Apple Watch SE.

Apple Watch SE kopen: Apple’s betaalbare smartwatch voor instappers

De Apple Watch SE is de nieuwste betaalbare Apple Watch met de belangrijkste functies. Dit is de voordelige vervanger van de Series 5 en is een betaalbaar alternatief voor andere smartwatches.

Naast de Apple Watch Series 6 heeft Apple in 2020 nog een andere smartwatch op de markt gebracht: de Apple Watch SE. Dit is een betaalbare uitvoering van de Apple Watch, gericht op mensen die de eerdere modellen te duur vonden. Het ontwerp doet denken aan de normale Apple Watch, maar alles is net iets goedkoper uitgevoerd. Door gebruik te maken van bestaande componenten kan Apple de prijs van dit model laag houden. Hier lees je alles over de Apple Watch SE!

Apple Watch SE in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch SE:

 • Vervanger van de Series 5, als betaalbaarder model met recente specs
 • Design en interne specs vergelijkbaar met Series 5 (S5-chip met kompas)
 • Verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, waaronder 4G (niet in Nederland)
 • Formaat 40mm en 44mm
 • Licht van gewicht
 • Waterbestendig tot 50 meter
 • Geen ECG en Always-on-display, wél valdetectie
 • Ook geschikt voor kinderen dankzij Family Setup.
 • Betaalbaarder prijs, vanaf €298,25 (zie Apple Store)

Prijs en beschikbaarheid Apple Watch SE

De Apple Watch SE is sinds midden september 2020 beschikbaar. In Nederland is de nieuwe Apple Watch SE te bestellen voor een prijs vanaf €298,25.

De Apple Watch Series 3 blijft ook nog in het assortiment als de goedkoopste optie. In Nederland kost de Apple Watch Series 3 nu €218,25 (38mm) en €248,25 (42mm).

De Apple Watch SE is ook verkrijgbaar bij andere winkels:

Apple Watch SE in 40mm

Apple Watch SE in 44mm

Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan in onderstaand artikel de verschillende mogelijkheden.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch Series 7 of andere Apple Watch kopen? Check de prijzen, voorraad en meer

Wil je de nieuwe Apple Watch Series 7 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of Apple Watch Series 3? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch Series SE: dit is er nieuw

Apple brengt al jarenlang een goedkopere uitvoering van de Apple Watch uit. Naast het topmodel kun je ook steeds kiezen voor een goedkopere uitvoering. Voorheen waren deze modellen gebaseerd op voorgangers (Series 1, 2 en 3) maar vanaf nu heeft Apple een speciale middenklasse van de Apple Watch gemaakt. Daarbij is gekozen voor goedkopere materialen en componenten en zijn sommige functies achterwege gelaten, zoals de ECG-functie en het Always-on-display.

Apple Watch SE met Solo Loop

Het horloge is beschikbaar in twee formaten: 40mm en 44mm. Deze formaten zijn onveranderd ten opzichte van de Series 4 en 5. Het design is dan ook ongewijzigd gebleven. De horlogebandjes van eerdere modellen passen gewoon: 38/40mm op het kleine model en 42/44mm op het grotere model. De Apple Watch Series 3 maakt ook nog onderdeel uit van het assortiment als goedkoopste optie.

Ter vergelijking, dit zijn de nieuwe prijzen van de Apple Watch Series 3:

 • 38mm aluminium in zilver of spacegrijs: €218,25
 • 42mm aluminium in zilver of spacegrijs; €248,25

Apple Watch SE functies.

De Apple Watch SE heeft een S5-chip. Dat is dezelfde chip als in de Apple Watch Series 5. Je gebruikt er de belangrijkste functies van de Apple Watch mee, zoals de hartsensor, het ontvangen van berichten, installeren van apps en nog veel meer. Dit model heeft ook de valdetectie en het kompas, die je kent van respectievelijk de Apple Watch Series 4 en Series 5. Belangrijk om te weten is dat de Apple Watch SE geen oplaadadapter meer meegeleverd krijgt. De magnetische oplaadkabel zit er wel bij. Je kan dus zelf een eigen adapter gebruiken.

Geen Force Touch meer

Dit nieuwe model beschikt niet over Force Touch, de drukgevoelige techniek in het scherm. Er waren al aanwijzingen dat Apple hiermee zou stoppen. Als je nu extra opties wilt zien moet je je vinger iets langer op het scherm leggen. Ook zijn sommige Force Touch-acties nu vervangen door menu-opties. Force Touch neemt extra ruimte in en door het afwezig te laten kan Apple de behuizing dunner maken of een grotere batterij inbouwen.

Apple Watch SE kleuren

Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan in onderstaand artikel de verschillende mogelijkheden.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch Series 7 of andere Apple Watch kopen? Check de prijzen, voorraad en meer

Wil je de nieuwe Apple Watch Series 7 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of Apple Watch Series 3? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.