Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Store shopping

Odido voor je iPhone-abonnement: 12 vragen en antwoorden

Zoek je een nieuwe iPhone met Odido abonnement? Misschien is het voormalige T-Mobile precies wat je zoekt! Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor Odido sim only en abonnementen met iPhone. En wat betekent de naamsverandering voor bestaande klanten? We beantwoorden het allemaal in deze FAQ!

Refurbished

Wil je een iPhone met Odido abonnement afsluiten? Odido is de nieuwe naam van Tele2 en T-Mobile en dat betekent dat er nieuwe abonnementen en nieuwe bundels zijn geïntroduceerd. Op deze pagina hebben we alle veelgestelde vragen verzameld, zodat jij weet wat de naamsverandering voor jou betekent – of je nu klant was van T-Mobile, Tele2 of een compleet nieuwe klant.

We verwachten dat deze ‘nieuwe’ provider regelmatig leuke kortingen geeft op de iPhone en andere Apple-producten. Zo kun je bijvoorbeeld een goedkope iPhone 14 met Odido abonnement afsluiten voor een paar tientjes per maand.

Algemene vragen over Odido

#1 Wat is Odido?

Odido is een nieuw telecommerk in Nederland, dat de bestaande merken T-Mobile en Tele2 vervangt. Beide bedrijven gaan samen verder onder een nieuwe naam.

#2 Van wie is Odido?

Het bedrijf was voorheen eigendom van Deutsche Telekom en had Tele2 als 25% aandeelhouder. In september 2021 werd het overgenomen door de investeringsmaatschappijen Apax en Warburg Pincus.

Odido winkel

Vragen over de merkovergang

#3 Waarom de naamsverandering van T-Mobile en Tele2 naar Odido?

Het bedrijf wil zichzelf neerzetten als volledig onafhankelijk van Deutsche Telekom. Bovendien is de focus verbreed: Odido biedt niet alleen mobiele abonnementen, maar heeft ook aanzienlijk geïnvesteerd in een glasvezelnetwerk voor snel internet thuis.

#4 Wat betekent Odido voor de bestaande klanten van T-Mobile en Tele2?

Bestaande abonnementen lopen gewoon door, totdat je ze verlengt of overstapt naar een andere bundel. Wel zullen diverse uitingen (apps, facturen, providernaam op toestel) voortaan voorzien zijn van de nieuwe naam. Heb je nu een mobiel abonnement lopen bij T-Mobile of Tele2 Mobiel, dan verandert er niets. Je houdt je bundel met de afgesproken hoeveelheid MB’s en belminuten. Ook de maandprijs en de einddatum blijven hetzelfde.

Bestaande T-Mobile Unlimited klanten houden hun huidige maximale snelheid van 450Mbit/s. De naam Tele2 blijft alleen bestaan voor bestaande Tele2 Thuis klanten.

Vragen over de Odido-abonnementen en -diensten

#5 Welke abonnementen biedt Odido aan?

Odido biedt een breed aanbod van mobiele abonnementen, waaronder databundels van 2GB, 10GB en 15GB. Er ligt extra nadruk op onbeperkte abonnementen, waarvan Odido er vier aanbiedt. De maximum snelheid daarvan varieert van 10Mbit/s tot 1Gbit/s:

 • Unlimited Start (€27,50 per maand) – internetsnelheid tot 10Mbit/s
 • Unlimited Basis (€32,50 per maand) – internetsnelheid tot 300Mbit/s
 • Unlimited Plus (€37,50 per maand) – internetsnelheid tot 600Mbit/s + 1 punt voor extra’s
 • Unlimited Premium (€49,50 euro per maand) – internetsnelheid tot 1Gbit/s + 3 punten voor extra’s

#6 Op welke punten zijn de Odido Unlimited-bundels beter?

De nieuwe Umlimited Plus- en Unlimited Premium-bundels bieden een hogere maximale snelheid van respectievelijk 600Mbit/s en 1Gbit/s. Ook zijn de dagelijkse bundels groter geworden, namelijk 20GB. Voor mensen die veel reizen is het goed om te weten dat bij Plus en Premium nu zelfs de VS, Zwitserland en Turkije zijn inbegrepen. Dat was bij de eerdere bundels niet het geval.

Vragen over netwerksnelheid en dekking van Odido

#7 Welke snelheid biedt Odido?

De maximale snelheid is afhankelijk van het gekozen abonnement. Bij de meeste bundels krijg je een maximale (theoretische) snelheid van 300Mbit/s. Klanten met een T-Mobile Unlimited-bundel hadden een maximale snelheid van 450Mbit/s, maar als je overstapt naar een van de duurdere Odido Unlimited-bundels krijg je maximaal 600Mbit/s of 1Gbit/s

#8 Is de snelheid van 1Gbit/s overal beschikbaar?

Nee, dit gaat om een theoretische maximumsnelheid, die je in de praktijk niet altijd zult halen. Op dit zijn ongeveer 1200 van de 5000 mobiele masten geüpgraded. De aanpassingen zijn nog in volle gang en zijn vooral gericht op de grote steden. In aanloop naar de 3,5GHz-veiling voor 5G heeft T-Mobile het netwerk voorzien van Ericsson-hardware met 64×64 Massive MIMO. Hiermee kan Odido na het beschikbaar komen van de snellere 5G-frequentieband snel omschakelen, maar het kan ook met de huidige frequenties sneller internet aanbieden.

Vragen over extra’s bij Odido

#9 Biedt Odido streamingdiensten aan?

Ja, bij de Unlimited Plus- en Unlimited Premium-abonnementen kun je punten inwisselen voor streamingdiensten zoals Videoland, Podimo, Deezer, Viaplay, SkyShowtime of HBO Max. De twee laatstgenoemde komen op een later moment beschikbaar. Toegang tot Visual Voicemail kost 1 punt, terwijl toegang tot een streamingdienst meerdere punten kost (afhankelijk van beeldkwaliteit, aantal kijkers/luisteraars en dergelijke). Zo kost Viaplay drie keer zoveel als het instap-abonnement van Videoland. Deezer is vanaf twee punten af te sluiten. Heb je te weinig punten, dan kun je ze bijkopen voor €5,- per stuk. Een streamingabonnement van 3 punten kost je dus in feite €15,- per maand als je ze helemaal in punten afrekent.

Vragen over Odido groepsvoordeel

#10 Wat is het pakket Samen Unlimited?

Met Samen Unlimited kan een groep van maximaal vijf personen één abonnementen delen. Voor 20 euro per persoon kunnen ze de databundel en maximale snelheid van de hoofdaccounthouder gebruiken. Je hoeft dus niet meer onderling data te delen, maar de complete bundel is beschikbaar voor elke deelnemer.

Vragen over Odido vaste internetdiensten

#11 Hoe zit het met de vaste internetdiensten van Odido?

Odido blijft vaste internetdiensten aanbieden via partners als ODF, Glaspoort, KPN en Delta, zonder plannen voor een eigen netwerk op dit moment.

Vragen over de Odido klantenservice

#12 Gaat Odido de klantenservice verbeteren?

Odido wil het anders aanpakken en betere klantenservice bieden dan andere mobiele providers in Nederland. Nu stonden T-Mobile en Tele2 niet bekend als kampioen klantvriendelijkheid (ze onderscheiden zich eigenlijk nauwelijks van de andere aanbieders), maar als Odido willen ze toch een stapje verder gaan. Ze willen beter luisteren naar de klant en het menselijke aspect niet uit het oog verliezen. “Het kan ook anders” is een van de nieuwe slogans. En: “Bij Odido staat niet de technologie centraal, maar draait alles om mensen. Want de mate waarin je mee kunt komen met technologie, bepaalt de mate waarin je mee kunt komen met de wereld.”
Praktisch gezien gaat er al wel iets merkbaar veranderen: Odido heeft de openingstijden van de klantenservice uitgebreid en wil zich meer richten op klanttevredenheid.


Odido met iPhone-abonnement: dit moet je weten

Hieronder lees je meer over de nieuwe abonnementen die je bij Odido kunt afsluiten.

Odido-abonnementen en bundels

Dit zijn de tarieven die Odido hanteert voor een iPhone met abonnement:

 • 2GB data + 120 minuten bellen: €14,- per maand
 • 10 GB data + 120 minuten bellen: €17,50 per maand
 • 15GB data + 120 minuten bellen: €20,- per maand
 • Onbeperkt internet en bellen Start (10 Mbps): €27,50 per maand
 • Onbeperkt internet en bellen Basis (300 Mbps): €32,50 per maand
 • Onbeperkt internet en bellen Plus (600 Mbps + 1 extra*): €37,50 per maand
 • Onbeperkt internet en bellen Premium (1 Gbps + 3 extra’s**): €49,50 per maand

*Bij de extra’s heb je keuze uit Videoland, Podimo (podcasts) of Visual Voicemail
** Bij de extra’s heb je keuze uit Videoland, Deezer (muziek), Podimo (podcasts), Viaplay, Visual Voicemail, HBO Max of SkyShowtime. Sommige diensten kosten meer punten. Zo ben je met Viaplay meteen je 3 punten kwijt. Videoland Basis kost 1 punt en Videoland Premium kost je de volledige 3 punten.

Bestaande klanten krijgen lagere tarieven te zien. Heb je internet op hetzelfde adres, dan betaal je minder en krijg je meer data. Zo wordt de 2GB-databundel verhoogd naar 4GB en betaal je nog maar €11,50 per maand. Hetzelfde geldt voor de andere abonnementen. Je krijgt elke maand €2,50 korting en tot 5GB extra data bij je bundel. Ook krijg je tot €7,50 korting per maand op je Unlimited-abonnementen en tot €5,- korting per maand op internet voor thuis.

Wat is Odido?

Odido is de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2. Deze providers gaan sinds september 2023 samen verder als Odido. Dat betekent ook dat er nieuwe Odido iPhone-abonnementen en databundels zijn ingevoerd. Voor bestaande klanten blijft alles voorlopig hetzelfde.

iPhone 15 met Odido abonnement

Wil je de nieuwste iPhone 15 kopen bij Odido, hou dan deze pagina in de gaten. We verwachten dat Odido alle iPhone 15-modellen in het assortiment gaat opnemen en dat er regelmatig acties zullen zijn. Ook kun je extra besparen als je producten combineert.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus kleuren line-up voorjaar 2023 met geel

iPhone 14 bij Odido

Natuurlijk kun je bij Odido een abonnement met iPhone 14 afsluiten. De complete line-up is beschikbaar, in alle kleuren en opslagcapaciteiten. Logisch natuurlijk, want Odido heeft nog de bestaande voorraden van T-Mobile en Tele2 liggen en heeft alleen een nieuwe naam gekregen. Voor de toestelprijs betaal je:

 • iPhone 14: €768,-
 • iPhone 14 Plus: €960,-
 • iPhone 14 Pro: €1.055,-
 • iPhone 14 Pro Max: €1.235,-

Dit bedrag kun je eenmalig betalen of uitspreiden over een langere periode (tot 24 maanden), waarbij je geen rente betaalt. De toestelprijzen liggen lager dan bij Apple. Zo betaal je bij de Apple Store €1.016,- voor het instapmodel 128GB iPhone 14 en bij afsluiting van een abonnement via Odido maar €768,-. Daar staat uiteraard wel tegenover dat je voor bepaalde tijd aan een abonnement vastzit, maar die had je toch al nodig.

Goedkopere iPhones bij Odido

Odido heeft ook nog de volgende modellen in het assortiment, waarmee je veel goedkoper uit bent omdat ze al wat langer verkrijgbaar zijn:

Zelf je Odido abonnement samenstellen

Je kunt bij Odido zelf je abonnement samenstellen. Zodoende kun je bepalen hoeveel je vooraf betaalt voor je toestel. Dit bepaalt ook meteen hoeveel je per maand betaalt voor je toestel, naast de normale abonnementskosten. Je kunt bij Odido kiezen voor bundels met 120 belminuten of onbeperkt bellen. Daarnaast kun je kiezen uit vier bundels met onbeperkte data. Het goedkoopste onbeperkte abonnement Unlimited Start is met een snelheid van 10 Mbps bijna niet vooruit te branden, dus we raden aan om minimaal voor Unlimited Basis van 300 Mbps te kiezen. Je kunt deze bundels ook gedeeltelijk in het buitenland gebruiken. Bekijk de actuele bundels bij Odido en je kunt meteen zien welke het beste bij jouw behoeften aansluiten.

Odido is ontstaan vanuit T-Mobile en Tele2, twee bekende providers waarvan de ene afkomstig is uit Duitsland en de andere uit Scandinavië. Tele2 startte in 1997 in Nederland met consumenten- en zakelijke diensten. Sinds 2019 zijn T-Mobile Nederland en Tele2 Nederland samengegaan, om sterker te kunnen staan tegen de duopolie van KPN en Vodafone die destijds 80% van de mobiele markt in handen hadden. T-Mobile presenteerde zichzelf daarbij als de premium-aanbieder, terwijl Tele2 als prijsvechter met “schandalig veel data” bekend werd. Met de samenvoeging van T-Mobile en Tele2 in 2023 komt er een einde aan de twee losse merknamen.

Odido abonnementen voor 1 of 2 jaar?

Je kunt kiezen uit abonnementen van 1 jaar of 2 jaar. Het is niet meer mogelijk om abonnementen met maandelijkse opzeggin af te sluiten. Het lijkt misschien vervelend om je voor zo’n lange tijd vast te leggen, maar bedenk voor jezelf of je echt van plan bent om de komende tijd telkens weer de aanbiedingen te vergelijken, om te kijken waar je nóg goedkoper uit kunt zijn. Een tweejarig abonnement is nog te overzien en je hoeft er weer een hele tijd niet meer over na te denken.

Verder lezen:

Odido sim only

Heb je al een iPhone en wil je daarbij een Odido sim only? Ook dat kan. Odido hanteert voor sim only dezelfde tarieven die ze ook voor de iPhones met abonnement hanteren, dus:

 • 2GB data + 120 minuten bellen: €14,- per maand
 • 10 GB data + 120 minuten bellen: €17,50 per maand
 • 15GB data + 12 minuten bellen: €20,- per maand
 • Onbeperkt internet en bellen Start (10 Mbps): €27,50 per maand
 • Onbeperkt internet en bellen Basis (300 Mbps): €32,50 per maand
 • Onbeperkt internet en bellen Plus (600 Mbps + 1 extra**): €37,50 per maand
 • Onbeperkt internet en bellen Premium (1 Gbps + 3 extra’s*): €49,50 per maand

*Bij de extra’s heb je keuze uit Videoland, Podimo (podcasts) of Visual Voicemail
** Bij de extra’s heb je keuze uit Videoland, Deezer (muziek), Podimo (podcasts), Viaplay, Visual Voicemail, HBO Max of SkyShowtime

Ook hierbij krijg je extra korting en meer data als je vast internet via Odido afsluit.

Bekijk ook

iPhone sim only: bekijk sim-only abonnementen voor je iPhone

Waar vind je de beste iPhone sim only-aanbiedingen? Bekijk tips hoe je nog meer geld bespaart op een sim-only iPhone. In dit artikel helder en onafhankelijk advies waar je op moet letten als je een iPhone met sim-only abonnement overweegt. Steeds meer mensen kiezen ervoor!

Kijk ook eens bij de andere providers:

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023