Apple Watch SE 2022 achterkant

Apple Watch SE 2022: de tweede generatie is een stuk sneller

De Apple Watch SE is vernieuwd! De Apple Watch SE 2022 is de opvolger van de allereerste SE en heeft op een paar punten verbeteringen gekregen. Is het tijd om te upgraden? Alles wat er nieuw is lees je hier!

Apple Watch SE 2022

De eerste Apple Watch SE uit 2020 was een schot in de roos: veel mensen zaten te wachten op een instapmodel met alle essentiële functies. Met de Apple Watch 2022 probeert Apple het nog verder aan te scherpen. Dit nieuwe model bevat weer een aantal verbeteringen waardoor we dit een aanrader vinden voor iedereen die een betaalbare Apple Watch zoekt.

Apple Watch SE 2022 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch SE 2022:

  • Opvolger van de Apple Watch SE uit 2020
  • Verschenen op 16 september 2022
  • Betaalbare Apple Watch
  • 20% sneller
  • Sensoren voor de nieuwe functie Crashdetectie
  • Beschikbaar in twee formaten, ook met Cellular
  • Beschikbaar in aluminium in drie kleuren: Middernacht, Sterrenlicht en Zilver
  • Adviesprijs vanaf €299,-

Prijzen 44mm Apple Watch SE 2022 GPS

Design Apple Watch SE 2022

Het design van de Apple Watch SE 2022 blijft grotendeels gelijk aan het vorige model. Dat betekent dus afgeronde randen in een design dat gebaseerd is op de Apple Watch Series 6. Ook het materiaal blijft hetzelfde: aluminium. Het is stevig, relatief goedkoop en daarom uitermate geschikt voor de nieuwe Apple Watch SE.

Apple’s SE-producten staan erom bekend een vertrouwd design te gebruiken en alleen het binnenwerk te vernieuwen. Qua kleuren hoef je ook niet de nieuwste trendkleuren te verwachten, al kiest Apple dit jaar wel voor Middernacht, Sterrenlicht en Zilver. Er is gekozen voor een nieuw productieproces dat de CO2-footprint met 80 procent vermindert.

Apple houdt qua scherm en kastgrootte ook vast aan de eerdere afmetingen: je kunt kiezen uit 40mm en 44mm, een logische keuze. Zo blijft er een duidelijk onderscheid met de topmodellen die een grotere 41mm en 45mm horlogekast en een groter scherm hebben. Dit betekent dat het OLED-scherm van de Apple Watch SE 2022 iets dikkere randen houdt. Eerder gekochte horlogebandjes kun je blijven gebruiken: 38mm/40mm voor de kleinste variant en 42/44mm voor de grotere.

Functies en specs Apple Watch SE 2022

De Apple Watch SE 2022 heeft een nieuwere chip, die net iets vlotter is. Je kunt daardoor iets verbeterde prestaties verwachten. Belangrijke nieuwe gezondheidsfuncties hoef je niet te verwachten, omdat Apple dit voor de Apple Watch Series 8 houdt. Ook zijn functies zoals always-on en ECG zijn NIET toegevoegd.

Alle overige functies zoals het kompas, de always-on hoogtemeter, waterbestendigheid en de optische hartslagsensor blijven behouden. Je kunt de Apple Watch SE 2022 daardoor gewoon gebruiken als activiteitentracker. En net als bij de vorige versie komt er weer een Cellular-versie voor 4G, ook in Nederland en België.

Prijs en release Apple Watch SE 2022

De prijs van de Apple Watch SE 2022 moet laag blijven, om dit model aantrekkelijk te houden voor instappers en overstappers. Je betaalt de volgende prijzen:

40mm 44mm
Aluminium (GPS) Vanaf €299,- Vanaf €339,-
Aluminium (GPS + Cellular) Vanaf €349,- Vanaf €389,-

De Apple Watch SE is ook verkrijgbaar bij diverse winkels:

Bekijk hier de actuele prijzen van de Apple Watch SE 2022:

Prijzen Apple Watch SE 2022 in 40mm, GPS

Apple Watch SE 2022 in 44mm, GPS

Meer geïnteresseerd in de nieuwe Apple Watch Series 8? Op onze pagina lees je daar veel meer over. Of kijk welke modellen er nu al te koop zijn op de pagina Apple Watch kopen.

Prijzen 40mm Apple Watch SE Cellular 2022

Prijzen 44mm Apple Watch SE Cellular 2022

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple bracht ook dit hartverwarmende filmpje uit:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.