Apple hoofdtelefoon

KGI: ‘Apple werkt aan eigen hoofdtelefoon’

Apple wil een eigen hoofdtelefoon van hoge kwaliteit ontwikkelen, zegt analist Ming-Chi Kuo. Die krijgt een nieuw over-the-ear design en high-end akoestische onderdelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘Apple hoofdtelefoon van hoge kwaliteit’

Na het succes van de AirPods zou Apple een eigen over-the-ear hoofdtelefoon willen uitbrengen. Dit kan dit jaar al op de markt komen, zo voorspelt KGI-analist Ming-Chi Kuo. Hij schrijft dit aan een memo aan investeerders. Het zou gaan om een high-end over-the-ear hoofdtelefoon in een nieuw design. Kuo denkt dat de kans het grootst is dat we het product in het vierde kwartaal van 2018 gaan zien.


De hoofdtelefoon zal waarschijnlijk draadloos werken. Apple wil volgens Kuo een product ontwikkelen met het gemak van de AirPods, maar met betere muzikale eigenschappen. Het over-ear-model zal relatief duur worden door het gebruik van audiocomponenten van hoge kwaliteit. Het zou niet de bedoeling zijn om de hoofdtelefoon onder de bestaande merknaam ‘Beats’ uit te brengen, een dochterbedrijf van Apple.

Wat Kuo bedoelt met ‘nieuw design’ is nog onduidelijk, maar het zal ongetwijfeld iets zijn met oorschelpen, die met elkaar zijn verbonden door een band bovenop je hoofd. Losse oorschelpen die niet onderling zijn verbonden zijn minder praktisch en vallen nogal snel van je hoofd. Apple zou toeleverancier SZS hebben ingeschakeld voor de productie. Dit bedrijf maakt metalen onderdelen door injectie in mallen, zogenaamde metal injection molding (MIM). Dat zou erop kunnen wijzen dat Apple een metalen behuizing wil, maar het kan ook gaan om interne onderdelen om de hoofdtelefoon extra stevigheid te geven.

Apple Store: iPhone-gebruikers met Beats-hoofdtelefoons

Mogelijk wil Apple zich onderscheiden met eigen audio-technologie. Zo werd bij de AirPods voor het eerst gebruik gemaakt van de eigen W1-chip om de koppeling makkelijk te maken. Ook bij de HomePod gebruikte Apple een eigen A8-chip voor het regelen van de akoestiek.

Ook nieuwe AirPods
Kuo voorspelt dat Apple ook nieuwe AirPods gaat uitbrengen in 2018. Het design daarvan zou hetzelfde blijven, maar er zitten wel nieuwe componenten in, zoals een vernieuwde W1-chip en een oplaadcase met inductieladen. Apple zal vanwege de warmteontwikkeling door draadloos opladen wel voor wat andere productiemethoden kiezen.

Dat er een draadloze oplaadcase voor de AirPods aan komt, is al zeker. Apple kondigde het vorig jaar september al aan tijdens het iPhone-event. Het doosje is echter nog niet op de markt verschenen, maar geruchten spreken over een introductie in maart, gelijktijdig met de AirPower oplaadmat. Vorige week voorspelde Bloomberg ook al dat Apple werkt aan nieuwe AirPods met ingebouwde ‘Hé Siri’-functie. Ze krijgen volgens Bloomberg een verbeterde W1-chip en vanaf 2019 worden ze zelfs spatwaterbestendig.

Kuo heeft daar nog iets aan toe te voegen: hij denkt dat Apple nieuwe toeleveranciers gaat inschakelen om in te kunnen spelen op de massale vraag naar AirPods. In het fiscale jaar 2018 zou Apple 100 tot 200 procent meer componenten nodig hebben en de verkoop van AirPods zal in die periode groeien met 60 tot 80 procent. Je zult dus veel meer mensen met de ‘tandenborstelkoppen’ op straat gaan zien. In 2018 zullen er volgens Kuo tussen de 24 en 26 miljoen stuks van worden verkocht. Er zijn ook aanwijzingen dat de AirPods ooit zelfstandig te gebruiken zullen zijn en wij dat is een ontwikkeling die wij wel zien zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Max

De AirPods Max is Apple's nieuwste high-end over-ear hoofdtelefoon. De AirPods Max heeft een hoofdband met een roestvrij stalen frame en afwerking van textiel. De oorschelpen zijn telescopisch verstelbaar. Op één oorschelp zit een Digital Crown om het geluid mee aan te passen en de muziek te bedienen. Ook zit er een knop op om te wisselen tussen ruisonderdrukking en transparantiemodus.

AirPods Max
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.