iPad toetsenbordhoezen.

MagSafe Charger voor iPhone: alles wat je moet weten

Apple eigen draadloze opladers: de MagSafe Charger en Duo Charger. Ze zijn geschikt voor alle iPhones met MagSafe, oftewel de iPhone 12-serie en nieuwer. Lees hier alles wat je moet weten over deze opladers met magneten.

Alles over de MagSafe Chargers van Apple

MagSafe is een term die we al jaren kennen van de MacBooks. Na een korte pauze van zo’n vier jaar is MagSafe weer helemaal terug. Sinds 2020 heeft Apple de MagSafe Charger en de dubbele MagSafe-oplader. Sinds najaar 2021 is ook MagSafe weer terug in de MacBooks. In onze uitleg lees je meer over wat MagSafe is, maar in dit artikel lees je alles over de MagSafe-opladers voor iPhone.

De MagSafe Charger (45 euro) en MagSafe Duo Charger (149 euro) zijn twee draadloze opladers van Apple, speciaal voor de iPhone 12-serie en nieuwer en de AirPods.

Aanbiedingen voor Apple’s MagSafe-opladers

De MagSafe-oplader en dubbele MagSafe-oplader zijn regelmatig in de aanbieding. Je bent daardoor een stuk goedkoper uit dan de adviesprijzen die Apple zelf rekent. Vooral bij de dubbele MagSafe-oplader, waar je ook je Apple Watch mee kan opladen, is de korting hoge. Dit zijn op dit moment de beste prijzen:

Meer actuele prijzen voor Apple’s MagSafe-opladers vind je in onze prijsvergelijker.

Naast de MagSafe Charger van Apple zijn er nog veel meer MagSafe-accessoires. Heb je nog vragen over deze accessoires, lees dan de MagSafe FAQ met uitleg, waarin we de meest dingende vragen beantwoorden.

Bekijk ook

MagSafe op de iPhone en Mac: dit moet je weten

Wat is Apple MagSafe? Je vindt deze magnetische aansluiting op verschillende devices, zoals de iPhone en MacBook. In dit overzicht vertellen je alles over MacSafe op de iPhone, Mac en MacBook!

MagSafe Charger in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe MagSafe Charger:

 • Twee modellen: MagSafe Charger (MagSafe-oplader) en Duo Charger (Dubbele MagSafe-oplader)
 • Draadloze oplader met magneten
 • Diameter 55 mm, gewicht ca. 40 gram
 • Kabellengte 1 meter
 • Dubbele-variant geschikt voor iPhone en Apple Watch
 • Gemaakt voor iPhone 12 en nieuwer
 • Magnetische oplader ook geschikt voor AirPods 3 en AirPods Pro met MagSafe-oplaadcase
 • Werkt ook zonder magneten met andere iPhones met langzamere oplaadsnelheid
 • Adviesprijs standaard MagSafe-oplader is €45,-, MagSafe Duo Charger is €149,-
 • Opladen bij maximaal 15W (Duo Charger maximaal 14W)
 • Werkt optimaal met 20 Watt USB-C-adapter van €25,-

Dit zijn Apple’s eerste draadloze opladers sinds de (mislukte) AirPower.

iPhone 12 met MagSafe Charger.

Functies van de MagSafe Charger en Duo Charger

De MagSafe Charger en MagSafe Duo zijn draadloze opladers, wat wil zeggen dat je geen kabel rechtstreeks in de iPhone steekt. De opladers zelf lopen nog wel via een kabel naar het stopcontact. Het voordeel ten opzichte van andere draadloze opladers is dat de iPhone magnetisch eraan vastklikt, zodat deze altijd goed op z’n plek zit. Je hebt dus geen gedoe meer met het goed positioneren van je iPhone. Het opladen is daarmee vergelijkbaar met de Apple Watch, waarbij de oplader ook magnetisch op zijn plek valt.

Met ingang van de AirPods 3 werkt de MagSafe-oplader ook magnetisch met de vernieuwde oplaadcase. Het oplaaddoosje blijft daardoor magnetisch zitten op de oplader. De 2021-uitgave van de AirPods Pro heeft ook zo’n vernieuwde MagSafe-oplaadcase.

iPhone 12 MagSafe Duo.

Meer antwoorden op veelgestelde vragen vind je in onze review van de MagSafe-oplader.

Bekijk ook

Review MagSafe Charger: praktisch magnetisch

In deze review van de MagSafe Charger lees je of deze magnetische oplader wat voor jou is. Hoe handig is hij? En is de MagSafe-oplader zijn geld waard? We bespreken de voor- en nadelen met onze ervaringen met de MagSafe Charger.

Een voordeel van de MagSafe-oplader is dat je de iPhone draadloos kan opladen terwijl je hem gebruikt. Bij andere draadloze opladers moet je hem neerleggen of rechtop neerzetten, maar de MagSafe-oplader kun je tegelijkertijd vast blijven houden. Wel zit er nog een draadje aan.

Dubbele MagSafe-oplader

De MagSafe Duo Charger is een dubbele oplader die je kunt dichtvouwen, zodat je hem gemakkelijk kan meenemen op reis. De dubbele oplader heeft naast de ingebouwde MagSafe voor je iPhone ook een officiële Apple Watch-oplader. Je kan je Apple Watch daar plat op leggen, maar je kan de oplader ook 90 graden kantelen zodat je Apple Watch er verticaal tegenaan ligt. Dat is vooral ideaal als klokje voor op je nachtkastje.

Hou er rekening mee dat de dubbele MagSafe-oplader niet geschikt is voor het snelladen van de Apple Watch Series 7.

MagSafe Duo Charger

De MagSafe Charger en Duo Charger ondersteunen opladen met een vermogen van tot 15 Watt. Dat is twee keer zo snel als met een gewone Qi-oplader, die bij iPhones maximaal 7,5 Watt aan kan. Deze snelheid geldt alleen in combinatie met de iPhone 12 en nieuwer en is bij de iPhone 12 mini beperkt tot 12 Watt:

 • iPhone 12/13 mini: maximaal 12 Watt
 • iPhone 12/13: maximaal 15 Watt
 • iPhone 12/13 Pro: maximaal 15 Watt
 • iPhone 12/13 Pro Max: maximaal 15 Watt

MagSafe Charger

Werkt ook met andere iPhones en AirPods

De MagSafe-oplader en MagSafe Duo-oplader zijn in principe ontworpen voor de iPhone 12 en nieuwer en de MagSafe-oplaadcase voor AirPods, omdat daar magneten in verwerkt zitten. Maar je kan de opladers ook gebruiken als gewone Qi-oplader met andere iPhones en AirPods. Gebruik je een andere iPhone dan de iPhone 12 of nieuwer of een draadloze AirPods-oplaadcase, dan maak je geen gebruik van de magneten. In dat geval moet je je toestel zelf wel goed op de lader positioneren. Overige modellen laden met een veel lagere snelheid, onder de 7,5 Watt.

MagSafe Duo Charger

MagSafe Duo Charger en iPhone 13

De MagSafe Duo Charger is ook geschikt voor de iPhone 13-serie. Wel moet je opletten bij de iPhone 13 Pro met case, want bij dit model ligt het toestel niet volledig plat op de lader, vanwege de grotere camerabult. Dit bleek uit een video van MKBHD. Hij laadt echter wel, op de normale snelheid. Apple belooft dat de MagSafe Duo Charger geschikt is voor alle modellen van de iPhone 13 Pro-serie. Ook bij andere opladers viel ons op dat de iPhone 13 Pro het meest kritisch is: de MagSafe-spoelen zitten relatief dicht bij de camerabult. Bij de Pro Max en mini zitten ze een stuk verder naar onderen.

MagSafe Duo Charger met iPhone 13 Pro

Prijs en release MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger

De MagSafe Charger is beschikbaar voor een adviesprijs van €45,- en is sinds oktober 2020 verkrijgbaar. De MagSafe Duo Charger heeft een adviesprijs van €149,-. Naast de twee losse opladers zijn er ook diverse MagSafe-hoesjes van Apple, zodat je de MagSafe-oplader in combinatie met een hoesje kunt gebruiken.

Bekijk ook

MagSafe op de iPhone en Mac: dit moet je weten

Wat is Apple MagSafe? Je vindt deze magnetische aansluiting op verschillende devices, zoals de iPhone en MacBook. In dit overzicht vertellen je alles over MacSafe op de iPhone, Mac en MacBook!

Bekijk ook welke andere MagSafe-accessoires verkrijgbaar zijn, zoals autohouders, muurhouders en docks voor op je bureau.

Bekijk ook

Overzicht: MagSafe-accessoires voor je iPhone

Er zijn diverse MagSafe-accessoires te koop voor de iPhone 12- en iPhone 13-serie. Ze zijn speciaal gemaakt voor de magnetische MagSafe-aansluiting op de nieuwste iPhones. Dit is wat je bij Apple en externe fabrikanten kunt vinden!

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2022