Apple Store Fifth Avenue interieur

Overzicht: Deze Apple-producten verwachten we nog in 2020

Met welke producten komt Apple in 2020 nog op de proppen? In dit artikel vind je een overzicht van producten die Apple naar verwachting in 2020 uit gaat brengen, zodat je weet of je je aankoop nog even moet uitstellen. En welke producten zijn er nu al uitgebracht dit jaar?

Apple-producten in 2020

Op 15 september is Apple’s september 2020-event. Apple gaat hier weer meerdere nieuwe producten aankondigen, maar het is nog altijd de vraag welke precies de revu passeren. De afgelopen maanden heeft Apple namelijk al diverse producten uitgebracht. Hoe ziet de rest van het jaar eruit? Je vindt hier de meest recente voorspellingen voor Apple-producten van 2020. Zo verwachten we weer de gebruikelijke updates in het najaar, maar ook nog wat verrassingen en compleet nieuwe producten. Deze producten heeft Apple voor ons in 2020 in het verschiet. De producten in dit artikel staan op volgorde van verwachte verschijningsdatum.

Reeds verschenen:

Verwacht voor 2020:


Reeds verschenen Apple-producten in 2020
In de eerste vijf maanden heeft Apple zes nieuwe producten aangekondigd en uitgebracht. Vanwege het coronavirus verschenen sommige producten wat later dan gepland.

#1 iPad Pro 2020
De iPad Pro 2020 werd in maart aangekondigd, met een release later in de maand. De nieuwe iPad Pro 2020 heeft een LiDAR Scanner voor augmented reality-toepassingen. Daarmee maakt de iPad een scan van de omgeving met allerlei kleine lichtpuntjes. Het voordeel is dat AR-apps nauwkeuriger zijn en sneller werken, omdat je niet meer hoeft te kalibreren. Ook zit er een tweede ultra-groothoeklens in de iPad Pro en een vernieuwde A12Z-chip met extra grafische core.

#2 Magic Keyboard voor iPad
Tegelijkertijd met de iPad Pro 2020 kondigde Apple het Magic Keyboard voor iPad Pro aan. Dit is een toetsenbordhoes met een volledig Magic Keyboard én trackpad ingebouwd. Het toetsenbord heeft ook verlichting, zodat je makkelijker in het donker kan typen. Het mechanisme is hetzelfde als het schaarmechanisme bij de recente MacBooks, zoals de 16-inch Pro. De iPad Pro zweeft als het ware boven het toetsenbord. Het nieuwe accessoire werkt met zowel de nieuwe als vorige generatie iPad Pro.

iPad Pro Magic Keyboard

#3 MacBook Air 2020
De MacBook Air Retina kreeg in maart een update. De nieuwe MacBook Air 2020 heeft niet alleen een nieuwe processor, maar ook het nieuwe Magic Keyboard. Hierdoor zijn de toetsen minder gevoelig voor kruimels en stof en is de button travel iets langer. Ook is de prijs gedaald van €1249 naar €1199.

#4 Mac mini 2020
De vernieuwde Mac mini van 2020 brengt alleen iets betere specificaties. Het enige wat Apple aangepast heeft, is dat je er nu standaard 256GB opslag bij krijgt in plaats van 128GB. Verder is de prijs iets hoger geworden. Andere onderdelen zoals de processor en werkgeheugen zijn gelijk gebleven.

#5 iPhone SE 2020
De iPhone SE 2020 is de nieuwste 4,7-inch iPhone, als vervanger van de iPhone 8 en opvolger van de eerste generatie iPhone SE. Het design is nagenoeg gelijk aan de iPhone 8, maar er zit wel een betere A13-chip en vernieuwde camera met portretmodus in. Ook zit er dualsim in en kan je kiezen uit wit, zwart en rood.

iPhone SE 2020

#6 13-inch MacBook Pro
Naast de MacBook Air bracht Apple in mei ook nog een update voor de 13-inch MacBook Pro uit. Dit was nog het enige model met ouder vlindertoetsenbord, maar dat is in de 13-inch MacBook Pro 2020 verleden tijd. Apple heeft alle versies geüpdatet, zowel het instapmodel met twee poorten als het uitgebreide model met vier Thunderbolt-aansluitingen. Naast het nieuwe ingebouwde Magic Keyboard zijn er betere prestaties op het nieuwe model. Lees ook ons overzicht van de huidige MacBook Pro line-up.

#7 Nieuwe iMac
Apple bracht in augustus 2020 de nieuwe iMac 2020 met Intel-chip uit. Het gaat alleen om een vernieuwd 27-inch model, terwijl de 21,5-inch versie ongewijzigd gebleven is. De nieuwe 27-inch iMac heeft een 10e generatie Intel-chip, standaard SSD-opslag en meer opties voor werkgeheugen. Ook het scherm is verbeterd, want er zit nu True Tone op en je kan tegen betaling kiezen voor een glas met nanotextuur. Het design van deze nieuwe iMac is identiek met die van voorgaande jaren.

Verwachte Apple-producten voor 2020
Voor de rest van het jaar staan nog heel veel producten op de planning. Hou er wel rekening mee dat de releasetiming van nieuwe producten vanwege het coronavirus vaak nog erg onzeker is.

#8 AirTag
Kans: 75%
Mogelijke timing: derde of vierde kwartaal 2020

Er zijn inmiddels al heel veel aanwijzingen gevonden voor de Apple-tag genaamd AirTag, een tracker waarmee je zoekgeraakte spullen terug kan vinden. De 2019 iPhones hebben een U1-chip aan boord, een Ultra-Wideband chip waarmee je heel nauwkeurig de locatie kan bepalen. De Apple AirTag zou dan onderdeel uitmaken van de Zoek Mijn-app en een rechtstreekse concurrent zijn van de Tile. Door gebruik te maken van de verbinding met andere iPhone-bezitters, kun je zelfs voorwerpen opzoeken als je buiten het bereik van de tag bent. Apple gebruikt dit nu ook al om je iPhone makkelijker terug te vinden. Eerder noemde Apple de AirTags zelf nog in een supportvideo, dus beter bewijs kunnen we niet krijgen. Misschien dat we hier tijdens het september 2020-event een glimp van zien, maar anders volgt dit accessoire in het najaar.

Apple Tag

#9 AirPods Studio
Kans: 90%
Mogelijke timing: derde of vierde kwartaal 2020

Al in de eerste helft van 2018 schreven we over de komst van een koptelefoon van Apple. Door het succes van de AirPods zou Apple overwegen om een uitgebreide AirPods Studio te maken met enkele functies die op de AirPods gebaseerd zijn. Qua functies krijgt deze over-ear koptelefoon waarschijnlijk noise-cancellation (geluidsonderdrukking), aangezien de focus ligt op geluidskwaliteit. Apple zou van plan zijn om de hoofdtelefoon onder hun eigen merk uit te brengen, in plaats van Beats. De laatste geruchten voorspellen verwisselbare magnetische onderdelen voor Apple’s hoofdtelefoon, zodat je hem naar eigen smaak kan aanpassen. Het lijkt erop dat de koptelefoon rond het einde van het jaar beschikbaar komt, misschien wel tijdens het september event.

Concept Apple koptelefoon door Curved

#10 HomePod mini
Kans: 75%
Mogelijke timing: derde of vierde kwartaal 2020

We vragen ons bij de HomePod twee dingen af: wanneer komt de HomePod in Nederland uit en brengt Apple nog een geheel nieuwe versie uit? De uitrol van de HomePod gaat behoorlijk traag, dus wij vragen ons af wanneer en of de HomePod nog Nederland en België bereikt. Als dat niet het geval is, kan Apple misschien maar beter wachten tot ze een nieuwe HomePod klaar hebben en die tegelijkertijd in meerdere landen uitbrengen. En dan wel gelijk in Nederland en België graag! Er gaan wel geruchten over een nieuwe kleinere HomePod mini met een lagere prijs. Deze zou nog dit najaar uit moeten komen. Het is dan waarschijnlijk een aanvulling op de huidige HomePod, die dus in het assortiment blijft. Maar voor nu – je kan altijd nog de HomePod kopen in het buitenland of via een webshop als Belsimpel.nl, als je er echt niet meer op kan wachten.

#11 2020 iPhones
Kans: 100%
Mogelijke timing: derde of vierde kwartaal 2020

Wat betreft de iPhone lijkt het een spannend jaar te worden. Naast de iPhone SE 2020 staan in het najaar de gebruikelijke updates alweer op ons te wachten. Als we de geruchten mogen geloven, zou het gaan om maar liefst vier nieuwe modellen: één 5,4-inch, twee 6,1-inch en een 6,7-inch model, allemaal met OLED-scherm. Eén van de twee 6,1-inch modellen krijgt mogelijk twee cameralenzen (als opvolger van de iPhone 11), terwijl de andere drie lenzen krijgt als opvolger van de 5,8-inch iPhone 11 Pro. Dat zou betekenen dat de iPhone 11 Pro-opvolger een stukje groter wordt, want ook de Max krijgt er 0,2-inch bij.

De line-up zou dan dus bestaan uit twee series:

iPhone 2021 line-up Ming-Chi Kuo

Bovendien lijkt het er sterk op dat 5G eindelijk naar de iPhone komt. Hoewel nog niet duidelijk is of we daar in Nederland meteen wat aan hebben, ben je met deze modellen mogelijk wel al voorbereid op de toekomst. De grote vraag is nog altijd wanneer Apple deze nieuwe iPhones gaat aankondigen. De meest betrouwbare geruchten voorspellen een aankondiging in oktober, wat betekent dat de iPhone 12 dus niet tijdens het september event besproken wordt. Lees meer in onze round-up van de 2020 iPhones.

#12 Apple Watch Series 6 en opvolger Series 3
Kans: 100%
Mogelijke timing: derde kwartaal 2020

Dit jaar komt de langverwachte slaapfunctie van de Apple Watch er eindelijk aan. In watchOS 7 zit een nieuwe Slaap-app en andere functies die je slaappatroon in kaart brengen. Hoewel dit werkt op alle modellen die watchOS 7 kunnen draaien, zou het zomaar kunnen dat de Apple Watch Series 6 nog iets extra’s krijgt op dit gebied.

Apple Watch waterbestendiger

Los van de slaapfunctie, denken we dat 2020 ook een belangrijk jaar voor de Apple Watch wordt. Na de ietwat magere update in 2019, verwachten we meer vernieuwing in het komende jaar. Apple zou met de Series 6 je zuurstofgehalte in je bloed laten meten. Dit is vaak een goede indicatie voor hartproblemen. Ook zou Apple een nieuwe kleur overwegen. Het design blijft wel grotendeels hetzelfde. Er waren jaren geleden geruchten over een scherm van micro-LED. Inmiddels lijkt het er sterk op dat we daar nog wel minimaal een jaar op moeten wachten.

Bovendien werkt Apple nog aan een tweede Apple Watch. Dit zou een opvolger van de Apple Watch Series 3 moeten zijn, met een net zo’n betaalbare prijs. Dit nieuwe model mist dan enkele functies die je wel op de duurdere Apple Watches vindt, zoals een always-on scherm en de ECG. Sommige bronnen spreken over het design dat Apple sinds de Apple Watch Series 4 gebruikt. Maar het zou ons ook niets verbazen als Apple dezelfde aanpak doet als bij de iPhone SE 2020: een ouder design, maar dan wel met snellere chip. In dat geval heeft het horloge het ontwerp van de Series 3. Meer lees je in onze vooruitblik op de Apple Watch in 2020.

#13 2020 iPads
Kans: 85%
Mogelijke timing: derde kwartaal 2020

De huidige iPad 2020 line-up bestaat uit een divers aanbod, maar daarin zitten wel enkele modellen uit 2019. Eind 2020 zou daar verandering in kunnen komen. Er is een aantal geruchten over een nieuwe standaard iPad en een iPad Air 2020. De iPad Air 2020 krijgt vermoedelijk hetzelfde design als de huidige iPad Pro en zou gebaseerd zijn op de 11-inch versie. Dat betekent dus geen thuisknop meer. Maar er zou geen Face ID in komen. Hoe gaat Apple Touch ID dan verwerken? Een vaag gerucht voorspelde dat de iPad Air een Touch ID-sensor in het scherm krijgt, maar wij zetten daar onze vraagtekens bij. Een andere mogelijkheid is een Touch ID-sensor in de powerknop.

De standaard-iPad krijgt mogelijk een iets groter scherm met een snellere processor. Er gaan geruchten over een 10,8-inch display. Apple gebruikt op de instap-iPad al sinds 2018 dezelfde A10-chip, dus het wordt wel eens tijd voor een upgrade.

Een update voor de iPad mini met iets groter 9-inch scherm, verwachten we pas in 2021. Lees meer in onze vooruitblik op de 2020 iPads.

#14 Meer nieuwe MacBooks
Kans: 30%
Mogelijke timing: najaar 2020/begin 2021

Eerder dit jaar verscheen al de nieuwe MacBook Air en 13-inch MacBook Pro. Maar er zijn ook geruchten over mini-LED in MacBooks. We denken dat Apple de 16-inch MacBook Pro als eerste een mini-LED-update geeft, waarna de andere modellen later volgen. Maar wanneer die update voor de 16-inch komt, is nog de vraag. Apple zou de eerste mini-LED-producten pas in 2021 uitbrengen, dus de kans dat dat nog dit jaar gebeurt lijkt klein. Apple zal dus verspreid over 2020 de nieuwe MacBooks uitbrengen. Er is ook nog een gerucht die stelt dat de 12-inch MacBook terugkeert met ARM-chip. Apple zou eind 2020 de eerste MacBook met Apple Silicon uit willen brengen.

16-inch MacBook Pro

#15 Nieuwe Apple TV
Kans: 75%
Mogelijke timing: najaar 2020/voorjaar 2021

In het afgelopen najaar startte Apple met TV Plus, de nieuwe streamingdienst. De Apple TV speelt daarbij een belangrijke rol, dus het is niet geheel ondenkbaar dat Apple in 2020 misschien wel een nieuw model uit gaat brengen. Er is een aantal geruchten geweest over de Apple TV 5. De nieuwe Apple TV zou een snellere A12-chip krijgen, als upgrade van de A10X-chip. Of Apple dit model in de markt gaat zetten als een compleet nieuw model of dat het gaat om slechts een verbeterde versie van de Apple TV 4K, is niet helemaal duidelijk. Er is namelijk ook gesproken over een vernieuwde Apple TV 4K en zelfs een Apple TV 6 met meer opslag. De nieuwste geruchten denken dat de Apple TV mogelijk in 2021 komt. Er zou dan een nieuwe afstandsbediening bij zitten, die je met de Zoek Mijn-app kan terugvinden. Eén ding is zeker: een vernieuwing zoals in 2015 bij de introductie van tvOS hoeven we niet te verwachten. Bovendien lijkt Apple steeds meer in te zetten op bestaande tv’s, aangezien televisiefabrikanten massaal AirPlay 2 toevoegen.

#16 Nieuwe draadloze oplader
Kans: 25%
Mogelijke timing: onduidelijk

Komt de AirPower toch nog terug? Apple zou het project van de draadloze oplader weer opgepakt hebben, nadat eerder de stekker uit het project getrokken werd. Er zijn geruchten over een kleinere AirPower draadloze oplader, die geschikt zou zijn voor één apparaat. Daarnaast wordt er nog steeds geëxperimenteerd met een oplader die meerdere apparaten tegelijkertijd kan opladen, al zijn de details nog schaars. We juichen in ieder geval niet te vroeg, gezien het Apple jaren geleden niet gelukt is om de AirPower uit te brengen.

#17 Nieuwe AirPods
Kans 50%
Mogelijke timing: onduidelijk (mogelijk 2021)

Het afgelopen voorjaar hebben we meermaals geruchten voorbij zien komen over een zogenaamde AirPods Pro Lite. Dit is mogelijk een nieuw setje AirPods met het design van de AirPods Pro, maar dan zonder ruisonderdrukking en transparantiemodus. Verdere details zoals de prijs en exacte release zijn nog niet bekend, hoewel er gesproken werd over een release samen met de vernieuwde 13-inch MacBook Pro in mei. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De meest betrouwbare bronnen stellen nu dat Apple pas in 2021 met de AirPods 3 op de proppen komt.

Of Apple nog grootse plannen heeft met andere producten, is nog lastig te zeggen. Er is nog een gerucht over een eigen gamecontroller van Apple, maar dat zien wij toch niet zo heel snel gebeuren. Van de iPod touch en Mac Pro verwachten we niks nieuws, omdat Apple deze modellen slechts een keer in de zoveel jaar voorziet van een update. Wat betreft de iMac Pro is de toekomst nog onzeker. Dit model begint zo langzaamaan achter te lopen, want na de eerste release in 2017 zijn er eigenlijk geen grote updates meer geweest.

Tot slot lijkt Apple ook nog plannen te hebben voor nieuwe diensten. Allereerst is er mogelijk een fitnessdienst van Apple op komst, waarmee je tegen betaling workout-video’s kan kijken via je iPhone, iPad en Apple TV. De dienst zou ook samenwerken met de Apple Watch. En om alle diensten te bundelen, werkt Apple ook nog aan Apple One. Dit is een allesomvattend pakket, waarin je meerdere diensten kan combineren tegen een lager tarief. Denk aan een combinatie van Apple Music, Apple Arcade en Apple TV+.

Bekijk ook ons artikel met Apple-producten in 2019, waarin we terugkijken op wat vorig jaar allemaal uitgebracht heeft.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 14 september, 12:33: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met de nieuwste geruchten en producten.
  • 2020 - 20 april, 11:49: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na alle nieuwe geruchten en aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 is de aankomende smartwatch van Apple. De Apple Watch Series 6 verschijnt in twee formaten: 40mm en 44mm. Apple gaat vermoedelijk nieuwe gezondheidsfuncties toevoegen, zoals het meten van het zuurstofgehalte in je bloed. Ook verdwijnt in dit model het Force Touch-display.

Apple Watch Series 6

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.