iPad toetsenbordhoezen.

Apple-accessoires: alles wat je wilt weten

Lees over de accessoires die Apple voor allerlei producten op de markt brengt. Van hoesjes en kabels tot Apple Pencils en van AirTag tot toetsenborden: er is van alles.

Apple-accessoires: dit is er verkrijgbaar

Apple brengt diverse eigen accessoires op de markt, die je in combinatie met producten zoals de iPhone, iPad en Mac kunt gebruiken. In dit overzicht vind je meer informatie over de accessoires die Apple onder eigen merk op de markt brengt. Daarnaast zijn er diverse accessoires van derde partijen, die we regelmatig in accessoire-reviews bespreken. Hieronder kijken we alleen naar de accessoires van Apple zelf. Over de audioproducten van Apple zoals de AirPods hebben we een aparte pagina.

Apple’s hoesjes voor iPhone, iPad en MacBook

Apple brengt diverse hoesjes uit voor de iPhone, iPad en MacBook. Elk seizoen komen er nieuwe kleuren bij, maar de standaardkleuren zwart, donkergrijs en varianten van blauw blijven altijd wel in het assortiment.

iPhone:

iPad:

MacBook:

iPhone 14 leren hoesjes Apple

MagSafe: magnetische accessoires

Voor de iPhone 12 en nieuwer heeft Apple MagSafe geïntroduceerd. MagSafe is de magnetische bevestiging aan de achterkant van de iPhone. Je kan daar bijvoorbeeld de MagSafe Charger op aansluiten. Dit is een draadloze oplader die via magneten precies op de goede plek klikt, zodat je je iPhone niet precies op de goede plek hoeft te leggen. Er is ook de MagSafe Duo Charger. Dit is een oplaaddock met daarin de MagSafe Charger ingebouwd, evenals een oplader voor de Apple Watch.

MagSafe-accessoires

Er zijn ook MagSafe-hoesjes en andere accessoires, zoals Apple’s leren kaarthouder voor MagSafe. Ook andere merken kunnen voor MagSafe accessoires maken.

Bekijk ook

MagSafe op de iPhone en Mac: dit moet je weten

Wat is Apple MagSafe? Je vindt deze magnetische aansluiting op verschillende devices, zoals de iPhone en MacBook. In dit overzicht vertellen je alles over MacSafe op de iPhone, Mac en MacBook!

Apple kabels en adapters

Heb je een kabel nodig voor je iPhone, iPad of Mac(Book)? Dan kun je bij Apple terecht voor alle benodigde kabels en adapters. Bijvoorbeeld voor het opladen of het aansluiten van een extern beeldscherm.

USB-C Lightning-kabel

Apple toetsenborden

Apple brengt diverse toetsenborden en toetsenbordhoezen op de markt. Ben je op zoek naar een los toetsenbord voor je Mac, Apple TV en dergelijke dan kunnen we het Magic Keyboard aanbevelen. Een toetsenbord voor je iPad is meestal verwerkt in een toetsenbordhoes. Verder is het van belang om te weten welk toetsenbord in de MacBook is ingebouwd, want dit bepaalt of je voor gratis reparatie in aanmerking komt.

iPad toetsenbordhoezen.

Apple muizen

Apple maakt een eigen muis onder de naam Magic Mouse. Versie 2 van de Magic Mouse bestaat alweer een paar jaar en is via een Lightning-aansluiting aan de onderkant op te laden. De Magic Mouse 2 is er in het wit en spacegrijs. De Magic Mouse 2 werkt ook volledig samen met de iPad (sinds iPadOS 13.4). Z’n voorganger werkt op verwisselbare AA-batterijen. Sinds augustus 2021 heet dit model weer gewoon Magic Mouse en wordt hij geleverd met een gevlochten Lightning-naar-usb-c-kabel. Naast de witte versie is er ook een zwarte variant, met zilverkleurige basis. Bij de iMac 2021 krijg je een Magic Mouse in bijpassende kleur, maar deze zijn niet los te koop.

Magic Mouse Trackpad en Keyboard

Apple trackpad

Wil je in plaats van een muis liever een trackpad gebruiken, dan kan dat. Apple brengt het Magic Trackpad in twee uitvoeringen uit. Je kunt kiezen uit de kleuren wit/zilver en zwart/zilver. Sinds augustus 2021 wordt dit model geleverd met een gevlochten Lignting-naar-usb-c-kabel. Er zijn ook gekleurde versies voor bij de iMac 2021, maar die zijn niet los te koop.

Apple Pencil en Apple Pencil 2

Voor de iPad heeft Apple twee schrijftools: de Apple Pencil en de Apple Pencil 2. De eerste generatie Apple Pencil werkt voornamelijk op de standaard-iPads (en wat oudere iPad Pro-modellen), terwijl de Apple Pencil 2 geschikt is voor hedendaagse iPad Pro’s, iPad Air’s en de iPad mini. De Apple Pencil heeft een gevoelige punt waarmee je kunt schrijven. Door harder op het scherm te drukken, teken je met dikkere lijnen. Dankzij sensoren herkent de Apple Pencil ook als je hem schuin houdt, bijvoorbeeld tijdens het kleuren met een virtueel potlood.

De tweede generatie Apple Pencil bevestig je magnetisch aan de iPad om hem op te laden, terwijl de eerste generatie Apple Pencil een Lightning-connector heeft. Een extraatje van de Apple Pencil 2 is dat je op de schrijfpen kan tikken om bijvoorbeeld te wisselen tussen pen en gum.

Lees verder:

Bekijk ook

Apple Pencil: wat is het en hoe werkt het?

Met de Apple Pencil kun je nauwkeurig tekeningen en schetsen maken op recente iPads. Wat kun je verder allemaal met de Apple Pencil en hoe werkt hij precies?

Apple AirTag

De AirTag is een compleet nieuw Apple-accessoire, dat sinds april 2021 beschikbaar is. Het gaat om een tracker die je aan een tas, sleutelbos of ander item kunt bevestigen. Via de Zoek mijn-app op de iPhone kun je vervolgens zien waar de tracker zich bevindt. Zo raak je belangrijke spullen nooit meer kwijt. Er zit een U1-chip in, waarmee je via Ultra-Wideband heel nauwkeurig kan zien wat de locatie is. Je kan een geluidje op de AirTag afspelen en Apple heeft allerlei privacymaatregelen genomen om stalking te voorkomen. Zo stuurt de AirTag een signaal af als deze langere tijd met iemand meebeweegt (en diegene niet de eigenaar is).

AirTag-hangers nieuwe kleuren

Voor de AirTag zijn allerlei accessoires beschikbaar, zoals sleutelhangers, leren hangers en nog veel meer. Je kan een enkele AirTag kopen, maar er is ook een pakket van vier stuks. Bekijk ons uitgebreide artikel over de AirTag voor meer informatie.

Lees meer:

Bekijk ook

AirTag: alles over Apple's slimme tracker

De AirTag is een nieuw accessoire van Apple waarmee je persoonlijke spullen kunt terugvinden. Er waren al concurrerende trackers van Tile en andere merken, maar de AirTag onderscheidt zich op een aantal punten. Op deze pagina lees je alles over de AirTag functies, specs, prijzen en meer.

Siri Remote voor de Apple TV

De Siri Remote is de afstandsbediening die standaard geleverd wordt bij de Apple TV. Er zijn inmiddels drie generaties verschenen. De eerste generatie (in twee versies) is een platte zwarte afstandsbediening met een groot zwart klikvlak. Deze werd geleverd tussen 2015 en 2021. Sinds april 2021 is er de tweede generatie Siri Remote, met een nieuw zilverkleurig design en dikkere behuizing. Er zitten meer knoppen op (zoals een mute-knop en aan/uit-knop) en het klikvlak is nu rond en heeft ook fysiek indrukbare richtingsknoppen. De bediening is daardoor makkelijker.

Siri Remote vergelijken: eerste en tweede generatie

Met de Siri Remote navigeer je door de Apple TV en dankzij de ingebouwde microfoon kun je er ook Siri mee activeren. Alle generaties hebben een oplaadbare batterij. De nieuwste derde generatie Siri Remote uit 2022 heeft in plaats van een Lightning-poort een usb-c-poort om op te laden.

Lees meer:

Bekijk ook

Siri Remote 2022: dit is de nieuwste derde generatie afstandsbediening

De Siri Remote is Apple's geavanceerde afstandsbediening voor de Apple TV. Daarnaast bedient het apparaat ook je televisie. Lees hier alles wat je moet weten over de Siri Remote, inclusief de nieuwe 2022-versie met usb-c.

Horlogebandjes voor Apple Watch

Voor de Apple Watch heeft Apple tientallen verschillende horlogebandjes gemaakt. De Apple Watch-bandjes komen in allerlei vormen, maten en kleuren. Meerdere keren per jaar brengt Apple een reeks nieuwe bandjes uit in verschillende kleuren, die passen bij het huidige seizoen. Er zijn bandjes van siliconen, fluorelastomeer, leer, roestvrij staal en stof. Voor de Apple Watch Ultra is er een drietal bandjes ontworpen die vooral bedoeld zijn voor buitensporters.

Apple Watch bandjes passen.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

AirPower (geannuleerd)

AirPower was de beoogde draadloze oplaadmat voor de iPhone, Apple Watch en AirPods, die in 2018 op de markt had moeten komen. Het project is echter geannuleerd en het is onduidelijk of Apple er nog verdere plannen mee heeft. Inmiddels heeft Apple in de MagSafe Duo Charger een alternatief gevonden.

Met de AirPower kon je de iPhone 8 (en nieuwer), Apple Watch Series 3 en AirPods draadloos opladen. Apple had voor de Qi-standaard gekozen, waardoor de oplaadmat ook geschikt was voor smartphones van andere merken.

Bekijk ons uitgebreide artikel over de AirPower voor meer informatie.

Bekijk ook

AirPower: alles over de draadloze oplaadmat van Apple

Lees hier alle uitleg over AirPower, de draadloze oplaadmat die Apple in de periode 2017-2018 ontwikkelde. Waarom is de AirPower nooit officieel uitgebracht, hoe werkte het? Antwoord op al je AirPower vragen!

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2022
Device
Accessoires