iPad toetsenbordhoezen.

Apple-accessoires: alles wat je wilt weten

Lees over de accessoires die Apple voor allerlei producten op de markt brengt. Van hoesjes en kabels tot Apple Pencils en van AR-bril tot toetsenborden: er is van alles.

Apple-accessoires: dit is er verkrijgbaar

Apple brengt diverse eigen accessoires op de markt, die je in combinatie met producten zoals de iPhone, iPad en Mac kunt gebruiken. In dit overzicht vind je meer informatie over de accessoires die Apple onder eigen merk op de markt brengt. Daarnaast zijn er diverse accessoires van derde partijen, die we regelmatig in accessoire-reviews bespreken. Hieronder kijken we alleen naar de accessoires van Apple zelf. Over de audioproducten van Apple zoals de AirPods hebben we een aparte pagina.

Apple’s hoesjes voor iPhone, iPad en MacBook

Apple brengt diverse hoesjes uit voor de iPhone, iPad en MacBook. Elk seizoen komen er nieuwe kleuren bij, maar de standaardkleuren zwart, donkergrijs en varianten van blauw blijven altijd wel in het assortiment.

iPhone:

iPad:

MacBook:

iPhone hoesjes: siliconen hoesje in drie zomerkleuren voor 2020.

MagSafe: magnetische accessoires

Vanaf de iPhone 12 heeft Apple MagSafe geïntroduceerd. MagSafe is de magnetische bevestiging aan de achterkant van de iPhone. Je kan daar bijvoorbeeld de MagSafe Charger op aansluiten. Dit is een draadloze oplader die via magneten precies op de goede plek klikt, zodat je je iPhone niet precies op de goede plek hoeft te leggen. Er is ook de MagSafe Duo Charger. Dit is een oplaaddock met daarin de MagSafe Charger ingebouwd, evenals een oplader voor de Apple Watch.

MagSafe-accessoires

Er zijn ook MagSafe-hoesjes en andere accessoires, zoals Apple’s leren kaarthouder voor MagSafe. Ook andere merken kunnen voor MagSafe accessoires maken.

Bekijk ook

MagSafe op de iPhone en Mac: dit moet je weten

Wat is Apple MagSafe? Je vindt deze magnetische aansluiting op verschillende devices, zoals de iPhone en MacBook. In dit overzicht vertellen je alles over MacSafe op de iPhone, Mac en MacBook!

Apple kabels en adapters

Heb je een kabel nodig voor je iPhone, iPad of Mac(Book)? Dan kun je bij Apple terecht voor alle benodigde kabels en adapters. Bijvoorbeeld voor het opladen of het aansluiten van een extern beeldscherm.

USB-C Lightning-kabel

Apple toetsenborden

Apple brengt diverse toetsenborden en toetsenbordhoezen op de markt. Ben je op zoek naar een los toetsenbord voor je Mac, Apple TV en dergelijke dan kunnen we het Magic Keyboard aanbevelen. Een toetsenbord voor je iPad is meestal verwerkt in een toetsenbordhoes. Verder is het van belang om te weten welk toetsenbord in de MacBook is ingebouwd, want dit bepaalt of je voor gratis reparatie in aanmerking komt.

iPad toetsenbordhoezen.

Apple muizen

Apple maakt een eigen muis onder de naam Magic Mouse. Versie 2 van de Magic Mouse bestaat alweer een paar jaar en is via een Lightning-aansluiting aan de onderkant op te laden. De Magic Mouse 2 is er in het wit en spacegrijs. De Magic Mouse 2 werkt ook volledig samen met de iPad (vanaf iPadOS 13.4). Z’n voorganger werkt op verwisselbare AA-batterijen.

Magic Mouse Trackpad en Keyboard

Apple trackpad

Wil je in plaats van een muis liever een trackpad gebruiken, dan kan dat. Apple brengt de Magic Trackpad in twee uitvoeringen uit. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver/wit en spacegrijs.

Apple AirTag

De AirTag is een compleet nieuw Apple-accessoire, dat nog niet officieel is aangekondigd. Het gaat om een tracker die je aan een tas of ander item kunt bevestigen. Via de Zoek mijn-app op de iPhone kun je vervolgens zien waar de tracker zich bevindt. Zo raak je belangrijke spullen nooit meer kwijt. Er zit een U1-chip in, waarmee je via Ultra-Wideband heel nauwkeurig kan zien wat de locatie is. We verwachten de AirTag in de loop van 2021.

Bekijk ons uitgebreide artikel over de AirTag voor meer informatie.

Bekijk ook

AirTag: alles over Apple's slimme tracker

De AirTag is een nieuw accessoire van Apple waarmee je persoonlijke spullen kunt terugvinden. Er waren al concurrerende trackers van Tile en andere merken, maar de AirTag onderscheidt zich op een aantal punten. Op deze pagina lees je alles over de AirTag functies, specs, prijzen en meer.

AirPower (geannuleerd)

AirPower was de beoogde draadloze oplaadmat voor de iPhone, Apple Watch en AirPods, die in 2018 op de markt had moeten komen. Het project is echter geannuleerd en het is onduidelijk of Apple er nog verdere plannen mee heeft. Inmiddels heeft Apple in de MagSafe Duo Charger een alternatief gevonden.

Met de AirPower kon je de iPhone 8 (en nieuwer), Apple Watch Series 3 en AirPods draadloos opladen. Apple had voor de Qi-standaard gekozen, waardoor de oplaadmat ook geschikt was voor smartphones van andere merken.

Bekijk ons uitgebreide artikel over de AirPower voor meer informatie.

Bekijk ook

AirPower: alles over de draadloze oplaadmat van Apple

Lees hier alle uitleg over AirPower, de draadloze oplaadmat die Apple in de periode 2017-2018 ontwikkelde. Waarom is de AirPower nooit officieel uitgebracht, hoe werkte het? Antwoord op al je AirPower vragen!

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2020
Device
Accessoires