iPad Pro accessoires met Pencil-etui

Apple-accessoires: alles wat je wilt weten

Lees over de accessoires die Apple voor allerlei producten op de markt brengt. Van oordopjes tot speakers, hoesjes en horlogebandjes, er is van alles.

Apple brengt diverse eigen accessoires op de markt, die je in combinatie met producten zoals de iPhone, iPad en Mac. In dit overzicht vind je meer informatie over de accessoires die Apple zoal op de markt brengt.

Apple-accessoires: van AirPods tot HomePod

De twee meest kenmerkende accessoires van Apple zijn de AirPods en de HomePod. Daarnaast heeft Apple diverse hoesjes, docks, horlogebandjes en andere accessoires onder eigen merk uitgebracht. Via dochterbedrijf Beats maakt Apple oordopjes en hoofdtelefoons.

AirPower

AirPower is de draadloze oplaadmat voor de nieuwste iPhones, die in 2018 op de markt komt. Hiermee kun je je iPhone 8 (en nieuwer), Apple Watch Series 3 en AirPods draadloos opladen. Bijzonder is dat Apple de Qi-standaard ondersteunt, waardoor het aansluit op bestaande oplossingen voor draadloos opladen.

Bekijk ons uitgebreide artikel over de AirPower voor meer informatie.

AirPower met iPhone X

AirPods

De AirPods zijn Apple’s draadloze oordopjes die in september 2016 aangekondigd zijn. De AirPods hebben bijna dezelfde vorm als de vorige EarPods, maar zijn volledig draadloos met ingebouwde microfoon en sensoren. Apple kondigde de AirPods aan tijdens de onthulling van de iPhone 7. Apple is met de iPhone 7 de draadloze weg ingeslagen door de koptelefoonaansluiting te verwijderen. De draadloze oordopjes zijn dus bij uitstek geschikt om te gebruiken met de iPhone 7, maar werkt ook gewoon met andere toestellen. De vorm van de AirPods lijkt op de oudere EarPods, maar bestaat dus uit twee kleine delen, voor elk oor één. De AirPods zijn niet met elkaar verbonden door middel van een draadje, zoals wel het geval is bij veel andere oordopjes die je draadloos met je iPhone verbindt.

Bekijk ons uitgebreide artikel over de AirPods voor meer informatie.

HomePod

HomePod is een speaker met Siri-functies, die via Wi-Fi in verbinding staat met internet. De speaker is geschikt voor HomeKit en werkt samen met al je andere Apple-apparaten. Apple legt vooral de nadruk op geluidskwaliteit, met onder andere virtuele surround-sound. De HomePod-speaker is zo’n 18 cm hoog en draait op een A8-processor.

Bekijk ons uitgebreide artikel over de HomePod voor meer informatie.

HomePod speaker wit

Smart Keyboard voor iPad

De Smart Keyboard voor de iPad Pro is een toetsenbordhoes en beschermhoes in één. Dit accessoire maakt werkt alleen bij de iPad Pro, omdat voor de aansluiting gebruik wordt gemaakt van de Smart Connector. Zodra je de hoes uitklapt komt het volledige toetsenbord tevoorschijn, dat alleen verkrijgbaar is in een blauwgrijze kleur, bedekt met textiel.

Bekijk ons uitgebreide artikel over het Smart Keyboard voor meer informatie of lees ons uitgebreide Smart Keyboard voor iPad Pro review.

Apple Smart Keyboard met handen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!