AirPods 2 review met eerste generatie

AirPods kopen: hier vind je aanbiedingen en de beste prijzen

Wil je AirPods kopen, dan vind je in dit overzicht de winkels, prijzen en acties. Welke winkel hanteert de laagste prijs voor AirPods en waar vind je de meeste voorraad? Ook geven we advies of je moet upgraden naar de AirPods 2 of de AirPods Pro en we vertellen je of het kopen van de eerste generatie AirPods nog wel verstandig is.

Check ook ons artikel over de goedkoopste AirPods-aanbieding van dit moment of spring naar het onderwerp waar je meer over wilt lezen:

AirPods kopen

Ben je van plan om AirPods te kopen, dan heb je momenteel de keuze uit vier uitvoeringen:

Zie je in de winkel een setje AirPods dat beduidend goedkoper is dan bovengenoemde prijzen, let dan goed op. Het kan gaan om namaak of om de eerste generatie AirPods. Bij de nieuwste modellen staat vaak de aanduiding ‘AirPods 2’, ‘2019’ of ‘Pro’.

AirPods Pro kopen

AirPods Max kopen

De AirPods Max is de nieuwste draadloze hoofdtelefoon van Apple. Je kunt de AirPods Max bij de Apple Store kopen voor €629 en hebt daarbij keuze uit vijf kleuren. We verwachten dat dit product binnenkort ook bij andere winkels verkrijgbaar zal zijn.

Bekijken → AirPods Max:

AirPods Pro kopen

Wil je de allernieuwste AirPods Pro kopen? De AirPods Pro liggen sinds 30 oktober 2019 in de winkels en hebben een adviesprijs van €279,00. De AirPods Pro zijn beschikbaar bij Apple en de andere bekende winkeliers.

Bekijken → AirPods Pro:

AirPods 2 doosje bovenkant

AirPods 2 kopen

Apple heeft in 2019 nieuwe AirPods uitgebracht, die bekend staan onder de naam ‘AirPods 2’. Wil je deze tweede generatie AirPods kopen? Dan kun je bij diverse winkels terecht. Hieronder vind je de prijzen bij diverse aanbieders, waarbij we onderscheid maken tussen de variant met normale oplaadcase en met draadloze oplaadcase.

Ook kun je terecht bij de volgende winkels:

AirPods adviesprijzen

Bij de Apple Store en de APR’s zoals Amac, Vizio en Switch betaal je altijd de adviesprijs voor de AirPods. Deze prijzen hebben we bovenaan dit artikel genoemd. Het voordeel is dat de producten vaak snel op voorraad zijn en dat je vaak goede service krijgt. Verder heb je alleen bij Apple de mogelijkheid om een inscriptie te laten plaatsen, bijvoorbeeld je voornaam of contactgegevens. Koop je je AirPods bij andere winkels dan Apple, dan heb je die mogelijkheid niet.

Wil je echter geld besparen, dan kun je de AirPods ook op diverse plekken onder de adviesprijs kopen. Er zijn vaak acties, waardoor je een paar tientjes goedkoper uit kan zijn.

Bij grote e-tailers als Amazon of dagaanbiedingen-sites als iBood vind je soms leuke AirPods aanbiedingen voor de eerste generatie. Goede AirPods koopjes vind je ook regelmatig in onze iCulture Deals. Vergeet dus zeker niet die drie sites ook mee te nemen in je zoektocht.

AirPods levertijd

Er geldt momenteel geen lange levertijd voor de AirPods 2. Dit geldt voor alle modellen, ook de uitvoering met draadloze oplaadcase. Bij online bestellen van de AirPods krijg je vaak sneller geleverd dan wanneer je ze gaat afhalen bij een van de winkels.

In de eerste maanden van 2019 was er wel een stormloop op de AirPods, waardoor de levertijd in de Apple Store erg opliep. Ook bij andere winkels was de levertijd destijds langer zijn dan gebruikelijk. Dit kwam door de toenemende populariteit van de oortjes. Steeds meer mensen ontdekten hoe praktisch ze zijn.

Oortje kwijt? Dan kun je een losse AirPod kopen

De AirPods bestaan uit twee oortjes en een oplaaddoosje. Ben je een van de oortjes kwijt, dan hoef je gelukkig geen nieuwe AirPods te kopen. In plaats daarvan biedt Apple ook losse oortjes aan. Ze kosten €75 tot €99 per stuk.

Doet de batterij van de AirPods het niet meer goed, dan kun je dit voor €55 laten ‘repareren’. In feite wordt daarbij het oortje vervangen.

Apple's kerstvideo van 2017 met AirPods.

Losse oplaadcase kopen

Ben je de oplaadcase kwijt, dan kun je bij Apple een nieuwe kopen. Dit kost je tussen de €65 en €109, afhankelijk van het model. Heb je een normale oplaadcase voor je AirPods en zou je het liefst draadloos willen opladen? Ook dat kan. Je kunt een losse draadloze AirPods-case aanschaffen via Apple.

AirPods 1 kopen: nog de moeite waard?

Behalve voor de AirPods 2 en AirPods Pro kun je ook ervoor kiezen om de eerste generatie AirPods 1 te kopen. Dat is een prima keuze als je wel de AirPods-ervaring wilt hebben, maar wat goedkoper uit wilt zijn.

Qua design zien alle AirPods er namelijk hetzelfde uit, dus je loopt niet zichtbaar rond met een verouderd model. Het enige wat je mist zijn de vernieuwingen die in de AirPods 2 en AirPods Pro zijn doorgevoerd, zoals draadloos opladen, de nieuwere H1-chip en de 50% langere accuduur voor bellen. Ook mis je handsfree Siri gebruiken. Wat ons betreft zijn deze functies niet strikt noodzakelijk om lekker muziek te kunnen luisteren.

Heb je de mogelijkheid om de AirPods 1 nog ergens te kopen, let dan goed op of ze beduidend goedkoper zijn. Scheelt het maar een tientje, dan raden we aan om voor de AirPods 2 te kiezen.

AirPods 2 kopen: wel of niet upgraden?

Twijfel je of je de AirPods 2 zult kopen? Het hangt er vanaf in welke situatie je zit. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen in de AirPods 2 uit 2019:

  • Draadloos opladen met speciale case (optioneel)
  • Handsfree opdrachten geven met ‘Hé Siri’
  • Nieuwe H1-chip voor o.a. zuiniger energiebeheer en sneller koppelen
  • 50 procent langere spreektijd voor bellen

Wel upgraden naar AirPods 2

We raden aan om te upgraden naar de AirPods 2 als je…

  • … voor het eerst draadloze oortjes koopt en het nieuwste wilt
  • … AirPods uit 2016 hebt, waarvan de batterijduur flink achteruit is gegaan

Is de accuduur van je AirPods nog prima, of maak je er weinig gebruik van, dan heeft het weinig zin om te upgraden. We raden aan om te wachten op eventuele nieuwe AirPods die Apple in 2020 uitbrengt.

Wil je liever oortjes met ruisonderdrukking, dan kun je kiezen voor de AirPods Pro.

Niet upgraden naar AirPods 2

Heb je relatief nieuwe AirPods waarvan de accuduur nog prima is, dan heeft het geen zin om te upgraden. Eventueel kun je proberen je huidige AirPods tweedehands aan te bieden, maar in verband met hygiëne is er wellicht niet zoveel vraag naar. De AirPods hebben allemaal hetzelfde design, dus je kunt nog prima je huidige oortjes blijven gebruiken. Je zou eventueel de los verkrijgbare oplaadcase kunnen aanschaffen, maar ook dat is optioneel.

AirPods kopen: kleuren en modellen

De AirPods zijn op straat meteen te herkennen. Ze zijn namelijk altijd hoogglans wit en steken als grappige korte stokjes uit je oren.

Aanvankelijk was er de angst dat AirPods snel uit je oren zouden vallen, maar inmiddels is wel duidelijk dat dit niet zo is. Het meeste risico om er eentje kwijt te raken is wanneer je de AirPods in of uit doet. Omdat ze zo klein zijn kunnen ze gemakkelijk uit je handen glippen. Dat kan onhandig zijn in het openbaar vervoer, als je over de vloer van de bus moet kruipen om je oortje terug te vinden. Niet cool 🙂

Ben je bang dat de AirPods uit je oren vallen, dan kun je het beste kiezen voor de AirPods Pro. Die hebben rubberen opzetstukjes, waarmee je ze klemvast in je gehoorgang kunt steken. Dit is ook handig als je bepaalde activiteiten doet, zoals wild headbangen of in rollercoasters zitten.

De AirPods zijn alleen verkrijgbaar in wit. Hou je niet van wit? Dan kun je je AirPods in een andere kleur laten spuiten door aanbieders als BlackPods en Colorware, maar dit gebeurt zelden. De meeste mensen geven de voorkeur aan de standaard kleur wit.

AirPods kopen of niet?

De AirPods zijn al vanaf het eerste moment populair, zelfs onder topvoetballers die voorheen vaak met Beats zag lopen. Veel mensen zijn dan ook enthousiast over het gebruiksgemak, omdat je ze zo gemakkelijk met je iPhone en andere Apple-apparaten kunt koppelen.

De werking van deze draadloze AirPods is anders dan de bekabelde EarPods die Apple normaal bij de toestellen levert. Zodra je de AirPods uit de oplaadcase haalt, schakelen ze in en maken ze verbinding met je toestel. Doe je ze in je oor, dan heb je direct geluid. De muziek pauzeert automatisch zodra je één van de AirPods uit je oor houdt.

Je kunt de AirPods vijf uur gebruiken zonder tussentijds opladen en met de bijgeleverde oplaadcase kun je zelfs 24 uur luisteren. Je hoeft niet beide AirPods te gebruiken, want je kunt ook met één oor luisteren. Zo kun je de gebruiksduur verdubbelen.

Benjamin met AirPods

Wij hebben ze meteen in huis gehaald voor onze AirPods review en ook toen we onze AirPods 2 review publiceerden waren we zijn nog steeds enthousiast over deze oortjes. Of ze voor jou ook ideaal zijn, ligt eraan hoe je muziek luistert en welke eisen je stelt aan je oortjes. De AirPods leveren natuurlijk niet de geluidskwaliteit van een grote studio-koptelefoon, maar voor gebruik tijdens het reizen vinden wij ze ideaal. Bovendien zit er op de Pro-modellen ruisonderdrukking, zodat je minder last hebt van omgevingsgeluiden.

Wil je weten of de AirPods iets voor jou zijn? Lees dan onze uitgebreide AirPods 2 review voor gebruikservaringen en onze mening. Ook hebben we een AirPods Pro review.

AirPods alternatieven

Er zijn tegenwoordig diverse draadloze oordopjes verkrijgbaar, dus er is keuze genoeg. Daarbij heb je keuze uit drie opties:

  • Volledig draadloze oordopjes, zoals de Jabra Elite Sport (€200)
  • Sportoordopjes met nekband zoals de Powerbeats (€120)
  • Andere oordopjes met W1-chip, zoals de BeatsX met nekband (€120)

Lees er meer over in ons artikel over AirPods alternatieven.

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2020