Apple Airpods Pro

Gerucht: ‘Apple werkt aan AirPods Pro Lite oordopjes’

Apple zou werken aan nieuwe oordopjes met de naam AirPod(s) Pro Lite. Het gaat hier om een mogelijk goedkopere versie van de AirPods Pro of de volgende generatie AirPods.

AirPods Pro Lite

Dat beweert de geruchtensite DigiTimes ($). Apple zou plannen hebben om het assortiment oordopjes verder uit te breiden met een nieuw model. Deze zogenaamde AirPods Pro Lite oortjes zouden tegelijk met de volgende generatie iPad, iMac en Apple Watch op de markt komen. Ze baseren zich daarbij op partners in China en Taiwan. Een goedkopere versie van de AirPods Pro zou echter onlogisch zijn, omdat ze dan in dezelfde prijsklasse zouden vallen als de AirPods 2.


De AirPods Pro liggen voor een adviesprijs van €279 in de winkel, terwijl Apple ook al de normale uitvoering van €179 en €229 heeft. Een Pro Lite-versie zou daar niet goed in passen. Apple CEO Tim Cook gaf weliswaar in oktober aan dat de AirPods Pro een aparte productlijn zijn naast de normale AirPods-oortjes. Daarmee houdt hij de deur open voor meerdere modellen, maar we verwachten niet dat Apple van plan is vier verschillende uitvoeringen in de winkel te hebben.

AirPods Pro met emoji inscriptie

Mogelijk is Apple wel bezig met een nieuwe versie van de normale AirPods, maar dan zonder de Pro-functies zoals actieve ruisonderdrukking en dynamische equalizer. DigiTimes geeft geen verdere details, maar noemt de nieuwe oortjes slechts terloops in een langer verhaal over de productieproblemen door het coronavirus.

Apple zou meer productiecapaciteit in Taiwan kunnen inschakelen voor de genoemde producten, nu er onzekerheid is over de situatie in China. Dat geldt zowel voor materiaal als voor personeel. DigiTimes heeft regelmatig informatie over de toeleveringsketen van Apple, maar is minder goed in het voorspellen van namen en releasedata, waardoor we dit gerucht nog even niet te serieus nemen.

Ondertussen gaan er ook nog steeds geruchten over een hoofdtelefoon van Apple, die in 2020 op de markt zou moeten komen. Er gaan al twee jaar geruchten over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.