Apple Watch series 3 lineup

Apple Watch Series 3: specificaties, functies, deals en meer

De Apple Watch Series 3 is Apple's slimme horloge uit 2017. Deze Apple Watch heeft een 4G-verbinding, maar is ook zonder deze verbinding verkrijgbaar. Lees hier alle nieuwe functies, prijs en beschikbaarheid.

De Apple Watch Series 3 is het 2017 model Apple Watch, dat sinds september 2017 in de winkels ligt. Dit is de eerste smartwatch van Apple met ingebouwde barometer voor het meten van hoogteverschillen, een eigen 4G-verbinding en gesproken feedback via Siri. Er zijn twee uitvoeringen: met en zonder 4G, waarbij alleen het model zonder 4G in Nederland en België verkrijgbaar is voor een adviesprijs bij introductie vanaf 299 euro. In dit artikel lees je alles over de Apple Watch Series 3, zoals de functies, prijs en beschikbaarheid.

Apple Watch Series 3 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch Series 3:

 • Aankondiging: op 12 september 2017
 • Beschikbaarheid: sinds 22 september 2017 in Nederland en België
 • Beschikbaar in twee formaten: 38 millimeter en 42 millimeter.
 • Introductieprijs vanaf €369, nu vanaf €299.
 • Twee versies: met en zonder eigen 4G-verbinding (4G-model nog niet in Nederland en België verkrijgbaar).
 • Nieuwe krachtige en snellere S3 dual-coreprocessor en speciale W2 Apple Wireless Chip.
 • Siri praat nu dankzij de verbeterde chip. Voorheen alleen met tekst.
 • Ingebouwde barometrische hoogtemeter en GPS en GLONASS.
 • Waterbestendig tot 50 meter.
 • Inclusief hartslagsensor, versnellingsmeter, gyroscoop en meer.

Apple Watch Series 3 met water.

Apple Watch Series 3 prijs en releasedatum

De Apple Watch Series 3 ligt sinds 22 september 2017 in de winkel met de volgende adviesprijs:

 • 38mm aluminium in zilver, goud of spacegrijs: €299
 • 42mm aluminium in zilver, goud of spacegrijs; €329
 • Apple Watch Nike+: vanaf €299

Apple Watch Series 3 kopen

Je kunt de Apple Watch Series 3 kopen in de Apple Store en bij APR’s vanaf €299. Daarnaast kun je de Apple Watch Series 3 inmiddels bij diverse winkelketens kopen:

Apple Watch 3 verbeteringen, verschillen met Series 2

De Apple Watch 3 heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van het tweede model:

 • Snellere processor: de krachtige dual-core S3-chip zorgt ervoor dat apps sneller laden.
 • Barometer: de ingebouwde barometrische hoogtemeter meet nu hoogteverschillen, wat handig kan zijn voor sportfuncties.
 • Verbeterde W2-chip: nieuwe draadloze W2-chip met snellere data, verbeterde batterijduur en betere databeveiliging.
 • Bluetooth 4.2: iets verbeterde performance via Bluetooth.
 • Siri spreekt: dankzij de snellere chip kan Siri nu antwoorden geven als je vragen stelt.
 • AirPower-geschikt: alleen de Series 3 is op te laden met Apple’s toekomstige AirPower-oplaadmat.
 • 4G-ondersteuning: nog niet relevant voor Nederland en België.

De speciale uitvoering met ingebouwde eSim kan zelfstandig verbinding maken met een 4G-netwerk. Dit model is niet in Nederland en België beschikbaar. Andere functies die alleen op de 4G-uitvoering beschikbaar zijn zoals streamen van Apple Music en de speciale Explorer-wijzerplaat zijn daarom ook niet te gebruiken.

De Apple Watch Series 3 is er op één punt op achteruit gegaan ten opzichte van de Series 2: de achterkant is gemaakt van composiet met zwarte ringen rondom de hartslagsensor. Voorheen was dit bij de Series 2 gemaakt van keramiek met metalen ringen.

Apple Watch 3 aankondiging

De aankondiging van de Apple Watch Series 3 vond plaats in het Steve Jobs Theater op 12 september 2017. Bij de aankondiging werd al meteen de nadruk gelegd op de belangrijkste nieuwe functie, namelijk de eigen 4G-verbinding. Hierdoor kun je bellen, berichten sturen, apps gebruiken en sporten, zelfs als je niet binnen het bereik van je iPhone of een Wi-Fi-netwerk bent. Ook de sportfuncties werden op de Apple Watch 3 benadrukt. Qua uiterlijk ziet de Apple Watch Series 3 er zo goed als hetzelfde uit als zijn voorganger. Hij houdt zijn opvallende rechthoekige design met de Digital Crown en een knop aan de rechterzijkant en hij heeft dezelfde afmetingen als de Series 2.

Apple Watch Series 3 specs

De Apple Watch Series 3 beschikt over de snellere dual-core S3-processor met ingebouwde GPS. Deze snellere processor zorgt er onder meer voor dat Siri een stuk sneller gaat werken en ook echt kan terugpraten op de Apple Watch. Het horloge bevat nog steeds een ingebouwde hartslagmeter en een stappenteller; daar komt in de Series 3 een hoogtemeter bij. Voor Wi-Fi (alleen 2,4 GHz) en Bluetooth 4.2 bevat de Series 3 een nieuwe chip van Apple: de W2. De antenne voor de (3G en) 4G-verbinding zit ingebouwd in het scherm.

Het scherm van de Apple Watch 3 is identiek aan die van de Apple Watch Series 2. Het gaat om een OLED Retina-display van de tweede generatie met een helderheid van 1000 nits. De voorkant is van krasbestendig gehard Ion-X-glas. Op één punt is deze Apple Watch erop achteruit gegaan en dat is de achterkant van composiet in plaats van keramiek. De ringen rondom de hartslagsensor zijn ook niet meer van metaal gemaakt.

Apple Watch Series 3 review

In onze Apple Watch Series 3 review lees je over onze ervaringen met het GPS-model. Dit is de conclusie van onze review:

Voor Apple-gebruikers is de Apple Watch Series 3 momenteel de beste smartwatch die je kunt kopen. Geen enkele andere smartwatch biedt de combinatie van zoveel functies en zo’n goede samenwerking met iOS. Toch zijn de verschillen met de Series 2 marginaal, zeker omdat we in Nederland de 4G-versie niet kunnen gebruiken.

De Series 3 is merkbaar sneller dan de vorige generaties: apps starten sneller op en alles voelt vlotter aan. Maar daar merk je alleen iets van als je je Watch ook echt actief gebruikt. Als je alleen maar op je Watch kijkt als er een notificatie binnenkomt, dan heb je deze Series 3 eigenlijk niet nodig. Voor mensen die wel actief gebruikmaken van hun Apple Watch is het prettig dat Siri nu antwoorden uitspreekt, zodat je niet meer op het scherm hoeft te kijken. Voor sport- en gezondheidsfans heeft de Series 3 ook weer wat nieuws te bieden.

Lees verder onze Apple Watch Series 3 review!

Apple Watch Series 3 met 4G

De Apple Watch Series 3 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met alleen GPS en met GPS + 4G. Het model met 4G is meteen te herkennen aan de Digital Crown met rode stip. Ook is er een speciale wijzerplaat waarmee je de 4G-ontvangst op je Apple Watch kunt bekijken. Dit model heeft 16GB opslag in plaats van de gebruikelijke 8GB.

De Apple Watch maakt standaard gebruik van de verbinding met je iPhone. Zodra je buiten het Bluetooth-bereik komt, schakelt het 4G-model automatisch over naar de mobiele verbinding. Hierdoor kun je van alle functies van de Apple Watch gebruik blijven maken. Apple Music ondersteunt bijvoorbeeld het streamen van muziek, rechtstreeks vanaf je Apple Watch door er een draadloze koptelefoon aan te verbinden.

Apple Watch Series 3 met sport loop en Nike.

De Apple Watch Series 3 met 4G werkt via een zogenaamde eSim. Een aparte chip in de Apple Watch maakt verbinding met je provider. De Apple Watch heeft geen eigen telefoonnummer, maar werkt via hetzelfde telefoonnummer als van je iPhone waaraan hij gekoppeld is. Providers moeten de Apple Watch Series 3 met 4G wel actief ondersteunen. Je kunt dus niet zelf een eigen simkaart in de Apple Watch 3 steken.

Apple Watch Series 3 in Nederland

De Apple Watch Series 3 verschijnt alleen zonder 4G in Nederland. Het heeft ook geen zin om het model met 4G uit Duitsland of Frankrijk te importeren, omdat het alleen met een beperkt aantal providers werkt. De Apple Watch Series 3 met 4G ondersteunt ook geen roaming, waardoor je dus geen Duits of Frans abonnement in Nederland zou kunnen gebruiken. Hieronder lees je meer over het gebruik van de Apple Watch Series 3 met 4G in Nederland.

Apple Watch 3 modellen

De Apple Watch 3 is beschikbaar in meerdere modellen. In Nederland kun je alleen kiezen voor het model met een aluminium behuizing, zowel in zilver, spacegrijs als een vernieuwde gouden kleur. Deze zijn alleen verkrijgbaar met een sportbandje, niet met luxere bandjes of nylon horlogebandjes. Er zijn ook twee nieuwe Apple Watch Nike+-modellen verkrijgbaar in Nederland en België.

Apple Watch series 3 Edition

De modellen met roestvrij stalen en keramieken horlogekast zijn alleen verkrijgbaar met 4G-verbinding; deze worden daarom niet in Nederland verkocht. Dit geldt ook voor de Apple Watch Hermès-modellen.

Apple Watch Series 4
De Apple Watch Series 3 is inmiddels opgevolgd door de Apple Watch Series 4. Deze heeft een geheel nieuw design, betere sensoren en een groter scherm. Meer over de Apple Watch Series 4 lees je in onze uitleg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!