iPad Pro Magic Keyboard

Apple’s Magic Keyboard voor iPad vernieuwd: dit is er verbeterd

Met het iPad Magic Keyboard met ingebouwde trackpad kun je comfortabel typen. Apple heeft voor de iPad Pro 2024 een nieuw Magic Keyboard uitgebracht, met een nieuw design, groter trackpad en meer. Lees hier alles over de beste prijzen voor het Magic Keyboard voor iPad, de modellen, de functies en meer.

iPad Magic Keyboard review Prijs (vanaf €299,-)

Zoek je een toetsenbordhoes voor je iPad waarmee je lekker kunt werken? Dan moet je het Magic Keyboard (Folio) voor iPad hebben. Deze toetsenbordhoes met ingebouwde trackpad maakt van je iPad een echte laptopvervanger. Hij is verkrijgbaar voor diverse modellen van de iPad Air en iPad Pro en in 2024 is er een geheel vernieuwd model, speciaal voor de allernieuwste iPad Pro 2024. In dit overzicht lees je alles over de eigenschappen van de verschillende uitvoeringen van het iPad Magic Keyboard (Folio) en voor welke modellen hij geschikt is.

Wil je meepraten over deze aankondiging? In onze Praat mee over Apple’s mei 2024-aankondigingen kun je discussiëren met andere lezers en laten weten wat jij van dit nieuwe Apple-product vindt.

Bekijk ook

Praat mee over Apple's mei 2024-event!

Alle ogen zijn gericht op Apple's aankondigingen in mei. Nog net voor WWDC kunnen we nog wat nieuwe producten verwachten. Er is lang gewacht op de iPads, dus we zijn benieuwd: wat vind jij ervan? In dit artikel kun je meepraten over het event en de aankondigingen van mei 2024.

Nieuw in 2024: vernieuwd Magic Keyboard voor iPad Pro en iPad Air

Speciaal voor de allernieuwste iPad Pro 2024 is er een compleet vernieuwd Magic Keyboard voor iPad. Dit nieuwe model heeft een behuizing van aluminium, groter trackpad en meer toetsen. Dankzij deze vernieuwde toetsenbordhoes, wordt de iPad nog meer een laptopvervanger en komt het qua behuizing meer in de buurt van een MacBook. Er is ook een Magic Keyboard voor de iPad Air 2024.

Er zit nog steeds een usb-c-poort op, waarmee je de iPad Pro kan opladen. De iPad Pro bevestig je magnetisch op het vernieuwde Magic Keyboard, net als bij het voorgaande model. De verbinding loopt via de Smart Connector en dus niet via Bluetooth. Het vernieuwde Magic Keyboard werkt alleen met de iPad Pro 2024: voor alle overige iPad Pro’s en iPad Air is er nog de vorige generatie Magic Keyboard voor iPad.

Het nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro heeft functietoetsen, zoals een escape-toets en het aanpassen van de helderheid. Ook is het trackpad groter en zit er haptische feedback in.

Dit is is het Magic Keyboard voor iPad Pro in het kort:

 • Alleen geschikt voor iPad Pro 2024
 • Behuizing van aluminium
 • Nieuwe rij functietoetsen
 • Groter trackpad met haptic feedback
 • Verkrijgbaar in wit en zwart
 • Prijs vanaf €349,- (zie hieronder)

Prijzen Apple Magic Keyboard


Magic Keyboard Folio voor iPad 2022

In 2022 heeft Apple een nieuw model geïntroduceerd. Het Magic Keyboard Folio is een nieuw tweedelig toetsenbordhoes voor de standaard iPad. Deze past alleen op de 10e generatie iPad met vlakke zijkanten. Het toetsenborddeel bevestig je magnetisch aan de iPad en kun je loshalen als je die niet nodig hebt. Het deel aan de achterkant van de iPad bevestig je ook magnetisch en heeft een uitklapbare standaard om de iPad rechtop te zetten. Het toestenborddeel kun je ook gewoon dichtklappen om het scherm van de iPad te beschermen.

Achterkant van Magic Keyboard Folio voor iPad

Het toetsenbord zelf bestaat uit een volledig toetsenbord. Daarbij heeft dit Magic Keyboard Folio ook nog veertien functietoetsen, onder andere om de helderheid aan te passen en het volume te wijzigen. Ook zit er een escapeknop op. Deze functietoetsen vind je niet op het gewone Magic Keyboard. Het Magic Keyboard Folio heeft daarentegen geen verlichte toetsen. Op het toetsenbord vind je ook het trackpad waarmee je de cursor kunt bedienen.

Het Magic Keyboard Folio is alleen beschikbaar in het wit en alleen geschikt voor de 10e generatie iPad 2022. Voor de andere modellen is alleen het gewone Magic Keyboard en het Smart Keyboard Folio beschikbaar.

Bekijken: Magic Keyboard Folio voor iPad voor €299,-

Toetsenbord van Magic Keyboard Folio iPad

iPad Magic Keyboard in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van het Magic Keyboard voor iPad:

 • Hoes met verlicht toetsenbord (behalve bij standaard iPad)
 • Ingebouwde trackpad
 • Magic Keyboard verkrijgbaar voor iPad Air en iPad Pro (ook eerdere modellen); Folio-versie alleen voor iPad 2022
 • Vernieuwd 2024-model (genaamd Magic Keyboard voor iPad Pro) van aluminium voor iPad Pro 2024
 • Magnetische bevestiging met meerdere kijkhoeken
 • Schaarmechanisme, vergelijkbaar met nieuwste MacBooks
 • Maakt verbinding via Smart Connector
 • Extra usb-c-poort voor opladen iPad (behalve bij standaard iPad)
 • Tweedelig design met afneembaar toetsenbord (alleen Folio-versie)
 • Verkrijgbaar sinds april 2020
 • Prijs vanaf €299,-

iPad-toetsenbord met trackpad

Bij het Magic Keyboard voor de iPad gaat het om een toetsenbord met ingebouwd trackpad. Je bevestigt de iPad magnetisch aan het toetsenbord en kunt hem vervolgens precies instellen voor de juiste kijkhoek. Deze is tot 130 graden verstelbaar. Het toetsenbord zelf lijkt sterk op dat van de nieuwste MacBooks, met schaarmechanisme en achtergrondverlichting in de toetsen. Verder zit er een usb-c-poort in om de iPad op te laden. De usb-c-poort van de iPad zelf blijft dus vrij voor andere apparaten, zoals externe opslag, een laadkabel of een tweede scherm. De toetsen zijn gemaakt van kunststof, terwijl ze bij het Smart Keyboard Folio met textiel zijn bekleed.

Apple iPad Pro Magic Keyboard

Prijs van het Magic Keyboard voor iPad

Er zijn drie varianten van dit toetsenbord:

Apple iPad Pro Magic Keyboard

Design Magic Keyboard voor iPad

Het Magic Keyboard voor iPad is aan de buitenkant gemaakt van siliconenachtig materiaal en geeft daardoor een wat rubberachtig gevoel. Aan de buitenkant zit ook een Apple-logo en de onderkant is volledig vlak, zodat je hem stevig kunt neerzetten. Qua design kan je bij de meeste uitvoeringen kiezen uit twee versies: een zwarte en een witte. De zwarte versie is een beetje houtskoolgrijs, terwijl de witte echt wit is. Onthoud dat de witte variant wel sneller vies wordt.

Wit Magic Keyboard

Je kan bij Apple kiezen voor zestien verschillende toetsenbord lay-outs: van Nederlands tot Internationaal Engels en van Deens tot Zweeds. Bij andere winkels vind je vaak alleen het Nederlandse model of kun je kiezen tussen QWERTY en AZERTY.

Het Magic Keyboard Folio voor de standaard iPad heeft een iets ander design. In plaats van het zwevende ontwerp, waarbij de iPad schuin boven het toetsenbord hangt, rust de iPad nu op de lange zijkant. Het toetsenbord is ook afneembaar en de losse achterkant bevestig je magnetisch aan de iPad. Er zit een uitklapbare standaard op waarmee je de iPad rechtop kan zetten.

Review Magic Keyboard voor iPad
In onze review van het Magic Keyboard voor de iPad lees je hoe wij het toetsenbord en de trackpad ervaren hebben. Het toetsenbord typt fijn en ook de trackpad is prettig in gebruik. De constructie staat als een huis, maar we vinden de hoes wel wat prijzig. Ook ontbrekende functietoetsen en escape-toets. Hou er ook rekening mee dat de iPad wel wat zwaarder en dikker wordt met deze toetsenbordhoes.

Bekijk ook

Review: Magic Keyboard voor iPad getest

Apple's Magic Keyboard voor iPad Pro en iPad Air is een prijzig accessoire, maar belooft wel dat je lekker kunt werken op je iPad. Wij namen de proef op de som en hebben het Magic Keyboard voor iPad uitgebreid getest!
iPad Air 2020 met Magic Keyboard voor iPad.

Alternatief: Logitech

Logitech heeft meerdere alternatieven voor Apple’s prijzige toetsenbord. Deze zijn bovendien vaak goedkoper en verkrijgbaar voor meerdere iPad-modellen. Je kunt kiezen uit een gewone toetsenbordhoes of een uitvoering met trackpad. De toetsenborden zijn van normaal formaat en hebben een rijtje sneltoetsen voor iPadOS.

Check hiervoor ons overzicht iPad-toetsenbordhoezen met de meest populaire opties, ook van andere merken.

Bekijk ook

De beste iPad-toetsenbordhoezen: makkelijker typen en bescherming voor onderweg

Wil je graag makkelijk typen op een iPad en hem tegelijkertijd goed beschermen als je onderweg bent? Dat kan met deze toetsenbordhoezen voor de iPad. We zoeken de beste iPad-toetsenbordhoes die bij jou past.

Trackpad gebruiken op andere iPads

Vind je het Magic Keyboard te duur of heb je geen geschikte iPad, dan kun je toch gebruik maken van een trackpad. Vanaf iPadOS 13.4 is hier namelijk ondersteuning voor. Dit betekent dat je een Magic Trackpad (of een soortgelijk product) kunt gebruiken om voortaan je cursor te besturen. Koppel je zo’n draadloze trackpad of een muis met je iPad, dan verschijnt er een muispijltje, die je meteen kunt besturen. Beweeg je met de cursor over een knop of iets anders waarop je kunt klikken, dan verandert het pijltje in een cirkel zodat je duidelijk ziet waarop je gaat klikken. Het bedienen met een trackpad is afgestemd op touchscreens.

Je kunt ook op het trackpad veegbewegingen maken om te wisselen tussen apps of om het Bedieningspaneel te openen.