MacBook Pro met Touch Bar

MacBook kopen: de koopgids voor de aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

Prijs vanaf €1.099,-

Je wilt een MacBook kopen? Een slimme keuze, want MacBooks zijn een genot om mee te werken en behouden lang hun waarde. Het mooie design en de prestaties zorgen ervoor, dat steeds meer mensen een MacBook kopen. In dit artikel lees je welke verschillende MacBook modellen er zijn en wat de verschillen zijn. Heb je weinig geld, dan is een tweedehands MacBook bovendien een prima manier om kennis te maken met de laptops van Apple. Je krijgt ook het advies welk model het beste bij jou past.

MacBook Pro met typende handen

MacBook kopen: er is keuze genoeg!

Er zijn drie modellen van de MacBook verkrijgbaar:

Hieronder bespreken we elk model afzonderlijk. Heb je al een MacBook, maar is niet duidelijk welk type dat is? Kijk dan ons overzicht Welke MacBook heb ik?

macbook pro 15inch

MacBook Pro kopen (2006 – heden)

De MacBook Pro is de krachtpatser in het assortiment. Dit is de krachtigste laptop met de beste specificaties, die geschikt is voor zware toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan foto- en videobewerkingen en zware kantoortoepassingen. De MacBook Pro is bedoeld voor de veeleisende gebruikers. Alle MacBook Pro-modellen hebben een Retina-scherm met hoge resolutie, ideaal voor grafische toepassingen. Sommige modellen zijn uitgerust met de aanraakgevoelige Touch Bar en USB-C-aansluitingen. Qua batterijduur zit je goed met de MacBook Pro. In 2018 verscheen er voor de MacBook Pro een upgrade naar de nieuwe Coffee Lake-processor.

MacBook Pro prijzen

De MacBook Pro is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, vanaf €1499.

MacBook Gold & Space Grey

MacBook (2015 – heden)

De MacBook is de dunste notebook die Apple ooit heeft gemaakt. Met een gewicht van 900 gram is hij bovendien een lichtgewicht. Dit model heeft een 12-inch retinascherm met een erg hoge resolutie, waardoor beelden er erg scherp uitzien. Deze MacBook bevat een nieuw toetsenbord en trackpad, waarmee je Force Touch kunt gebruiken. Opvallend is dat deze MacBook slechts één USB-C-aansluiting heeft, zodat er geen andere poorten aan de zijkant aanwezig zijn. Je kunt aparte adapters kopen als je meer apparaten wilt aansluiten. In 2016 verscheen er een gloednieuw model met interne verbeteringen, die er aan de buitenkant hetzelfde uitziet. In 2017 is er wederom een update verschenen naar de nieuwste Kaby Lake-processor. Deze is ook verkrijgbaar in rosegoud.

MacBook prijzen

De MacBook is sinds april 2015 te koop in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs. In 2016 verscheen de nieuwe kleur rosegoud, maar die is in 2018 weer uit het assortiment gehaald. Dit zijn de prijzen:

macbook_air_2013

MacBook Air kopen (2008 – heden)

De MacBook Air is bedoeld voor mensen die een lichtgewicht, compacte laptop zoeken die niet zo heel krachtig hoeft te zijn. De MacBook Air is ideaal voor mensen die veel onderweg zijn en toch productief willen blijven. Hij is vooral geschikt voor mensen die willen e-mailen en internetten. Voor videobewerking en andere zware toepassingen is de MacBook Air minder geschikt. De MacBook Air 2018 is het nieuwste model en beschikt onder andere over Touch ID, een Retina-scherm en een snellere processor.

MacBook Air prijzen

De MacBook Air is sinds 2008 verkrijgbaar en is in het najaar van 2018 nog vernieuwd. Dit model heeft een prijs vanaf €1.349.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!