iPhone 13 kleuren

iPhone 13 los toestel: prijzen vergelijken en de beste deals

Wil je de iPhone 13 als los toestel kopen? Lees hier alles over bestellen bij Apple en webwinkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 13 ten opzichte van een langer contract. Combineer met een goedkope sim only en je zit helemaal goed!

iPhone 13 prijs in Nederland

De iPhone 13 biedt een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Je krijgt namelijk heel veel functies die voorheen alleen in de duurdere high-end modellen zaten, maar dan voor een lagere prijs. Het verschil met de Pro-modellen is op de belangrijke punten, zoals het scherm, de afgelopen jaren een stuk kleiner geworden. Genoeg redenen om dus voor de iPhone 13 te kiezen! Op deze pagina vind je alle actuele informatie.

De prijzen van een losse iPhone 13 zijn hetzelfde als van de iPhone 12. Dit zijn de adviesprijzen voor de iPhone 13:

Apple brengt de iPhone 13 in vijf kleuren uit, namelijk middernacht (een soort zwart), sterrenlicht (een soort zilver), blauw, rood en de nieuwe kleur roze.

De pre-order van de iPhone 13 is begonnen! Je kunt terecht bij de volgende aanbieders:
T-Mobile | Tele2 | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Amac | Coolblue | YourMacStore | BCC | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | MediaMarkt

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Pluspunten van de iPhone 13:

 • Voorzien van OLED-scherm
 • Opladen met MagSafe
 • 5G-support
 • Verbeterde camera
 • Vijf verschillendekleuren
 • Snelle A15-chip
 • Opslag tot 512GB

Minpunten van de iPhone 13:

 • Nieuw toestel, dus nog weinig koopjes
 • Levertijden kunnen in het begin lang zijn
 • Je krijgt niet alle geavanceerde features van de iPhone 13 Pro (maar je betaalt ook een stuk minder)

iPhone 13 prijsvergelijker

Hieronder zie je de prijzen voor de iPhone 13. Op elk tabblad vind je een andere opslagcapaciteit, want dat kan behoorlijk in prijs schelen.

Hier lees je meer info over iPhone 13 abonnementen.


iPhone 13 los kopen: hier moet je op letten

De iPhone 13 is het standaardmodel van de nieuwe line-up in 2021. Dit model heeft een 6,1-inch OLED-scherm en een dubbele camera. Andere features zijn een kleinere notch en een krachtiger processor, gecombineerd met een strak design. De iPhone 13 is de slimste keuze als je het allernieuwste toestel wilt, maar tegelijk een goedkope iPhone zoekt. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren.

Bij het kopen van een losse iPhone 13 moet je op een aantal punten letten:

 • Kleur: de iPhone 13 is leverbaar in vijf verschillende kleuren. Keuze genoeg! Zorg dat je een extra keuze achter de hand hebt, voor als jouw favoriete kleur een langere levertijd heeft.
 • Opslag: Je krijgt minimaal 128GB opslag, maar als je er langer mee wil doen kan 256GB een betere keuze zijn. Lees ook onze tip over opslag kiezen.
 • Verkrijgbaarheid: de iPhone 13 is een populair toestel en veel webwinkels zullen dit model in het assortiment opnemen, maar in het begin kan de levertijd nog lang zijn. Apple zal eerst de eigen winkels bevoorraden, dus het kan zijn dat je voor bepaalde populaire uitvoeringen wat langer moet wachten. Hou ons artikel over iPhone-levertijden in de gaten om te weten waar je het beste terecht kunt.

Wil je de iPhone 13 los kopen, dan is het van belang of je het toestel later weer wilt doorverkopen. Ga je je toestel een paar jaar gebruiken of wil je na een jaar alweer een nieuwe iPhone kopen? Dan is het verstandig om een populair model te kiezen, dat je gemakkelijk kunt doorverkopen op de tweedehands markt. Een toestel in een neutrale kleur met voldoende opslag doet het ‘t best.

Hier volgt binnenkort informatie over abonnementen.

Kijk ook of even of je AppleCare+ wilt afsluiten. Laat je je toestel regelmatig vallen en wil je geen hoesje gebruiken, dan kan de extra dekking prettig zijn. Je mag twee schadegevallen per jaar claimen, ook als de schade door eigen schuld is veroorzaakt. Ideaal voor mensen die wat onhandiger zijn!

Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een iPhone-verzekering. Dit kan onder andere bij:

iPhone 13 als los toestel of met contract

De iPhone 13 is als los toestel en met abonnement leverbaar. Welke keuze voor jou het beste is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bij een iPhone 13 abonnement krijg je veelal te maken met een BKR-registratie omdat deze smartphone meer dan 250 euro kost. Wil je binnenkort een huis kopen of een lening afsluiten, dan kan dit lastig zijn. Voordeel van een contract is wel, dat je vaak hetzelfde bedrag betaalt, maar dat de kosten wat meer verspreid zijn. Dat kan handig zijn als je niet meteen je spaarpot voor onvoorziene omstandigheden wilt stukslaan. Je zou ook een deel van de toestelprijs uit eigen zak kunnen betalen, zodat je onder de grens van 250 euro blijft.

Bij een losse iPhone 13 betaal je het complete bedrag in één keer. Je weet dan waar je aan toe bent en hoeft geen rekening te houden met afbetalingen.

In de iCulture prijsvergelijker kun je kijken waar je het beste terecht kunt. De losse prijzen kunnen per aanbieder variëren. Wil je snel een iPhone 13 hebben voor de juiste prijs, dan zul je goed moeten vergelijken. In onze prijsvergelijker kun je filteren op model, kleur, opslag. Uiteraard hebben we allen betrouwbare webwinkels en aanbieders opgenomen.

Daarnaast kun je ook terecht bij alle bekende providers die de iPhone 13 abonnementen in het assortiment gaan opnemen. Om een indruk te krijgen van de prijzen bij providers kun je hieronder een indruk krijgen door te kijken naar de iPhone 12. We verwachten dat de abonnementen voor de iPhone 13 op hetzelfde niveau zullen liggen.


Losse iPhone 13: iets voor jou?

De iPhone 13 is een van de vier toestellen die Apple in het najaar van 2021 uitbrengt. Je hebt daardoor voldoende keus: wordt het een van de nieuwe modellen, kies je voor een exemplaar van vorig jaar, of is een instapmodel zoals de iPhone SE meer iets voor jou?

Het aantrekkelijke van de iPhone 13 is dat het een nieuw toestel is met de allernieuwste processor, maar voor een lagere prijs dan de Pro-modellen. Qua prijs zit je onder de duizend euro. Toch kan het zijn dat de andere modellen uit de iPhone 13-familie beter bij je passen. Je kunt ook kiezen voor:

 • iPhone 13 mini: technisch hetzelfde als dit model, maar met een kleiner 5,4-inch scherm.
 • iPhone 13 Pro: het high-end model van dit jaar, met geavanceerdere camera en andere extra’s.
 • iPhone 13 Pro Max: idem, maar met een nog groter scherm van 6,7-inch.

Wil je meer en heb je het geld ervoor over, dan kun je dus ook kiezen voor de Pro-modellen. Daarnaast zijn eerdere modellen zoals de iPhone XR en de iPhone 11 nog op diverse plekken verkrijgbaar.

iPhone 13 met sim only

Een iPhone 13 los toestel met sim only abonnement is een slimme optie voor mensen die zicht willen houden op hun maandlasten. Je hebt meer flexibiliteit en de prijzen liggen bij sim only vaak wat lager.

Kies een sim only met een looptijd van 1, 12 of 24 maanden. Sommige zijn maandelijks opzegbaar, wat erg handig is als je maar korte tijd een abonnement nodig hebt om een periode te overbruggen. Wil je weten waar je de beste sim only-deals kunt vinden? Bekijk dan onze sim only prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen!

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2021