AirDrop iPhones

iPhone vergelijken → Jouw iPhone-keuzehulp! Welke iPhone past bij jou?

Wordt het de iPhone XS of de XR?

Welke iPhone kiezen? In deze keuzehulp gaan we iPhones vergelijken: je ziet welke iPhones momenteel verkrijgbaar zijn en helpen je bij de keuze welke iPhone kopen. En we vergelijken de specs van de verkrijgbare modellen, van de iPhone X tot de iPhone SE. Zodat jij precies weet welke iPhone bij jou past!

Wil je de iPhone vergelijken of wil je weten wat de verschillen zijn tussen de modellen? De iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn de drie nieuwste iPhone-modellen, maar wat zijn de verschillen met hun voorgangers? En is de iPhone 7 nog steeds een goede keuze? Wil je een iPhone kopen, dan vind je in deze keuzehulp ‘iPhone vergelijken’ alle informatie en vergelijken we de iPhones die momenteel verkrijgbaar zijn, zodat jij in deze iPhone-vergelijking het toestel kan kiezen dat het beste bij jou past.


Twijfel je welke iPhone je moet kopen? Dan hebben we daarvoor onze pagina iPhone kopen. Heb je al een iPhone en wil je weten welk model het is? Dan vind je daarover meer op de pagina iPhone-modellen. Je ziet daar ook de verschillende specs, die je onderling kunt vergelijken.

iPhone vergelijken: iPhone XS, iPhone XR of iets anders?

Als je van plan bent om een nieuwe iPhone te kopen, dan is de keuze groter dan ooit. Met in totaal zeven iPhone-modellen in het assortiment verlies je al snel het overzicht.

In dit artikel daarom een iPhone-vergelijking van de toestellen van dit moment:

Dit zijn de modellen die momenteel in de winkel liggen en die de meeste mensen in hun koopoverweging zullen meenemen. Daarnaast kun je bij veel providers ook nog steeds een iPhone X met abonnement vinden. In deze keuzehulp iPhone vergelijken bekijken we natuurlijk ook alle iPhone-specs en kijken we wat de iPhone-verschillen zijn.

Ben je nog aan het twijfelen tussen de beschikbare iPhone-kleuren, dan hebben we daar een apart artikel over. Ook helpen je op weg bij het kiezen van de juiste hoeveelheid iPhone-opslagruimte. In deze keuzehulp iPhone vergelijken zie je ook de verschillen tussen alle huidige modellen.

Bekijk ook onze 1-op-1 vergelijkingen:

iPhone vergelijken: specificaties

In onderstaande iPhone-vergelijking zijn alle specificaties van de iPhone-modellen opgesomd. Bovenaan de tabel vind je de iPhone-prijzen, kleuren en opslag, in het midden de informatie over de schermen en de camera’s en onderaan overige functies als Touch ID, Face ID en info over de batterij. Zo kun je meteen jouw gewenste iPhone vergelijken met eventueel andere kandidaten op basis van iPhone afmetingen, gewicht, megapixels iPhone camera, enzovoorts.

Bekijk grafiek Verschillen iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 8 (Plus) en iPhone 7 (Plus).
Of bekijk deze tabel via de directe link

Verschillen iPhone XS en iPhone XS Max vergelijken

Veruit het belangrijkste verschil tussen de iPhone XS en de iPhone XS Max is het formaat. Dat geldt zowel voor het formaat van de behuizing als van het scherm: 5,8-inch tegenover 6,5-inch. Het kleinste model is uiteraard lichter van gewicht en goedkoper, terwijl het grote model een langere batterijduur heeft (1 tot 2uur langer). De verdere specificaties zijn grotendeels hetzelfde. Je krijgt dezelfde snelle A12-chip, dezelfde cameraspecs en Face ID. In onderstaand artikel zie je nauwkeuriger wat de verschillen zijn.

In het kort de belangrijkste verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XS Max:

 • De iPhone XS heeft een 5,8-inch scherm, de iPhone XS Max heeft een 6,5-inch scherm.
 • De iPhone XS is lichter dan de iPhone XS Max. Het verschil is zo’n 30 gram.
 • De iPhone XS is kleiner dan de iPhone XS Max.
 • De iPhone XS prijs is €100 lager dan van de iPhone XS Max.

Bekijk grafiek Verschillen iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.
Of bekijk deze tabel via de directe link


Verschillen iPhone XS en iPhone XR vergelijken

De iPhone XS (Max) en de iPhone XR lijken qua uiterlijk op elkaar. Alledrie de toestellen hebben geen thuisknop en zijn te bedienen met veegbewegingen. Toch zijn er belangrijke verschillen, bijvoorbeeld wat betreft materiaal, kleur, prijs, camera en gebruikte schermtechnologie.

De belangrijkste verschillen tussen iPhone XS en iPhone XR:

 • De iPhone XR heeft een 6,1-inch LCD-scherm. De iPhone XS en iPhone XS Max hebben respectievelijk een 5,8 en 6,5-inch OLED scherm.
 • De iPhone XS en iPhone XS Max hebben een dubbele camera met betere zoom. Dit ontbreekt op de iPhone XR.
 • De iPhone XR is beschikbaar in zes kleuren (waaronder geel, blauw en koraal). De keuze is bij de iPhone XS beperkter met alleen spacegrijs, zilver en goud.
 • De iPhone XS heeft een roestvrij stalen rand, terwijl dit bij de iPhone XR van aluminium is.

Check ook ons aparte artikel met de iPhone XR en iPhone XS verschillen. Daarin zie je precies wat je mist als je voor één van de twee modellen kiest. We hebben ook een apart artikel waarin we de iPhone X en iPhone XS verschillen op een rij zetten.


Verschillen iPhone XR, iPhone 8 en iPhone 7 vergelijken

Wil je niet meteen duizend euro of meer betalen, dan kom je uit bij de goedkopere modellen. Dit zijn de iPhone XR, iPhone 8 en de iPhone 7. De iPhone XR is Apple’s nieuwste instapmodel met LCD-scherm en een aluminium behuizing in zes kleuren. Check hiervoor ook ons artikel over de Check ook ons artikel over de iPhone 2018 kleuren. Dit toestel werkt met Face ID en veegbewegingen en heeft een vrijwel randloos 6,1-inch scherm.

De iPhone 8 en iPhone 7 hebben nog een thuisknop en Touch ID-sensor en lijken daarmee meer op de traditionele iPhones. Je kunt kiezen uit het normale 4,7-inch formaat en de Plus-modellen met 5,5-inch scherm. De iPhone 8 Plus en iPhone 7 Plus hebben een dubbele cameralens aan de achterkant. Bij de iPhone XR heb je een enkele lens, waardoor je geen optische zoom hebt. Toch is deze camera geavanceerder dan op de normale iPhone 8, waardoor je ook de beschikking hebt over een portretmodus en portetbelichting. Lees meer over de verschillen tussen de iPhone 8 en iPhone XR in onderstaand artikel.

Hieronder nog een korte opsomming van de belangrijkste verschillen:

 • De iPhone XR heeft geen thuisknop, de iPhone 8 en iPhone 7 wel.
 • De iPhone XR heeft Face ID, de iPhone 8 en iPhone 7 hebben Touch ID.
 • De iPhone XR is beschikbaar in meerdere vrolijke kleuren. Bij de iPhone 8 en iPhone 7 kies je uit de meer standaard kleuren als spacegrijs en zilver.
 • De iPhone XR heeft geen 3D Touch, de iPhone 8 en iPhone 7 wel.

Bekijk grafiek Verschillen iPhone XR, iPhone 8 (Plus) en iPhone 7 (Plus).
Of bekijk deze tabel via de directe link


Verschillen iPhone X en iPhone 8 vergelijken

Het belangrijkste verschil tussen de iPhone X en de iPhone 8, is het scherm en de behuizing. De iPhone X heeft een veel groter OLED-scherm dat een stuk mooiere beeldkwaliteit oplevert dan het LCD-scherm in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Qua design heeft de iPhone X een roestvrij stalen rand, terwijl de iPhone 8 en iPhone 8 Plus een aluminium rand hebben. Het is maar net wat je mooier vindt: kies je liever voor glimmend, dan moet je bij de iPhone X zijn. Vind je het matte afwerking mooier, dan is de iPhone 8 en iPhone 8 Plus de beste keuze.

iPhone 8 en iPhone X

Ook de manier hoe je je iPhone ontgrendelt, verschilt tussen de iPhone X en de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Bij de iPhone 8-serie maak je gebruik van Touch ID, terwijl je de iPhone X moet ontgrendelen met Face ID. Het voordeel van Touch ID is dat je meerdere vingers kunt registreren (bij Face ID maximaal één gezicht), terwijl Face ID een stukje veiliger is. Ook de prijs kan een belangrijke factor zijn voor je koopbeslissing. De iPhone X is momenteel veruit het duurste toestel. De iPhone 8 is iets goedkoper.

Bekijk grafiek Verschillen iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Hieronder een korte opsomming van de belangrijkste verschillen:

 • De iPhone X heeft een 5,8-inch OLED-scherm, de iPhone 8 en iPhone 8 Plus respectievelijk een 4,7- en 5,5-inch LCD-scherm.
 • De iPhone X heeft een geheel nieuw design met roestvrij stalen rand, iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben (ten opzichte van hun voorganger de iPhone 7) een licht aangepast uiterlijk met aluminium rand.
 • De iPhone X heeft Face ID, iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben Touch ID.
 • De iPhone X bedienen doe je met vingerbewegingen, op de iPhone 8 en iPhone 8 Plus met de Homeknop.
 • De iPhone X heeft de beste camera’s met onder andere Portretstand voor de frontcamera.

Verschillen iPhone 7 en iPhone 8 vergelijken

De iPhone 8 is de directe opvolger van de iPhone 7 en er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze modellen. Allereerst is het design van de iPhone 8 anders dan van de iPhone 7. De iPhone 8 heeft een glazen achterkant, terwijl de achterzijde van de iPhone 7 van aluminium is. De iPhone 8 kan daardoor draadloos opgeladen worden met universele Qi-laders. Bovendien zijn de camera’s verbeterd en zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus een stuk krachtiger dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, dankzij de nieuwe A11 Bionic-chip.

Bekijk grafiek Verschillen iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Hieronder vind je een korte opsomming van de belangrijkste verschillen. De verschillen gelden zowel voor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus:

 • De iPhone 8 heeft een beter scherm met True Tone.
 • De iPhone 8 heeft een glazen achterkant, de iPhone 7 is van aluminium.
 • De iPhone 8 kan draadloos en extra snel opgeladen worden (met extra accessoires).
 • De iPhone 8 heeft iets betere camera’s dan de iPhone 7.

iPhone vergelijking en line-up voor het najaar van 2017.

Verschillen iPhone 7, iPhone 8, iPhone XS en iPhone XR vergelijken

Maar welke iPhone past nou het beste bij jou? Hieronder hebben we de belangrijkste redenen onder elkaar gezet waarom je voor een specifieke iPhone zou moeten kiezen.

Ga de iPhone XS Max kopen als…

 • …je het allernieuwste toestel met de beste functies wil.
 • …je het mooiste en grootste OLED-scherm wil hebben.
 • …je niet of minder aanhikt tegen de hogere prijs.
 • …je de grootste iPhone met het grootste scherm wil.
 • …je de langste batterijduur wil hebben.
 • …je hele grote handen hebt.
 • …je extra waterbestendigheid wil (IP68).


Ga de iPhone XS kopen als…

 • …je het allernieuwste toestel met de beste functies wil.
 • …je het mooiste en grootste OLED-scherm wil hebben.
 • …je niet of minder aanhikt tegen de hogere prijs.
 • …je het allernieuwste toestel wil, maar niet met een te groot formaat.
 • …je de meest compacte iPhone met Face ID wil.
 • …je eerder een 4,7-inch iPhone had en graag hetzelfde toestelformaat wil.
 • …je extra waterbestendigheid wil (IP68).


Ga de iPhone XR kopen als…

 • …je de nieuwste iPhone wil maar niet de hoofdprijs wil betalen.
 • …je een iPhone met een felle kleur wil.
 • …3D Touch voor jou toch niet hoeft.
 • …je graag Face ID wil ervaren zonder meer dan duizend euro te hoeven betalen.
 • …je geen dubbele camera hoeft.


Ga de iPhone X kopen als…


Ga de iPhone 8 Plus kopen als…

 • …je de beste iPhone met homeknop en Touch ID wil.
 • …je een dubbele cameralens wil, zonder de hoogste prijs te hoeven betalen.
 • …je wel een supersnelle iPhone wil maar niet de hoofdprijs wil betalen.
 • …je de komende jaren nog wel even mee wil.


Ga de iPhone 8 kopen als…

 • …je de beste iPhone met homeknop en Touch ID wil.
 • …je wel een supersnelle iPhone wil maar niet de hoofdprijs wil betalen.
 • …je de komende jaren nog wel even mee wil.


Ga de iPhone 7 Plus kopen als…

 • …je een dubbele cameralens voor de laagste prijs wil.
 • …je een middenklasse iPhone wil die nog een tijdje mee kan.
 • …je geen glazen achterkant wil.
 • …draadloos en snel opladen voor jou niet hoeft.
 • …deze qua prijs nu beter bij je past dankzij de recente prijsverlaging.


Ga de iPhone 7 kopen als…

 • …je een middenklasse iPhone wil die nog een tijdje mee kan.
 • …je geen glazen achterkant wil.
 • …draadloos en snel opladen voor jou niet hoeft.
 • …deze qua prijs nu beter bij je past dankzij de recente prijsverlaging.


Ga de iPhone 6s Plus kopen als…

 • …je de goedkoopste iPhone met een 5,5-insch scherm wil.
 • …je geen waterdichte (IP67) iPhone hoeft.


Ga de iPhone 6s kopen als…

 • …je de goedkoopste iPhone met een 4,7-inch scherm wil.
 • …je geen waterdichte (IP67) iPhone hoeft.


Ga de iPhone SE kopen als…

 • …je de allergoedkoopste iPhone wil.
 • …je de meest compacte iPhone wil.
 • 3D Touch voor jou niet hoeft.


Bekijk ook ons overzicht voor het goedkoopste iPhone abonnement of ons overzicht met alle iPhone-aanbiedingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!