iPhone 15 Pro camera eiland detail

iPhone 15 Pro nu officieel: titanium en met actieknop

Het is zover: Apple heeft de iPhone 15 Pro aangekondigd. Maar het 6,1-inch topmodel van 2023 zou dit jaar wel eens overschaduwd kunnen worden door zijn grotere tegenhanger. Wat is er vernieuwd en welke functies zijn er toegevoegd in de iPhone 15 Pro, waar jij warm voor gaat lopen? Dat lees je hier!

Prijs los toestel (vanaf €1.229,-) ⦁ Met abonnement

iPhone 15 Pro: het 6,1-inch topmodel van 2023

Apple wil meer onderscheid tussen de standaard iPhone en de Pro-modellen. Logisch ook, want de Pro-modellen zijn een stuk duurder en dan verwacht je ook dat er meer geavanceerde functies in zitten. Op deze pagina bespreken we alle aangekondigde vernieuwingen van de iPhone 15 Pro, de opvolger van de iPhone 14 Pro.


iPhone 15 Pro in het kort

Dit zijn de eigenschappen van de iPhone 15 Pro:

iPhone 15 Pro releasedatum

Dit toestel is aangekondigd op 12 september 2023 en de iPhone 15 Pro pre-order is gestart op vrijdag 15 september 2023. Je kunt de iPhone 15 Pro reserveren bij de Apple Store, providers en diverse winkels. De officiële verkoop begint op 22 september 2023. Dan zullen de toestellen ook in de winkel te zien zijn.

Beste deals iPhone 15 Pro met abonnement

Bij deze aanbieders kun je iPhone 15 Pro abonnementen afsluiten:
Vodafone | Odido | KPN | Belsimpel | Mobiel.nl

Daarnaast kun je voor een losse iPhone 15 Pro bij deze winkels terecht:
Amazon | Bol.com | Coolblue | Belsimpel | Mobiel.nl | MediaMarkt

Prijzen iPhone 15 Pro los toestel

iPhone 15 Pro functies

De iPhone 15 Pro is ten opzichte van vorig jaar flink verbeterd. Hieronder lopen we de vernieuwingen langs.

Ten eerste natuurlijk de overstap naar usb-c, in plaats van de Lightning-poort. Ook het gebruik van titanium zagen we al van mijlenver aankomen – en de uitnodiging van het event bevestigde dat nog eens. Het gaat om Grade 5 Titanium, met een betere afweging tussen gewicht en sterkte. Ditzelfde materiaal is ook gebruikt voor de Mars Rover. De coating neemt 14 uur in beslag om aan te brengen.

Je kunt kiezen uit vier kleuren: wit, zwart, blauw en naturel titanium. Echte knalkleuren zijn het niet en wit titanium lijkt wel heel sterk op naturel titanium.

De randen zijn de dunste ooit, waardoor de behuizing kleiner is geworden en het gewicht lager is geworden. Je kunt zoals gebruikelijk weer kiezen voor 6,1-inch en 6,7-inch.

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max schermformaten

De muteknop heet nu actieknop en kan gebruikt worden voor allerlei functies die je snel wilt activeren. Hieronder zie je welke dat zijn:

iPhone 15 Pro opties voor de actieknop

Nieuw voor de satellietfunctie is wegenwacht via satelliet. Apple werkt hiervoor in de VS samen met AAA. Andere landen zoals Nederland en België zijn nog niet aan de beurt.

iPhone 15 Pro met titanium

De iPhones zijn milieuvriendelijker, net als de andere producten. Zo wordt er gebruik gemaakt van 100% gerecycled koper en 100% gerecycled cobalt. Zoals al eerder bekend werd, gaat Apple stoppen met leren accessoires, die zullen worden vervangen door FineWoven hoesjes.

Prijs en verkrijgbaarheid iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro is sinds september verkrijgbaar. In Nederland geldt een prijs vanaf €1.229,- voor het model met 128GB. Lees ook onze artikelen over de prijzen van de iPhone 15-serie, de iPhone 15 Pro met abonnement of de iPhone 15 Pro als los toestel.

Bekijk ook

Dit zijn de Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie

De Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie zijn bekend. En er is goed nieuws: de iPhone 15-serie is goedkoper geworden! Lees hier alles over de exacte prijzen van de iPhone 15, iPhone 15 Pro en de andere modellen.

Dit is de iPhone 2023 line-up: