Apple Watch: het complete overzicht van de smartwatch van Apple

Dit is wat je moet weten over de Apple Watch

Lees alles over de Apple Watch, de smartwatch van Apple. Check de Apple Watch functies, verbeteringen en waarom je dit horloge zou willen hebben.

Prijs vanaf €299,-

Apple Watch: alles wat je wilt weten

De Apple Watch is een smartwatch gemaakt door Apple. De eerste generatie werd in september 2014 aangekondigd, tegelijk met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Wil je een Apple Watch kopen? Dit horloge is vanaf €339 verkrijgbaar in meerdere formaten en uitvoeringen, passend bij je persoonlijke stijl. Hieronder lees je meer over de verschillende generaties en modellen die Apple heeft uitgebracht.

Apple Watch met nieuwe bandjes voor zomer 2017.

Apple Watch generaties

Er zijn inmiddels meerdere versies van de Apple Watch verschenen:

De Series 1 is nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de eerste generatie en heeft alleen een nieuwere processor. De Series 2 bevat wel allerlei nieuwe functies en bij de Series 3 is het mogelijk om een uitvoering met 4G-verbinding te kopen.

Apple Watch in het kort

Hieronder vind je de belangrijkste algemene eigenschappen van een Apple Watch:

  • De Apple Watch is er in twee formaten: 38mm en 42mm.
  • Er zijn drie materialen: aluminium, staal en keramiek.
  • Je kunt kiezen uit meerdere kleuren, waaronder zilver, spacegrijs, zwart en roségoud.
  • Te combineren met verwisselbare horlogebandjes van nylon, leer en metaal.
  • Bevat een ingebouwde hartslagmeter en spraakbesturing met Siri.

Apple Watch releasedatum

De eerste generatie Apple Watch (waaronder de Apple Watch Sport) werd al in september 2014 onthuld, maar verscheen pas in april 2015 in de winkels. In Nederland en België moesten we nog een paar maanden langer wachten, namelijk tot juli 2015. Sindsdien is het horloge in de Apple Store en bij diverse webwinkels te vinden. In het najaar van 2017 verscheen nieuwste versie, de derde generatie Apple Watch.

Apple Watch aankondiging

Hieronder zie je de aankondiging van de eerste generatie Apple Watch, samengevat in 6 minuten:

Wat kun je met een Apple Watch?

Apple was niet de eerste fabrikant met een slim horloge, maar groeide wel in korte tijd uit tot de marktleider. Dit is vooral te danken aan de veelzijdigheid van het accessoire en de nauwe samenwerking met iOS. Terwijl andere ‘slimme’ horloges vaak alleen notificaties konden tonen, kreeg je bij de Apple Watch meteen de mogelijkheid om honderden apps te installeren.

Een belangrijke eigenschap van de Apple Watch is het checken van de tijd, die tot op 50 milliseconden nauwkeurig is. Wil je precies weten hoe laat het is, dan kun je beter op de Apple Watch dan op je iPhone te kijken. Bijzonder is ook de ingebouwde hartslagmeter, waarmee je continu je hartslag in de gaten kunt houden. De Apple Watch is te gebruiken als sporthorloge, maar biedt ook allerlei productiviteitsfuncties. Dankzij de dataverbinding met je iPhone kun je bijvoorbeeld het weerbericht opvragen, data uitwisselen met de Gezondheid-app en spraakcommando’s geven via Siri.

Apple Watch accessoires

Apple Watch accessoires

De Apple Watch is te combineren met diverse horlogebandjes, waarbij je kunt kiezen uit allerlei kleuren en materialen. Deze horlogebandjes zijn met een klikmechanisme te bevestigen aan de Apple Watch, waardoor je ze gemakkelijk kunt verwisselen. Bij het kiezen van een horlogebandje moet je rekening houden met het juiste formaat: 38mm of 42mm.

Apple Watch Series 3

De Apple Watch Series 3 heeft een snellere S3-processor en een nieuwe W1 Wireless Chip. Ook kan Siri nu praten via de speaker en zit er een barometrische hoogtemeter in. Grote aanpassingen ten opzichte van de Apple Watch Series 2 zijn er niet. Er is ook een variant met 4G-verbinding, maar die is niet in Nederland en België verkrijgbaar. Je hebt hiervoor een speciaal abonnement van je provider nodig en dit werkt alleen in het land van aankoop.

Apple Watch Series 2

De Apple Watch Series 2 is de opvolger van de originele Apple Watch en verscheen in september 2016 in Nederland en België. Nieuw zijn de ingebouwde gps, waterbestendigheid tot 50 meter en de snellere S2 dual-coreprocessor. Ook het beeldscherm is verbeterd, waardoor hij twee keer zo helder is. Hierdoor kun je het scherm beter aflezen bij direct zonlicht.

De Series 2 is ietsje dikker en zwaarder dan het origineel, maar in de praktijk merk je daar weinig van. Het uiterlijk is verder onveranderd gebleven. Je kunt kiezen uit de materialen aluminium, roestvrij staal en keramiek.

Apple Watch Hermes in donkere omstandigheden

Apple Watch Hermes

Apple heeft in samenwerking met het Franse modehuis Hermes speciale uitvoeringen gemaakt, zowel van de eerste als de tweede generatie. Deze Apple Watch Hermès Editie is in een beperkt aantal winkels verkrijgbaar.

Met de komst van de Apple Watch Series 3 is de Edition alleen beschikbaar in een 4G-uitvoering en is daarom niet in Nederland en België verkrijgbaar.

Apple Watch Nike+

Apple Watch Nike+

Bij de tweede generatie Apple Watch verscheen ook een speciale Nike+ uitvoering. Deze is technisch gezien identiek aan de normale Series 2, maar met een speciaal bandje en extra wijzerplaten. De vanafprijs is €369 in de Apple Store.

Apple Watch Series 1

In september 2016 kondigde Apple de Apple Watch Series 1 aan, een verbeterde versie van de eerste generatie. De Series 1 is vrijwel identiek aan het origineel, maar heeft wel de snellere S1P dual-core processor waardoor alles sneller reageert. De Series 1 is alleen beschikbaar in een aluminium uitvoering met sportbandje in 38mm en 42mm formaat. Je hebt daarbij de keuze uit zilver, spacegrijs, goud en roségoud.

Apple Watch Series 1.

De Series 1 is iets in prijs gezakt ten opzichte van de eerste generatie. In plaats van €369 betaal je €269 in de Apple Store.

Eerste generatie Apple Watch

De eerste generatie was verkrijgbaar in drie modellen: de Apple Watch Sport van aluminium, een luxere uitvoering van staal en de Apple Watch Edition van goud. Hieronder bespreken we ze iets uitgebreider.

apple watch stijl 3

Apple Watch Sport

De Apple Watch Sport-uitvoering is gemaakt van lichtgewicht aluminium en heeft geen saffierglas. Dit model wordt geleverd met een sportbandje of geweven nylon horlogebandje. Het instapmodel had een vanafprijs van €369, waarbij je kon kiezen uit zilver, goud, roségoud of spacegrijs aluminium.

apple watch stijl 2

Apple Watch van staal

Het standaardmodel is gemaakt van gepolijst staal en voorzien van saffierglas. Dit was de middenklasser in het assortiment, waarbij je kunt kiezen uit zilverkleurig of donkergrijs roestvrij staal.

Met de komst van de Apple Watch Series 3 is de stalen uitvoering alleen beschikbaar in een 4G-uitvoering en is daarom niet in Nederland en België verkrijgbaar.

apple watch stijl 5

Apple Watch Edition

De Apple Watch Edition was bij de eerste generatie gemaakt van 18-karaats goud in de varianten geelgoud en roségoud. Deze lagen voor een prijs tussen de €11.000 en €18.000 in de winkel. De speciaal verkrijgbare horlogebandjes waren ook voorzien van een sluiting van 18-karaats goud. Bij de tweede generatie heeft Apple gekozen voor een goedkoper materiaal: wit keramiek. In plaats van meer dan tienduizend euro betaal je nu iets meer dan duizend euro.

Met de komst van de Apple Watch Series 3 is de Edition alleen beschikbaar in een 4G-uitvoering en is daarom niet in Nederland en België verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!