iPad Pro Magic Keyboard

Alles over Apple’s Magic Keyboard met trackpad voor iPad: hier vind je de beste prijzen

Werkt met iPad Pro en iPad Air

Met het iPad Magic Keyboard met ingebouwde trackpad kun je comfortabel typen. Het Magic Keyboard is bedoeld voor de iPad Pro én de iPad Air. Lees hier alles over de beste prijzen voor het Magic Keyboard, de functies en meer.

iPad Magic Keyboard review Prijs (vanaf €339,-)

Magic Keyboard voor iPad Air en iPad Pro

Apple heeft een Magic Keyboard voor de iPad, een toetsenbordhoes met ingebouwde trackpad. Daarmee is de iPad nog meer een laptopvervanger geworden. In dit overzicht lees je alles over de eigenschappen van het iPad Magic Keyboard en voor welke modellen het geschikt is.


Dit zijn de adviesprijzen bij Apple:

 • Voor 12,9-inch iPad Pro 2021: €399,-
 • Voor 11-inch iPad Pro 2020/2021 en 10,9-inch iPad Air 2020/2022: €339,-

Je kunt ook terecht bij winkels zoals Amac en andere bekende Apple-winkeliers.

iPad Pro Magic Keyboard

iPad Magic Keyboard in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van het Magic Keyboard voor iPad:

 • Hoes met verlicht toetsenbord
 • Ingebouwde trackpad
 • Geschikt voor iPad Pro (ook eerdere modellen) en iPad Air
 • Magnetische bevestiging met meerdere kijkhoeken
 • Schaarmechanisme, vergelijkbaar met nieuwste MacBooks
 • Maakt verbinding via Smart Connector
 • Extra usb-c-poort voor opladen iPad
 • Verkrijgbaar sinds april 2020
 • Prijs vanaf €339,-

iPad-toetsenbord met trackpad

Bij het Magic Keyboard voor de iPad gaat het om een toetsenbord met ingebouwd trackpad. Je bevestigt de iPad Pro of iPad Air magnetisch aan het toetsenbord en kunt hem vervolgens precies instellen voor de juiste kijkhoek. Deze is tot 130 graden verstelbaar. Het toetsenbord zelf lijkt sterk op dat van de nieuwste MacBooks, met schaarmechanisme en achtergrondverlichting in de toetsen. Verder zit er een usb-c-poort in om de iPad op te laden. De usb-c-poort van de iPad zelf blijft dus vrij voor andere apparaten, zoals externe opslag, een laadkabel of een tweede scherm.

Apple iPad Pro Magic Keyboard

Prijs van het Magic Keyboard voor iPad

Er zijn twee varianten van dit toetsenbord:

Apple iPad Pro Magic Keyboard

Geschikte iPads voor Magic Keyboard

Dit iPad Magic Keyboard-toetsenbord met trackpad is geschikt voor de volgende iPads:

Design Magic Keyboard voor iPad

Het Magic Keyboard voor iPad is gemaakt van siliconenachtig materiaal en geeft daardoor een wat rubberachtig gevoel. Aan de bovenkant (het deel wat je tegen de achterkant van de iPad bevestigt) zit een Apple-logo die (zoals een MacBook) horizontaal gepositioneerd is. De onderkant onder het toetsenbord is volledig vlak, zodat je hem stevig neer kan zetten. Qua design kan je kiezen uit twee versies: een zwarte en een witte. De zwarte versie is een beetje houtskoolgrijs, terwijl de witte echt wit is. Onthoud dat de witte variant wel besmettelijker is. De toetsen op de zwarte versie zijn zwart, terwijl die op de witte versie wit zijn. Dat is dus vergelijkbaar met het losse Magic Keyboard-toetsenbord voor de Mac.

Wit Magic Keyboard

Je kan bij Apple kiezen voor zestien verschillende toetsenbord lay-outs: van Nederlands tot Internationaal Engels en van Deens tot Zweeds. Bij andere winkels vind je alleen het Nederlandse model. Je kan dus kiezen tussen een QWERTY- en AZERTY-versie.

Review Magic Keyboard voor iPad
In onze review van het Magic Keyboard voor de iPad lees je hoe wij het toetsenbord en de trackpad ervaren hebben. Het toetsenbord typt fijn en ook de trackpad is prettig in gebruik. De constructie staat als een huis, maar we vinden de hoes wel wat prijzig. Ook ontbrekende functietoetsen en escape-toets. Hou er ook rekening mee dat de iPad wel wat zwaarder en dikker wordt met deze toetsenbordhoes.

iPad Air 2020 met Magic Keyboard voor iPad.

Alternatief: Logitech

Logitech heeft een alternatief voor Apple’s prijzige toetsenbord. Deze is bovendien goedkoper. Ook is deze toetsenbordcase geschikt voor de wat goedkopere iPads. Het bestaat uit een beschermende hoes met ingebouwd toetsenbord en een trackpad. Het toetsenbord is van volledig formaat en heeft een rijtje sneltoetsen voor iPadOS.

Bekijk onze Logitech Combo Touch review met ervaringen, om te kijken of dit iets voor jou is. Daarnaast introduceerde Logitech in 2021 een nieuwe Combo Touch voor iPad Pro.

Deze Logitech Combo Touch Keyboard Case with Trackpad for iPad is nu te bestellen en kost €149. Dit is minder dan de helft dan wat Apple vraagt voor het Magic Keyboard. Het is geschikt voor de volgende modellen:

Logitech Combo Touch toetsenbord

Trackpad gebruiken op andere iPads

Vind je het Magic Keyboard te duur of heb je geen geschikte iPad, dan kun je toch gebruik maken van een trackpad. Vanaf iPadOS 13.4 is er namelijk ondersteuning voor trackpads. Dit betekent dat je een Magic Trackpad kunt gebruiken om voortaan je cursor te besturen. Koppel je zo’n draadloze trackpad of een muis met je iPad, dan verschijnt er een muispijltje, die je meteen kunt besturen. Beweeg je met de cursor over een knop of iets anders waarop je kunt klikken, dan verandert het pijltje in een cirkel zodat je duidelijk ziet waarop je gaat klikken. Het bedienen met een trackpad is afgestemd op touchscreens.

Je kunt ook op het trackpad veegbewegingen maken om te wisselen tussen apps of om het Bedieningspaneel te openen.