HomePod staand zwart

HomePod kopen in Nederland, België en andere landen: dit moet je weten

HomePod uit Duitsland en Frankrijk kan ook

Wil je de Apple HomePod kopen? Lees hier alles over prijzen, levertijden en meer. Waar moet je rekening mee moet houden, waar is de HomePod het goedkoopst en hoe kun je de HomePod kopen in Duitsland en Frankrijk? We geven antwoord op al je vragen!

- Prijs vanaf €300,-

Hier is de HomePod te koop

Op deze pagina vind je alle informatie over het kopen van de HomePod, Apple’s slimme speaker. We geven hieronder antwoord op de volgende vragen:

HomePod kopen in Nederland en België

Officieel is de HomePod nog niet in de Benelux uitgebracht, maar toch zijn er diverse winkels die de speaker in Nederland verkopen. Je kunt de HomePod onder andere via Belsimpel.nl aanschaffen. Vaak ben je goedkoper uit als je via een dagdeal-site zoals iBood koopt. De HomePod kost dan rond de 270 euro.

Apple heeft nog geen officiële datum bekendgemaakt wanneer de HomePod in Nederland en België beschikbaar zal zijn. Zodra we meer weten brengen we je op de hoogte. Alle algemene informatie over functies en specs lees je in onze HomePod uitleg.

HomePod kopen in Duitsland en Frankrijk

De HomePod is sinds juni 2018 in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar bij de Apple Stores, Media Markt, Fnac en andere officiële verkooppunten. Dit zijn modellen die geleverd worden met een Europese stekker, dus je hebt geen verloopstukje meer nodig. De adviesprijs in de Duitse en Franse winkels is €329.

In Duitsland kun je de HomePod (en andere Apple-producten) momenteel iets goedkoper krijgen vanwege de tijdelijk verlaagde BTW. Dit is bedoeld om de consumentenbestedingen te stimuleren i.v.m. de coronacrisis. Veel scheelt het echter niet.

Er zijn twee manieren om de HomePod vanuit Duitsland of Frankrijk in huis te halen: reserveren bij een fysieke Apple Store of online bestellen en laten bezorgen. Bij de Apple Store zul je in dat geval moeten beschikken over een lokaal bezorgadres, maar er is ook nog een andere optie: bij de Duitse computerketen Gravis kun je de HomePod bestellen voor de normale prijs van €329 en voor €15 thuis laten bezorgen, ook in Nederland en België. Dat is voor veel mensen goedkoper dan zelf naar Duitsland rijden. Ophalen gaat sneller, maar je moet er natuurlijk wel de tijd voor hebben.

Apple Stores die met het OV gemakkelijk bereikbaar zijn, zijn Keulen, Lille en Parijs. Oberhausen CentrO is populair bij Nederlanders, maar alleen goed te bereiken als je met de auto komt. Eventueel zou je een busdagtocht naar CentrO kunnen boeken.

HomePod kopen: waar en hoe?

De HomePod is verkrijgbaar in meerdere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Mexico, Spanje, VS, VK, Australië, Canada, China en Hong Kong. Wil je de HomePod kopen in Nederland of België, dan zul je nog even geduld moeten hebben want er is nog geen officiële verkoopdatum bekendgemaakt.

Ook zijn er handelaren op Marktplaats en Bol.com die exemplaren aanbieden met een flinke toeslag. We raden af om die te kopen. Vaak ben je goedkoper uit als je via een dagdeal-site zoals iBood koopt.

Lees dit voordat je een HomePod gaat bestellen

Wil je eerst weten of deze slimme speaker iets voor jou is, dan lees je in onze HomePod-review alles over onze ervaringen: wat is handig, welke functies werken wel en niet, hoe handig is het om alles in het Engels te bedienen?

HomePod prijs: wat kost de HomePod?

De HomePod is voor €329 verkrijgbaar in Europese landen. In de Verenigde Staten betaal je $299 en in het Verenigd Koninkrijk £279. De genoemde prijzen zijn exclusief eventuele salestax en invoerrechten. Een HomePod kopen in het Verenigd Koninkrijk is niet zo aantrekkelijk omdat je nauwelijks geld bepaart en bovendien met een niet-geschikte stekker zit. Je zult dan steeds een verloopstukje moeten gebruiken.

Waar kan ik de HomePod bestellen?

Je kunt de speaker afhalen in de Apple Store of laten opsturen naar een lokaal adres. Je kan ook terecht bij bijvoorbeeld de Duitse MediaMarkt, waar hij vaak goedkoper aangeboden wordt.

Kan ik de HomePod bestellen en thuis laten bezorgen?

Bestel je de HomePod bij een buitenlandse Apple Store, dan heb je een afleveradres in het betreffende land nodig. Het is dus niet mogelijk om een Duitse HomePod in Nederland te laten bezorgen. Ken je iemand die het pakket in ontvangst wil nemen en doorsturen, dan is dat de gemakkelijkste manier. Je kunt ook gebruik maken van pakket-doorstuurdiensten zoals Forward2me, Parcl en Weshipit. Zij nemen jouw pakket in ontvangst en sturen deze door naar je Nederlandse adres. Je betaalt hiervoor een vergoeding. Je betaalt een toeslag van ongeveer 30-40 euro voor het doorsturen. Borderlinx was voorheen ook een populaire aanbieder van pakketdiensten, maar is gestopt.

Kan ik de HomePod los kopen in de Apple Store?

De HomePod is ook los verkrijgbaar in de Apple Stores in Duitsland, Frankrijk en andere landen waar de speaker al in de verkoop is gegaan. Wie slim is reserveert online een exemplaar via de lokale Apple Store (dus Apple.de, Apple.fr, etc.), zodat je zeker weet dat er een exemplaar voor je klaar ligt.

HomePod kopen

Spreekt een buitenlandse HomePod Nederlands?

De HomePod werkt nog niet met Nederlandse spraakbediening. Wel kun je gebruik maken van talen als Engels, Duits, Frans en Spaans. Later worden meer talen toegevoegd, maar over Nederlands zijn nog geen details vrijgegeven.

Het installatieproces van de HomePod is overigens wel Nederlandstalig.

Voor de meeste early adopters zal stembediening in het Engels geen probleem zijn. Zij zijn al gewend dat veel nieuwe producten een Engelstalige interface hebben en hebben hun toestellen vaak al standaard op Engels ingesteld. Ook goed om te weten: Siri is nogal preuts, dus scheldwoorden zoals ‘bitch’ zijn niet toegestaan.

Op alle HomePods draait dezelfde firmware, dus exemplaren die je in het buitenland koopt krijgen op termijn ook Nederlandse ondersteuning.

Zit er een Europese stekker bij de HomePod?

Als je de HomePod in de Engelstalige landen (VS, VK, Australië) koopt, wordt deze geleverd met een lokale stroomadapter. Hou er dus rekening mee dat de Britse HomePod wordt geleverd met een Britse stekker. Je moet een reisadapter of converter gebruiken. De kabel is 2 meter lang. De Duitse en Franse HomePod heeft wel gewoon een Europese stekker en kun je zonder problemen in Nederland gebruiken.

In theorie is de HomePod-kabel te verwijderen, maar dit kost veel kracht en is niet de bedoeling. Je zou de kabel (eenmalig) kunnen lostrekken om deze weg te werken in een kastje, waarbij je de kabel door een krappe opening wilt steken. Apple gaat waarschijnlijk geen vervangende HomePod-kabels in de winkel verkopen.

Moet ik invoerrechten betalen?

Binnen de Europese Unie betaal je geen invoerrechten, dus je kun een Duitse of Franse HomePod zonder extra kosten meenemen naar Nederland.

Voor landen buiten de Europese Unie (zoals Groot-Brittannië) gelden invoerkosten. In de Douane Reizen-app vind je meer informatie over de toegestane bedragen en eventuele kosten.

Hou er in de VS rekening mee dat veel Amerikaanse Staten salestax rekenen, waardoor de prijs van $299 nog met ca. 8-10% kan toenemen.

Zit er garantie op buitenlandse HomePods?

In Europa geldt een garantie van 2 jaar op elektronica, maar dan moet je het product wel als consument binnen de EU hebben gekocht. Buiten de EU en als zakelijke klant krijg je 1 jaar garantie. Je kunt dit voor $39 verlengen met AppleCare+.

Gaat de HomePod kapot, dan zul je terug moeten naar een land waar de HomePod al wordt verkocht. In de Belgische en Nederlandse Apple Stores zullen nog geen onderdelen voorhanden zijn, dus je moet naar Apple Stores in Duitsland of Frankrijk reizen. Neem contact op met Apple Support voordat je in de auto stapt, zodat je zeker weet dat je de reis niet voor niets maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!