Apple TV+ logo.

Apple TV+: alles over de nieuwe videodienst van Apple

Apple heeft begin 2019 Apple TV+ en TV Channels aangekondigd, haar eigen nieuwe videodiensten met films en series. De kanalen komen beschikbaar op alle Apple-apparaten. In dit artikel lees je alles wat we er tot nu toe over weten!

TV+ van Apple onthuld: Apple’s videodienst met films en series

Tijdens Apple’s maart 2019-event is op het podium in het Steve Jobs Theater in Apple’s hoofdkantoor in Cupertino officieel Apple TV Channels aangekondigd. TV Channels is Apple’s nieuwe dienst voor films en series van content van andere partijen. Apple heeft ook Apple TV+ aangekondigd, de nieuwe dienst voor hun eigen content. In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten van Apple TV+ en Apple Channels.

TV Plus in het kort

Dit is Apple’s dienst TV+ in het kort:

 • Verwerkt in de TV-app.
 • Apple’s thuishaven voor Apple Originals, de eigen exclusieve series.
 • Beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar ook Roku en Amazon Fire TV.
 • Aanbod is zowel online als offline beschikbaar.
 • Geen advertenties.
 • Komt in het najaar wereldwijd beschikbaar in meer dan honderd landen (prijzen en beschikbaarheid volgen later).

Zoals de afgelopen maanden wel bleek op basis van bronnen, bestaat Apple’s dienst uit twee onderdelen. Allereerst biedt Apple haar eigen films en series aan. Dit bestaat onder andere uit de scifi-serie For All Mankind, een documentaire over het leven van basketballer Kevin Durant en shows van onder andere Steven Spielberg en Jennifer Aniston en Reese Witherspoon.

Apple TV Plus Steven Spielberg

De dienst wordt aangeboden in Apple’s vernieuwde TV-app. De TV-app komt volgens Apple in het najaar naar meer dan honderd landen. We verwachten dat Nederland en België daar bij zitten, zodat ook wij de films en series kunnen kijken. De app is opnieuw ontworpen met een nieuwe menubalk bovenin de app. Alle content zit in één app en is on-demand beschikbaar. Je kan zowel online als offline kijken en de dienst ondersteunt ook Gezinsdeling.

Apple hoopt met de dienst de meest kwalitatieve originele series ooit te leveren. TV+ komt in meer dan 100 landen beschikbaar en bevat onder andere onderstaande Apple Originals. De dienst komt dit najaar beschikbaar.

Deze shows kunnen we op TV+ verwachten:

 • TV-show Little America: De nieuwste toevoeging is de komische serie Little America. Dit is geen Amerikaanse versie van Little Britain, maar een serie over immigranten in Amerika. Apple heeft hiervoor de schrijvers Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon, bekend van hun Oscar-nominatie The Big Sick. Ook Lee Eisenberg en de mede-bedenker van de serie Master of None Alan Yang zijn bij de serie betrokken. De serie draait dus om kleine korte portretten van een half uur, waarmee ook meteen een beeld geschetst wordt van Amerika in zijn geheel.
 • For All Mankind: dit wordt de eerste Apple Original op TV+. ‘For All Mankind’ is een scifi-serie over hoe het zou zijn als de ruimtevaartrace tussen de VS en Rusland uit de jaren ’60 niet was afgelopen, maar nog steeds aan de gang zou zijn, om steeds verder in de ruimte te komen. De serie is bedacht en gescheven door Ronald D. Moore, die eerder verantwoordelijk was voor Battlestar Galactica en Star Trek. De cast van ‘For All Mankind’ bestaat uit Joel Kinnaman (bekend van ‘Suicide Squad’) als Edward Baldwin, Nick Toren (‘Mad Men’) als Tim “Bird Dog” McKiernan, Sarah Jones als Tracy Stevens, Michael Dorman als Gordo Stevens, Olivia Trujillo als Aleida Rosales, Arturo Del Puerto (‘Independence Day: Resurgence’) als Octavio Rosales, Wrenn Schmidt als Margo Madison, Shantel VanSanten als Karen Baldwin, en ‘Yes Man’ acteur Spencer Garrett als Roger Scott. ‘House of Cards’ acteur Chris Agos speelt in ‘For All Mankind’ Apollo 11 piloot Buzz Aldrin.
 • Amazing Stories: Remake van de jaren tachtig-klassieker Amazing Stories van Steven Spielberg. Het origineel is geïnspireerd op het gelijknamige sciencefiction-tijdschrift. De serie uit de jaren tachtig bestond uit twee seizoenen met in totaal 45 afleveringen. De serie, waarin fantasy, horror en sciencefiction een rol spelen, wist in totaal vijf Emmy’s in de wacht te slepen. Apple zou tien afleveringen van deze serie besteld hebben, waarbij het dus gaat om remakes van het origineel. Eén van de rollen wordt gespeeld door Edward Burns, bekend van Entourage.
 • See: De regisseur van The Hunger Games Francis Lawrence gaat samen met Peaky Blinders-bedenker Steven Knight voor Apple de futuristische serie See maken. De serie speelt zich af in de toekomst en zal waarschijnlijk bestaan uit acht afleveringen. De serie heeft ook een Nederlands tintje. Sylvia Hoeks kennen we uit Blade Runner 2049. Zij zal in de serie de rol van Queen Kane spelen, een spirituele en politieke leider. Archie Madekwe speelde in 2018 in de miniserie gebaseerd op ‘Les Miserables’ en zal nu de rol van een slimme zoon op zich nemen. Alfre Woodard speelt de priesteres Paris en Game of Thrones-ster Jason Momoa gaat de rol van Baba Voss vertolken. Het wordt een ‘episch drama’, dat zich afspeelt in de toekomst. Steve Knight schreef het script.
 • The Morning Show: Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, die al eens eerder samen in Friends speelden, gaan samen in een serie spelen over de ochtendtalkshows van Amerika. Het script is afkomstig van Jay Carson, bekend van House of Cards. De twee Hollywoodactrices zouden naast hun rol ook betrokken zijn bij de verdere productie. Apple heeft twee seizoenen bestelt met in totaal twintig afleveringen. De serie is onder regie van Mimi Leder. Leder kennen we van shows als ‘Shameless’ en ‘The Leftovers’. Ook maakte ze films als ‘Deep Impact’ en ‘Pay It Forward’. Steve Carell, bekend van The Office, speelt de rol van de presentator van de ochtendshow. Het personage zou moeite hebben met de moderne media.
 • Little Voices: De grote publiekstrekker bij deze serie is J.J. Abrams. Hij was regisseur en uitvoerend producent bij Star Wars: The Force Awakens en diverse andere films en series. De show wordt een liefdesverklaring aan de diversiteit van de muziekcultuur in New York. Het gaat over het vinden van je authentieke stem in je vroege twintiger jaren. Apple heeft 10 afleveringen besteld. Jessie Nelson zal de eerste aflevering schrijven, regisseren en produceren.
 • Oprah Winfrey: Oprah Winfrey komt ook op het podium en laat weten aan twee documentaires te werken. Toxic Labor over intimidatie op de werkvloer en een serie over mentale gezondheid. Daarnaast gaat Oprah een boekenclub beginnen waarbij interviews en voorleessessies via livestreams vanuit Apple Stores te zien zullen zijn.
 • Dickinson: Een 30 minuten durende comedy-serie over de wereld van de 19e eeuwse dichteres Emily Dickinson. De hoofdrol is weggelegd voor Hailee Steinfeld. Het is de eerste keer dat Steinfeld een tv-rol krijgt. Wel speelde ze eerder in films als True Grit en Pitch Perfect. Ze zingt ook niet onverdienstelijk.
 • Time Bandits: Apple heeft een deal gesloten om Terry Gilliam’s fantasyfilm ‘Time Bandits’ uit 1980 om te vormen tot een nieuwe film. Gilliam doet zelf mee als uitvoerend producent, maar schrijft niet het script. De film gaat over een jongen die een groepje ‘time bandits’ tegenkomt, die door gaten in de ruimte-tijd reizen. Onderweg komen ze historische en mythische figuren tegen.
 • Are You Sleeping?: Een nieuwe originele serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijfster Kathleen Barber. Het boek is een psychologische thriller dat draait om een mysterieuze moordzaak. Actrice Octavia Spencer zou de hoofdrol spelen. Spencer is bekend van de recente bioscoophits Hidden Figures (over de NASA) en The Help. De serie zou geschreven zijn door Nichelle Tramble Spellman en geproduceerd worden door het productiebedrijf Hello Sunshine van Reese Witherspoon.
 • Thriller van M. Night Shyamalan: Toby Kabell speelt een rol in een nog naamloze thrillerserie van M. Night Shyamalan. Toby Kebell ken je misschien van Kong: Skull Island en Planet of the Apes. Laren Ambrose speelt de liefdespartner Dorothy. Een ander bekend gezicht is Rupert Grint, die de broer van Dorothy speelt. Rupert werd bekend van zijn rol als Ron in de Harry Potter-reeks.
 • Helpsters: Naast series en programma’s voor volwassenen, gaat Apple ook kindertelevisie maken. Samen met de makers van Sesamstraat werkt Apple aan live-action series waaronder ‘Helpsters’, maar ook tekenfilms en een serie met poppen. Sesame Workshop, de makers van Sesamstraat, gaan deze series voor Apple produceren.

Sesamstraat Helpsters TV+.

Toekomstige tv-shows van Apple

De afgelopen tijd zijn er meerdere aankondigingen en geruchten verschenen over shows waar Apple aan zou werken of de rechten van heeft gekocht. Hieronder vind je een overzicht van de series waar Apple momenteel aan zou werken:

 • Foundation: Apple’s plannen met een verfilming van ‘Foundation’ van Isaac Asimov gaat door. In april werd al een contract gesloten om Adimov’s populairste en bekendste science fiction-serie te verfilmen. De serie gaat over een wiskundige, Hari Seldon, die de toekomst kan voorspellen. Seldon stelt een groep samen met de naam ‘Foundation’ om de collectieve kennis van de mensheid te bewaren. De boeken beslaan meerdere jaren en bespreken de opkomst en ondergang van meerdere rijken. Het lijkt een ambitieus project te worden.
 • Swagger: De serie Swagger gaat over Kevin Durant, een bekende basketballer. Hij neemt zelf ook de rol van producer aan. De serie gaat over zijn tijd in het jonge basketbal. De serie wordt geschreven door Reggie Rock Bythewood, bekend van Shots Fired en Notorious over de rapper Notorious B.I.G.
 • Central Park: De eerste geanimeerde tv-show van Apple lijkt een feit. Het gaat om de aankomende serie Central Park, afkomstig van de makers van Bob’s Burgers. Central Park wordt geschreven door Loren Bouchard, Josh Gad en Nora Smith. De serie gaat over een familie die in Central Park in New York City woont en er alles aan doem om het park en de wereld te redden. Apple zou 26 afleveringen besteld hebben, verdeeld over twee seizoenen. 20th Century Fox is de producer van de serie en heeft onder andere Josh Gad, Lesly Odom Jr. en Kristen Bell in de hoofdrol.

TV Channels: nieuwe onafhankelijke diensten van netwerken

Daarnaast biedt Apple ook videobundels aan van partijen waar ze mee samenwerken. Dit zijn onder andere de Amerikaanse netwerken CBS, Viacom en Starz. Het is nog onduidelijk of Apple ook samen wil werken met lokale partijen, zoals NLZiet en Videoland in Nederland.

In de vernieuwde TV-app biedt Apple betaalde bundels van de netwerken waar ze mee samenwerken. Er is nog geen sprake van een overkoepelende bundel, want je moet voor elke dienst los betalen. Voorlopig lijkt het er niet op dat de TV Channels ook in Nederland beschikbaar komen.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 16 januari: Lijst aangevuld en opgeschoond met nieuwe toevoegingen en geruchten.
 • 2018 - 23 augustus: Nieuwe series die bekend werden in de maanden juni t/m augustus 2018 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Device Apple TV