Apple TV+ The Morning Show

Apple TV+: alles over de series van Apple’s nieuwe videodienst

Apple's tv-dienst Apple TV+ gaat op 1 november van start in honderd landen wereldwijd, waaronder Nederland en België. Het gaat 4,99 euro per maand kosten, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen. Lees hier alles over Apple TV+, de nieuwe streamingdienst van Apple, en welke series je vanaf dag 1 kan kijken.

Apple TV+ in Nederland en België

Apple TV+ gaat op vrijdag 1 november van start in Nederland, België en meer dan 100 andere landen. Als je dit jaar een Apple-product koopt kun je een jaar lang gratis kijken en hoeft dus niets te betalen. Voor mensen die niet van plan zijn nieuwe Apple-producten te kopen is er een proefperiode van 7 dagen. Daarna betaal je €4,99 per maand. Maar wat kun je kijken als Apple TV+ live is? Dat lees je in dit artikel, waarin we je alles vertellen over Apple’s eigen tv-dienst.

TV Plus in het kort

Dit is Apple’s dienst TV+ in het kort:

 • Apple Originals, eigen exclusieve series
 • Verwerkt in de TV-app op Apple TV, iPhone, iPad en Mac
 • Beschikbaar op al je Apple-apparaten, ook Roku en Amazon Fire TV
 • Aanbod is zowel online als offline beschikbaar
 • Geen advertenties
 • Komt op 1 november wereldwijd beschikbaar in meer dan honderd landen
 • Kost €4,99 voor het hele gezin
 • 1 jaar gratis bij aankoop Apple-product*

*Per gezin is slechts één eenjarig aanbod beschikbaar, ongeacht het aantal aangeschafte devices.

Apple TV+ The Morning Show

De dienst wordt aangeboden in Apple’s vernieuwde TV-app, die ook in Nederland en België al beschikbaar is. De app is opnieuw ontworpen met een nieuwe menubalk bovenin de app. Alle content zit in één app en is on-demand beschikbaar. Ook ondersteunt het Gezinsdeling.

Apple hoopt met de dienst de meest kwalitatieve originele series ooit te leveren. TV+ komt in meer dan 100 landen beschikbaar en bevat onder andere onderstaande Apple Originals. De dienst komt dit najaar beschikbaar.

Apple TV+ prijs en beschikbaarheid

Apple Apple TV+ is beschikbaar vanaf 1 november 2019 in meer dan 100 landen. Voor €4,99 per maand kun je met het hele gezin onbeperkt kijken naar het aanbod van de videodienst. Koop je vanaf vandaag een nieuw Apple-apparaat, dan krijg je één jaar gratis Apple TV+. Het is nog onduidelijk of dit een eenmalig aanbod is, of dat je jarenlang gratis kunt blijven kijken door jaarlijks een nieuw Apple-product te kopen.

Je kunt Apple TV+ bekijken op al je Apple-apparaten, via de nieuwe TV-app. Dit geldt voor iPhone, iPad, Apple TV en Mac.

Apple TV+ eerste series

Wat kun je verwachten als Apple TV+ morgen van start gaat? Deze series vind je vanaf dag 1 op Apple TV+:

See speelt zich 600 jaar in de toekomst af, nadat een virus bijna de hele mensheid uitgeroeid heeft. De overlevenden zijn allemaal blind, waardoor de mens zich moet aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven. De redding is een nieuw geboren tweeling, die tot verbazing van de overlevenden wel kunnen zien. Een kwaadaardige koningin stelt alles op alles om de kinderen in haar macht te krijgen.

Hoofdrollen zijn er onder andere voor Jason Momoa en Alfre Woodard.

The Morning Show gaat over Amerika’s belangrijkste moment in de ochtend: de wereld van de ochtendshows. The Morning Show verkent de wereld van het ochtendnieuws en alle ego’s, ambities en machtswellust die daarbij horen. Een intrigerend kijkje in de wereld van de mensen waarmee Amerika ’s ochtends wakker wordt.

De hoofdrollen zijn voor Steve Carell, Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. Laatstgenoemde heeft met The Morning Show haar terugkeer in een tv-serie na de succesvolle serie Friends.

Dickinson speelt zich af in de tijd van poëet Emily Dickinson, halverwege 1800. Het is een donker maar humoristisch coming-of-ageverhaal, over de knellende banden van samenleving en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres. Zij vecht ervoor dat haar stem gehoord wordt. Het is dus een serie waarin storytelling letterlijk centraal staat.

De hoofdrol is voor Hailee Steinfeld, die de rol van Emily Dickinson vertolkt.

For All Mankind is een nieuwe serie van Ronald D. Moore. Het draait in deze serie om wat er zou zijn gebeurd als de ruimtewedloop nooit was afgelopen en het ruimtevaartprogramma het culturele middelpunt van de dromen van Amerika zou zijn gebleven. Je volgt een aantal NASA-astronauten en hun gezinnen in de strijd om de ruimte.

Met in de hoofdrol: Joel Kinnaman, Michael Dorman en Wrenn Schmidt.

Helpsters is een kinderserie van de makers van de originele Sesame Street. Hierin storten Cody en een team vrolijke monsters zich vol overgave op het oplossen van allerlei problemen. Het begint allemaal met een plan.

Helpsters is ook Nederlands gesproken, dus zelfs de allerkleinsten kunnen naar deze serie kijken.

The Elephant Queen is een documentaire en liefdesverklaring aan een soort die het moeilijk heeft. Je volgt de majestueuze matriarch Athena met haar olifantenkudde op een epische reis van leven, verlies en thuiskomst. De serie is verteld door Chiwetel Ejiofor, die ook de stem van Scar gedaan heeft in de The Lion King-remake.

Snoopy in Space is een nieuwe original. We zien hoe Snoopy zijn astronautendroom waarmaakt. Snoopy, Charlie Brown en de bemanning van de Peanuts nemen het bevel over het internationale ruimtestation ISS over, en gaan op ontdekkingsreis naar de maan en verder.

Helaas is Snoopy in Space niet Nederlands gesproken.

Ghostwriter, in het Nederlands Spookschrijver, is een remake van de populaire serie uit de jaren negentig. Je volgt vier kinderen die in een buurtboekwinkel door een mysterieuze geest worden samengebracht en die moeten samenwerken om personages uit literaire fictiewerken te bevrijden.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor Isaac Arellanes, Amadi Chapata en Hannah Levinson.

De komende tijd wordt Apple TV+ uitgebreid met nieuwe series. Het gaat onder andere om deze shows:

Servant is een thriller van M. Night Shyamalan, bekend van recente thrillers zoals Glass, Split en Unbreakable. Het gaat over een rouwend echtpaar dat getroffen wordt door een afschuwelijk drama en hun huwelijk op de proef stelt.

Met in de hoofdrol: Lauren Ambrose, Toby Kebbell en Rupert Grint.

Truth be Told gaat over podcastmakers Poppy Parnell. Zij maakt podcasts over moordzaken en andere misdaden. Door haar razend populaire podcasts belandt een man mogelijk onterecht achter de tralies. In Truth be Told komen we achter het volledige verhaal achter deze moordzaak.

De hoofdrol wordt gespeeld door Octavia Spencer, Lizzy Caplan en Aaron Paul.

Hala gaat over de 17-jarige het verhaal van een tiener die stoeit met de balans tussen haar leven als tiener in de grote stad en haar traditioneel islamitische opvoeding. Ook draagt ze een geheim met zich mee dat haar familie mogelijk uit elkaar trekt.

Oprah’s Book Club gaat in gesprek met schrijvers uit de hele wereld die een indringend verhaal te vertellen hebben. Ze zet een internationale boekenclub op en bedenkt nog meer projecten om mensen uit alle hoeken van de wereld met elkaar te verbinden en zinvolle manieren te delen om positieve verandering tot stand te brengen.

Little America is een serie met korte komische verhalen over Amerikaanse immigranten. In elk van de acht afleveringen staat een ander personage centraal. De serie is van de makers van Master of None, een populaire Netflix-serie.

Apple TV+ met Dolby Vision en Dolby Atmos

Apple TV+ ondersteunt Dolby Vision en Dolby Atmos, maar dit is niet op alle apparaten beschikbaar. In een supportartikel legt Apple uit hoe het zit met ondersteuning voor 4K, HDR 10, Dolby Vision en Dolby Atmos. De Apple Originals zijn in 4K HDR en Dolby Vision te kijken. Bovendien bieden de meeste titels ook ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid.

Alle tv-shows en films op Apple TV+ zijn geschikt voor Dolby Vision, maar de ondersteuning is alleen beschikbaar op deze apparaten:

 • iPhone 8 en nieuwer
 • iPad Pro 10,5-inch
 • iPad Pro 11-inch
 • iPad Pro 12,9-inch (2e en 3d generatie)
 • Apple TV 4K
 • Alle Macs vanaf 2018 met 4K-scherm
 • Smart tv’s met Dolby Vision die AirPlay of de Apple TV-app ondersteunen

De ondersteuning voor Dolby Atmos is wat beperkter en werkt alleen op de volgende apparaten:

Bevestigde TV-shows

Deze shows kunnen we later op TV+ verwachten:

 • TV-show Little America: De nieuwste toevoeging is de komische serie Little America. Dit is geen Amerikaanse versie van Little Britain, maar een serie over immigranten in Amerika. Apple heeft hiervoor de schrijvers Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon, bekend van hun Oscar-nominatie The Big Sick. Ook Lee Eisenberg en de mede-bedenker van de serie Master of None Alan Yang zijn bij de serie betrokken. De serie draait dus om kleine korte portretten van een half uur, waarmee ook meteen een beeld geschetst wordt van Amerika in zijn geheel.
 • Amazing Stories: Remake van de jaren tachtig-klassieker Amazing Stories van Steven Spielberg. Het origineel is geïnspireerd op het gelijknamige sciencefiction-tijdschrift. De serie uit de jaren tachtig bestond uit twee seizoenen met in totaal 45 afleveringen. De serie, waarin fantasy, horror en sciencefiction een rol spelen, wist in totaal vijf Emmy’s in de wacht te slepen. Apple zou tien afleveringen van deze serie besteld hebben, waarbij het dus gaat om remakes van het origineel. Eén van de rollen wordt gespeeld door Edward Burns, bekend van Entourage.
 • Little Voices: De grote publiekstrekker bij deze serie is J.J. Abrams. Hij was regisseur en uitvoerend producent bij Star Wars: The Force Awakens en diverse andere films en series. De show wordt een liefdesverklaring aan de diversiteit van de muziekcultuur in New York. Het gaat over het vinden van je authentieke stem in je vroege twintiger jaren. Apple heeft 10 afleveringen besteld. Jessie Nelson zal de eerste aflevering schrijven, regisseren en produceren.
 • Oprah Winfrey: Oprah Winfrey komt ook op het podium en laat weten aan twee documentaires te werken. Toxic Labor over intimidatie op de werkvloer en een serie over mentale gezondheid. Daarnaast gaat Oprah een boekenclub beginnen waarbij interviews en voorleessessies via livestreams vanuit Apple Stores te zien zullen zijn.
 • Time Bandits: Apple heeft een deal gesloten om Terry Gilliam’s fantasyfilm ‘Time Bandits’ uit 1980 om te vormen tot een nieuwe film. Gilliam doet zelf mee als uitvoerend producent, maar schrijft niet het script. De film gaat over een jongen die een groepje ‘time bandits’ tegenkomt, die door gaten in de ruimte-tijd reizen. Onderweg komen ze historische en mythische figuren tegen.
 • Are You Sleeping?: Een nieuwe originele serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijfster Kathleen Barber. Het boek is een psychologische thriller dat draait om een mysterieuze moordzaak. Actrice Octavia Spencer zou de hoofdrol spelen. Spencer is bekend van de recente bioscoophits Hidden Figures (over de NASA) en The Help. De serie zou geschreven zijn door Nichelle Tramble Spellman en geproduceerd worden door het productiebedrijf Hello Sunshine van Reese Witherspoon.

Sesamstraat Helpsters TV+.

Toekomstige tv-shows van Apple

De afgelopen tijd zijn er meerdere aankondigingen en geruchten verschenen over shows waar Apple aan zou werken of de rechten van heeft gekocht. Hieronder vind je een overzicht van de series waar Apple momenteel aan zou werken:

 • Foundation: Apple’s plannen met een verfilming van ‘Foundation’ van Isaac Asimov gaat door. In april werd al een contract gesloten om Adimov’s populairste en bekendste science fiction-serie te verfilmen. De serie gaat over een wiskundige, Hari Seldon, die de toekomst kan voorspellen. Seldon stelt een groep samen met de naam ‘Foundation’ om de collectieve kennis van de mensheid te bewaren. De boeken beslaan meerdere jaren en bespreken de opkomst en ondergang van meerdere rijken. Het lijkt een ambitieus project te worden.
 • Swagger: De serie Swagger gaat over Kevin Durant, een bekende basketballer. Hij neemt zelf ook de rol van producer aan. De serie gaat over zijn tijd in het jonge basketbal. De serie wordt geschreven door Reggie Rock Bythewood, bekend van Shots Fired en Notorious over de rapper Notorious B.I.G.
 • Central Park: De eerste geanimeerde tv-show van Apple lijkt een feit. Het gaat om de aankomende serie Central Park, afkomstig van de makers van Bob’s Burgers. Central Park wordt geschreven door Loren Bouchard, Josh Gad en Nora Smith. De serie gaat over een familie die in Central Park in New York City woont en er alles aan doem om het park en de wereld te redden. Apple zou 26 afleveringen besteld hebben, verdeeld over twee seizoenen. 20th Century Fox is de producer van de serie en heeft onder andere Josh Gad, Lesly Odom Jr. en Kristen Bell in de hoofdrol.

TV Channels: nieuwe onafhankelijke diensten van netwerken

Daarnaast biedt Apple ook videobundels aan van partijen waar ze mee samenwerken. Dit zijn onder andere de Amerikaanse netwerken CBS, Viacom en Starz. Het is nog onduidelijk of Apple ook samen wil werken met lokale partijen, zoals NLZiet en Videoland in Nederland.

In de vernieuwde TV-app biedt Apple betaalde bundels van de netwerken waar ze mee samenwerken. Er is nog geen sprake van een overkoepelende bundel, want je moet voor elke dienst los betalen. Voorlopig lijkt het er niet op dat de TV Channels ook in Nederland beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2020
Device Apple TV