iPhone 12 mini

iPhone 12 mini: alles over deze kleine iPhone uit 2020

Wat maakt de mini uniek?

De iPhone 12 mini is de kleinste variant in de iPhone 12-serie. Deze compacte smartphone heeft een 5,4-inch scherm en past met gemak in je broekzak. Het is bovendien de goedkoopste 5G smartphone in het assortiment. Lees hier alles over de iPhone 12 mini!

iPhone 12 mini review Refurbished

iPhone 12 mini: specs, functies en meer

In het najaar van 2020 heeft Apple een reeks nieuwe iPhones uitgebracht. Naast de al wat langer beschikbare iPhone SE 2020 kwam er ook de compleet nieuwe iPhone 12-serie. De kleinste variant daarvan is de iPhone 12 mini. Deze is voorzien van een 5,4-inch scherm en is bedoeld als instapmodel voor mensen die wel een recent toestel willen in een compact formaat. Inmiddels is de iPhone 12 mini opgevolgd door de iPhone 13 mini maar het kan nog steeds een goede keuze zijn, vooral als refurbished iPhone 12 mini.

iPhone 12 mini in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 12 mini:

 • Kleinere opvolger van de iPhone 11 uit 2019
 • Instapmodel in 5,4-inch formaat
 • Super Retina XDR OLED-scherm
 • Scherm is voorzien van Ceramic Shield en daardoor valbestendiger
 • Design grijpt terug op iPhone 4 en is platter en hoekiger
 • Verkrijgbaar in de kleuren paars, blauw, groen, rood, wit en zwart
 • Opslaggroottes 64GB, 128GB en 256GB
 • Draait op supersnelle A14 Bionic-processor
 • Dezelfde functies als de gewone iPhone 12, maar in een kleiner formaat
 • Voorzien van 5G internet
 • Twee cameralenzen aan de achterkant (12 megapixel)
 • Niet meer verkrijgbaar bij Apple, laatste adviesprijs was vanaf €689,- bij Apple

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Dit model is nog in ruime mate verkrijgbaar, vooral als refurbished toestel:

Prijzen iPhone 12 mini

iPhone 12 en iPhone 12 mini

Je zou ook kunnen kiezen voor een iPhone 12 mini met abonnement:

Wat maakt de iPhone 12 mini uniek?

Veel eigenschappen van de iPhone 12 mini zijn identiek aan het grotere model met 6,1-inch scherm. Toch heeft de mini enkele unieke eigenschappen:

 • Het was de eerste kleine 5G-smartphone ter wereld.
 • De prijs ligt een stuk lager dan de gewone iPhone 12.
 • De mini is erg compact en is zelfs fysiek kleiner dan de nieuwste iPhone SE 2020 (zie ook onze vergelijking iPhone 12 mini vs iPhone SE).
 • Het 5,4-inch schermformaat voor een middenklasse toestel kom je maar weinig tegen bij andere fabrikanten.
 • Met 476 ppi heeft de mini de hoogste pixeldichtheid voor extra scherpe afbeeldingen en teksten.

Er zitten twee nadelen aan de iPhone 12 mini:

 • Vanwege de kleinere accu is de batterijduur ook iets korter: 15 uur video afspelen in plaats van 17 uur op de grote iPhone 12.
 • Opladen met de MagSafe Charger vindt plaats op 12 Watt, in plaats van 15 Watt.

Bekijk onze uitgebreide vergelijking iPhone 12 vs iPhone 12 mini om de verschillen in detail te bekijken!

Bekijk ook

iPhone 12 vs iPhone 12 mini: de verschillen op een rij

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 12 mini, de kleinste van alle nieuwe modellen? We zetten de twee modellen naast elkaar en vergelijken de specificaties. Is er meer verschillend dan alleen het formaat?

Prijs: hoeveel kost de iPhone 12 mini?

Dit waren de laatst bekende adviesprijzen van Applei:

De iPhone 12 mini is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 64GB, 128GB en 256GB. Je koopt dit toestel vooral vanwege de lagere prijs en de compacte behuizing.

Hieronder zie je de actuele prijzen voor de 64GB iPhone 12 mini, waarbij er nog vooral keuze is uit een refurbished iPhone 12 mini in verschillende opslagcapaciteiten en keluren. Op elk tabblad vind je een andere kleur, want dat kan soms behoorlijk in prijs schelen. Klik op de linkjes onder de prijsvergelijker om de actuele prijzen een aanbiedingen voor andere opslagcapaciteiten te zien.

Prijzen iPhone 12 mini

iPhone 12 mini in de hand.

iPhone 12 mini in zes kleuren

De iPhone 12 mini is een kleurrijke verschijning. Je hebt keuze uit maar liefst zes kleuren: paars, blauw, groen, rood, wit en zwart. Dit zijn dezelfde kleuren als de iPhone 12. Er was bij de aankondiging vooral belangstelling voor de kleur blauw, waar meermaals geruchten over zijn geweest. Wil je liever een subtiele kleur blauw, dan kun je beter kiezen voor de iPhone 12 Pro. De paarse iPhone 12 verscheen in april 2021.

iPhone 12 kleuren

iPhone 12 mini: opslag

Het goedkoopste model van de iPhone 12 mini heeft 64GB opslag. Dit is voor veel mensen voldoende, maar ben je gewend om veel foto’s te maken of wil je je toestel echt jarenlang gebruiken, dan raden we aan om een stapje hoger te gaan en te kiezen voor 128GB opslag. Dit kost slechts 50 euro extra en je hebt er op de langere duur meer plezier van.

iPhone 12 met dubbele camera.

Design en scherm van de iPhone 12 mini

Apple grijpt bij deze iPhone 12 mini terug op het design van de zo geliefde iPhone 4-serie. In plaats van rondingen is het scherm nu volledig vlak en zijn de zijkanten van het toestel plat. Daardoor ontstaat een rechthoekiger ontwerp, dat in lijn is met de recente iPads. Dit toestel is klein en licht en de voorkant bestaat bijna volledig uit scherm. Wel is er nog steeds een notch aanwezig.

iPhone 12 paars camera

Apple is bij alle iPhone 12-modellen overgestapt naar OLED. Dit levert een betere kwaliteit scherm op, dat door Apple Super Retina XDR wordt genoemd. Het scherm is extra versterkt door een zogenaamd Ceramic Shield (Keramisch Schild), waardoor er 4x minder kans is op valschade. Bijzonder bij de iPhone 12 mini is ook dat het de hoogste pixeldichtheid heeft van alle modellen.

iPhone 12 mini

Functies en hardware van de iPhone 12 mini

Deze kleine iPhone draait net als de andere modellen uit de iPhone 12-familie op een krachtige A14 Bionic-chip. Deze chips worden door Apple zelf gemaakt en zijn de beste in hun klasse, omdat de hard- en software nauw op elkaar kunnen worden afgestemd. De nieuwe chip is energiezuiniger en bevat een Neural Engine die maar liefst 11 biljoen berekeningen per seconde kan uitvoeren. Deze zorgt voor alle slimme functies, zoals persoonsherkenning voor de camera en het samenvoegen van meerdere beelden tot een optimale foto.

iPhone 12 (mini) specs

De iPhone 12 mini is ook voorzien van 5G-ondersteuning. Daarbij worden alle veel voorkomende 5G-frequenties in Nederland ondersteund in de zogenaamde Sub-6GHz-banden. Om energie en data te sparen valt de iPhone terug op 4G voor taken die geen snelle internetverbinding vereisten.

iPhone 12 en mini eigenschappen

Je krijgt bij dit model geen stroomadapter en oordopjes. Er zit alleen een USB-C-naar-Lighting-kabel in de doos. Verder werkt het met MagSafe, de nieuwe magnetische oplader.

Bekijk ook de rest van de iPhone 12-serie:

Heb je al een goed toestel en heb je geen nieuwe iPhone nodig? Dan kun je besparen door naar een goedkopere sim only over te stappen. Deze kun je combineren met elke gewenste iPhone, zodat je meer flexibiliteit hebt.

Bekijk ook

iPhone sim only: bekijk sim-only abonnementen voor je iPhone

Waar vind je de beste iPhone sim only-aanbiedingen? Bekijk tips hoe je nog meer geld bespaart op een sim-only iPhone. In dit artikel helder en onafhankelijk advies waar je op moet letten als je een iPhone met sim-only abonnement overweegt. Steeds meer mensen kiezen ervoor!