iMac met High Sierra

Alles over de iMac: Apple’s desktopcomputer voor iedereen

De iMac is een alles-in-een desktopcomputer van Apple. Lees hier alles over de 21,5-inch en 27-inch iMac, modellen, uitvoeringen en prijzen. Wil je een iMac kopen, dan helpen we je hier op weg met een uitleg wat er allemaal mogelijk is.

Prijs vanaf €1.299,-

Apple’s iMac is de bekende desktopcomputer, waarbij alle componenten zijn ingebouwd achter het scherm. Je hebt daarmee een opgeruimd bureau en het ziet er bovendien stijlvol uit. Je hebt daarbij de keuze uit de normale iMac (vanaf ca, en de professionele iMac Pro (vanaf ca. €5.500).

De normale iMac is verkrijgbaar met 21,5-inch en 27-inch scherm, waarbij je met maatwerk allerlei aanpassingen kunt laten doen. Wil je een iMac kopen? Dan heb je keuze over diverse modellen en uitvoeringen. In dit overzicht lees je alles over de iMac prijzen, specs en meer.

iMac 2019: betere specs

Apple heeft de iMac in maart 2019 een update gegeven. Deze nieuwe iMac 2019 heeft een betere performance met een nieuwe 8-core Intel processor van de negende generatie (optioneel). Er zijn ook opties voor de Vega-graphics, waardoor je er zowel op prestaties als graphics op vooruit gaat. De update geldt voor zowel de 21,5-inch iMac als de 27-inch iMac. Het gaat om de volgende specificaties:

 • 21,5-inch: 8e generatie Quad-core, 6-core processor voor 60% snellere prestaties.
 • 27-inch: tot aan 9e generatie 6-core of 8-core processor, voor 2,4 keer snellere prestaties.

Voor het eerst vind je in de iMac ook de Radeon Pro Vega graphics. Hierdoor zijn de grafische prestaties van de 21,5-inch-versie 80% beter dan bij de vorige generatie. De 27-inch met Radeon Pro Vega heeft 50% snellere grafische prestaties, waardoor deze geschikt is voor mensen die veel werken met grafische toepassingen of als je graag games speelt. De Radeon Pro Vega-upgrade is alleen beschikbaar op de duurste basisset van de 21,5-en 27-inch iMacs.

iMac 2019 in twee formaten.

Het werkgeheugen kun je bij de nieuwe line-up uitbreiden tot 64GB 2,666MHz DDR4 RAM en tot 2TB SSD opslag. De standaard 21,5-inch versie is nu voor het eerst uit te breiden tot 32GB werkgeheugen en 1TB SSD. In tegenstelling tot veel recente MacBooks en de iMac Pro, zit er geen T1- of T2-chip in deze iMac. Dat betekent dat je ook niet HΓ© Siri kan gebruiken.

iMac in het kort

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje:

 • Voorzien van de nieuwste Kaby Lake-processors.
 • Snelle SSD’s voor het razendsnel opslaan van je bestanden.
 • Voorzien van aparte AMD grafische chip.
 • Voorzien van USB-C-poorten die Thunderbolt 3 ondersteunen.
 • Keuze uit 21,5- en 27-inch schermformaat in retina-resolutie.

Hetzelfde design
Aan het scherm van de iMac is niets veranderd. De resolutie is nog gelijk gebleven en ook is er geen True Tone toegevoegd. De verdere behuizing is identiek aan het vorige model en er is ook geen spacegrijze variant bij gekomen. Elke iMac wordt geleverd met een Magic Mouse 2 en een Magic Keyboard. Wil je liever een Magic Trackpad of een toetsenbord met numeriek toetsenblok, dan kan dat ook.

iMac 2019 in een studio.

De iMac behoudt exact dezelfde aansluitingen, namelijk twee keer Thunderbolt 3 (USB-C), vier keer USB 3, ethernet, SD-kaart-ingang en een koptelefoonaansluiting.

iMac prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe iMac 2019 is vanaf vandaag te bestellen en wordt volgende week geleverd. Je kan standaard kiezen voor meerdere configuraties, die ook nog aan te passen zijn. Heb je specifieke wensen, dan loopt de levertijd op tot een paar weken.
21,5-inch

 • 3,6-GHz quad-coreprocessor met 1TB opslag en 8GB werkgeheugen: vanaf €1.499
 • 3,0-GHz 6-coreprocessor met Turbo Boost tot 4,1 GHz en 1TB opslag en 8GB werkgeheugen: vanaf €1.699

27-inch

 • 3,0-GHz 6-coreprocessor met Turbo Boost tot 4,1 GHz, 1TB opslag en 8GB werkgeheugen: vanaf €2.099
 • 3,1-GHz 6-coreprocessor met Turbo Boost tot 4,3 GHz, 1TB opslag en 8GB werkgeheugen: vanaf €2.299
 • 3,7-GHz 6-coreprocessor met Turbo Boost tot 4,6 GHz, 2TB opslag en 8GB werkgeheugen: vanaf €2.599

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!