder de stekker uit het project getrokken werd. Er zijn geruchten over een kleinere AirPower draadloze oplader, die geschikt zou zijn voor één apparaat. Daarnaast wordt er nog steeds geëxperimenteerd met een oplader die meerdere apparaten tegelijkertijd kan opladen, al zijn de details nog schaars. We juichen in ieder geval niet te vroeg, gezien het Apple jaren geleden niet gelukt is om de AirPower uit te brengen.

Of Apple nog grootse plannen heeft met andere producten, is nog lastig te zeggen. Er is nog een gerucht over een eigen gamecontroller van Apple, maar dat zien wij toch niet zo heel snel gebeuren. Van de iPad mini, iPod touch en Mac Pro verwachten we niks nieuws, omdat Apple deze modellen slechts een keer in de zoveel jaar voorziet van een update. Wat betreft de iMac Pro is de toekomst nog onzeker. Dit model begint zo langzaamaan achter te lopen, want na de eerste release in 2017 zijn er eigenlijk geen grote updates meer geweest.

Bekijk ook ons artikel met Apple-producten in 2019, waarin we terugkijken op wat Apple het afgelopen jaar allemaal uitgebracht heeft. Daarnaast lees je in ons Apple-jaaroverzicht 2019 wat er allemaal gebeurde op het gebied van Apple.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 20 april: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na alle nieuwe geruchten en aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2020, 12:30
Categorie iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, apple watch series 6, ipad pro, macbook pro
Devices Apple Watch Series 6, HomePod, iPad Pro 2020, iPhone 2020, MacBook Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.