Apple Watch Ultra 2 onderkant

Dit is de Apple Watch Ultra 2: krachtiger en goedkoper dan z’n voorganger

De Apple Watch Ultra 2 is de allernieuwste, grotere Apple Watch voor sporters. Deze sportieve smartwatch is vernieuwd voor 2023 en hier lees je wat er nieuw is.

Apple Watch Ultra 2 review Prijs (vanaf €899,-)

Maak kennis met de Apple Watch Ultra 2, de vernieuwde smartwatch met een sportieve insteek. Vorig jaar bleek de Ultra al een groot succes, ook onder mensen die niet zo heel erg sportief zijn. Misschien kan Apple met deze nieuwe uitvoering nog meer fans trekken. We vertellen je wat er nieuw is bij de Apple Watch Ultra van 2023!

Apple Watch Ultra 2 in het kort

 • Opvolger van de Apple Watch Ultra uit 2022
 • Alleen in 49mm formaat
 • Gemaakt van titanium, 95% gerecycled
 • Precision Finding voor iPhone dankzij U2-chip
 • Nieuwe S9 SiP (30% sneller)
 • On-device Siri
 • CO2-neutraal
 • Double Tap voor bedienen van Apple Watch
 • Nu te bestellen, verkrijgbaar vanaf 22 september 2023
 • Prijs nu €899,- in Europa (was €999,- vorig jaar)

Prijzen Apple Watch Ultra 2 met Ocean Band

Dit is er nieuw bij de Apple Watch Ultra 2

Hier is een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen van de Apple Watch Ultra 2:

 • De nieuwe S9 SiP heeft 5,6 miljard transistors, een GPU die 30% sneller is en een 4-core Neural Engine die machine learning twee keer sneller kan uitvoeren dan de Apple Watch Series 8.
 • On-device Siri-communicatie vindt nu volledig op de pols plaats, met snellere verwerking en 25% nauwkeurigere dicteermogelijkheden. Dit werkt echter alleen in het Engels.
 • De verbeterde U2 ultrawideband-chip maakt het gemakkelijker om je iPhone te vinden.
 • Het display heeft een maximale helderheid van 3000 nits en kan worden verlaagd tot 1 nit voor gebruik in donkere omgevingen.
 • Nieuw is de dubbele tikbeweging waarmee je met je duim en wijsvinger apps kunt bedienen, de Smart Stack kunt openen en meer.
 • De adviesprijs van de Apple Watch Ultra 2 is 100 euro lager dan zijn voorganger.
Apple Watch Ultra 2 double tap

Design Apple Watch Ultra 2

De Apple Watch Ultra 2 houdt hetzelfde design van de originele Ultra en ook het schermformaat blijft hetzelfde: 49 mm. Dit betekent dat je de bestaande Apple Watch-bandjes kunt blijven gebruiken. Wat we echter niet hebben gezien, is de nieuwe donkere kleur waar in de geruchten over werd gesproken. Apple blijft deze superwatch alleen in een natuurlijke kleur titanium uitbrengen. OOk heeft Apple niet gekozen voor een microLED-scherm.

De Apple Watch Ultra 2 heeft net als zijn voorganger een opvallend ontwerp met een plat scherm van 49mm en een robuust uiterlijk. De materialen en het ontwerp zijn afgestemd op buitensporters. Dit model is echter ook populair onder mensen die niet sporten, maar gewoon wat dikkere polsen hebben. De grotere horlogekast past goed bij dikkere polsen. Hij is ook milieuvriendelijker: de behuizing is gemaakt van 95 procent gerecycled titanium. Combineer je met een Trail- of Alpine-band, dan is het product volledig CO2-neutraal.

Apple Watch Ultra 2

Hoewel het uiterlijk van de Apple Watch Ultra 2 aan de buitenkant hetzelfde is gebleven, heeft Apple wel wat aanpassingen gedaan. Het vernieuwde display heeft nu een helderheid van 3.000 nits, wat 50% helderder is dan de eerste Apple Watch Ultra. Het is volgens Apple het helderste scherm dat ze ooit hebben gemaakt. In donkere ruimtes kan het scherm ook worden verlaagd naar slechts 1 nit om mensen in de buurt niet te storen.

Er is een nieuwe Modular Ultra-wijzerplaat die exclusief is voor de Apple Watch Ultra 2. Deze gebruikt de buitenrand van het scherm om nog meer informatie in één oogopslag te tonen. Je krijgt realtime gegevens zoals verstreken seconden, hoogte of diepte tijdens het duiken te zien. Net als de al bestaande Wayfinder-wijzerplaat kan deze worden omgezet naar een nachtmodus in rood-zwart, voor betere zichtbaarheid in het donker. Verder maakt de Night Mode nu gebruik van de ambient lichtsensor om automatisch te wisselen naar de donkere weergave met rode wijzerplaat.

Apple Watch Ultra 2 overzicht

Apple Watch Ultra 2 performance

Bij de prestaties zul je de grootste verandering opmerken, aangezien de Apple Watch Ultra 2 een paar opmerkelijke upgrades heeft ten opzichte van zijn voorganger. Er zit een S9-chip in, de eerste écht nieuwe chip sinds de Series 6. Ook is er een ultrawideband-chip toegevoegd, die nauwkeurig zoeken met de iPhone mogelijk maat. Je krijgt afstand en richting te zien, maar ook zichtbare, voelbare en hoorbare aanwijzingen om een zoekgeraakte iPhone te vinden. Dit werkt alleen in combinatie met de iPhone 15-modellen of nieuwer, aangezien je hier de nieuwe U2-chip voor nodig hebt.

Apple Watch Ultra 2

De Apple Watch Ultra 2 heeft ook een nieuwe 4-core Neural Engine die machine learning-taken tot twee keer zo snel kan verwerken als de originele Apple Watch Ultra. Dit merk je bij het schakelen tussen meerdere apps of het installeren van nieuwe apps. De Apple Watch Ultra 2 is daardoor veel sneller en responsiever.

De Ultra 2 heeft dezelfde batterijduur van 36 uur (of met 72 uur in energiebesparende modus), net als in de eerste generatie Ultra. Dit is beter dan wat je op elke andere Apple-smartwatch zult vinden.

Apple Watch Ultra 2 features

De grootste toevoeging aan de Apple Watch Ultra 2 is de nieuwe dubbeltikfunctie die Apple ook heeft toegevoegd aan de Apple Watch Series 9. Met dit gebaar kun je je duim en wijsvinger twee keer snel achter elkaar tegen elkaar tikken. Je kunt dan oproepen beantwoorden en beëindigen, widgets starten, workoutinstellingen bedienen en meer.

Dubbel tikken opent ook de slimme stapel vanaf het wijzerplaat en nog een dubbele tik laat je door de widgets in de stapel scrollen. De functie werkt alleen op modellen met de S9-chip en komt van pas als je maar één hand beschikbaar hebt. Apple’s demo toonde een bergbeklimmer die aan een rots hing en het gebaar gebruikte om een oproep te beantwoorden op de Apple Watch Ultra 2.

Het dubbele tikgebaar is ook mogelijk dankzij de vernieuwde Neural Engine in de Apple Watch Ultra 2, die gegevens verwerkt van de versnellingsmeter, gyroscoop en optische hartslagsensor met een nieuw algoritme voor machine learning. Apple zegt dat het algoritme de unieke kenmerken van kleine polsbewegingen en veranderingen in bloedstroom detecteert wanneer de wijsvinger en duim een dubbele tik uitvoeren.

Bekijk ook

Tik dubbel op de Apple Watch: alles over het nieuwe bedieningsgebaar

Tik dubbel is het nieuwe bedieningsgebaar van de Apple Watch. Door met je vinger en duim tegen elkaar aan te tikken, kan je de Apple Watch bedienen zonder dat je het scherm aan hoeft te raken. In deze tip lees je wat je ermee kan doen, op welke modellen het werkt en hoe je het na kan bootsen op andere modellen.

Voor fietsers en duikers heeft Apple enkele interessante verbeteringen aangebracht. De Apple Watch Ultra 2 kan verbinding maken met Bluetooth-vermogensmeters, snelheidssensoren en cadanssensoren voor fietsers, waardoor ze extra metingen kunnen doen en meer trainingsgegevens kunnen inzien.

De nieuwe functie on-device Siri (alleen in het Engels) houdt in dat je opdrachten aan Siri kunt geven, zoals het zetten van een waypoint, ook als je geen internetverbinding hebt.

De standaard meegeleverde Diepte-app kan voortaan een logboek opslaan van elke sessie, zodat je een complete geschiedenis van je duikactiviteiten kunt bekijken.

Apple Watch Ultra 2 detail

De Apple Watch Ultra 2 is €100,- goedkoper geworden ten opzichte van de originele Ultra. De prijs is nu $799,- in de VS en €899 in Europa. Hij is verkrijgbaar sinds 22 september 2023.

Apple Watch Ultra 2 review

We hebben deze nieuwe smartwatch uitgebreid getest. Dit is de conclusie van onze Apple Watch Ultra 2 review:

De Apple Watch Ultra 2 is in veel opzichten een vreemde update. Er is zo weinig verschil ten opzichte van de eerste generatie, dat ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Dat geldt allereerst voor de buitenkant, want beide modellen zien er precies hetzelfde uit. Maar dat geldt in veel gevallen ook voor de mogelijkheden. Je kunt met de Apple Watch Ultra 2 exact hetzelfde doen als met de eerste Apple Watch Ultra.

Desalniettemin is de Apple Watch Ultra 2 de beste Apple Watch van dit moment, met een behoorlijk compleet aanbod aan functies en mogelijkheden. Apple heeft bij deze update wel wat kansen laten liggen, want we vinden het erg jammer dat er geen donkergekleurde variant is en dat functies als verbeterde Siri en dicteren alleen in het Engels beschikbaar zijn. Voor huidige Apple Watch Ultra-gebruikers is er nauwelijks reden om te upgraden. Daardoor spreekt de Apple Watch Ultra 2 vooral gebruikers aan die al langer geinteresseerd zijn in de Apple Watch Ultra, maar nog niet eerder overstag gegaan zijn. Er zit echter niet een functie in die we in de vorige generaties gemist hebben.

Bekijk ook

Apple Watch Ultra 2 review: minimale verbeteringen, maar nog steeds de beste

In deze review van de Apple Watch Ultra 2 lees je wat wij vinden van dit nieuwste en meest uitgebreide model uit de Apple Watch line-up. We testen de nieuwe Tik dubbel-functie, het extra heldere scherm en meer.

Prijzen Apple Watch Ultra 2 met Alpine Band

Prijzen Apple Watch Ultra 2 met Trail Band

Apple Watch Series 9 verkrijgbaarheid

Prijzen Apple Watch Ultra 2 met Alpine Band

Prijzen Apple Watch Ultra 2 met Trail Band

Prijzen Apple Watch Ultra 2 met Ocean Band