Maximale prijs MacBook Pro

MacBook Pro: het complete overzicht met prijzen en specs

Lees alles over de MacBook Pro, de professionele laptop van Apple. Bekijk de MacBook Pro prijzen en aanbiedingen en lees over functies en specs. Dit is de krachtigste laptop van Apple met de beste specificaties, geschikt voor zware toepassingen.

- Prijs vanaf €1.499,-

De MacBook Pro is Apple’s meest krachtige laptop, die in juli 2018 is vernieuwd met nieuwe processors, een verbeterd scherm en aangepast toetsenbord. Wil je een MacBook Pro kopen? Dan vind je in dit overzicht een overzicht van alle uitvoeringen. Ook lees je over de functies, releasedatum, prijzen en alle andere informatie om te bepalen of de huidige Mac Pro iets voor jou is.

MacBook Pro voor professionals

De MacBook Pro is de krachtpatser in het assortiment. Dit is de krachtigste laptop met de beste specificaties, geschikt voor zware toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan foto- en videobewerkingen en zware kantoortoepassingen. Apple heeft deze laptop ontworpen met veeleisende gebruikers in het achterhoofd.

Alle MacBook Pro-modellen hebben een retinascherm met hoge resolutie, ideaal voor grafische toepassingen. Sommige modellen zijn uitgerust met de aanraakgevoelige Touch Bar en USB-C-aansluitingen. Ook qua batterijduur zit je goed met de MacBook Pro: je kunt er een hele werkdag mee doorkomen.

In juli 2018 heeft Apple de Touch Bar-modellen voorzien van een flinke update op het gebied van prestaties. Ook is het toetsenbord verbeterd, waardoor hij stiller is en beter tegen kruimels bestand is.

MacBook Pro in het kort

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje:

 • Voorzien van de nieuwste Coffee Lake-processors (Touch Bar-versies) of Kaby Lake-processors (13-inch zonder Touch Bar).
 • Verkrijgbaar vanaf €1499 in de Apple Store.
 • Eerste MacBook met Touch Bar en Touch ID.
 • Voorzien van USB-C-poorten die Thunderbolt 3 ondersteunen.
 • Keuze uit 13- en 15-inch schermformaat in retina-resolutie.

MacBook Pro prijzen

De MacBook Pro is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen die je hieronder ziet:

Wil je een MacBook Pro kopen? Bekijk dan ons overzicht MacBook kopen!

MacBook Pro prijzen

MacBook Pro releasedatum

Het meest recente model dateert uit juli 2018 en is een opgepimpte versie van het compleet vernieuwde model met Touch Bar dat in het najaar van 2016 verscheen. Apple heeft in juli alleen een update gegeven aan de Touch Bar-modellen. De 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar is nog het model uit juni 2017 met Kaby Lake-processor.

MacBook Pro: alles wat je wilt weten

In oktober 2016 introduceerde Apple de langverwachte update voor de MacBook Pro. Het zou de dunste, lichtste en meest krachtige professionele laptop worden, waarbij het design vanaf de grond af was vernieuwd. Acht maanden later bracht Apple in juni 2017 al de eerste update uit, voorzien van Kaby Lake-processoren en nieuwe grafische chips. Ook is er een lager geprijsd 13-inch model zonder Touch Bar en met 128GB opslag. Deze update werd in juli 2018 gevolgd door een nieuwe versie met krachtigere Coffee Lake-processor, een nieuw scherm met True Tone, de T2-chip met ondersteuning voor Hé Siri en een verbeterd stiller toetsenbord van de derde generatie.

Je kunt bij de MacBook Pro kiezen uit 13- of 15-inch schermformaat. Ze zijn kleiner en lichter dan eerdere generaties, dankzij een nieuwe thermische architectuur, waarbij de hitte op een slimmere manier wordt afgevoerd. Toch zijn ze aan de buitenkant nog steeds heel herkenbaar, met de bekende aluminium behuizing en vrijwel hetzelfde design. Jarenlang kon je alleen kiezen voor zilvergrijs, maar Apple heeft nu ook de populaire kleur spacegrijs aan het aanbod toegevoegd.

MacBook Pro 2018 update

MacBook Pro specs met Touch Bar

Meest kenmerkend van deze nieuwe modellen is de Touch Bar, die overigens niet aanwezig is in de goedkopere uitvoeringen. De Touch Bar bevindt zich boven het toetsenbord, op de plek van de functietoetsen. Dit is een multi-touch OLED-schermpje met contextafhankelijke knoppen. Je kunt dit naar eigen wens aanpassen, maar apps moeten er wel geschikt voor zijn gemaakt.

Onder het vernieuwde toetsenbord met vlindermechanisme vind je een extra grote trackpad. Luidere speakers zorgen ervoor dat je deze laptop ook kunt gebruiken om muziek te luisteren. Het heldere beeldscherm biedt meer contrast en ondersteunt een breder kleurengamma, zodat de kleuren levendiger zijn.

Binnenin vind je de nieuwste Coffee Lake-processoren, met snellere SSD’s tot wel 4 terabyte opslag. Apple heeft ook gezorgd voor sneller werkgeheugen (RAM) tot maximaal 32GB en verbeterde AMD Radeon Pro-grafische kaarten, die alleen in de 15-inch modellen te vinden zijn. Bij de 13-inch modellen heeft Apple gekozen voor Intel Iris Graphics.

MacBook Pro 2018 met scherm.

Opvallend is dat Apple alle gebruikelijke poorten heeft verwijderd, waardoor je nu bent aangewezen op vier USB-C-poorten, die allemaal Thunderbolt 3 en USB 3.1 ondersteunen. Je kunt ze geburiken voor het opladen en aansluiten van accessoires. De batterijduur bedraagt 10 uur.

MacBook Pro 2018 specs

Hieronder vind je een samenvatting van de specs van de MacBook Pro 2018.

13-inch MacBook Pro:

 • Quad-core Intel 8th generatie (Coffee Lake) Core i5 en i7 processors
 • Verbeterd, stiller toetsenbord
 • Tot 2TB SSD-opslag
 • Tot 16GB werkgeheugen
 • True Tone-scherm
 • Apple T2 chip
 • Touch Bar en Touch ID

15-inch MacBook Pro:

 • Hex-core Intel 8th generatie (Coffee Lake) Core i7 en Core i9 processors
 • Verbeterd, stiller toetsenbord
 • Radeon Pro discrete graphics met 4GB videogeheugen
 • Tot 4TB SSD-opslag
 • Tot 32GB werkgeheugen
 • True Tone-scherm
 • Apple T2-chip
 • Touch Bar en Touch ID

Nieuwe T2-chip met Hé Siri, True Tone naar de Mac
Apple heeft ook de nieuwe T2-chip aan de MacBook Pro 2018 toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je Hé Siri kan gebruiken, wat voor het eerst is op de Mac. De T2-chip brengt ook een betere beveiliging, zoals dat ook het geval was bij de iMac Pro. Bovendien vindt de True Tone-techniek voor het eerst zijn weg naar de Mac. Dat wil zeggen dat de kleuren van het scherm zich aanpassen aan het omgevingslicht.

Nieuw toetsenbord van de derde generatie
De MacBook Pro 2018 heeft een verbeterd toetsenbord. Apple gebruikt voor de derde generatie opnieuw het vlindermechanisme, maar heeft er wel voor gezorgd dat het toestenbord stiller is dan voorheen. Bovendien zijn er siliconen membranen toegevoegd, waardoor vuil en kruimels minder problemen moeten geven. Dit derde generatie toetsenbord vind je alleen in de MacBook Pro met Touch Bar uit 2018.

MacBook Pro aankondiging

De nieuwe MacBook werd in oktober 2016 aangekondigd en was nog dezelfde maand verkrijgbaar. Wil je het complete oktober 2016-event met daarin de aankondiging nog eens bekijken, dan kan dat met deze YouTube-versie.

MacBook Pro voordelen

 • Extreem krachtige MacBook, gericht op professionals.
 • Toekomstige model is geschikt voor zware grafische toepassingen zoals VR en 3D-rendering.
 • Model met Touch Bar voorzien van Touch ID voor betere beveiliging.

MacBook Pro nadelen

 • Prijzige laptops; vooral het model met Touch Bar kost je minimaal €2000.

MacBook Pro video

De vernieuwde MBP werd in najaar 2016 gepresenteerd door Jony Ive, in een video die Apple zelf weer offline heeft gehaald.

Hoe zou een toekomstige MacBook Pro eruit kunnen zien? Deze video geeft een indruk:

MacBook Pro 2018 prijs en beschikbaarheid

De nieuwe MacBook Pro’s zijn in de Apple Store te bekijken en online te bestellen. De 13-inch MacBook Pro is te koop vanaf €1999, terwijl de 15-inch MacBook Pro verkocht wordt vanaf €2799.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!