iPad 2019 line-up.

iPad verzekeren: heb ik een iPad-verzekering nodig?

Moet je je iPad verzekeren en welke iPad-verzekeringen zijn er dan zoal? Wij hebben in dit artikel alle afwegingen op een rij gezet: bij schade, diefstal en verlies van je iPad komt een tabletverzekering van pas, maar je iPad verzekeren is lang niet altijd nodig.

Prijs vanaf €389,-

Is het nodig om je iPad te verzekeren voor diefstal, vallen en andere ongelukjes? En wat is de beste iPad-verzekering? Op deze pagina lees je alles over iPad-verzekeringen en staan we stil bij de vraag of het nodig om tablets zoals de iPad te verzekeren. Goed om te weten: het hoeft niet direct bij aankoop. Ook achteraf kun je een iPad-verzekering afsluiten. Er zijn speciale tabletverzekeringen maar je kunt de iPad ook verzekeren via een je iPad verzekeren via een bestaande kostbaarheden- of inboedelverzekering. Voor een iPhone verzekering lees je meer in ons aparte artikel iPhone verzekeren.

Hieronder lees je over:

Moet ik mijn iPad verzekeren?

Het is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie over je iPad verzekeren nodig is. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij een iPad-verzekering:

 • Gebruik je de iPad vaak buitenshuis? Dan loopt je iPad meer risico’s en kan het zin hebben om een verzekering af te sluiten. Als de iPad meestal thuis op de bank ligt is de kans klein dat er iets met je iPad gebeurt.
 • In welke omgeving gebruik je de iPad? Heb je thuis een dik tapijt in de woonkamer liggen, dan is de kans op beschadiging kleiner dan wanneer je in een fabrieksloods met plavuizenvloer rondloopt.
 • Hoe goed is de iPad beschermd? Ben je bereid om een ‘rugged’ beschermhoes om de iPad te doen (zoals die van Lifeproof), of gebruik je de iPad liever zonder hoes?
 • Wie zijn de gebruikers? Heb je kinderen die graag ravotten en ruzie maken om de iPad, dan is een tabletverzekering meer nodig dan wanneer het om oudere iPad-gebruikers gaat.

iPad verzekeren

Checklist iPad-verzekeringen

Een checklist waar je op moet letten bij het verzekeren van je iPad:

 • Wat is de premie per maand?
 • Zijn er bijkomende kosten, zoals assurantiebelasting en afsluitkosten?
 • Geldt er een hogere premie voor dure tablets zoals de iPad?
 • Wat is de opzegtermijn?
 • Zijn persoonlijke ongelukjes zoals laten vallen gedekt?
 • Is cosmetische schade zoals deukjes en krassen gedekt?
 • Krijg je de nieuwwaarde of de dagwaarde uitgekeerd bij verlies of diefstal? Of keert de verzekeraar alleen in natura uit (in dat geval kun je een ouder toestel krijgen dat je niet wilt, bijvoorbeeld van een ander merk)?
 • Moet je schadeformulieren, politierapporten en dergelijke opsturen in geval van schade?
 • Krijg je bij schade een nieuwe tablet, of krijg je een bedrag uitgekeerd waarmee je zelf een nieuwe iPad moet kopen?
 • Regelt de verzekeraar de iPad reparatie, of krijg je een vergoeding waarmee je zelf de reparatie kunt laten uitvoeren?
 • Wat is de verwerkingstijd bij het afhandelen van schade? Actua hanteert bijvoorbeeld een wachttijd van 30 dagen in verband met het mogelijk terugvinden van het toestel, maar dan zit je wel een maand zonder toestel.
 • Wat is het eigen risico bij schade?
 • Moet je de verzekering meteen bij aankoop van de iPad afsluiten of kan het ook achteraf, na bepaalde tijd?
 • Is het mogelijk om een leentablet te krijgen?
 • Wat is er geregeld bij het vervangende toestel of leentoestel? Krijg je een vervangende iPad in dezelfde prijsklasse, of kun je ook worden opgescheept met een goedkope Android-tablet?
 • Informeer in de winkel of er nog meer verzekeringen zijn. Soms prijst de verkoper alleen de meeste lucratieve variant aan, terwijl er ook goedkopere varianten zijn die beter bij jouw situatie passen.

iPad-verzekeringen: vergelijken loont

Kies je ervoor om een speciale iPad-verzekering af te sluiten, dan is er heel veel keuze. Het loont dan ook de moeite om iPad-verzekeringen goed te vergelijken. De premies zijn vrij laag: tussen de 5 en 10 euro per maand. Het voordeel is dat je een tabletverzekering los kunt afsluiten en dat de kosten zakelijk aftrekbaar zijn. Nadeel is dat de verzekering alleen geldt voor het verzekerde apparaat en dat het niet overdraagbaar is. Meerdere verzekeraars bieden het aan.

Hieronder noemen we iPad-verzekeraars met een goede reputatie:

iPad-verzekering van CentraalBeheer

Bij CentraalBeheer is de tabletverzekering onderdeel van de bundel Kostbaarheden buitenshuis. Je kunt je iPad (maar ook een Macbook of iPad) verzekeren tegen alle veelvoorkomende gevaren buitenshuis en de verzekering uiteraard direct online afsluiten. Er geldt een vast eigen risico van €100,- per gebeurtenis. Omdat dit een meer algemene verzekering is, zijn ook geld, sieraden en andere waardevolle spullen buitenshuis in Nederland verzekerd. Voor binnenshuis kun je bij CentraalBeheer de standaard inboedelverzekering afsluiten, ook onderdeel van de Woonverzekering.

Meer info: CentraalBeheer

iPad-verzekering van SmartphonePolis.nl

Terwijl je bij Apple meteen na aankoop AppleCare+ moet afsluiten, kun je bij SmartphonePolis ook een jaar later nog terecht. Je kiest het model, geeft aan of je diefstaldekking wilt en neemt een eigen risico van 50 euro (of niet). Je krijgt uitgebreide dekking tegen allerlei onverwachte schades. Ideaal dus als je tot een jaar na aankoop je toch zorgen maakt of je iPad wel goed verzekerd is. Je sluit meteen online af bij SmartphonePolis.

Meer info: SmartphonePolis

Waar moet ik aan denken bij een iPad verzekeren?

Wat ook nog kan meespelen bij het kiezen van een iPad-verzekering is hoe belangrijk de tablet voor jou is. Als je het apparaat dagelijks gebruikt en écht nodig hebt vanwege je werk of een handicap, dan kan je iPad verzekeren een verstandige keuze zijn. Ook is het slim om na te denken of een nieuwe iPad kopen haalbaar is als je huidige iPad kapot gaat. Heb je voldoende spaargeld om een nieuw exemplaar aan te schaffen? Heb je geen financiële buffer, dan is het wellicht verstandig om een iPad-verzekering af te sluiten. Zo’n iPad-verzekering kost je een paar euro per maand, maar daarmee ben je wel van je kopzorgen af.

iPad-verzekering of AppleCare?

AppleCare+ voor iPad is in feite ook een soort verzekering. Hiermee je heb je tot twee jaar recht op telefonische ondersteuning en iPad-reparaties. Daarnaast is er dekking voor maximaal twee schadegevallen die door jezelf zijn veroorzaakt, dus als gevolg van een ongelukje. Hiervoor geldt een eigen risico van €49 per voorval.

Je kunt AppleCare+ tot 60 dagen na aankoop van je iPad afsluiten. Het best schaf je AppleCare+ gelijktijdig met je nieuwe iPad aan, want de dekking geldt vanaf het moment van aankoop. AppleCare+ voor iPad kost €99.

Hoe zit het met iPad-verzekering en garantie?

Bij Apple krijg je standaard 1 jaar iPad-garantie. Op producten die je in de EU hebt gekocht geldt voor consumenten een langere garantie van 2 jaar, waar Apple gelukkig rekening mee houdt. Bij AMac krijg je een extra lange garantie, namelijk 3 jaar op Apple-producten.

Goed om te weten: dergelijke garantie alleen geldt voor fabrieksfouten en andere hardwaredefecten. Verlies, diefstal en beschadiging door een ongelukje vallen niet onder de garantie, maar wordt vaak wel vergoed door een iPad-verzekering. Daarom kan het zin hebben om toch je iPad te verzekeren. Dat geeft in ieder geval gemoedsrust.

Wordt mijn iPad vergoed op de inboedelverzekering?

Een tablet zoals de iPad kan al verzekerd zijn via de inboedelverzekering. Check daarom de polisvoorwaarden of apparaten zoals de iPad gedekt zijn. Sommige verzekeraars bieden alleen dekking als de schade binnenshuis ontstaat. Vanwege de populariteit van de iPad (en het grote aantal schades) hebben sommige verzekeraars de voorwaarden aangepast, waardoor de iPad niet langer onder de inboedelverzekering valt. Daarnaast geeft de inboedelverzekering alleen dekking bij bepaalde oorzaken, bijvoorbeeld brand of diefstal. Buitenshuis is je iPad vaak niet verzekerd en dat geldt ook voor verlies. Wil je dat ongelukjes zijn meeverzekerd, dan heb je vaak een All Risk-dekking voor nodig.

Steeds meer verzekeraars bieden een buitenshuisdekking aan, die je apart moet afsluiten. Daarmee is de iPad ook verzekerd als je onderweg bent. Verzekeraars zoals Aegon, Delta Lloyd, Reaal, ASR, Avero, Nationale Nederlanden, Centraal Beheer, SNS en Unigarant bieden een buitenshuisdekking aan. De kosten en voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Voordeel is dat deze verzekering ook later is af te sluiten en dat het voor alle apparaten geldt die je in bezit hebt, dus ook voor een MacBook. Bij de hierboven genoemde iPad-verzekering is alleen het specifieke apparaat verzekerd.

Nadeel is dat je niet zo gemakkelijk kunt wisselen van inboedelverzekeraar en dat je daardoor langere tijd vastzit aan de voorwaarden van jouw verzekeraar. Omdat de inboedelverzekering voor particulieren is bedoeld zijn de kosten niet zakelijk aftrekbaar. Ben je ondernemer, dan kan de bedrijfsverzekering ook dekking biedt voor de iPad.

Kan ik de iPad verzekeren op een kostbaarhedenverzekering?

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om elektronica, juwelen, antiek en andere kostbaarheden te verzekeren op een kostbaarhedenverzekering. Lees in de voorwaarden of de iPad is gedekt. Er zijn verzekeraars die een kostbaarhedenverzekering aanbieden waar alle kostbare voorwerpen in huis onder vallen, terwijl het bij andere verzekeraars alleen geldt voor specifieke voorwerpen zoals sieraden en meubels. Soms is de kostbaarhedenverzekering een uitbreiding van de inboedelverzekering. Daarnaast kun je een aparte pc- of elektronicaverzekering afsluiten. Let goed op of je de dagwaarde of de aankoopwaarde krijgt vergoed en of de verzekeraar bij schade ook de reparatie verzorgt. Bij speciale iPad-verzekeringen is dat meestal wel het geval, maar bij kostbaarhedenverzekeringen omvat de dekking vooral diefstal en brand.

Is mijn iPad gedekt op de reisverzekering?

Als je een iPad meeneemt op vakantie is het prettig als de tablet ook verzekerd is. Bij je reisverzekering kun je vaak een extra module voor elektronica zoals tablets, smartphones en laptops afsluiten. Let goed op de voorwaarden, want veel verzekeraars keren geen volledige vergoeding uit als je je iPad kwijtraakt door verlies of diefstal. Vaak geldt er een maximum (bijvoorbeeld 300 of 500 euro) en dat is bij duurdere exemplaren niet voldoende om weer een nieuwe iPad te kopen.

Bij diefstal moet je kunnen aantonen dat je op reis was (dus geen dagje Efteling). Je moet ook aangifte hebben gedaan bij de lokale politie. Je kunt voor een reisverzekering terecht bij ABN AMRO, Aegon, ANWB, Avéro, Centraal Beheer, De Europeesche, ING, Interpolis, OHRA, Intergarant en andere aanbieders.

Sommige verzekeringen zoals AppleCare+, iCare en speciale iPad-verzekeringen bieden wereldwijd dekking, dus dan heb je geen extra elektronica- of kostbaarheden-module voor je reisverzekering nodig.

iCare: iPad verzekeren via AMac en APR’s

Bij sommige APR’s kun je ook een iPad-verzekering afsluiten, die vergelijkbaar is met AppleCare+. Bij AMac heet dit iCare en biedt het een basisdekking voor technische defecten, valschade, stoten en water- of vochtschade. Daarnaast kun je iCare Plus afsluiten, waarmee je ook gedekt bent tegen diefstal, beroving en hoge kosten bij misbruik van je bundel na diefstal. Er geldt een eigen risico per schade, om te voorkomen dat mensen er misbruik van maken.

Je betaalt voor deze verzekering een vast bedrag per maand en het is maandelijks opzegbaar, met een minimale contractduur van 3 maanden. iCare geldt wereldwijd, dus ook op vakantie. Het maandbedrag is afhankelijk van de verkoopwaarde van je product.

Wil je ook een iPhone verzekeren? Bekijk dan onze tips voor een iPhone-verzekering.

Zoek je een nieuwere iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!