iPhone 14 Pro voorkant kleuren

iPhone 14 Pro kopen: dit zijn de prijzen van een los toestel

Wil je de iPhone 14 Pro kopen als los toestel? Lees hier alles over bestellen bij de diverse winkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 14 Pro ten opzichte van een langer lopend contract via een provider. Combineer met een goedkope sim only en je zit voor de komende tijd helemaal goed!

iPhone 14 Pro review Prijs los toestel (vanaf €1.054,-) ⦁ Met abonnement

iPhone 14 Pro prijs in Nederland

De iPhone 14 Pro is het toptoestel van 2022. Dit model is in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 Pro, maar is bij sommige winkels nog steeds verkrijgbaar. De iPhone 14 Pro is nog steeds een aanrader omdat dit toestel nog lang updates krijgt en voorzien is van een geavanceerde camera. Vandaar dat veel mensen voor het Pro-model kiezen.


In 2023 heeft Apple de iPhone 14 Pro uit het assortiment gehaald. Dit waren de laatst bekende adviesprijzen:

Bij andere winkels kun je vaak betere prijzen vinden. Wil je meer keuze hebben, dan is het altijd verstandig om te kijken of jouw favoriete kleur of uitvoering bij een andere winkel goedkoper of beter leverbaar is.

Prijsvergelijker 128GB iPhone 14 Pro

Klik hier voor 256GB iPhone 14 Pro

Klik hier voor 512GB iPhone 14 Pro

Klik hier voor 1TB iPhone 14 Pro


iPhone 14 Pro los kopen: hier moet je op letten

De iPhone 14 Pro is de directe opvolger van de iPhone 13 Pro. Er zit eveneens een 6,1-inch scherm in en ook het design is hetzelfde gebleven. Maar binnenin is alles op diverse punten verbeterd, met een snellere processor en een sterk verbeterde camera. Ook is er weer MagSafe en 5G-ondersteuning aanwezig.

Je kunt zoals gebruikelijk kiezen uit meerdere rustige kleuren. Wil je knalkleuren, dan ben je beter af met de normale iPhone 14 als los toestel. Die blijft ook in het seizoen 2023/2024 nog gewoon in het assortiment bij Apple.

Bij het kopen van een losse iPhone 14 Pro kun je op een aantal punten letten:

  • Kleur: de iPhone 14 Pro is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Welke is jouw favoriet? Nieuwe kleuren doen het meestal goed, maar zijn soms ook weer sneller afgeprijsd.
  • Opslag: het instapmodel met 128GB opslag is op zich genoeg voor de meeste mensen. Maar twijfel je over de hoeveelheid opslag kiezen, dan hebben we daar een aparte tip over. Lees ook ons artikel over de iPhone 14 opslag.
  • Verkrijgbaarheid: de iPhone 14 Pro is een populair toestel en er is veel vraag naar. Hou daarom in het begin rekening met langere levertijden en beperkte voorraden. Als jouw voorkeursmodel moeilijk leverbaar blijkt is het handig als je een andere kleur of opslagcapaciteit ook wel OK vindt. Maar kies niet zomaar iets, want het is een product dat je elke dag gaat gebruiken en waar je een behoorlijke duit voor betaalt. Dan wil je ook iets wat het beste bij je past.

Ben je van plan je toestel later weer door te verkopen, dan moet je bij het kopen van een losse iPhone 14 Pro opletten dat je voor een gangbaar model kiest. Bij de overstap naar een nieuwe iPhone wil je immers zoveel mogelijk ontvangen voor je huidige toestel. Een gangbare kleur zoals spacegrijs is dan gemakkelijker door te verkopen.

Bedenk ook of je een iPhone-verzekering nodig hebt. Je zou kunnen kijken naar speciale toestelverzekeringen. Soms is het gedekt op de inboedelverzekering, maar je moet daar steeds vaker een speciale dekking voor afsluiten.

Je kunt je iPhone verzekeren bij:

Een andere optie is AppleCare+. Dit is een soort schadeverzekering, waarbij je twee incidenten per jaar mag claimen. Je betaalt alleen een eigen risico. Gebruik je geen hoesje, dan kan deze extra dekking je een rustiger gevoel geven.

iPhone 14 Pro als los toestel of met contract

De iPhone 14 Pro als los toestel is aantrekkelijk, omdat je geen gedoe hebt met afbetalen. Maar je moet het bedrag natuurlijk wel paraat hebben. Wil je niet je spaarpot voor noodsituaties stukslaan, dan zou je ook een iPhone 14 Pro met abonnement kunnen overwegen. Het toestelbedrag is dan wat meer verspreid over de hele looptijd. Je voorkomt BKR-registratie door een deel van de toestelprijs zelf voor te schieten. Hiervoor geldt een bedrag van 250 euro.

Bij een losse iPhone 14 Pro betaal je het complete bedrag in één keer. Dat kan prettig zijn, omdat je precies weet waar je aan toe bent.

In de iCulture prijsvergelijker kun je kijken waar je het beste terecht kunt. De losse prijzen kunnen per aanbieder en per kleur en opslagvariant variëren. Wil je snel een iPhone 14 Pro hebben voor een prima prijs, dan zul je goed moeten vergelijken. In onze prijsvergelijker kun je filteren op model, kleur, opslag en uiteraard ook op prijs bij betrouwbare webwinkels en aanbieders.

Daarnaast kun je ook terecht bij alle bekende providers die de iPhone 14 Pro abonnementen in het assortiment hebben opgenomen.

Bekijk ook

De beste iPhone aanbiedingen van week 38-2023

Vergelijk de beste iPhone aanbiedingen! Wekelijks zoeken we voor jou de goedkoopste iPhone-aanbiedingen (ook refurbished)! In dit overzicht vind je een iPhone met korting en zie je welke acties er bij providers zijn. Met deze tips vind jij de goedkoopste iPhone!

Losse iPhone 14 Pro: iets voor jou?

De iPhone 14 Pro is een van de vier toestellen van najaar 2022. Misschien is een van de andere modellen geschikter voor jou. Er is immers keuze genoeg! De Pro is het high-end toestel met 6,1-inch scherm. Wil je een goedkopere iPhone of een kleiner of groter scherm, dan kun je ook voor deze modellen kiezen:

  • iPhone 14 Pro Max: hetzelfde high-end model als de iPhone 14 Pro, maar met een nog groter scherm van 6,7-inch.
  • iPhone 14: het standaardmodel met een 6,1-inch scherm.
  • iPhone 14 Max: voor mensen die een groot scherm zoeken, maar niet het maximale willen betalen.

iPhone 14 Pro of liever een andere iPhone?
De iPhone 14 Pro is een erg populair toestel. Zo populair zelfs, dat Apple vaak moeite heeft om voldoende Pro-modellen te produceren. In het najaar van 2022 zijn er dan ook voorraadproblemen bij sommige modellen te verwachten. Dit heeft onder andere te maken met chiptekorten, waar meer fabrikanten door getroffen zijn. Het heeft ook impact op de levertijd van iPads en Macs.

Apple houdt rekening met de hogere vraag naar Pro-modellen en heeft daarom de afgelopen jaren de productielijnen aangepast: de focus is meer op de Pro-modellen komen te liggen, terwijl de normale modellen later in het jaar wat meer geproduceerd worden. Toch kan het best zo zijn dat jouw favoriete model niet meteen op voorraad is. Je zou in dat geval kunnen wachten, of kijken naar een ander model.

Je zou ook kunnen kiezen voor een van de andere modellen uit de iPhone 14-familie. Vind je die wat te duur, dan kan de iPhone 13 Pro van vorig jaar ook een goede keuze zijn. Je leest er meer over op onze pagina over de prijzen van een losse iPhone 13 Pro.

Bekijk ook

iPhone 13 Pro nu fors goedkoper: dit zijn de prijzen voor een los toestel

Wil je de iPhone 13 Pro kopen als los toestel? Lees hier wat de voordelen zijn van een losse iPhone 13 Pro ten opzichte van een langer lopend contract via een provider. Combineer met een goedkope sim only en je zit voor de komende tijd helemaal goed!

iPhone 14 Pro met sim only

Een iPhone 14 Pro als los toestel met sim only abonnement is een slimme oplossing als je niet aan een langlopend abonnement wilt vastzitten. Bij sim only kun je eenvoudig kiezen voor maandelijkse contracten.

Ben je wat honkvaster, dan zijn er ook sim only’s van 1 of 2 jaar. Je hebt meer flexibiliteit en de prijzen liggen bij sim only vaak wat lager. Bovendien kun je de beste iPhone 14 Pro-deal uitzoeken, onafhankelijk van de provider. Wil je weten waar je de beste sim only-deals kunt vinden? Bekijk dan onze sim only prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen!

Bekijk ook

iPhone sim only: bekijk sim-only abonnementen voor je iPhone

Waar vind je de beste iPhone sim only-aanbiedingen? Bekijk tips hoe je nog meer geld bespaart op een sim-only iPhone. In dit artikel helder en onafhankelijk advies waar je op moet letten als je een iPhone met sim-only abonnement overweegt. Steeds meer mensen kiezen ervoor!

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023