iOS 13 en iPadOS 13

iPadOS 14: wat we nu al weten over de volgende iPad-update

In dit artikel lees je alles wat we nu al weten en verwachten van iPadOS 14. Deze versie van iPadOS wordt in de loop van 2020 verwacht.

iPadOS 14 is de volgende grote update voor de iPad. Deze is in het najaar van 2020 beschikbaar voor geschikte iPads. In dit artikel staat alles wat we tot nu toe weten over deze nieuwe update.

iPadOS 14 in het kort

Hieronder staan de belangrijkste verwachtingen voor iPadOS 14 op een rij.

  • Aankondiging tijdens WWDC 2020
  • Te downloaden in september 2020
  • Gratis update

Nieuwe functies in iPadOS 14

Hoewel de aankondiging pas tijdens WWDC 2020 zal zijn, kunnen we nu al vooruitblikken op functies die we graag zouden willen zien.

Allereerst zien we graag wat duidelijkheid voor de veegbewegingen. Met deze bewegingen kun je een hoop taken voltooien, maar ze zijn op dit moment best lastig in gebruik. Het is onduidelijk wanneer je nu welke beweging moet maken. Het zou daarom van pas komen als Apple hier een speciaal instructiemenu voor maakt, zoals dat ook het geval is bij de trackpads en muizen op de Mac. Deze vind je in de Systeemvoorkeuren van macOS.

Verder hopen we ook op functies waardoor de iPad toch weer beter wordt als vervanger voor een desktop of laptop. Hoe Apple dit precies voor elkaar moet krijgen is een lastige vraag, maar we worden bijna ieder jaar weer verrast met functionaliteiten waar we eerder niet aan gedacht hadden.

Beschikbaarheid van iPadOS 14

Na de aankondiging tijdens WWDC 2020 zal iPadOS 14 worden vrijgegeven als beta. Deze wordt gedownload door ontwikkelaars, maar ook door enthousiaste gebruikers die graag helpen met testen. We verwachten dat Apple de volledige update in september 2020 zal uitbrengen. De update is zoals altijd gratis.

iPadOS 13 in het donker.

Welke iPad heb ik nodig?

Ieder jaar verdwijnen de oudste iPads van het lijstje met ondersteunde apparaten. We weten uiteraard pas bij de aankondiging welke apparaten je minimaal nodig hebt, maar wij verwachten dat dit de minimale vereisten zijn voor iPadOS 14:

Weet je niet goed welke iPad je hebt? Check het eenvoudig in ons overzicht met iPad-modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!