iPad line-up najaar 2020.

Refurbished iPad: wat je moet weten over gereviseerde iPads

Een refurbished iPad is een iPad die eerder is gebruikt, maar grondig is schoongemaakt en gerepareerd. Check de beste refurbished iPad aanbiedingen en ontdek of een gereviseerde iPad iets voor jou is.

Prijs vanaf €388,50

Een refurbished iPad is een tablet die is ‘gereviseerd’. Het gaat om een iPad die al eens eerder is gebruikt of waarvan de verpakking open is geweest. Als een iPad refurbished is, betekent het dat deze grondig is schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Soms zijn onderdelen zoals de batterij en het scherm vervangen, zodat de tablet niet van nieuw te onderscheiden is.

Zoek je een refurbished iPhone of een refurbished MacBook? We hebben daar aprte artikelen over met aandachtspunten waarop je moet letten bij aanschaf van zo’n opgeknapt product.

Waarom een refurbished iPad?

Het voordeel van een gereviseerde iPad ten opzichte van een tweedehands model is dat alle onderdelen goed zijn nagekeken op gebreken. Apple verkoopt zelf refurbished iPads, maar er zijn ook tientallen externe partijen die dat doen. Je weet dus zeker dat alle onderdelen goed functioneren en bovendien krijg je vaak garantie. Daardoor is een iPad refurbished vaak iets duurder dan een tweedehandse die je bijvoorbeeld op Marktplaats vindt.

Aanbieders van refurbished iPads

Er zijn heel veel aanbieders van refurbished producten. Je kunt onder andere terecht bij:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPad: goedkoper of niet?

Je kunt flink besparen op een refurbished iPad. Vaak scheelt het al snel honderd euro in vergelijking met een gloednieuwe. Net als bij auto’s kan het behoorlijk schelen als je niet voor een nieuwe kiest, maar eentje die al wat ‘kilometers op de teller’ heeft. Wat een refurbished iPad zo aantrekkelijk maakt is dat je voor weinig geld toch een relatief nieuw model met betere specs kunt kiezen, dan wanneer je voor gloednieuw had gekozen. Binnen elk budget is wel wat te vinden, van een goedkope iPad voor de kinderen tot een iPad Pro voor je werk.

In plaats van refurbished wordt ook wel gesproken over ‘remanufactured‘. Dit houdt in dat de iPad met bestaande onderdelen is gebouwd, die allemaal zijn nagekeken.

Refurbished iPad en garantie

Bij een iPad van Marktplaats moet je tevreden zijn met wat je krijgt, maar bij refurbished iPads heb je wat meer zekerheden. Meestal krijg je 1 of 2 jaar iPad-garantie, dat je eventueel kunt verlengen. Gaat er in deze periode iets kapot buiten de schuld van de gebruiker om, dan wordt dat meestal vergoed. Val- en waterschade vallen hier uiteraard niet onder, omdat die door jezelf zijn veroorzaakt. Eventueel kun je met een iPad-verzekering dit risico afdekken.

Refurbished iPad: condities

Heb jij niet altijd het nieuwste nodig? Kies dan een refurbished iPad, want dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Je krijgt de kwaliteit die je van Apple gewend bent, maar voor veel minder. Sommige iPads hebben misschien een krasje maar dat levert weer extra korting op. Je bepaalt zelf of je kiest voor een iPad met lichte cosmetische schade (B-grade), of voor een iPad die er perfect als nieuw uitziet (A-grade). Check goed wat je erbij geleverd krijgt: meestal zit er een oplader bij, maar heb je die nog liggen dan kan een model zonder oplader weer net een tientje goedkoper zijn.

Refurbished iPad keurmerk

Er is sinds begin 2018 gewerkt aan een keurmerk voor refurbished iPhones. Sinds maart 2019 zijn hiervoor de eerste certificaten uitgereikt aan Leapp, Forza en Renewd. Het Ministerie van Economische Zaken en Techniek Nederland (de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel) zijn initiatiefnemers. De plannen voor een refurbished keurmerk zijn ontstaan na een rapport waarin de Consumentenbond concludeerde dat refurbished iPhones vaak van wisselende kwaliteit zijn. Het is nog onduidelijk of het keurmerk ook gaat gelden voor iPads.

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2020