iMac 2021 kleuren

Je kunt nu de iMac 2021 kopen: alles over prijzen en de beste deals

Voor het eerst sinds 2012 heeft Apple een gloednieuwe iMac aangekondigd. De nieuwe iMac heeft een kleurrijk design, Apple Silicon-chip en een groter scherm. Dit moet je weten over de nieuwe iMac 2021! Ook de vorige generaties zijn nog verkrijgbaar. Lees over de iMac prijzen, specs, functies en meer.

Prijs vanaf €1.249,-

De iMac is Apple’s meest bekende desktopcomputer en is al jaren een begrip. Het is een alles-in-één computer, waarbij alle onderdelen in het scherm ingebouwd zitten. Het allernieuwste model is de iMac 2021, die in april 2021 aangekondigd werd en vanaf nu in de winkel staat. De iMac 2021 heeft een gloednieuw ontwerp, snellere Apple-chip en verbeterd display. Alles over de specs, ontwerp, functies en meer lees je hier.

Ook heeft Apple nog twee andere modellen van de iMac in het assortiment, namelijk de oudere 21,5-inch iMac en de 27-inch iMac. Ook daarover lees je in dit artikel alles.

iMac in het kort

Dit moet je weten over de iMac:

 • Beschikbaar in 21,5-, 24- en 27-inch
 • Computer zit verwerkt achter het scherm
 • Voorzien van Intel-processor (21,5- en 27-inch) of Apple M1-chip (24-inch)
 • Optie voor glas met nanotextuur (alleen bij 27-inch)
 • Snelle SSD’s voor het opslaan van je bestanden.
 • Voorzien van USB-C-poorten die Thunderbolt ondersteunen.
 • Beschikbaar vanaf €1.249,-

iMac prijzen: dit kost de desktop-Mac

Afhankelijk van het model betaal je zo’n €1.249,- tot meer dan €2.500,- voor deze desktop-Mac. De prijzen van de iMac verschillen per formaat en model. Per model zijn er ook nog verschillende uitvoeringen, die je zelf kan samenstellen.

Hou er rekening mee dat dit de standaard prijzen zijn. Voor upgrades zoals meer opslag, extra accessoires en software, betaal je een toeslag. Het eindbedrag kan daardoor hoger uitvallen.

Prijzen iMac 2021 (24-inch)

Opslag GPU Prijs
256GB 7-core GPU €1.449,-
256GB 8-core GPU €1.669,-
512GB 8-core GPU €1.899,-

Check de prijzen bij:
Amac | MediaMarkt | Bol.com | Coolblue | YourMacStore

Dit zijn de prijzen van de 24-inch iMac 2021 bij andere winkels (naarmate meer winkels met de verkoop starten zullen er ook meer prijzen zichtbaar zijn):


Prijzen iMac 2020 (27-inch)

Processor Opslag Prijs
3,1-GHz 6-core Intel i5 256GB €1.999,-
3,3-GHz 6-core Intel i5 512GB €2.249,-
3,8-GHz 8-core Intel i7 512GB €2.599,-


Prijzen iMac 2017 (21,5-inch)

Processor Opslag Prijs
2,3-GHz dual-core Intel i5 256GB €1.249,-

Nieuw: 24-inch iMac met nieuw design, nieuwe specs en groter scherm

Op 20 april 2021 kondigde Apple na zo’n 9 jaar een iMac aan met een nieuw ontwerp. Spring hieronder naar de verschillende onderdelen om meer te lezen over deze computer.

iMac 2021 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe iMac:

 • Opvolger van de 21,5-inch iMac
 • Gloednieuw design, geïnspireerd op het Pro Display XDR
 • Keuze uit zeven kleuren
 • Nieuw, groter 23,5-inch display
 • Voorzien van nieuwe Apple Silicon-chip
 • Vanaf mei beschikbaar
 • Prijs vanaf €1.449,- (sommige kleuren zijn vanaf €1.669,- bij hogere configuratie)

iMac 2021 kleuren

Design van de 2021 iMac: plat en kleurrijk

Het ontwerp is wat het eerste wat opvalt: de nieuwe alles-in-één Mac heeft een vierkanter ontwerp, met dunnere schermranden. De bekende ‘kin’ onderaan het scherm is behouden gebleven, maar dan wel in dezelfde kleur als de rest van de iMac en zonder Apple-logo. De achterkant van de nieuwe iMac is in tegenstelling tot de vorige modellen niet meer bol, maar volledig vlak. Het ontwerp heeft daardoor ook wat weg van het Pro Display XDR, Apple’s high-end scherm.

De nieuwe iMac komt bovendien in meerdere kleuren. Apple grijpt daarmee terug naar de vroegere iMac G3, die ook in meerdere kleuren beschikbaar kwam. In totaal zijn het zeven kleuren: geel, blauw, paars, groen, oranje, roze en zilver. Een leuk detail is dat de stroomkabel, muis en het toetsenbord allemaal dezelfde accentkleur dragen als de iMac. Dit maakt het interessant om de computer echt goed te verwerken in je interieur.

iMac 2021 kleuren

Functies iMac 2021

De nieuwe iMac heeft allereerst een gloednieuwe chip, namelijk een Apple Silicon M1-chip. Het is voor het eerst dat Apple een eigen ontworpen chip in de iMac zet. In najaar 2020 bracht Apple al de Mac mini met M1-chip uit en nu krijgt de iMac dus diezelfde behandeling. De nieuwe processor in de iMac zorgt voor snellere prestaties dan in de vorige Intel-versies. Ook heeft de chip minder actieve koeling nodig en is de iMac daarmee stiller tijdens het gebruiken.

Apple heeft ook een groter scherm in de iMac 2021 gestopt. Apple noemt het 24-inch, maar het scherm is nu 23,5-inch. Ook heeft de iMac nu True Tone voor een prettigere weergave van wittinten. De antireflectiecoating zorgt ervoor dat het scherm minder reflecteert, maar er is geen scherm met nanotextuur verkrijgbaar. Boven het scherm is een camera ingebouwd, helaas zonder Face ID gezichtsherkenning. De camera heeft een 1080p HD-resolutie. Ook is de sensor groter, voor betere weergave bij weinig licht. De M1-chip zorgt ook voor een beter resultaat in het verwerken van beelden.

Er zit een nieuwe stroomaansluiting aan, die magnetisch aan de achterkant te bevestigen is. De gevlochten kabel loopt naar een stroomadapter, die je op de grond kan leggen. Daar kan je ook een ethernetkabel in steken, waarbij de verbinding via de stroomkabel gaat.

Aan de achterkant zitten vier poorten: twee maal USB-C en twee maal Thunderbolt/USB-4. Op het instapmodel vind je alleen twee keer de Thunderbolt/USB-4-aansluiting. Dat betekent dat de standaard USB-A-poorten verdwenen zijn. De koptelefoonaansluiting is verplaatst naar de zijkant, omdat het scherm te dun is om de poort in de achterkant te doen.

Nieuwe accessoires voor de iMac

Bij de nieuwe iMac hoort ook een nieuw los Magic Keyboard. Sommige toetsen zijn opnieuw ontworpen en er zit een Touch ID-knop op (standaard bij het middenmodel, als upgrade voor het basismodel). De Touch ID-vingerafdrukscanner wordt draadloos naar de iMac verzonden, zodat je eenvoudig Apple Pay-aankopen kan doen. Het is de eerste keer dat Apple een vrijstaand apparaat met Touch ID uitbrengt.

iMac 2021 Touch ID toetsenbord

Naast een nieuw toetsenbord brengt Apple ook een nieuwe Magic Trackpad en Magic Mouse uit. Qua functionaliteit zijn die onveranderd, maar beide accessoires worden wel in dezelfde kleur als de iMac verkocht. Ook is de vorm van de Magic Trackpad iets aangepast om in lijn te zijn met het nieuwe Magic Keyboard.

Mocht je je afvragen of de 2021 iMac ook met een VESA-montageadapter komt, dan hebben we goed nieuws! Zonder een meerprijs kun je ook dit nieuwe model met een dun ontwerp kopen met een VESA-montageadapter. Je krijgt er dan geen voetstuk bij, want je gaat hem immers ophangen aan de muur of aan een verstelbare arm. Over prijzen en beschikbaarheid van dit model lees je meer verderop.

Specificaties van de iMac 2021

Dit zijn de belangrijkste specificaties van de nieuwe desktopcomputer van Apple:

 • Scherm: 23,5-inch Retina display
 • 4,5K-resolutie van 4480 x 2520, 218ppi
 • Brede kleurweergave (P3), True Tone en 500 nits helderheid
 • 8-core Apple M1-chip, met 7- of 8-core GPU
 • 8GB centraal geheugen, uit te breiden naar 16GB
 • 16-core Neural Engine
 • SSD vanaf 256GB, uit te breiden naar 2TB
 • 1080p FaceTime HD-camera met M1-beeldsignaalprocessor
 • Ondersteuning voor één extern display met een resolutie tot 6K bij 60Hz
 • Hifi-systeem met 6 speakers en force-canceling woofers
 • Breed stereogeluid, ondersteuning voor ruimtelijke audio en Dolby Atmos
 • Drie bundelvormige microfoons van studiokwaliteit
 • Ondersteuning voor Hé Siri
 • Twee Thunderbolt/USB 4-poorten, twee USB-3 poorten (op duurder model)
 • Wifi 6 en Bluetooth 5.0
 • Afmetingen: Scherm is 11,5mm dik, 54,7cm breed. Totale computer is 46,1cm hoog.
 • Gewicht: 4,46/4,48kg

Prijs en beschikbaarheid iMac 2021

De nieuwe iMac komt beschikbaar in de tweede helft van mei en is vanaf 30 april in Nederland en België te bestellen. De iMac komt in vier kleuren (blauw, groen, rood, zilver) vanaf €1.449 en drie extra kleuren (geel, oranje, paars) vanaf €1.669. Het duurdere model wordt standaard geleverd met het Touch ID-toetsenbord en heeft ook een 8-core GPU en opties tot meer opslag (tot 2TB).

Review 24-inch iMac 2021

We hebben de 24-inch iMac uitgebreid getest en in onze review vertellen we er alles over. Dit is onze conclusie:

De 24-inch iMac van 2021 is op vrijwel elk punt verbeterd ten opzichte van het 21,5-inch exemplaar van voorheen. De prestaties zijn met sprongen vooruit gegaan, het scherm is beter en groter, de webcam levert betere beelden en het uiterlijk is na jaren eindelijk vernieuwd. Over de geweldige prestaties zijn we al niet meer verbaasd. De M1-chip en het nieuwe uiterlijk zal voor veel mensen de reden zijn om deze iMac te kopen. De iMac was de afgelopen jaren een ingedut product geworden met weinig echte vernieuwingen. De M1 iMac geeft je genoeg redenen om nu de overstap te maken. Zijn het niet de vrolijke kleuren of de snelle prestaties, dan is het wel het grotere en betere 24-inch scherm.

Lees verder in onze iMac 2021 review!

Op onze speciale pagina lees je de meest recente informatie over het kopen van de 2021 iMac.

27-inch iMac: grootste iMac op de markt

Met veel bombarie werd de nieuwe 24-inch iMac aangekondigd, maar er werd geen woord gerept over zijn grotere, oudere broer: de 27-inch iMac. Deze heeft ook niet stilletjes een upgrade gekregen. Het lijkt erop dat een update van dit model nog op zich laat wachten, maar het is ook mogelijk dat het formaat op den duur helemaal wordt geschrapt. Voorlopig blijft de het 27-inch model uit 2020 nog in het assortiment. Deze heeft een Intel-chip met high-end specificaties.

2020 iMac 27-inch

27-inch iMac in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de 27-inch iMac (2020):

 • 27-inch 5K Retina scherm
 • Computer zit verwerkt achter het scherm
 • Voorzien van Intel-processor van 10e generatie
 • Optie voor glas met nanotextuur
 • Snelle SSD’s voor het opslaan van je bestanden.
 • Voorzien van USB-C-poorten die Thunderbolt 3 ondersteunen.
 • Beschikbaar vanaf €1.999,-

Specificaties 27-inch iMac

De specificaties van deze iMac zijn rijkelijk te upgraden. Echter zijn de specificaties van Apple Silicon-Macs soms beter. Afhankelijk van je benodigdheden kan een Intel-Mac beter zijn, bijvoorbeeld als je Windows wil gebruiken. Dit zijn de basisspecificaties:

 • 27-inch 5K Retina-scherm
 • Intel 6-cores i5 op 3,1 GHz (upgraden tot Intel 8-core i7 op 3,8 GHz)
 • 8GB RAM (upgraden tot 128GB)
 • 256GB SSD (upgraden tot 8TB)
 • AMD Radeon Pro 5300 met 4GB RAM
 • Biedt traditionele poorten

27-inch iMac kopen: prijzen en beschikbaarheid

De 27-inch iMac is in de basisuitvoering direct uit voorraad leverbaar. Wil je aangepaste specificaties, dan kan het langer duren tot je je bestelling ontvangt. Je iMac wordt in zo’n geval namelijk speciaal voor jou samengesteld. Het basismodel is te koop vanaf €1.999, maar de prijs kan oplopen tot bijna €10.000 afhankelijk van je configuratie.

21,5-inch iMac: kleinste iMac, oude specs

De 21,5-inch iMac was voorheen een prima keuze, maar sinds de komst van de 24-inch iMac kun je alleen nog een verouderd model uit 2017 kopen. Omdat het model nog steeds wordt verkocht nemen we hem mee op deze pagina, maar we raden het model niet aan. Alleen als je de allergoedkoopste iMac wil en niet geeft om of je een computer met nieuwe specificaties koopt, kun je de aanschaf dit model overwegen.

iMac retinascherm

21,5-inch iMac in het kort

 • 21,5-inch HD-scherm (geen Retina)
 • Computer zit verwerkt achter het scherm
 • Voorzien van Intel-processor van de 7e generatie
 • Snelle SSD’s voor het opslaan van je bestanden.
 • Voorzien van USB-C-poorten die Thunderbolt 3 ondersteunen.
 • Beschikbaar vanaf €1.249,-

Specificaties 21,5-inch iMac

De specificaties van de 21,5-inch iMac zijn in beperkte mate te upgraden. Je kan alleen kiezen voor extra werkgeheugen en extra opslag. Afhankelijk van je benodigdheden kan een Intel-Mac beter zijn, bijvoorbeeld als je Windows wil gebruiken. Dit zijn de basisspecificaties:

 • 21,5-inch HD-scherm (geen Retina)
 • Intel dual-core i5 op 2,3 GHz (7e generatie)
 • 8GB RAM (upgraden tot 16GB)
 • 256GB SSD (gratis kiezen voor 1TB Fusion)
 • Biedt traditionele poorten

21,5-inch iMac kopen: prijzen en beschikbaarheid

De 27-inch iMac is in de basisuitvoering direct uit voorraad leverbaar. Wil je aangepaste specificaties, dan kan het langer duren tot je je bestelling ontvangt. Je iMac wordt in zo’n geval namelijk speciaal voor jou samengesteld. Het basismodel is te koop vanaf €1.249, maar de prijs is hoger als je voor meer RAM kiest.

De 21,5-inch iMac is nogal goed verstopt door Apple. Je kunt op deze pagina de 21,5-inch iMac kopen voor €1.249,-.

Bij andere winkeliers is dit model ook nog verkrijgbaar.

Weet je al wat je wil, of twijfel je nog? Bekijk onze round-up van Mac-modellen of blader meteen naar de pagina over een Mac kopen.