Spring naar inhoud

Desktop pushnotificaties van iCulture op Mac of Windows

Het tech-team van iCulture is continu bezig om de website verder te verbeteren. Eén van de opties die we jullie sinds enige tijd kunnen aanbieden, is het ontvangen van meldingen in het macOS Berichtencentrum of op het bureaublad van de Mac. Deze notificaties worden verzonden vanuit Safari, Google Chrome of Firefox. Je ontvangt alleen meldingen als je je hiervoor actief hebt aangemeld. Hieronder zie je de aanmeldknop.

Meldingen voor iCulture inschakelen

Bij veel andere websites moet je akkoord gaan met een pop-up, die meteen bij eerste bezoek verschijnt. Wij hebben voor een iets gebruiksvriendelijker oplossing gekozen: je kunt je hieronder met een knop aanmelden voor de notificaties van iCulture. Telkens wanneer er een nieuw artikel op iCulture verschijnt, ben je als eerste op de hoogte.

iCulture push-notificatie

Om de functie te kunnen gebruiken moet je een Mac hebben met minimaal macOS 10.9 (Mavericks) en een geschikte browser, zoals Safari.

Zoals gezegd krijg je alleen de meldingen als je er expliciet akkoord mee bent gegaan. Je kunt je op elk moment weer gemakkelijk uitschrijven voor macOS push-notificaties via de instellingen van je browser.

Zie je hieronder geen mogelijkheid om de push-berichtgeving voor iCulture in te schakelen, dan heb je mogelijk een adblocker of andere content blocker actief. Schakel deze dan (tijdelijk) uit. Het activeren van berichtgeving is ook niet mogelijk in een incognito- of privévenster.

Inschakelen push-berichtgeving iCulture.nl

Opnieuw aanmelden voor pushberichten

Mocht je er op een later moment achter komen dat je toch graag meldingen wilt ontvangen, dan kan dat eenvoudig: je kunt altijd naar deze terugkeren (bijvoorbeeld via het push-icoon bovenaan de site) en de berichtgeving weer inschakelen. Bij andere browsers zoals Firefox en Chrome werkt dit op een soortgelijke manier. Op dit moment is er helaas nog geen ondersteuning voor push-berichtgeving voor de Microsoft Edge-browser op Windows.

Bekijk ook

Pushmeldingen van websites in- en uitschakelen op de Mac

Op de Mac kun je pushmeldingen van websites in- en uitschakelen. In deze tip lees je hoe dit werkt in Safari, Chrome en Firefox op de Mac.