Apple Store shopping

iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Prijzen, abonnementen en simlockvrij

Alles over de Apple iPhone kopen in Nederland. Van voordelige iPhone-abonnementen tot leuke deals met sim only: als je een nieuwe iPhone zoekt vind je hier alle tips.

2018 iPhones: iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS MaxWil je een iPhone kopen? Op deze pagina vind je alles over de mogelijkheden: welke iPhone past bij jou? Welk iPhone abonnement kun je het beste afsluiten? En welke provider biedt het beste aanbod? Er is veel keuze uit abonnementen, want een iPhone kopen kan in Nederland bij alle bekende providers en diverse telefoonwinkels. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en vergelijken we het complete iPhone aanbod.

De nieuwste iPhones kopen

Dit is de huidige line-up van 2020 iPhones:


Benieuwd naar de nieuwe iPhone geruchten? Bekijk dan ons artikel over de verwachte iPhones van 2020!

Meer info over andere iPhones kopen

iPhone aanbiedingen – de nieuwste modellen

Vergelijk eenvoudig de beste iPhone aanbiedingen: in dit overzicht zie je waar de iPhone met korting wordt aangeboden en welke acties er momenteel bij providers zijn.


iPhone aanbiedingen – eerdere modellen

Heb je niet het nieuwste toestel nodig, kijk dan eens naar de iPhone XR en eventueel de iPhone 7 en 8. Ook kun je de nieuwe iPhone SE 2020 kiezen, die sinds april 2020 in de winkel ligt.


iPhone prijsvergelijker: vergelijk alle iPhone-abonnementen

Zoek je een nieuwe iPhone, maar weet je niet waar je terecht kunt voor het beste aanbod? Wij vergelijken elke dag de beste iPhone koopjes en acties voor je. We controleren de prijzen van alle belangrijke providers en webshops, zodat jij het iPhone abonnement kan kiezen dat het beste bij jou past. In onze iPhone prijsvergelijker sorteren we de aanbiedingen op totaalprijs per maand, zodat je duidelijk weet wat je kwijt bent. Je kunt natuurlijk ook filteren op model iPhone, uitvoering, databundel of hoeveel je voor de iPhone wilt bijbetalen. Wat je ook zoekt, je vindt het snel in onze iPhone prijsvergelijker!

Een iPhone kopen met abonnement is een investering waar je vele jaren plezier van zult hebben. Maar je wilt wel de beste aanbieding en een toestel dat goed bij je past. Om je wegwijs te maken in de vele iPhone abonnementen vind je in dit artikel tips en adviezen bij het kiezen van de beste iPhone aanbieding. Zo kan er bij het kopen van een iPhone niets meer misgaan.

Databundels en snelheid mobiele data

Mobiele providers hebben de afgelopen jaren hun abonnementen steeds flexibeler gemaakt. Je kunt nu beter je databundel afstammen op je mobiele verbruik, zonder dat je meteen aan een grote belbundel vastzit. Bij veel aanbieders krijg je vaak standaard al de hogere 4G-snelheid. Bij budgetmerken moet je daar vaak apart voor betalen. Abonnementen met onbeperkt data zijn er bijna niet meer of hebben toch een datalimiet: na een bepaalde hoeveelheid verbruik gaat de snelheid sterk omlaag. Je kunt dan nog wel whatsappen en andere berichten sturen, maar geen video’s meer streamen. Bij de meeste providers kun je extra data bijkopen of je datalimiet uitbreiden. Ook ontvang je een sms als je de databundel overschrijdt.

Tips voor iPhone kopen

Het kopen van een iPhone is steeds gemakkelijker geworden. Je kunt bij alle providers en bijna alle webwinkels terecht. Welke aanbieder voor jou het beste is, hangt af van een aantal zaken. Stel jezelf daarom eerst de volgende vragen:

 • Welke iPhone is geschikt voor jou?
 • Wat wil je per maand betalen voor het abonnement?
 • Kan je het beste een 1-jarig of 2-jarig abonnement afsluiten?
 • Hoeveel belminuten en sms heb je nodig?
 • Hoeveel MB’s data heb je nodig?
 • Heb ik supersnelle 4G nodig?

Welke iPhone-aanbieding is de beste?

Allereerst moet je kijken naar je eigen iPhone-gebruik. Hoeveel belminuten en hoeveel data heb je nodig? Hieronder vind je een checklistje om de diverse providers te vergelijken. Let op de volgende punten als je een iPhone wilt aanschaffen:

 • Hoe lang is de aanbieding geldig?
 • Hoeveel keuze is er uit abonnementsvormen?
 • Heeft de aanbieder alle toestellen in het assortiment?
 • Is de iPhone die jij wilt hebben op voorraad?
 • Hoeveel aansluit- en verzendkosten komen er nog bij?
 • Kun je langsgaan in een fysieke winkel als er problemen zijn?
 • Biedt de aanbieder ook bijpassende verzekeringen aan?
 • Gelden de kortingen voor de gehele contractduur?

iPhone kopen: garantie en verzekeringen

Sinds de iPhone bij alle Nederlandse operators te koop is en er Apple Stores in Nederland zijn gevestigd, is het gemakkelijker om garantie te krijgen. In Nederland is het wettelijk zo, dat je bij problemen met een product als eerste aanspreekpunt naar de winkelier of mobiele provider terug moet gaan. In veel gevallen kun je ook rechtstreeks terecht bij de Apple Store, waar ze je probleem meteen kunnen oplossen.

Ben je nogal onhandig met je smartphone of heb je behoefte aan meer zekerheid? Dan kun je ook een verzekering afsluiten bij de telecomwinkel of bij je operator.

Meer informatie:

iPhone kopen via Marktplaats

Marktplaats is niet de meest betrouwbare plek om een iPhone te kopen. Vooral als er een nieuwe iPhone is verschenen proberen handelaren te profiteren van de hype en moet je oppassen voor oplichters. Ga alleen met een gecontroleerde verkoper in zee, betaal nooit vooruit, probeer een afspraak te maken om de iPhone zelf af te halen en controleer ter plekke wat er in de verpakking zit. Het kan je een hoop geld en verdriet schelen! Maak in geen geval geld over via Western Union, Moneygram, BidPay en soortgelijke diensten. Het gaat hierbij vrijwel altijd om louche handelaren. Bij extreem goedkope aanbiedingen kan er ook sprake zijn van namaak: controleer goed of de iPhone qua aansluitingen en knoppen overeenkomt met de productfoto’s van Apple. Sommige nep-iPhones zien er bedrieglijk echt uit. Vraag ook of je de iPhone werkend kunt zien; veel nep-iPhones draaien op Android.

We raden aan om rechtstreeks bij een provider te kopen of bij een webwinkel met een goede reputatie. Wees op je hoede bij websites die de iPhone tegen onrealistisch lage prijzen aanbieden. Als de prijs te mooi is, dan is er meestal sprake van misleiding, oplichting of slechte service. Pas ook op bij webwinkels die een partijtje iPhones op de kop hebben getikt. Bij bekende gsm-winkels en webwinkels die zijn aangesloten bij een keurmerk als Q-Shops of Thuiswinkel loop je het minste risico.

Aanbiedingen van telecomwinkels kunnen elk moment veranderen.

Disclaimer: sommige van de links in dit artikel zijn zogenaamde affiliatelinks, waarbij iCulture een vergoeding ontvangt als je de iPhone (evt. in combinatie met een abonnement) bij een van deze partijen koopt. Mocht je dat doen, dan alvast bedankt voor je steun! Bij het schrijven van dit artikel hebben we geen financiële (of andere) vergoedingen ontvangen voor het opnemen van bepaalde aanbieders.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!