Apple Store shopping

Alles over de iPhone 15 levertijd: hoe zit het met de voorraad?

Op deze pagina lees je alles over de iPhone 15 en iPhone 15 Pro levertijd en beschikbaarheid van de verschillende modellen, kleuren en opslagcapaciteiten. We vertellen je hoe het zit met de levertijd en voorraden bij diverse winkels en providers, zodat je niet te lang op je bestelling hoeft te wachten.

Refurbished

Hoe zit het met iPhone 15 levertijden?

Als Apple nieuwe toestellen uitbrengt kan de levertijd de eerste weken flink oplopen. Vooral van de meest gewilde modellen in populaire kleuren kan er soms weinig voorraad zijn. Ook de modellen met veel opslag kunnen in het begin vaak een wat langere levertijd hebben, omdat er veel vraag naar is. Hoe het zit met de iPhone 15 levertijden lees je in dit artikel, zodat jij weet waar je moet zijn, zonder met lange wachtrijen geconfronteerd te worden. Het gaat om deze modellen:

Dit is de iPhone 2023 line-up:


iPhone 15 levertijden bij Apple

De iPhone 15 pre-order begon op vrijdag 15 september 2023 en ondertussen heeft Apple voldoende tijd gehad om de voorraden aan te vullen. Voorgaande jaren liepen de levertijden soms wat op, door chiptekorten en COVID-maatregelen, maar daar lijkt dit jaar geen sprake van. Bij de iPhone 15 waren er zoals verwacht geen lange levertijden. Dat geldt ook voor de iPhone 15 Plus. Maar op de Pro-modellen zul je wel wat langer moeten wachten. Op deze pagina houden we de levertijden voor je bij.

Je kan voor het reserveren van de iPhone 15 ook terecht bij deze winkels: Coolblue | MediaMarkt | Bol.com | Belsimpel | Mobiel.nl | Amazon

Levertijd 15 Pro bij Apple

Al jarenlang het meest populaire model onder iCulture-lezers. Maar blijft dat ook zo, nu de Pro Max meer functies biedt?

Apple Store128GB256GB512GB1TB
ZwartMorgenMorgenMorgenMorgen
WitMorgenMorgenMorgenMorgen
BlauwMorgenMorgenMorgenMorgen
NaturelMorgenMorgenMorgenMorgen

Situatie op woensdag 29 november 2023 om 9:00 uur.

Levertijd 15 Pro Max bij Apple

Van de iPhone 15 Pro Max is geen 128GB variant verschenen, waardoor je kunt kiezen uit 256GB of meer.

Apple Store256GB512GB1TB
ZwartMorgenMorgenMorgen
WitMorgenMorgenMorgen
BlauwMorgenMorgenMorgen
NaturelMorgenMorgenMorgen

Situatie op woensdag 29 november 2023 om 9:00 uur.

Levertijd iPhone 15 bij Apple

Het goedkoopste model uit het assortiment is nu ietsje minder duur geworden.

Apple Store128GB256GB512GB
BlauwMorgenMorgenMorgen
RozeMorgenMorgenMorgen
GeelMorgenMorgenMorgen
GroenMorgenMorgenMorgen
ZwartMorgenMorgenMorgen

Situatie op woensdag 29 november 2023 om 9:00 uur.

Levertijd iPhone 15 Plus bij Apple

Apple Store128GB256GB512GB
BlauwMorgenMorgenMorgen
RozeMorgenMorgenMorgen
GeelMorgenMorgenMorgen
GroenMorgenMorgenMorgen
ZwartMorgenMorgenMorgen

Situatie op woensdag 29 november 2023 om 9:00 uur.

Apple Store Brompton Road tijdens iPhone bestelling ophalen

Als een model een langere levertijd heeft, wil dat niet altijd zeggen dat er de meeste vraag naar is. Het kan ook zo zijn dat Apple er simpelweg minder van heeft geproduceerd. Voor alle uitvoeringen en kleuren geldt: Apple heeft soms voorraad in de winkels om bij een reservering af te halen. Het is niet altijd mogelijk om zomaar binnen te lopen.

De voorraadstatus op een willekeurige winkeldag is niet zo gemakkelijk te achterhalen via de website. Het is vaak slimmer om online te bestellen en te laten bezorgen, want dan heb je er verder geen omkijken naar. Maar soms heeft Apple in de winkel nog voorraad van modellen die je online kan bestellen. Je moet daarvoor wel naar de winkel toe.

Bij deze aanbieders kun je iPhone 15 Pro abonnementen afsluiten:
Vodafone | Odido | KPN | Belsimpel | Mobiel.nl

Daarnaast kun je voor een losse iPhone 15 Pro bij deze winkels terecht:
Amazon | Bol.com | Coolblue | Belsimpel | Mobiel.nl | MediaMarkt

iPhone 15 voorraad bij providers

Bij providers is de levertijd altijd sterk wisselend. Dit komt omdat de providers vaak niet weten hoeveel stuks ze van een bepaald model geleverd krijgen. Er zijn dan ook vaak wachttijden voor specifieke modellen, terwijl andere wel goed leverbaar zijn. Neem eventueel contact op met je provider om te overleggen of je een andere kleur of uitvoering wél op korte termijn geleverd kunt krijgen. Wil je bijvoorbeeld een iPhone 15 Pro met abonnement, dan ben je aangewezen op een handjevol providers want alleen de grote aanbieders zullen deze snel op voorraad krijgen. Zodra er meer bekend is over de levertijd en voorraden bij de providers zullen we de informatie hieronder vermelden.

Levertijd bij providers

ToestelOdidoKPNVodafone
iPhone 15 Pro aboDirect leverbaarDirect leverbaarDirect leverbaar
iPhone 15 Pro Max aboDirect leverbaarDirect leverbaarDirect leverbaar
iPhone 15 aboDirect leverbaarDirect leverbaarDirect leverbaar
iPhone 15 Plus aboDirect leverbaarDirect leverbaarDirect leverbaar

De levertijden zijn erg wisselend en soms lastig in te schatten. Informeer daarom altijd bij je provider voor actuele levertijden.
* Sommige combinaties van kleuren en opslag hebben een langere levertijd.


Wil je de iPhone 15 Pro los kopen, dan zijn er voldoende mogelijkheden zodra de eerste winkels voorraad hebben. Je kunt dit combineren met een sim only abonnement naar keuze.

Levertijd bij diverse andere winkels

Je kunt ook terecht bij de vertrouwde (web)winkels zoals Coolblue en Mediamarkt. Hieronder vind je globaal de levertijden bij diverse winkels:

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!

Een paar tips over iPhone-voorraden en leveringen

  • Webwinkels kunnen soms wat optimistische levertijden hanteren. Webshops zijn afhankelijk van de voorraad van providers (en die zijn weer afhankelijk van leveringen door Apple).
  • Toestellen worden geleverd op basis van volgorde van binnenkomst van de bestelling. Wacht daarom niet te lang, want dan sta je achteraan in de wachtrij. Gelukkig kun je tegenwoordig op basis van geruchten vooraf al goed inschatten of een toestel bij jou past en tijdig je toestel reserveren.
  • Levertijden kunnen per dag verschillen. Zo zijn er bij de Apple Store vaak mensen die hun gereserveerde iPhone niet komen op halen. Die reserveringen vallen de volgende ochtend weer vrij, waardoor vroeg in de ochtend jouw favoriete toestel opeens weer beschikbaar kan zijn. Bij een populair model kan het gaan om 1 of 2 exemplaren, dus is het zaak om er snel bij te zijn om nog dezelfde dag te kunnen ophalen.
  • Bij providers wordt ook op basis van volgorde afgehandeld. Als er bestellingen geannuleerd worden zullen deze toestellen naar de eerstvolgende op de wachtlijst gaan. Hier heb je dus minder kans op een mazzeltje dat er net een specifiek toestel beschikbaar komt en zul je je plaats op de wachtlijst moeten afwachten.

Welke iPhone 15 Pro-hoesjes?
Zoek je meteen ook een hoesje erbij, dan kun je kiezen uit de volgende producten:

Bekijk ook

iPhone 15 Pro hoesjes: met deze ben je goed beschermd

Op zoek naar een mooi hoesje voor je iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max? Er zijn al genoeg aanbieders die nu hoesjes hebben in leer, transparant kunststof of gerecycled materiaal, waardoor er keuze genoeg is. Bescherm je iPhone 15 Pro (Max) goed met deze backcovers, wallets en meer!