watchOS logo

watchOS 6: alles over de volgende grote update voor Apple Watch

Lees alles over watchOS 6, de eerstvolgende grote update voor de Apple Watch. watchOS 6 wordt in 2019 verwacht en zal naar verwachting weer diverse vernieuwingen bevatten op het gebied van sport, gezondheid en productiviteit.

Wat kunnen we van watchOS 6 verwachten? Wanneer komt deze update uit en wat valt er aan nieuwe functies te verwachten? Het duurt nog wel even voordat watchOS 6 verschijnt, maar wij praten je alvast bij over de verwachtingen.

watchOS 6 datum en release

watchOS 6 zal worden aangekondigd op WWDC 2019, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple, tegelijk met iOS 13 en tvOS 13. In de zomer van 2019 zullen er meerdere betaversies van watchOS 6 verschijnen voor ontwikkelaars, maar niet voor publieke betatesters. De definitieve versie van watchOS 6 verwachten we in september 2019. Apple volgt elk jaar dit tijdschema.

watchOS 6: geschikte Apple Watches

Eén ding is zeker: watchOS 6 zal niet op de eerste generatie Apple Watch te installeren zijn, net als watchOS 5. Deze Apple Watch-modellen zijn waarschijnlijk geschikt voor watchOS 6:

Je kan watchOS 6 dus NIET installeren op:

Weet je niet welke Apple Watch je hebt? Check dan ons artikel over de Apple Watch-modellen.

watchOS 6 functies: wat kunnen we verwachten?

watchOS 6Er is nog weinig informatie gelekt over de eerstvolgende grote watchOS-update, maar we weten wel dat Apple altijd nadruk legt op een aantal gebieden. Met name sport, gezondheid en productiviteit krijgen altijd extra nadruk. Apple zal in watchOS 6 waarschijnlijk weer een aantal nieuwe sporten ondersteunen. Een deel van de nieuwe functies zal afhankelijk zijn van de hardware-verbeteringen die in de Apple Watch Series 5 zitten, bijvoorbeeld medische sensoren. Niet iedereen gebruikt zijn Apple Watch voor sportactiviteiten. Daarom stopt Apple er ook altijd wel wat verbeteringen in op het gebied van notificaties en het makkelijker bedienen van het horloge.

Alleen native apps in watchOS 6

Bij watchOS 6 kun je alleen ‘native’ apps installeren op de Apple Watch. Dit werd al ingevoerd bij watchOS 5. Het betekent dat apps die oorspronkelijk gemaakt zijn toen de Apple Watch in 2015 uitkwam en sindsdien niet meer zijn bijgewerkt, niet geïnstalleerd kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!