16-inch MacBook Pro

MacBook kopen: de koopgids voor de aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

Prijs vanaf €1.249,-

Je wilt een MacBook kopen? Een slimme keuze, want MacBooks zijn een genot om mee te werken en behouden lang hun waarde. Het mooie design en de prestaties zorgen ervoor, dat steeds meer mensen een MacBook kopen. In dit artikel lees je welke verschillende MacBook modellen er zijn en wat de verschillen zijn. Heb je weinig geld, dan is een tweedehands MacBook bovendien een prima manier om kennis te maken met de laptops van Apple. Je krijgt ook het advies welk model het beste bij jou past.

MacBook Pro met typende handen

Mocht je de 16-inch MacBook Pro willen kopen, dan kun je terecht bij Apple en bij je lokale winkel, zoals Amac en bij online winkels zoals Bol.com.

MacBook kopen: er is keuze genoeg!

Er zijn in 2019 twee modellen van de MacBook verkrijgbaar:

Hieronder bespreken we elk model afzonderlijk. Heb je al een MacBook, maar is niet duidelijk welk type dat is? Kijk dan ons overzicht Welke MacBook heb ik?

MacBook Pro kopen (2006 – heden)

De MacBook Pro is de krachtpatser in het assortiment. Dit is de krachtigste laptop met de beste specificaties, die geschikt is voor zware toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan foto- en videobewerkingen en zware kantoortoepassingen. De MacBook Pro is bedoeld voor de veeleisende gebruikers. Alle MacBook Pro-modellen hebben een Retina-scherm met hoge resolutie, ideaal voor grafische toepassingen. Sommige modellen zijn uitgerust met de aanraakgevoelige Touch Bar en USB-C-aansluitingen. Qua batterijduur zit je goed met de MacBook Pro. In 2019 verschenen er meerdere nieuwe modellen van de MacBook Pro. Alle modellen hebben nu een Touch Bar en eind 2019 is de 15-inch versie opgevolgd door de 16-inch MacBook Pro. Deze heeft standaard een Intel Core-processor van de 9e generatie (tot 8-core) en bij de 13-inch versie heb je nu minimaal een 2,4-GHz-processor. Bovendien heeft Apple het model zonder Touch Bar in juli 2019 uit het assortiment gehaald.

MacBook Pro 2018

MacBook Pro prijzen

De MacBook Pro is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, vanaf €1.499.

  • MacBook Pro 13 inch met Touch Bar (2019): vanaf €1.499
  • MacBook Pro 16 inch met Touch Bar (2019): vanaf €2.699
  • MacBook Pro 15 inch met Touch Bar (2019): uitlopend model, niet meer bij Apple verkrijgbaar (nog wel aanbiedingen bij andere winkelketens)

Bij andere winkelketens vind je vaak betere prijzen voor de MacBook Pro, inclusief voor de 15-inch versie:

MacBook Air kopen (2008 – heden)

De MacBook Air is bedoeld voor mensen die een lichtgewicht, compacte laptop zoeken die niet zo heel krachtig hoeft te zijn. De MacBook Air is ideaal voor mensen die veel onderweg zijn en toch productief willen blijven. Hij is vooral geschikt voor mensen die willen e-mailen en internetten. Voor videobewerking en andere zware toepassingen is de MacBook Air minder geschikt. De MacBook Air 2018 is het nieuwste model en beschikt onder andere over Touch ID, een Retina-scherm en een snellere processor. In 2019 is de MacBook Air vernieuwd met True Tone en een lagere prijs.

MacBook Air 2018 serie

MacBook Air prijzen

De MacBook Air is sinds 2008 verkrijgbaar en is in het voorjaar van 2019 nog vernieuwd. Dit model heeft een prijs vanaf €1.349.

Bij andere winkelketens vind je vaak betere prijzen voor de MacBook Air:

MacBook (2015 – 2019)

De MacBook was de dunste notebook die Apple ooit heeft gemaakt. Met een gewicht van 900 gram was hij bovendien een lichtgewicht. Dit model heeft een 12-inch retinascherm met een erg hoge resolutie, waardoor beelden er erg scherp uitzien. Deze MacBook had de eerste generatie van het nieuwe vlindertoetsenbord. Opvallend was dat deze MacBook slechts één USB-C-aansluiting had, waardoor er geen andere poorten aan de zijkant aanwezig zijn. Je kunt aparte adapters kopen als je meer apparaten wilt aansluiten. In 2016 verscheen er een gloednieuw model met interne verbeteringen, die er aan de buitenkant hetzelfde uitziet. In 2017 verscheen er wederom een update verschenen naar de nieuwste Kaby Lake-processor. Apple heeft in juli 2019 de 12-inch MacBook uit het assortiment verwijderd.

MacBook Gold & Space Grey

MacBook prijzen

De 12-inch MacBook is sinds juli 2019 niet meer bij Apple beschikbaar. Een beter alternatief is de MacBook Air, die ook licht in gewicht is en ook nog een lager prijskaartje heeft. Wil je weten wat de prijzen bij Apple waren, dan vind je hieronder een overzicht:

Bij andere winkelketens is deze MacBook vaak nog wel te vinden, al zijn de prijzen daarvan in verhouding met de nieuwe MacBook Air erg ongunstig:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!