iPad Pro Magic Keyboard

Apple’s Magic Keyboard voor de iPad is er nu ook in wit

Werkt met iPad Pro en iPad Air

Met het iPad Magic Keyboard met ingebouwde trackpad kun je comfortabel typen. Het Magic Keyboard is bedoeld voor de iPad Pro én de nieuwste iPad Air.

Magic Keyboard voor iPad Air en iPad Pro

Apple heeft een Magic Keyboard voor de iPad, een toetsenbordhoes met ingebouwde trackpad. Daarmee is de iPad nog meer een laptopvervanger geworden. In dit overzicht lees je alles over de eigenschappen van het iPad Magic Keyboard en voor welke modellen het geschikt is.


Dit zijn de adviesprijzen bij Apple:

 • Voor 12,9-inch iPad Pro 2021: €399
 • Voor 11-inch iPad Pro 2020/2021 en 10,9-inch iPad Air 2020: €339

Je kunt ook terecht bij winkels zoals Amac en andere bekende Apple-winkeliers.

iPad Pro Magic Keyboard

Nieuw in 2021: Magic Keyboard in het wit

Met de komst van de iPad Pro 2021 heeft Apple ook een witte uitvoering van het Magic Keyboard uitgebracht. Deze heeft dezelfde technische specs als zijn voorganger, maar wordt geleverd in een ander kleurtje. Wel is er een punt van aandacht: het kleinere model van het Magic Keyboard is nog steeds geschikt voor de 11-inch iPad Pro en 10,9-inch iPad Air, ook de 2020-modellen.

Wit Magic Keyboard

Bij de 12,9-inch iPad Pro moet je even opletten: bij dit formaat is het Magic Keyboard vernieuwd en het werkt dan ook alleen op de 2021-versie. Al deze modellen zijn verkrijgbaar bij de Apple Store en binnenkort ook bij andere winkels. Hij is er met 30 verschillende toetsenbordindelingen, al verkoopt de Nederlandse Apple Store slechts 7 layouts. Daarnaast kun je voor de iPad ook het Smart Keyboard Folio aanschaffen. Die heeft geen ingebouwde trackpad voor het aansturen van je cursor.

iPad Magic Keyboard in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Ingebouwde trackpad
 • Geschikt voor iPad Pro (ook eerdere modellen) en iPad Air
 • Magnetische bevestiging met meerdere kijkhoeken
 • Schaarmechanisme, vergelijkbaar met nieuwste MacBooks
 • Opladen via usb-c-poort
 • Verkrijgbaar sinds april 2020
 • Prijs vanaf €339,-

iPad-toetsenbord met trackpad

Bij het Magic Keyboard voor de iPad gaat het om een toetsenbord met ingebouwd trackpad. Je bevestigt de iPad Pro of iPad Air magnetisch aan het toetsenbord en kunt hem vervolgens precies instellen voor de juiste kijkhoek. Deze is tot 130 graden verstelbaar. Het toetsenbord zelf lijkt sterk op dat van de nieuwste MacBooks, met schaarmechanisme en achtergrondverlichting in de toetsen. Verder zit er een usb-c-poort in om op te laden. De usb-c-poort van de iPad zelf blijft dus vrij voor andere apparaten, zoals externe opslag, een laadkabel of een tweede scherm.

Apple iPad Pro Magic Keyboard

Prijs van het Magic Keyboard voor iPad

Er zijn twee varianten van dit toetsenbord:

 • Voor 12,9-inch iPad Pro 2021: €399
 • Voor 11-inch iPad Pro 2020/2021 en 10,9-inch iPad Air 2020: €339

Apple iPad Pro Magic Keyboard

Geschikte iPads voor Magic Keyboard

Dit iPad Pro-toetsenbord met trackpad is geschikt voor de volgende iPads:

 • iPad Air 2020
 • iPad Pro 11-inch 2018, 2020 en 2021
 • iPad Pro 12,9-inch 2018, 2020 en 2021

Review Magic Keyboard voor iPad
In onze review van het Magic Keyboard voor de iPad lees je hoe wij het toetsenbord en de trackpad ervaren hebben. Het toetsenbord typt fijn en ook de trackpad is prettig in gebruik. De constructie staat als een huis, maar we vinden de hoes wel wat prijzig. Ook ontbrekende functietoetsen en escape-toets. Hou er ook rekening mee dat de iPad wel wat zwaarder en dikker wordt met deze toetsenbordhoes.

iPad Air 2020 met Magic Keyboard voor iPad.

Alternatief: Logitech

Logitech heeft een alternatief voor Apple’s prijzige toetsenbord. Deze is bovendien goedkoper. Ook is deze toetsenbordcase geschikt voor de wat goedkopere iPads. Het bestaat uit een beschermende hoes met ingebouwd toetsenbord en een trackpad. Het toetsenbord is van volledig formaat en heeft een rijtje sneltoetsen voor iPadOS.

Bekijk onze Logitech Combo Touch review met ervaringen, om te kijken of dit iets voor jou is. Daarnaast introduceerde Logitech in 2021 een nieuwe Combo Touch voor iPad Pro.

Deze Logitech Combo Touch Keyboard Case with Trackpad for iPad is nu te bestellen en kost €149. Dit is minder dan de helft dan wat Apple vraagt voor het Magic Keyboard. Het is geschikt voor de volgende modellen:

Logitech Combo Touch toetsenbord

Trackpad gebruiken op andere iPads

Vind je het Magic Keyboard te duur of heb je geen geschikte iPad, dan kun je toch gebruik maken van een trackpad. Vanaf iPadOS 13.4 is er namelijk ondersteuning voor trackpads. Dit betekent dat je een Magic Trackpad 2 kunt gebruiken om voortaan je cursor te besturen. Koppel je zo’n draadloze trackpad of een muis met je iPad, dan verschijnt er een muispijltje, die je meteen kunt besturen. Beweeg je met de cursor over een knop of iets anders waarop je kunt klikken, dan verandert het pijltje in een cirkel zodat je duidelijk ziet waarop je gaat klikken. Het bedienen met een trackpad is afgestemd op touchscreens.

Je kunt ook op het trackpad veegbewegingen maken om te wisselen tussen apps of om het Bedieningspaneel te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!