iPhone vergelijken: dit is jouw iPhone-keuzehulp!

Van de iPhone 15 Pro Max tot de iPhone SE 2022

Welke iPhone kiezen? In deze keuzehulp gaan we iPhones vergelijken: je ziet welke iPhones momenteel verkrijgbaar zijn en helpen je bij de keuze welke iPhone kopen. En we vergelijken de specs van de verkrijgbare modellen, van de iPhone 15 Pro tot de iPhone SE. Zodat jij precies weet welke iPhone bij jou past!

Wil je de iPhone vergelijken of wil je weten wat de verschillen zijn tussen de modellen? De iPhone 15 Plus, iPhone 15, iPhone 14 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn de nieuwste iPhone-modellen, maar wat zijn de verschillen met hun voorgangers? En is de iPhone 13 nog steeds een goede keuze? Wil je een iPhone kopen, dan vind je in deze keuzehulp ‘iPhone vergelijken’ alle informatie en vergelijken we de iPhones die momenteel verkrijgbaar zijn, zodat jij in deze iPhone-vergelijking het toestel kan kiezen dat het beste bij jou past.

Dit zijn de nieuwste vergelijkingen

Klik hier om onze eerdere vergelijkingen te zien

iPhone 12 mini vs iPhone SE
iPhone 12 vs iPhone 12 Pro
iPhone 12 vs iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro vs iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro
iPhone 12 Pro Max vs iPhone 11 Pro Max
iPhone 12 vs iPhone 11


Twijfel je welke iPhone je moet kopen? Dan hebben we daarvoor onze pagina iPhone kopen. Heb je al een iPhone en wil je weten welk model het is? Dan vind je daarover meer op de pagina iPhone-modellen. Je ziet daar ook de verschillende specs, die je onderling kunt vergelijken.

Bekijk ook

iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Alles over de Apple iPhone kopen in Nederland. Van voordelige iPhone-abonnementen tot leuke deals met sim only: als je een nieuwe iPhone zoekt vind je hier alle tips.

Keuzehulp iPhone vergelijken: Welke iPhone moet ik kopen?

Als je van plan bent om een nieuwe iPhone te kopen, dan is de keuze gevarieerder dan ooit. Met in totaal acht iPhone-modellen in het assortiment verlies je al snel het overzicht.

In dit artikel daarom een iPhone-vergelijking van de toestellen van dit moment en de modellen van voorgaande jaren.

Dit is de huidige iPhone line-up:

Ook nog verkrijgbaar:

Dit zijn de modellen die momenteel in de winkel liggen en die de meeste mensen in hun koopoverweging zullen meenemen. Daarnaast kun je bij veel providers ook nog steeds een iPhone 14 Pro met abonnement of iPhone 14 Pro Max met abonnement vinden. In deze keuzehulp iPhone vergelijken bekijken we natuurlijk ook alle iPhone-specs en kijken we wat de iPhone-verschillen zijn.

iPhone 2023 lineup


In volgorde van links naar rechts: iPhone 15 Pro Max | iPhone 15 Pro | iPhone 15 Plus | iPhone 15 | iPhone 14 Plus | iPhone 14 | iPhone 13 | iPhone SE 2022

Ben je nog aan het twijfelen tussen de beschikbare iPhone-kleuren, dan hebben we daar een apart artikel over. Ook helpen je op weg bij het kiezen van de juiste hoeveelheid iPhone-opslagruimte. In deze keuzehulp iPhone vergelijken zie je ook de verschillen tussen alle huidige modellen.

Specificaties iPhone vergelijken

In onderstaande iPhone-vergelijking zijn alle specificaties van de huidige iPhone-modellen opgesomd. Bovenaan de tabel vind je de iPhone-prijzen, kleuren en opslag, in het midden de informatie over de schermen en de camera’s en onderaan overige functies als Touch ID, Face ID en info over de batterij. Zo kun je meteen jouw gewenste iPhone vergelijken met eventueel andere kandidaten op basis van iPhone afmetingen, gewicht, megapixels iPhone camera, enzovoorts.

Toon de vergelijkingstabel ↓

Of bekijk deze tabel via de directe link

Verschillen iPhone 15 vs iPhone 15 Pro

De nieuwste modellen zijn de iPhone 15 vs iPhone 15 Pro, dus we kunnen ons voorstellen dat je daarover twijfelt. De belangrijkste verschillen zitten in de camera, het scherm, het design en de extra functies. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

 • Scherm: De iPhone 15 Pro heeft always-on en ProMotion. Alle modellen hebben wel het Dynamic Island.
 • Design: De iPhone 15 Pro is gemaakt van titanium, terwijl de iPhone 15 van aluminium is. Bij de iPhone 15 is er meer keuze tussen kleuren.
 • Camera: Met de iPhone 15 Pro (en in het bijzonder de iPhone 15 Pro Max) maak je de mooiste foto's dankzij de drie cameralenzen, betere optische zoom en andere professionele extra's.
 • Extra functies: Alleen op de iPhone 15 Pro-modellen vind je de actieknop, in plaats van de mute-schakelaar. Deze knop kun je gebruiken om snel allerlei acties te activeren, zoals de zaklamp, de camera of je favoriete Siri Shortcut.
 • Prijs: De iPhone 15 Pro is een stuk duurder dan de gewone iPhone 15: het prijsverschil is zo'n €260,-.

Lees verder in onze vergelijking tussen de iPhone 15 of iPhone 15 Pro.

Bekijk ook

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro: de verschillen tussen de standaard- en Pro-modellen

Benieuwd naar de verschillen tussen de iPhone 15 vs iPhone 15 Pro? Dit artikel helpt je erbij, mocht je nog twijfelen welk model het beste bij jou past. Je leest over de verschillen in het scherm, camera, chip en meer.

Verschillen iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro

Wil je een pro-model, maar twijfel je tussen de allernieuwste of die van vorig jaar? Dan zal je keuze tussen de iPhone 15 Pro of iPhone 14 Pro vooral afhangen van de prijs, camera en extra mogelijkheden:

 • Camera: De iPhone 15 Pro en zeker de iPhone 15 Pro Max bieden meer camera-opties, met betere lenzen en verdere optische zoom op de Pro Max.
 • Actieknop: De actieknop in de iPhone 15 Pro biedt nieuwe mogelijkheden om je iPhone te gebruiken.
 • Design: Door de titanium behuizing van de iPhone 15 Pro zijn deze modellen lichter dan hun voorgangers.
 • Aansluiting: Lightning heeft plaatsgemaakt voor usb-c, met een hogere data-overdracht.
 • Prijs: De iPhone 14 Pro is inmiddels afgeprijsd tot zo'n €1.100,-. Dat is zo'n €150,- minder dan de iPhone 15 Pro.

Lees verder in onze vergelijking tussen de iPhone 15 Pro of iPhone 14 Pro.

Bekijk ook

iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro: dit zijn de verschillen op een rij

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro? Er zijn wat verschillen die je op het eerste oog al ziet, maar ook verschillen waar je wat verder voor moet kijken. Wij hebben de belangrijkste voor je naast elkaar gezet.

Verschillen iPhone 14 vs iPhone 14 Pro

Twijfel je of je moet kiezen tussen de iPhone 14 of iPhone 14 Pro? De keuze zal vooral afhankelijk zijn van je voorkeuren wat betreft de camera en het scherm:

 • Scherm: De iPhone 14 Pro heeft een beter scherm met always-on, Dynamic Island en ProMotion.
 • Camera: In de gewone iPhone 14-modellen vind je een dubbele camera aan de achterkant. De Pro-modellen hebben drie camera's, waarvan de belangrijkste camera een 48-megapixel lens heeft.
 • Batterij: De iPhone 14 Pro-modellen hebben over het algemeen een iets langere batterijduur, hoewel de iPhone 14 Plus ook niet verkeerd is.
 • Prijs: De iPhone 14 Pro-modellen zijn flink duurder: het prijsverschil is zo'n €300,-

Lees verder in onze vergelijking tussen de iPhone 14 of iPhone 14 Pro.

Bekijk ook

iPhone 14 vs iPhone 14 Pro: hoeveel verschillen de nieuwste modellen nu echt?

Hoeveel verschillen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro nu echt van elkaar? We vergelijken de iPhone 14 met de iPhone 14 Pro en vertellen je welk model het beste bij jou past. Spoiler: de verschillen zijn erg groot!

Verschillen iPhone SE 2022 vs iPhone SE 2020

Benieuwd of je moet kiezen voor de iPhone SE 2022 of iPhone SE 2020? Afhankelijk van wat je wil uitgeven aan een nieuwe iPhone, zijn dit de belangrijkste verschillen waar je rekening mee moet houden:

 • Chip: De iPhone SE 2022 heeft een snellere chip die ook toekomstbestendiger is en dus langer mee gaat.
 • Batterij: De batterijduur op het 2022-model is een aantal uur langer, waardoor je gemakkelijker de dag door komt.
 • 5G: Heb je een 5G-abonnement, dan profiteer je op het nieuwe 2022-model van een snellere dataverbinding.
 • Camera: Met de iPhone SE 2022 maak je iets mooiere foto's dankzij Deep Fusion, Smart HDR 4, de fotografische stijlen en meer, mogelijk gemaakt door de A15-chip.
 • Prijs: De adviesprijs van het nieuwste model ligt €40,- hoger. Het verschil is mogelijk nog groter als je een goede aanbieding vindt voor het 2020-model.

Lees verder in onze vergelijking tussen de iPhone SE 2022 en iPhone SE 2020.

Bekijk ook

iPhone SE 2022 vs iPhone SE 2020: dit zijn de 6 belangrijkste verschillen

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone SE 2022 en iPhone SE 2020? In dit artikel lees je de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de nieuwe iPhone SE 3 en iPhone SE 2.

Verschillen iPhone 13 vs iPhone 13 mini

De iPhone 13 en iPhone 13 mini verschillen erg weinig van elkaar. De verschillen zitten alleen in de prijs, het schermformaat en de afmetingen, het gewicht en de batterijduur. Alle andere functies zijn hetzelfde:

 • Scherm: De iPhone 13 mini heeft nog steeds het kleinste scherm van de gehele nieuwe line-up.
 • Batterij: De iPhone 13 gaat zo'n twee uur langer mee dan de iPhone 13 mini, voordat de batterij helemaal leeg is.
 • Afmetingen: Zoek je een zo'n compact mogelijke iPhone? Dan is de iPhone 13 mini het toestel dat je moet hebben.
 • Prijs: Door het kleinere scherm en compactere batterij is de iPhone 13 mini een stukje goedkoper.
Bekijk ook

iPhone 13 vs iPhone 13 mini: hoeveel verschillen deze toestellen nog?

Hoeveel verschillen de iPhone 13 en iPhone 13 mini nu van elkaar? Zijn er dit jaar meer verschillen dan alleen het formaat of overheersen nog steeds de overeenkomsten?

Conclusie iPhone vergelijken

Maar welke iPhone past nou het beste bij jou? Hieronder hebben we de belangrijkste redenen onder elkaar gezet waarom je voor een specifieke iPhone zou moeten kiezen.

Bekijk ook

iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Alles over de Apple iPhone kopen in Nederland. Van voordelige iPhone-abonnementen tot leuke deals met sim only: als je een nieuwe iPhone zoekt vind je hier alle tips.

Ga de iPhone 15 Pro Max kopen als...

 • ...je het allernieuwste toestel met de beste functies wil.
 • ...je het mooiste en grootste OLED-scherm wil hebben dat altijd aan staat.
 • ...je de allerbeste camera wil en vaak optisch inzoomt.
 • ...je niet of minder aanhikt tegen de hogere prijs.
 • ...je de langste batterijduur wil hebben.
 • ...je hele grote handen hebt.
 • ...je de nieuwe actieknop wil gebruiken.
 • ...je eerder geen Pro Max wilde vanwege het gewicht. Deze iPhone 15 Pro Max is dankzij titanium een stukje lichter.

Prijzen iPhone 15 Pro Max los toestel

Bekijk ook

iPhone 15 Pro Max als los toestel: vergelijk de prijzen!

Wil je de iPhone 15 Pro Max als los toestel kopen? We verzamelen hier alle prijzen, zowel bij de Apple Store als bij webwinkels. Een losse iPhone 15 Pro Max kan een slimme keuze zijn als je het combineert met een goedkope sim only!

Als alternatief is er ook nog de iPhone 14 Pro Max verkrijgbaar bij providers en andere winkels.

Ga de iPhone 15 Pro kopen als...

 • ...je het allernieuwste toestel met de beste functies wil.
 • ...je het mooiste OLED-scherm wil hebben.
 • ...je de allerbeste camera wil.
 • ...je niet of minder aanhikt tegen de hogere prijs.
 • ...je het allernieuwste toestel wil, maar niet met een te groot formaat.
 • ...je de nieuwe actieknop wil gebruiken.

Bekijk ook

iPhone 15 Pro: de beste keuze als je alles uit iOS 18 wilt halen

Wil je de iPhone 15 Pro kopen als los toestel? Hier lees je alles over bestellen bij Apple en webwinkels. Ontdek wat de voordelen zijn van een losse iPhone 15 Pro ten opzichte van een langer lopend contract. Combineer met een goedkope sim only en je zit voor de komende tijd helemaal goed!

Als alternatief is er ook nog de iPhone 14 Pro verkrijgbaar bij providers en andere winkels.

Ga de iPhone 15 kopen als...

 • ...je het allernieuwste en snelste toestel wil, zonder de hoofdprijs te betalen.
 • ...2x optisch inzoomen met de camera voor jou voldoende is.
 • ...6,1-inch voor jou het perfecte formaat is.
 • ...je een lichte nieuwe kleur wil.
 • ...je graag hele mooie foto's wil maken, maar geen (semi-)professionele fotograaf bent.
 • ...je nog minstens 4 jaar met je iPhone wil doen en het niet erg vindt om rond de €1000 te betalen.

Prijzen 128GB iPhone 15

Bekijk ook

iPhone 15 kopen: prijzen voor los toestel en de beste deals

Wil je de iPhone 15 als los toestel kopen? Lees hier alles over bestellen bij Apple en webwinkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 15 ten opzichte van een langer contract. Combineer met een goedkope sim only en je zit helemaal goed!

Ga de iPhone 15 Plus kopen als...

 • ...je het allernieuwste en snelste toestel wil, zonder de hoofdprijs te betalen.
 • ...2x optisch inzoomen met de camera voor jou voldoende is.
 • ...je een grotere iPhone wil, zonder dat je de Pro-functies nodig hebt
 • ...je een lichte nieuwe kleur wil.
 • ...je graag hele mooie foto's wil maken, maar geen (semi-)professionele fotograaf bent.
 • ...je nog minstens 4 jaar met je iPhone wil doen en het niet erg vindt om rond de €1100 te betalen.

Prijzen iPhone 15 Plus los toestel

Bekijk ook

iPhone 15 Plus als los toestel: dit zijn de beste aanbiedingen

Wil je de iPhone 15 Plus als los toestel bestellen? Lees hier alles over de prijzen van de iPhone 15 Plus bij Apple en webwinkels en ontdek wat de voordelen zijn van een losse iPhone 15 Plus ten opzichte van een langlopend contract. Sluit er een goedkope sim only bij af en je hebt de perfecte combinatie!

Ga de iPhone 14 kopen als...

 • ...je een moderne nieuwe iPhone zoekt voor een goede prijs. Zoek bij dit model vooral goed naar deals.
 • ...je niet hoeft in te zoomen met de camera in de hoogste kwaliteit.
 • ...6,1-inch voor jou het perfecte formaat is.
 • ...je een frisse nieuwe kleur wil.
 • ...je nog minstens 3 jaar met je iPhone wil doen en het niet erg vindt om rond de €900,- te betalen.

Prijzen iPhone 14

Bekijk ook

iPhone 14 los toestel kopen: prijzen vergelijken en de beste deals

Wil je de iPhone 14 als los toestel kopen? Lees hier alles over bestellen bij Apple en webwinkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 14 ten opzichte van een langer contract. Combineer met een goedkope sim only en je zit helemaal goed!

Ga de iPhone 14 Plus kopen als...

 • ...je een moderne nieuwe grotere iPhone wil voor een betaalbare prijs. Let bij dit model vooral goed op deals bij winkels.
 • ...je niet hoeft in te zoomen met de camera in de hoogste kwaliteit.
 • ...je een grotere iPhone wil, zonder dat je de Pro-functies nodig hebt
 • ...je een frisse nieuwe kleur wil.
 • ...je nog minstens 3 jaar met je iPhone wil doen en het niet erg vindt om rond de €1.000,- te betalen.

Prijzen iPhone 14 Plus

Bekijk ook

iPhone 14 Plus los kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Wil je de iPhone 14 Plus als los toestel bestellen? Lees hier alles over de prijzen van de iPhone 14 Plus bij Apple en webwinkels en ontdek wat de voordelen zijn van een losse iPhone 14 Plus ten opzichte van een langlopend contract. Sluit er een goedkope sim only en je hebt de perfecte combinatie!

Ga de iPhone 13 kopen als...

 • ...je zo goedkoop mogelijk uit wil zijn, maar wel een recente iPhone zoekt die nog jaren mee gaat.
 • ...je niet hoeft in te zoomen met de camera in de hoogste kwaliteit.
 • ...6,1-inch voor jou het perfecte formaat is.
 • ...de verbeteringen in de iPhone 14 voor jou niet nuttig zijn (Crashdetectie en iets verbeterde camera).
 • ...je nog minstens 3 jaar met je iPhone wil doen en minder dan €800,- wil betalen.

Prijzen iPhone 13

Bekijk ook

iPhone 13 los toestel kopen: prijzen vergelijken en de beste deals

Wil je de iPhone 13 als los toestel kopen? Lees hier alles over bestellen bij Apple en webwinkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 13 ten opzichte van een langer contract. Combineer met een goedkope sim only en je zit helemaal goed!

Ga de iPhone 13 mini kopen als...

 • ...je de beste en kleinste iPhone in het assortiment wil.
 • ...je alle andere iPhones te groot vindt, maar wel een modern toestel zonder thuisknop wil.
 • ...je niet hoeft in te zoomen met de camera in de hoogste kwaliteit.
 • ...je nog minstens 3 jaar met je iPhone wil doen, maar niet meer dan €700 wil betalen.

Prijzen iPhone 13 mini

Bekijk ook

iPhone 13 mini los kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Wil je de iPhone 13 mini als los toestel bestellen? Lees hier alles over de prijzen van de iPhone 13 mini bij diverse aanbieders. Sluit er een goedkope sim only bij af en je hebt de perfecte combinatie!

Ga de iPhone SE 2022 kopen als...

 • ...je de beste iPhone met homeknop en Touch ID wil.
 • ...je een snelle chip wil in een compact model.
 • ...je een betrouwbaar toestel wilt, zonder de hoogste prijs te betalen.
 • ...je wel een supersnelle iPhone wil, maar geen groot scherm nodig hebt.
 • ...je klaar wil zijn voor de komende jaren.
 • ...je niet zoveel geeft om de camera.
 • ...je niet meer dan €550,- wil uitgeven aan een nieuwe iPhone.

Prijzen iPhone SE 2022

Bekijk ook

iPhone SE 2022 als los toestel: dit zijn de beste deals

Wil je de iPhone SE 2022 als los toestel kopen? Lees hier alles over dit nieuwste instapmodel iPhone bij Apple. Je kunt ook terecht bij webwinkels, waar je een losse iPhone SE 2022 vaak nog iets goedkoper kunt krijgen. Bekijk wat je opties zijn en waar je de beste deal vindt!

Bekijk ook ons overzicht voor het goedkoopste iPhone abonnement of ons overzicht met alle iPhone-aanbiedingen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2024