Apple Watch SE.

Apple Watch SE: Apple’s betaalbare smartwatch voor instappers

De Apple Watch SE is de goedkoopste Apple Watch in het assortiment van Apple. Er zijn inmiddels meerdere varianten verschenen. Op deze pagina lees je alles over de Apple Watch SE sinds 2020 tot heden. Het is een goede keuze voor mensen die de geavanceerde functies zoals uitgebreide gezondheidsmetingen niet nodig hebben.

De allereerste Apple Watch SE verscheen in 2020, als tegenhanger van de duurdere topmodellen. In 2022 is een nieuwe versie verschenen, die 20% sneller is: de Apple Watch SE 2022. Wil je weten wat de verschillen zijn? Check dan onze pagina Apple Watch SE 2022 vs 2020.


De Apple Watch SE is een betaalbare uitvoering van de Apple Watch, gemaakt van dezelfde kwaliteit aluminium maar met nét iets minder functies. Het design is identiek aan de Apple Watch Series 5. Door gebruik te maken van bestaande componenten kan Apple de prijs van dit model laag houden. Hier lees je alles over de Apple Watch SE!

Er zijn twee generaties verschenen:

Tussendoor is nog een 2021-versie verschenen. Deze is technisch gezien identiek aan de 2020-versie, maar wordt geleverd in andere kleurencombinaties van horlogekast en bandje. Ook krijg je voortaan een usb-c-kabel meegeleverd in plaats van een usb-a-kabel.

Apple Watch SE in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch SE:

 • Betaalbare smartwatch voor mensen die het topmodel niet nodig hebben
 • Design en interne specs vergelijkbaar met Apple Watch Series 5, zoals een S5-chip met kompas)
 • De 2020-modellen worden geleverd met usb-a-lader, de 2021-modellen met usb-c-lader
 • Verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, waaronder een Cellular versie met 4G
 • Formaat 40mm en 44mm
 • Licht van gewicht
 • Waterbestendig tot 50 meter
 • Geen ECG en Always-on-display, wél valdetectie
 • Ook geschikt voor kinderen dankzij Family Setup.
 • Betaalbare prijs, vanaf €299,- (zie Apple Store)

Wil je meer weten over de opvolger, de Apple Watch 2022? Check dan de speciale pagina over dit model.

Bekijk ook

Apple Watch SE 2022: de tweede generatie is een stuk sneller

De Apple Watch SE is vernieuwd! De Apple Watch SE 2022 is de opvolger van de allereerste SE en heeft op een paar punten verbeteringen gekregen. Is het tijd om te upgraden? Alles wat er nieuw is lees je hier!

Prijs en beschikbaarheid Apple Watch SE

De Apple Watch SE is verkrijgbaar bij vrijwel alle bekende winkels waar je de Apple-producten vindt. Je hebt de keuze uit drie standaarduitvoeringen:

 • Spacegrijs met zwart bandje
 • Zilver met wit bandje
 • Goud met lichtroze bandje

Daarnaast zijn er allerlei combinaties met bandjes van textiel, leer en metaal mogelijk. Bij Apple kun je met Apple Watch Studio bijna elke kleurcombinatie kiezen. Voor sportieve mensen zijn er de Nike+ bandjes.

Dit zijn de drie standaarduitvoeringen van 2021:

 • Spacegrijs met middernacht bandje
 • Zilver met Abyss-blauw bandje
 • Goud met sterrenlicht bandje

De standaarduitvoeringen van 2022 zijn als volgt:

 • Middernacht met zwart bandje
 • Zilver met wit bandje
 • Sterrenlicht met beige bandje

In Nederland geldt een adviesprijs €299,- voor het model met 40mm horlogekast. De grotere variant met 44mm horlogekast heeft een adviesprijs van €339,-.

De Apple Watch SE is ook verkrijgbaar bij diverse winkels:

Apple Watch SE 2020/2021 in 40mm, GPS

Apple Watch SE 2020/2021 in 44mm, GPS

De prijzen van de 2022-versie liggen iets hoger:

Prijzen Apple Watch SE 2022 in 40mm, GPS

Apple Watch SE 2022 in 44mm, GPS

Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan in onderstaand artikel de verschillende mogelijkheden.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch SE met 4G

Er is ok een Apple Watch SE met 4G-functie. Deze heeft de volgende adviesprijzen:

Hieronder zie je de actuele prijzen.

Prijzen Apple Watch SE Cellular 2021

Prijzen Apple Watch SE Cellular 2022

Apple Watch SE: dit is er nieuw

Apple brengt al jarenlang een goedkopere uitvoering van de Apple Watch uit. Naast het topmodel kun je ook steeds kiezen voor een goedkopere uitvoering. Voorheen waren deze modellen gebaseerd op voorgangers (Series 1, 2 en 3) maar sinds 2020 heeft Apple ook een speciale middenklasser van de Apple Watch. Daarbij is gekozen voor hergebruik van componenten om de prijs zo laag mogelijk te houden. Ook zijn sommige functies achterwege gelaten, zoals de ECG-functie en het Always-on-display.

Apple Watch SE met Solo Loop

Het horloge is beschikbaar in twee formaten: 40mm en 44mm. Deze formaten zijn onveranderd ten opzichte van de Series 4 en 5. Het design zelf is dan ook ongewijzigd gebleven. De horlogebandjes van eerdere modellen passen gewoon: 38/40/41mm op het kleine model en 42/44/45mm op het grotere model.

Apple Watch SE functies.

De Apple Watch SE heeft een S5-chip. Dat is dezelfde chip als in de Apple Watch Series 5. Je gebruikt er de belangrijkste functies van de Apple Watch mee, zoals de hartsensor, het ontvangen van berichten, installeren van apps en nog veel meer. Dit model heeft ook de valdetectie en het kompas, die je kent van respectievelijk de Apple Watch Series 4 en Series 5. Belangrijk om te weten is dat de Apple Watch SE geen oplaadadapter meer meegeleverd krijgt. De magnetische oplaadkabel zit er wel bij. Je kan dus zelf een eigen adapter gebruiken. Bij de 2020-modellen heb je een usb-a-adapter nodig en voor de 2021-modellen een usb-c-adapter.

Geen Force Touch meer

Dit nieuwe model beschikt niet over Force Touch, de drukgevoelige techniek in het scherm. Er waren al aanwijzingen dat Apple hiermee zou stoppen. Als je nu extra opties wilt zien moet je je vinger iets langer op het scherm leggen. Ook zijn sommige Force Touch-acties nu vervangen door menu-opties. Force Touch neemt extra ruimte in en door het afwezig te laten kan Apple de behuizing dunner maken of een grotere batterij inbouwen.

Apple Watch SE kleuren

Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan in onderstaand artikel de verschillende mogelijkheden.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.