iPad Air 2019 en iPad mini 2019

iPad kopen in Nederland: prijzen, aanbiedingen en meer

Helemaal bijgewerkt voor de nieuwste modellen

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad en iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Prijs vanaf €359,-

iPad kopen

Voor de aanschaf van een iPad heb je keuze uit verschillende iPad modellen. Het standaardmodel iPad van 9,7-inch is ideaal voor de meeste gebruikers. Ben je een veeleisende gebruiker of wil je een iPad kopen voor zwaardere grafische toepassingen, dan is er de iPad Air 2019 of de iPad Pro in twee formaten. Voor mensen die een compacte iPad willen kopen is er de iPad mini.


Het iPad-assortiment ziet er in 2019 zo uit:

Heb je al een iPad, maar weet je niet wat voor model? Kijk dan in ons overzicht “Welke iPad heb ik?

iPad Air 2019 en iPad mini 2019

Heb je moeite met kiezen? Dan helpen we je met iPad vergelijken in onze keuzehulp. Daarin bespreken we alle modellen: de iPad Pro, iPad mini en het standaardmodel van 9,7-inch. Daarnaast zou je ook een tweedehands iPad kunnen overwegen, of een afgeprijsd model van vorig jaar.

Ik wil een iPad Pro kopen

De iPad Pro is gericht op professionele gebruikers zoals fotografen en creatieve professionals. Je kunt kiezen uit twee formaten: 12,9-inch en 11-inch (beide 2018-model). Het bijzondere van deze iPad modellen is dat ze voorzien zijn van een Smart Connector waarop je accessoires zoals toetsenborden kunt aansluiten. Ook kun je bij de iPad Pro de Apple Pencil gebruiken om extra nauwkeurig op het scherm te kunnen tekenen en schrijven. Dit zijn extra krachtige modellen waarin de nieuwste technische snufjes zitten. De nieuwste iPad Pro 2018 heeft een geheel nieuw design met Face ID en zonder thuisknop. De iPad Pro prijzen liggen dan ook wat hoger. De iPad Pro 10,5-inch uit 2017 is een uitlopend model dat inmiddels niet meer bij Apple verkocht wordt, maar nog wel bij andere winkeliers verkrijgbaar is. Deze iPad is opgevolgd door de iPad Air 2019.

Dit zijn de iPad Pro prijzen:

Ik wil een middenklasse iPad kopen (10,5-inch)

De iPad Air 2019 is de nieuwste iPad die een fractie groter is dan de standaard 9,7-inch iPad. Wil je een iPad Air kopen? De iPad Air 2019 heeft een 10,5-inch scherm en is voorzien van True Tone, waardoor het beeld meekleurt met de lichtomstandigheden. Deze iPad is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de snelheid van de iPad Pro, maar die daar niet meteen de hoofdprijs voor willen betalen. Ook heeft deze iPad Air 2019 nog een thuisknop met Touch ID. De iPad Air 2019 werkt ook met de eerste generatie Apple Pencil en het 10,5-inch Smart Keyboard.

iPad Air smart keyboard en apple pencil

Ik wil een standaard iPad kopen (9,7-inch)

De 9,7-inch iPad is het standaardmodel van de iPad, gericht op gewone gebruikers. Dit model is dan ook een stuk goedkoper dan de iPad Pro en is bedoeld voor niet-intensieve taken zoals video kijken en internetten. Het nieuwste model van de 9,7-inch iPad verscheen in het voorjaar van 2018 en is net als alle andere verkrijgbaar bij de Apple Store. Lees ook de iPad 2018 reviews waarin je leest over de ervaringen met deze tablet. Daarin leggen we ook uit dat deze iPad eigenlijk voor iedereen geschikt is. De nieuwste 2018 iPad is ook geschikt voor de Pencil.

Ik wil een iPad mini kopen

De iPad mini is het kleinste formaat iPad, maar is toch heel krachtig. Dankzij het 7,9-inch past deze tablet gemakkelijk je binnenzak of handtas. De iPad mini 2019 is de nieuwste versie van deze kleine iPad. Deze werkt met de Apple Pencil en heeft een True Tone-scherm. Ook zit er een supersnelle A12 Bionic-chip in. Lees er alles over in ons overzicht iPad mini.

iPad mini 2019 met Apple Pencil.

Waar vind ik goede iPad deals?

Apple hanteert vaste prijzen voor de iPads. Dat geldt ook voor de meeste Apple Premium Resellers (APR’s) en andere winkelketens. Voor leuke deals kun je op verschillende plekken terecht, zoals in onze dagelijkse rubriek iCulture Deals en bij Media Markt. Voor een refurbished iPad kun je prima terecht bij onze partner mResell: zij hebben iPads die grondig zijn nagekeken en als nieuw functioneren.

Naast de hierboven genoemde modellen kun je in sommige winkels ook nog eerdere modellen tegenkomen zoals de iPad Air 2. Dit kan een uitstekende keuze zijn voor mensen die niet het nieuwste nodig hebben. Let op dat oudere iPad modellen zoals de iPad 3 en iPad mini 1 niet te updaten zijn naar de nieuwste iOS-versies. Deze raden we alleen aan voor heel lichte toepassingen en als je een belachelijk goede deal kunt vinden. Je kunt soms ook een goedkope iPad krijgen bij lidmaatschap op een krant, cursus of vereniging.

iPad Pro kopen: check hier de aanbiedingen

Hoe kan ik een iPad zakelijk kopen?

Zakelijke gebruikers kunnen onder andere terecht bij bij Centralpoint.nl, een winkel die zich richt op zakelijke verkoop. Centralpoint heeft nieuwe Apple-producten meestal snel op voorraad en je kunt er meteen nieuwe printercartridges en andere kantoorspullen bij bestellen. Ook heeft CentralPoint soms refurbished iPads in het assortiment. Deze iPads zijn zo goed als nieuw, maar wel gebruikt.

Ik wil een iPad in België kopen

Alle iPad-modellen zijn in België te koop via de Apple Store en via de vertrouwde verkooppunten, te weten:

  • Apple Store Brussel en de online Apple Store in België
  • APR’s zoals easy-m en Switch
  • Saturn
  • FNAC
  • Media Markt
  • Mobistar Centers

Zoek je een iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!