iPad Pro Magic Keyboard

Apple’s Magic Keyboard voor de iPad Pro: alles wat je wilt weten

Met het iPad Magic Keyboard met ingebouwde trackpad kun je comfortabel typen. Het Magic Keyboard is bedoeld voor de iPad Pro-modellen en verschijnt in mei 2020.

Wat is Magic Keyboard voor iPad?

Apple heeft een Magic Keyboard voor de iPad gemaakt. Dit is een iPad-toetsenbord met ingebouwde trackpad. Met dit accessoire is de tablet nog meer een laptopvervanger geworden. In dit overzicht lees je alles over de eigenschappen van het iPad Magic Keyboard en voor welke modellen het geschikt is.

Update 15 april: het Magic Keyboard is nu verkrijgbaar!

Je kunt ook terecht bij winkels zoals Amac.


iPad Pro Magic Keyboard

iPad Magic Keyboard in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

  • Ingebouwde trackpad
  • Geschikt voor iPad Pro (ook eerdere modellen)
  • Magnetische bevestiging met meerdere kijkhoeken
  • Schaarmechanisme, vergelijkbaar met nieuwste MacBooks
  • Opladen via USB-C-poort
  • Verkrijgbaar vanaf mei 2020
  • Prijs vanaf 339 euro

iPad Pro-toetsenbord met trackpad

Bij het Magic Keyboard voor de iPad gaat het om een toetsenbord met ingebouwd trackpad. Je bevestigt de iPad Pro magnetisch aan het toetsenbord en kunt hem vervolgens precies instellen voor de juiste kijkhoek. Deze is tot 130 graden verstelbaar. Het toetsenbord zelf lijkt sterk op dat van de nieuwste MacBooks, met schaarmechanisme en achtergrondverlichting in de toetsen. Verder zit er een USB-C-poort in om op te laden. De USB-C-poort van de iPad Pro blijft dus vrij voor andere apparaten, zoals externe opslag, een laadkabel of een tweede scherm.

Apple iPad Pro Magic Keyboard

Prijs van het Magic Keyboard voor iPad

Er zijn twee varianten van dit toetsenbord:

Beide modellen zijn vanaf mei 2020 te bestellen in de Apple Store.

Bij Amac zijn ze nu wel alvast te bestellen:

Apple iPad Pro Magic Keyboard

Geschikte iPads voor Magic Keyboard

Dit iPad Pro-toetsenbord met trackpad is geschikt voor de volgende iPads:

  • iPad Pro 11-inch 2018 en 2020
  • iPad Pro 12,9-inch 2018 en 2020

Alternatief: Logitech

Logitech heeft een alternatief voor Apple’s prijzige toetsenbord. Deze is bovendien eerder verkrijgbaar en is goedkoper. Bovendien is deze toetsenbordcase geschikt voor de wat goedkopere iPads. Het bestaat uit een beschermende hoes met ingebouwd toetsenbord en een trackpad. Het toetsenbord is van volledig formaat en heeft een rijtje sneltoetsen voor iPadOS.

Bekijk onze Logitech Combo Touch review met ervaringen, om te kijken of dit iets voor jou is.

Deze Logitech Combo Touch Keyboard Case with Trackpad for iPad is nu te bestellen (met een levertijd van 3 tot 4 maanden) en kost €149. Dit is minder dan de helft dan wat Apple vraagt voor het Magic Keyboard. Het is geschikt voor de volgende modellen:

Logitech Combo Touch toetsenbord

Trackpad gebruiken op andere iPads

Vind je het Magic Keyboard te duur of heb je geen geschikte iPad, dan kun je toch gebruik maken van een trackpad. Vanaf iPadOS 13.4 is er namelijk ondersteuning voor trackpads. Dit betekent dat je een Magic Trackpad 2 kunt gebruiken om voortaan je cursor te besturen. Koppel je zo’n draadloze trackpad of een muis met je iPad, dan verschijnt er een muispijltje, die je meteen kunt besturen. Beweeg je met de cursor over een knop of iets anders waarop je kunt klikken, dan verandert het pijltje in een cirkel zodat je duidelijk ziet waarop je gaat klikken. Het bedienen met een trackpad is afgestemd op touchscreens.

Je kunt ook op het trackpad veegbewegingen maken om te wisselen tussen apps of om het Bedieningspaneel te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!