Apple TV+ logo.

Apple TV+ en Channels officieel: nieuwe videodiensten aangekondigd

Apple heeft zojuist TV+ en TV Channels aangekondigd, haar eigen nieuwe videodiensten met films en series. De diensten komen beschikbaar op alle Apple-apparaten. In dit artikel lees je er alles over!

TV+ van Apple onthuld: Apple’s videodienst met films en series

Tijdens Apple’s maart 2019-event is op het podium in het Steve Jobs Theater officieel Apple TV Channels aangekondigd. TV Channels is Apple’s nieuwe dienst voor films en series van content van andere partijen. Apple heeft ook de dienst Apple TV+ aangekondigd, de nieuwe dienst voor hun eigen content. In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten van Apple TV Plus en Apple Channels.

TV Plus in het kort

Dit is Apple’s dienst TV+ in het kort:

 • Verwerkt in de TV-app.
 • Apple’s thuishaven voor Apple Originals, de eigen exclusieve series.
 • Beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar ook Roku en Amazon Fire TV.
 • Aanbod is zowel online als offline beschikbaar.
 • Geen advertenties.
 • Komt in het najaar wereldwijd beschikbaar in meer dan honderd landen (prijzen en beschikbaarheid volgen later).

Zoals de afgelopen maanden wel bleek op basis van bronnen, bestaat Apple’s dienst uit twee onderdelen. Allereerst biedt Apple haar eigen films en series aan. Dit bestaat onder andere uit een documentaire over het leven van Kevin Durant, een bekende Amerikaanse basketballer. Ook andere shows van onder andere Steven Spielberg verschijnen binnenkort op TV+. Jennifer Aniston en Reese Witherspoon komen binnenkort met hun serie The Morning Show.

Apple TV Plus Steven Spielberg

De dienst wordt aangeboden binnen Apple’s vernieuwde TV-app. De TV-app komt volgens Apple in het najaar naar meer dan honderd landen. We verwachten dat Nederland en België daar ook bij zitten, zodat ook wij de films en series kunnen kijken. De app is opnieuw ontworpen met een nieuwe menubalk bovenin de app. Alle content zit in één app en is on-demand beschikbaar. Je kan zowel online als offline kijken en de dienst ondersteunt ook Gezinsdeling.

Apple TV Plus Morning Show

Apple hoopt met de dienst de meest kwalitatieve originele series ooit te leveren. TV+ komt in meer dan 100 landen beschikbaar en bevat onder andere onderstaande Apple Originals. De dienst komt dit najaar beschikbaar.

Deze shows werden op het podium besproken:

 • TV-show Little America: De nieuwste toevoeging is de komische serie Little America. Dit is geen Amerikaanse versie van Little Britain, maar een serie over immigranten in Amerika. Apple heeft hiervoor de schrijvers Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon, bekend van hun Oscar-nominatie The Big Sick. Ook Lee Eisenberg en de mede-bedenker van de serie Master of None Alan Yang zijn bij de serie betrokken. De serie draait dus om kleine korte portretten van een half uur, waarmee ook meteen een beeld geschetst wordt van Amerika in zijn geheel.
 • Amazing Stories: Remake van de jaren tachtig-klassieker Amazing Stories van Steven Spielberg. Het origineel is geïnspireerd op het gelijknamige sciencefiction-tijdschrift. De serie uit de jaren tachtig bestond uit twee seizoenen met in totaal 45 afleveringen. De serie, waarin fantasy, horror en sciencefiction een rol spelen, wist in totaal vijf Emmy’s in de wacht te slepen. Apple zou tien afleveringen van deze serie besteld hebben, waarbij het dus gaat om remakes van het origineel. Eén van de rollen wordt gespeeld door Edward Burns, bekend van Entourage.
 • See: De regisseur van The Hunger Games Francis Lawrence gaat samen met Peaky Blinders-bedenker Steven Knight voor Apple de futuristische serie See maken. De serie speelt zich af in de toekomst en zal waarschijnlijk bestaan uit acht afleveringen. De serie heeft ook een Nederlands tintje. Sylvia Hoeks kennen we uit Blade Runner 2049. Zij zal in de serie de rol van Queen Kane spelen, een spirituele en politieke leider. Archie Madekwe speelde in 2018 in de miniserie gebaseerd op ‘Les Miserables’ en zal nu de rol van een slimme zoon op zich nemen. Alfre Woodard speelt de priesteres Paris en Game of Thrones-ster Jason Momoa gaat de rol van Baba Voss vertolken. Het wordt een ‘episch drama’, dat zich afspeelt in de toekomst. Steve Knight schreef het script.
 • Show van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon: Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, die al eens eerder samen in Friends speelden, gaan samen in een serie spelen over de ochtendtalkshows van Amerika. Het script zou afkomstig zijn van Jay Carson, bekend van House of Cards. De twee Hollywoodactrices zouden naast hun rol ook betrokken zijn bij de verdere productie. Apple heeft twee seizoenen bestelt met in totaal twintig afleveringen. De serie is onder regie van Mimi Leder. Leder kennen we van shows als ‘Shameless’ en ‘The Leftovers’. Ook maakte ze films als ‘Deep Impact’ en ‘Pay It Forward’. Steve Carell, bekend van The Office, speelt de rol van de presentator van de ochtendshow. Het personage zou moeite hebben met de moderne media.
 • Kinderseries van Sesamstraat-makers: Naast series en programma’s voor volwassenen, gaat Apple ook kindertelevisie maken. Samen met de makers van Sesamstraat werkt Apple aan live-action series, maar ook tekenfilms en een serie met poppen. Sesame Workshop, de makers van Sesamstraat, gaan deze series voor Apple produceren.
 • Little Voices: De grote publiekstrekker bij deze serie is J.J. Abrams. Hij was regisseur en uitvoerend producent bij Star Wars: The Force Awakens en diverse andere films en series. De show wordt een liefdesverklaring aan de diversiteit van de muziekcultuur in New York. Het gaat over het vinden van je authentieke stem in je vroege twintiger jaren. Apple heeft 10 afleveringen besteld. Jessie Nelson zal de eerste aflevering schrijven, regisseren en produceren.
 • Oprah Winfrey: Oprah Winfrey komt ook op het podium en laat weten aan twee documentaires te werken. Toxic Labor over intimidatie op de werkvloer en een serie over mentale gezondheid.

Sesamstraat Helpsters TV+.

TV Channels: nieuwe onafhankelijke diensten van netwerken

Daarnaast biedt Apple ook videobundels aan van partijen waar ze mee samenwerken. Dit zijn onder andere de Amerikaanse netwerken CBS, Viacom en Starz. Het is nog onduidelijk of Apple ook samen wil werken met lokale partijen, zoals NLZiet en Videoland in Nederland.

In de vernieuwde TV-app biedt Apple betaalde bundels van de netwerken waar ze mee samenwerken. Er is nog geen sprake van een overkoepelende bundel, want je moet voor elke dienst los betalen. Voorlopig lijkt het er niet op dat de TV Channels ook in Nederland beschikbaar komen.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 16 januari: Lijst aangevuld en opgeschoond met nieuwe toevoegingen en geruchten.
 • 2018 - 23 augustus: Nieuwe series die bekend werden in de maanden juni t/m augustus 2018 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Device Apple TV