Dit is watchOS 8: alles over de watchOS-update van 2021

Apple heeft watchOS 8 aangekondigd. Deze nieuwste update voor de Apple Watch verschijnt later dit jaar en brengt een aantal welkome verbeteringen en nieuwe functies naar de Apple Watch. Lees hier alles wat je moet weten.

Apple brengt jaarlijks met watchOS-updates een aantal handige verbeteringen en nieuwe functies naar de Apple Watch. Vaak staan daarbij sport, gezondheid en nieuwe apps centraal en dat is deze keer niet anders. Tijdens de WWDC 2021-presentatie heeft Apple dan ook watchOS 8 onthuld, de update die later dit jaar uitkomt. We nemen je mee langs de functies van watchOS 8 en nog veel meer.


Wil je meepraten over deze aankondiging? Ga dan naar onze Praat mee over de WWDC 2021-keynote en bespreek daar deze en alle andere aankondigingen met andere iCulture-lezers en Apple-fans!

watchOS 8 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van watchOS 8:

  • Nieuwste software-update voor de Apple Watch, verschijnt in najaar 2021.
  • Nieuwe functies voor sport en gezondheid.
  • Nieuwe wijzerplaten met verbeterde mogelijkheden.
  • Verbeterde apps, zoals Woning.
  • Release in najaar 2021.

watchOS 8 functies: deze verbeteringen komen eraan

Apple heeft de afgelopen tijd weer diverse nieuwe functies voorbereid voor watchOS 8. De belangrijkste verbeteringen vinden we op het gebied van sport en gezondheid, maar ook in de bediening van de Apple Watch, notificaties, wijzerplaten en meer zijn er diverse verbeteringen.

Sport en gezondheid

In watchOS 8 is de Ademhaling-app verbeterd, met een nieuwe animatie én een nieuwe naam: Mindfulness-app. De Mindfulness-app geeft je opdrachten om tot rust te komen. Je krijgt bijvoorbeeld de opdracht om aan iets te denken wat je plezier brengt.

Apple heeft ook twee nieuwe workouts toegevoegd aan de Workout-app: pilates en Tai Chi. Apple heeft voor deze twee type workouts de algoritmes aangepast.

Wijzerplaten en foto’s

Er komt een nieuwe Portret-wijzerplaat, die gebruikmaakt van de portretfoto’s van je iPhone. Je kan aan de Digital Crown draaien, zodat het onderwerp van de foto beter in beeld gebracht wordt.

Ook heeft de Foto’s-app op de Apple Watch een make-over gekregen, met een nieuw mozaïekweergave. Ook kan je vanuit de Foto’s-app op de Apple Watch nu foto’s delen via iMessage en Mail.

Communicatie

Apple heeft ook de Scribble-weergave aangepast, zodat je makkelijker berichten kan maken. Je kan woorden weghalen, meerdere emoji toevoegen en snel wisselen tussen schrijven en dicteren. Het is nog niet bekend of de Scribble-functie dit jaar ook in het Nederlands beschikbaar komt.

Verbeterde Woning-app

Op de Apple Watch heeft Apple ook de Woning-app verbeterd. Er staan meer knoppen bovenaan waardoor de app makkelijker te bedienen is. Het is dan bijvoorbeeld makkelijker om je deurslot te openen vanaf de Apple Watch.

Geschikte toestellen voor watchOS 8

Apple brengt watchOS 8 later dit jaar alleen uit voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Dit zijn de geschikte watchOS 8-toestellen:

  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE

watchOS 8 release

Apple gaat watchOS 8 pas dit najaar voor het grote publiek uitbrengen. Tot die tijd is het de beurt aan ontwikkelaars: zij kunnen deze zomer aan de slag met de beta’s van watchOS 8. De eerste beta wordt vandaag verwacht. Publieke testers kunnen later deze maand aan de slag met de publieke beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!