iPad line-up najaar 2020.

iPad 2020 line-up: dit zijn de iPads waar je in 2020 uit kunt kiezen

De line-up van iPads in 2020 heeft genoeg te bieden. Op elk prijsniveau is er wel een iPad te vinden die bij jou past. Kies je voor de professionele iPad Pro of is de creatieve iPad Air meer iets voor jou? Hier zie je waar je in 2020 qua iPads uit kunt kiezen!

Prijs vanaf €389,-

iPad 2020: dit valt er te kiezen

Apple is het jaar goed begonnen met de aankondiging van de iPad Pro 2020. Maar er komt nog meer aan. Sommige modellen uit 2019 kunnen nog wel even mee, terwijl Apple voor andere modellen alweer iets nieuws in de pijplijn heeft. Met dit overzicht praten we je bij, zodat jij de beste keuze kunt maken!

iPad 2020 line-up

iPad Pro 2020 voor professioneel gebruik

Status: verkrijgbaar

Dit is het topmodel van Apple, met de meest krachtige prestaties en de beste grafische ervaring. De 2020-modellen zijn de snelste en meest geavanceerde tablets die Apple heeft uitgebracht. Met dubbele camera’s, een LiDAR Scanner en 6GB RAM levert de iPad Pro prestaties van desktopformaat. Dit is een echte laptopvervanger.

Apple iPad Pro Magic Keyboard

De iPad Pro 2020 is in maart 2020 aangekondigd en bieden tussen de 128GB en 1TB opslag. Je kunt kiezen uit de formaten 11-inch en 12,9-inch, beide in de kleuren zilver en spacegrijs. Heb je liever de kleur goud, dan zul je de iPad Air 2019 of de standaard iPad 2019 moeten kiezen.

De iPad Pro springt er vooruit uit qua schermtechniek: alle modellen hebben een 264ppi Wide Color Liquid Retina LCD display met True Tone en ProMotion. Dit laatste zorgt voor een verversingsgraad van 120 Hz, waardoor het extra rustig voor je ogen is en het scherm snel reageert op aanraking. De nieuwe A12Z Bionic-chip in combinatie met 6GB RAM zorgt ervoor dat je je qua performance geen zorgen hoeft te maken. Er zit ook een dubbele camera in. Er zijn speciale accessoires voor verschenen, zoals de Magic Keyboard voor iPad.

Dit zijn de prijzen:

Heb je dit allemaal niet nodig, dan is de iPad Pro 2018 ook nog een prima keuze.

iPad Air 2020 voor productiviteit en creativiteit

Status: nog niet aangekondigd

Vind je de iPad Pro iets te duur of heb je al die geavanceerde functies niet nodig? Dan is de iPad Air 2020 misschien iets voor jou. Dit is een middenklasse tablet, die zowel geschikt is voor productiviteit als voor creatieve toepassingen. Er zitten enkele high-end functies op die je niet op de goedkopere modellen vindt.

iPad Air smart keyboard en apple pencil

We verwachten dat Apple de iPad Air 2020 in de loop van het jaar aankondigt. Tot die tijd kun je terecht bij de iPad Air 2019. Dit is het vernieuwde model met 10,5-inch scherm dat geschikt is voor Smart Keyboard én Apple Pencil. Dit model heeft een dunnere behuizing gekregen en draait op een A12 Bionic-chip met Apple Neural Engine. Prima dus qua performance, want deze is 70 procent sneller dan de vorige Air.

Het Retina-scherm met True Tone-technologie heeft bovendien bijna 20 procent meer schermoppervlak. We verwachten dat de iPad Air 2020 hetzelfde design houdt, maar alleen van binnen wat verbeteringen krijgt. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver, spacegrijs en goud.

Standaard iPad 2020 voor dagelijks gebruik

Status: nog niet aangekondigd

In 2019 bracht Apple een vernieuwde versie van het instapmodel uit met een groter 10,2-inch scherm. Dit is nog steeds een goede keuze als je een goedkope iPad zoekt en geen behoefte hebt aan allerlei extra’s. Je kunt er zelf de Apple Pencil op gebruiken als je wilt tekenen of notities maken.

Voorlopig kunnen we nog even prima vooruit met dit model uit 2019, maar Apple zou dit model in 2020 nog eens kunnen vernieuwen. Analist Ming-Chi Kuo spreekt van een nieuw schermformaat van 10,8-inch. Dit wordt een tablet gericht op mensen die na jaren weer eens willen updaten. Mensen die deze tablet kopen zullen niet zo vaak upgraden, maar wachten tot hun tablet tot op de draad versleten is en geen updates meer krijgt.

iPad 2019 met Apple Pencil

De huidige iPad is met zijn 10,2-inch iets kleiner dan de iPad Air, maar het scheelt niet veel. Omdat dit een budgetmodel is, is het scherm iets minder geavanceerd en ontbreken ook wat andere zaken op het gebied van schermtechnologie. Dit hoeft je echter niet tegen te houden: deze iPad is perfect voor internetten, tv-kijken, games en alle dagelijkse bezigheden. Je kunt er allerlei accessoires voor krijgen en hebt daarmee een erg complete iPad voor een relatief lage prijs. Het scherm is bovendien groter dan die van de iPad mini, terwijl je minder betaalt.

iPad mini 2020 voor als het klein moet zijn

Status: nog niet aangekondigd

De iPad mini is de kleinste tablet in het assortiment van Apple met een 7,9-inch scherm. Er is nog geen iPad mini 2020 aangekondigd en er is kans dat ‘ie er ook niet komt. Analist Ming-Chi Kuo verwacht namelijk pas in de eerste helft van 2021 een opvolger, in een nieuw formaat van 8,5 tot 9-inch.

De iPad mini keerde in 2019 terug in het assortiment van Apple, na vier jaar afwezigheid. De iPad mini 2019 heeft een traditioneel design met Touch ID en is erg handzaam. Deze tablet past in je binnenzak en vaak zelfs in je broekzak. Dit model is speciaal uitgebracht voor een heel specifieke doelgroep. Het is niet de goedkoopste iPad en ook niet het instapmodel voor mensen die met een iPad willen beginnen, maar het is wel een uitkomst als je toevallig dit compacte formaat zoekt. Je kunt het gebruiken als notitieblok en om op te schetsen. Het scherm is wel vrij klein, maar dat is misschien precies wat jij nodig hebt! Zoek je een echt instapmodel, kijk dan naar de standaard 10,2-inch iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!