watchOS logo

watchOS 7 voor Apple Watch: alles over functies, releasedatum en meer

In dit overzicht lees je alles wat we tot nu toe weten over watchOS 7; de grote update voor de Apple Watch in 2020. watchOS 7 zal standaard voorgeïnstalleerd zijn op de Apple Watch Series 6 maar ook eerdere modellen krijgen een update.

watchOS 7 is de eerstvolgende grote update voor de Apple Watch. In dit artikel lees je alles wat er tot nu toe bekend is over watchOS 7 en op welke modellen van de Apple Watch het naar verwachting geïnstalleerd kan worden. Ook vertellen we wanneer je meer informatie kunt verwachten over watchOS 7.

watchOS 7 in het kort

Dit zijn de belangrijkste punten die je moet weten over watchOS 7:

  • Verwachte aankondiging tijdens WWDC 2020
  • Beschikbaar vanaf september 2020
  • Standaard op Apple Watch Series 6

Nieuwe functies in watchOS 7

Op dit moment weten we nog maar weinig over de vernieuwingen die watchOS 7 zal brengen. Net als elk jaar zijn er geruchten dat er mogelijk een functie komt om je slaap te analyseren. Dit houdt in dat je je Apple Watch tijdens het slapen blijft dragen, waarna je ‘s ochtends kunt zien hoe goed de kwaliteit van je slaap was. Of je hiervoor ook een nieuwe Apple Watch nodig hebt is nog niet bekend, maar het is goed mogelijk dat Apple hiervoor extra sensoren nodig heeft die je alleen in de Apple Watch Series 6 vindt.

Verder zal Apple waarschijnlijk nieuwe wijzerplaten toevoegen, net als voorgaande jaren. We verwachten niet dat Apple het maken van wijzerplaten openstelt voor externe ontwikkelaars.

Beschikbaarheid watchOS 7

Na de aankondiging op WWDC 2020 verwachten we de eerste beta’s voor ontwikkelaars vlak daarna. De volledige versie wordt in september 2020 verwacht, in lijn met voorgaande jaren.

De update is zoals altijd gratis te downloaden voor iedereen met een geschikte Apple Watch.

watchOS 4 functies op WWDC 2017

Welke Apple Watch heb ik nodig?

watchOS 6 verscheen alleen voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer (de originele Apple Watch Series 0 krijgt al een tijdje geen updates meer). Met de komst van watchOS 7 kunnen er nog meer modellen afvallen. Mogelijk komt de update alleen beschikbaar voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Pas tijdens de aankondiging in juni weten we zeker welke modellen nog ondersteund worden.

Ben je nog niet op de hoogte van de vernieuwingen in watchOS 6? Dan komt het goed uit dat wij daar een speciaal watchOS 6-overzicht voor hebben! Zo kun je even bijbenen voordat er alweer nieuwe functies voor de deur staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!