iPad toetsenbordhoezen.

Apple Magic Mouse 2: alles over Apple’s muis voor de Mac

Apple maakt een eigen muis onder de naam Apple Magic Mouse. In 2015 verscheen de huidige versie Magic Mouse 2 en in deze gids lees je over alle functies, eigenschappen, prijzen en meer.

Update april 2021: De Magic Mouse is nu beschikbaar in zes nieuwe kleuren. Naast de gebruikelijke kleuren zilver en spacegrijs kun je ook de Magic Mouse in de volgende speciale kleuren aantreffen:

 • Blauw
 • Groen
 • Roze
 • Geel
 • Oranje
 • Paars

Deze krijg je geleverd als je de iMac 2021 koopt in een van de genoemde kleuren. Ze zijn niet los verkrijgbaar.

iMac 2021 Magic Mouse

Wat is een Magic Mouse?

De Apple Magic Mouse is een draadloze computermuis die verbinding legt via Bluetooth. De muis werkt op twee AA-batterijen en is te gebruiken in combinatie met een Mac en andere computers, ook Windows en Linux. Kenmerkend voor de Magic Mouse is dat er geen knoppen zichtbaar zijn. Toch kun je erop rechtsklikken, dankzij ingebouwde sensoren. In deze round-up hebben we alles op een rijtje gezet wat je wilt weten over de Magic Mouse.

Magic Mouse 2 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Draadloze muis voor Mac, iPad en andere computers
 • Verbinding via Bluetooth
 • Oplaadbare batterij
 • Lightning-aansluiting voor opladen
 • Los verkrijgbaar in zilver en spacegrijs
 • Ook verkrijgbaar in zes vrolijke kleuren, geleverd bij de iMac 2021
 • Prijs vanaf €85 bij Apple

Wat kost een Magic Mouse?

De Magic Mouse 2 is er standaard in twee kleuren:

Bij andere winkels kun je soms iets goedkoper terecht waarbij je ongeveer een tientje kunt besparen.

Magic Mouse generaties

De eerste Magic Mouse verscheen in oktober 2009 en werkte op twee AA-batterijen. Voorheen leverde Apple de Mighty Mouse mee bij elke iMac, maar dit model was niet zo gemakkelijk te bedienen. Scrollen kon alleen door aan een minuscuul bolletje (trackpoint) te draaien, waar vaak vuil in ging zitten.

Bij de Magic Mouse liet Apple het trackpoint helemaal achterwege. Het oppervlak van de muis werd aanraakgevoelig en was te bedienen met veegbewegingen.
In 2015 verscheen de nieuwste versie, de Magic Mouse 2. Deze heeft een automatische Bluetooth-koppeling en klinkt iets anders. Ook hoef je geen losse AA-batterijen meer te gebruiken, want je laadt de muis op via een Lightning-aansluiting aan de onderkant. Daarvoor moet de muis wel op z’n rug liggen.

Magic Mouse onderkant

Magic Mouse design en uiterlijk

De Magic Mouse 2 heeft een onderstel van zilverkleurig aluminium en een bovenkant van witte kunststof. Aan de buitenkant is d muis nauwelijks veranderd. Wel zijn binnenin de componenten sterk verbeterd: er zit een oplaadbare batterij in en de constructie is zodanig gemaakt, dat er precies het juiste geluidje klinkt, wanneer je met de muis over de tafel beweegt. Ontwerpers bij Apple zijn maanden bezig geweest om dit precies goed te krijgen. Hiervoor moesten de onderkant en de gewichtsverdeling van de muis worden aangepast.

De nieuwe Magic Mouse 2 heeft volgens Apple een lichtere en tegelijk steviger constructie. Ook glijdt de muis makkelijker over de tafel, dankzij het werk van Apple’s Input Design Lab. Er zitten minder bewegende delen in de muis; zo is er geen batterijklepje meer. Eén ding ontbreekt nog wel. De muis kan Multi-Touch herkennen, maar heeft nog geen Force Touch.

Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en Magic Keyboard

Magic Mouse 2 review

We hebben de Magic Mouse 2 gereviewd toen deze in 2015 verscheen. Dit is de conclusie van onze review:

Qua functies en uiterlijk is de Magic Mouse 2 nauwelijks veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Wel is het gebruiksgemak verbeterd: je hoeft niet meer te klooien met lege batterijen. Wekelijks even aansluiten op de lader is voldoende om ongestoord te kunnen werken. Hou je van strak design, dan is de Magic Mouse 2 een juweeltje op je bureau: onopvallend, strak, hij krijgt geen zichtbare slijtageplekken en hij verkleurt niet. Ondanks de hoge prijs is het op zich een goede investering, want je kunt met zo’n muis makkelijk een jaar of tien vooruit.

Andere Magic-accessoires
Apple verkoopt ook een Magic Keyboard en een Magic Trackpad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!