Maximale prijs MacBook Pro

MacBook Pro: het complete overzicht met prijzen en specs

Lees alles over de MacBook Pro, de professionele laptop van Apple. Bekijk de MacBook Pro prijzen en aanbiedingen en lees over functies en specs. Dit is de krachtigste laptop van Apple met de beste specificaties, geschikt voor zware toepassingen.

- Prijs vanaf €1.499,-

Mocht je de 16-inch MacBook Pro willen kopen, dan kun je terecht bij Apple en bij je lokale winkel, zoals Amac en bij online winkels zoals Bol.com.

De MacBook Pro is Apple’s meest krachtige laptop. De productlijn is in november 2019 uitgebreid met een nieuw 16-inch formaat, waarbij het bestaande formaat van 15-inch uit de winkels is verdwenen. De MacBook Pro kreeg in mei ook nog een update (13- en 15-inch) en in juli 2019 kreeg het instapmodel van 13-inch nog een kleine update met nieuwe processors, een verbeterd scherm en aangepast toetsenbord. Wil je een MacBook Pro kopen? Dan vind je in dit artikel een overzicht van alle uitvoeringen. Ook lees je over de functies, releasedatum, prijzen en alle andere informatie om te bepalen of de huidige Pro iets voor jou is.

MacBook Pro in het kort

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje van de meest recente MacBook Pro 2019:

 • Voorzien van de vernieuwde Coffee Lake Refresh-processors.
 • Verkrijgbaar vanaf €1.499 in de Apple Store.
 • Eerste MacBook met Touch Bar en Touch ID.
 • Voorzien van USB-C-poorten die Thunderbolt 3 ondersteunen.
 • Keuze uit 13- en 16-inch schermformaat in retina-resolutie.

MacBook Pro prijzen

De MacBook Pro is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen die je hieronder ziet:

Bij andere winkelketens vind je vaak betere prijzen voor de MacBook Pro:

MacBook Pro 2019: dit is er nieuw

De MacBook Pro verscheen in november 2019 in een gloednieuwe 16-inch variant, die het bestaande 15-inch model vervangt. Deze heeft een nieuw Magic Key-toetsenbord en heeft dezelfde instapprijs als zijn voorganger: €2.699. Verder is deze voorzien van de volgende specs:

 • 2,6-GHz 6-core Intel Core -7-processor van de 9e generatie
 • AMD Radeon Pro 5399M met 4GB GDDR6-geheugen
 • 16GB 2666-Mhz DDR4-geheugen
 • 512GB SSD-opslag
 • Vier Thunderbolt 3-poorten

De MacBook Pro heeft in mei en juli 2019 ook nog een update gekregen. De krachtige 13- en 15-inch modellen kregen de volgende verbeteringen:

 • Voor het eerst is er een 8-core processor beschikbaar op de MacBook
 • Het toetsenbord is verbeterd door gebruik van een nieuw materiaal

De high-end 13-inch MacBook Pro met Touch Bar is te koop vanaf €1.999, terwijl de 15-inch MacBook Pro verkocht werd vanaf €2.699 (maar inmiddels is opgevolgd door de 16-inch MacBook Pro).

Wil je een MacBook Pro kopen? Bekijk dan ons overzicht MacBook kopen!

MacBook Pro 13-inch instapmodel uit 2019

In juli 2019 vernieuwde Apple ook het instapmodel van de MacBook Pro 13-inch. De nieuwe 13-inch is de opvolger van de MacBook Pro zonder Touch Bar. Het nieuwe model heeft wél een Touch Bar, maar is met €1.499 even duur als het vorige model zonder Touch Bar. Daarnaast heeft dit nieuwe instapmodel van de MacBook Pro nu ook een True Tone-scherm, het verbeterde derde generatie vlindertoetsenbord en een snelle i5 of i7 quad-core chip van de achtste generatie.

MacBook Pro prijzen

MacBook Pro voor professionals

De MacBook Pro is de krachtpatser in het assortiment. Dit is de krachtigste laptop met de beste specificaties, geschikt voor zware toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan foto- en videobewerkingen en zware kantoortoepassingen. Apple heeft deze laptop ontworpen met veeleisende gebruikers in het achterhoofd.

Alle Pro-modellen hebben een retinascherm met hoge resolutie, ideaal voor grafische toepassingen. Alle modellen zijn uitgerust met de aanraakgevoelige Touch Bar en USB-C-aansluitingen. Ook qua batterijduur zit je goed met de MacBook Pro: je kunt er een hele werkdag mee doorkomen.

In mei 2019 heeft Apple de Touch Bar-modellen voorzien van een update, waardoor je nu ook een 8-core processor kunt configureren op het gebied van prestaties. Ook zijn er wat aanpassingen gedaan in het materiaal voor het toetsenbord. Het is de opvolger van het model uit juli 2018, een grotere update met een beter scherm en een derde generatie toetsenbord. In juli kreeg ook het Touch Bar-loze model een update, maar dan mét Touch Bar.

MacBook Pro releasedatum

Het meest recente model dateert uit mei en juli 2019 en is een vernieuwde versie van het compleet vernieuwde model met Touch Bar dat in het najaar van 2016 verscheen.

Dit is de MacBook Pro releasedatum van de verschillende modellen:

 • 2019-model (16-inch Touch Bar en losse Touch ID knop: november 2019
 • 2019-model (13-inch instapmodel met Touch Bar (voorheen zonder): juli 2019
 • 2019-model (13- en 15-inch met Touch Bar): mei 2019
 • 2018-model (13- en 15-inch met Touch Bar): juli 2018
 • 2017-model (13-inch zonder Touch Bar en 13- en 15-inch met Touch Bar): juni 2017
 • 2016-model (13-inch zonder Touch Bar en 13- en 15-inch met Touch Bar): oktober 2016

MacBook Pro: alles wat je wilt weten

De huidige MacBook Pro is gebaseerd op het totaal vernieuwde model uit 2016. De nieuwste Pro heeft een snelle processor van de 9e generatie. Je kunt bij de Pro kiezen uit 13- of 16-inch schermformaat, al zijn voorgaande modellen met 15-inch ook nog in ruime mate verkrijgbaar.

Ze zijn kleiner en lichter dan eerdere generaties, dankzij een nieuwe thermische architectuur, waarbij de hitte op een slimmere manier wordt afgevoerd. Toch zijn ze aan de buitenkant nog steeds heel herkenbaar, met de bekende aluminium behuizing en vrijwel hetzelfde design. Alle modellen hebben een Touch Bar, een schermstrook boven het toetsenbord waar allerlei aanpasbare knoppen verschijnen. Jarenlang kon je alleen kiezen voor zilvergrijs, maar Apple heeft ook de populaire kleur spacegrijs aan het aanbod toegevoegd.

In oktober 2016 introduceerde Apple de langverwachte update voor de MacBook Pro. Het zou de dunste, lichtste en meest krachtige professionele laptop worden, waarbij het design vanaf de grond af was vernieuwd. Acht maanden later bracht Apple in juni 2017 al de eerste update uit, voorzien van Kaby Lake-processoren en nieuwe grafische chips. Ook is er een lager geprijsd 13-inch model zonder Touch Bar en met 128GB opslag. De 2017-versie van de modellen met Touch Bar werden in juli 2018 gevolgd door een nieuwe versie met krachtigere Coffee Lake-processor, een nieuw scherm met True Tone, de T2-chip met ondersteuning voor Hé Siri en een verbeterd stiller toetsenbord van de derde generatie. Het verbeterde scherm, de T2-chip en het stillere toetsenbord zitten ook in de MacBook Pro 2019, die ook een betere processor heeft.

MacBook Pro 2018 update

MacBook Pro specs met Touch Bar

Meest kenmerkend van deze nieuwe modellen is de Touch Bar. De Touch Bar bevindt zich boven het toetsenbord, op de plek van de functietoetsen. Dit is een multi-touch OLED-schermpje met contextafhankelijke knoppen. Je kunt dit naar eigen wens aanpassen, maar apps moeten er wel geschikt voor zijn gemaakt.

Onder het toetsenbord met vlindermechanisme vind je een extra grote trackpad. In de 16-inch MacBook vind je een nieuw Magic Keyboard met schaarmechanisme, de eerste in z’n soort. Luidere speakers zorgen ervoor dat je deze laptop ook kunt gebruiken om muziek te luisteren. Het heldere beeldscherm biedt meer contrast en ondersteunt een breder kleurengamma, zodat de kleuren levendiger zijn. Vanaf 2018 zit er ook True Tone in, waardoor de kleuren er altijd mooi uit zien.

Binnenin vind je de nieuwste Coffee Lake-processoren, met snellere SSD’s tot wel 4 terabyte opslag. Apple heeft ook gezorgd voor sneller werkgeheugen (RAM) tot maximaal 64GB en verbeterde AMD Radeon Pro-grafische kaarten, die alleen in de 15-inch modellen te vinden zijn. Bij de 13-inch modellen heeft Apple gekozen voor Intel Iris Graphics.

MacBook Pro 2018 met scherm.

De Pro is voorzien van USB-C, die allemaal Thunderbolt 3 en USB 3.1 ondersteunen. Je kunt ze gebruiken voor het opladen en aansluiten van accessoires. De modellen met Touch Bar hebben vier aansluiten, terwijl het 13-inch model zonder Touch Bar er twee heeft. Gewone USB-aansluitingen of andere poorten zitten er niet op. De batterijduur bedraagt 10 uur.

MacBook Pro 2019 specs

Hieronder vind je een samenvatting van de specs van de MacBook Pro 2019. De specs zijn in veel gevallen nog uit te breiden met extra opties.

13-inch MacBook Pro met Touch Bar instapmodel (2019)

 • Quad-core Intel 8e generatie (Coffee Lake) Core i5 en i7 processors
 • Intel Irus Plus Graphics 645
 • 128 GB SSD-opslag, uit te breiden tot 2 TB
 • 8GB werkgeheugen, uit te breiden tot 16GB
 • True Tone-scherm
 • Apple T2-chip
 • Touch Bar en Touch ID
 • Verbeterd, stiller toetsenbord

13-inch MacBook Pro met Touch Bar (2019)

 • Quad-core Intel 8e generatie (Coffee Lake) Core i5 en i7 processors
 • Intel Iris Plus Graphics 655
 • 256 GB SSD-opslag, uit te breiden tot 2TB
 • 8GB werkgeheugen, uit te breiden tot 16GB
 • True Tone-scherm
 • Apple T2 chip
 • Touch Bar en Touch ID
 • Verbeterd, stiller toetsenbord

16-inch MacBook Pro met Touch Bar (2019)

 • 2,6-GHz 6-core Intel Core -7-processor van de 9e generatie
 • AMD Radeon Pro 5399M met 4GB GDDR6-geheugen
 • 16GB 2666-Mhz DDR4-geheugen
 • 512GB SSD-opslag
 • Vier Thunderbolt 3-poorten

Nieuwe T2-chip met Hé Siri, True Tone naar de Mac
Apple heeft in 2018 ook de nieuwe T2-chip aan de Pro toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je Hé Siri kan gebruiken, wat voor het eerst is op de Mac. De T2-chip brengt ook een betere beveiliging, zoals dat ook het geval was bij de iMac Pro. Bovendien vindt de True Tone-techniek voor het eerst zijn weg naar de Mac. Dat wil zeggen dat de kleuren van het scherm zich aanpassen aan het omgevingslicht.

Nieuw toetsenbord van de derde generatie
De MacBook Pro heeft een verbeterd toetsenbord. Apple gebruikt voor de derde generatie opnieuw het vlindermechanisme, maar heeft er wel voor gezorgd dat het toestenbord stiller is dan voorheen. Bovendien zijn er siliconen membranen toegevoegd, waardoor vuil en kruimels minder problemen moeten geven. In mei en juli heeft Apple enkele aanpassingen gedaan in dit derde generatie toetsenbord. Apple heeft namelijk het materiaal van het mechanisme aangepast, waardoor defecten minder snel voorkomen. Het is geen complete nieuwe generatie van het toetsenbord, maar het moet wel vastzittende toetsen helpen voorkomen. Dit verbeterde derde generatie toetsenbord vind je alleen in de MacBook Pro en de MacBook Air Retina.

MacBook Pro aankondiging

De nieuwe MacBook werd in oktober 2016 aangekondigd en was nog dezelfde maand verkrijgbaar. Het 2017-model werd aangekondigd tijdens de WWDC 2017, terwijl de 2018- en 2019-modellen alleen via een persbericht aangekondigd werden.

Wil je de aankondiging van het eerste nieuwe model uit 2016 nog eens bekijken, dan kan dat via deze YouTube-video.

MacBook Pro voordelen

 • Extreem krachtige MacBook, gericht op professionals.
 • Toekomstige model is geschikt voor zware grafische toepassingen zoals VR en 3D-rendering.
 • Model met Touch Bar voorzien van Touch ID voor betere beveiliging.

MacBook Pro nadelen

 • Prijzige laptops; je bent minimaal €1.499 kwijt voor een MacBook Pro.

Meer over de prijzen lees je in ons artikel MacBook kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!