iPad toetsenbordhoezen.

MagSafe Charger voor iPhone 12: alles over Apple’s draadloze oplader met magneten

Apple heeft voor de iPhone 12 de nieuwe MagSafe Charger en Charger Duo aangekondigd. Het is Apple's eerste draadloze oplader sinds de (mislukte) AirPower. Lees hier alles wat je moet weten over deze nieuwe oplader met magneten.

Ken je MagSafe nog? Apple gebruikte deze term jarenlang voor de magnetische aansluiting van de oplaadkabel van MacBooks. Sinds 2015 heeft Apple gaandeweg afstand gedaan van deze praktische en geliefde aansluiting. In 2020 is MagSafe weer terug, maar met een heel andere insteek. De MagSafe Charger (45 euro) en MagSafe Duo Charger (149 euro) zijn twee nieuwe draadloze opladers van Apple, speciaal voor de iPhone 12-serie.

Naast de MagSafe Charger van Apple komen er nog veel meer MagSafe-accessoires aan. Omdat er nog veel vragen zijn over dit nieuwe accessoire hebben we een MagSafe FAQ met uitleg gemaakt, waarin we de meest dingende vragen beantwoorden. Check daarom ook even de FAQ!

MagSafe Charger in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe MagSafe Charger:

 • Twee modellen: MagSafe Charger en Duo Charger
 • Draadloze oplader met magneten
 • Diameter 55 mm, gewicht ca. 40 gram
 • Kabellengte 1 meter
 • Duo-variant geschikt voor iPhone en Apple Watch
 • Alleen voor iPhone 12-serie, los verkrijgbaar
 • Standaard MagSafe-oplader voor 45 euro, MagSafe Duo Charger voor 149 euro
 • Opladen bij maximaal 15W (Duo Charger maximaal 14W)
 • Werkt optimaal met 20 Watt USB-C-adapter van 25 euro

iPhone 12 met MagSafe Charger.

Functies van de MagSafe Charger en Duo Charger

De MagSafe Charger en MagSafe Duo zijn draadloze opladers, wat wil zeggen dat je geen kabel rechtstreeks in de iPhone steekt. De opladers zelf lopen nog wel via een kabel naar het stopcontact. Het voordeel ten opzichte van andere draadloze opladers is dat de iPhone magnetisch eraan vastklikt, zodat deze altijd goed op z’n plek zit. Je hebt dus geen gedoe meer met het goed positioneren van je iPhone. Het opladen is daarmee vergelijkbaar met de Apple Watch, waarbij de oplader ook magnetisch op zijn plek valt.

Meer antwoorden op veelgestelde vragen vind je in ons artikel over de eerste hands-on foto’s van de MagSafe-lader.

iPhone 12 MagSafe Duo.

Een voordeel van de MagSafe-oplader is dat je de iPhone draadloos kan opladen terwijl je hem gebruikt. Bij andere draadloze opladers moet je hem neerleggen of rechtop neerzetten, maar de MagSafe-oplader kun je tegelijkertijd vast blijven houden. Wel zit er nog een draadje aan.

De MagSafe Duo Charger is een dubbele oplader die je kunt dichtvouwen, zodat je hem gemakkelijk kan meenemen op reis.

MagSafe Duo Charger

De MagSafe Charger en Duo Charger ondersteunen opladen met een vermogen van tot 15 Watt. Dat is twee keer zo snel als met een gewone Qi-oplader, die bij iPhones maximaal 7,5 Watt aan kan. Deze snelheid geldt alleen in combinatie met de iPhone 12 en nieuwer en is bij de iPhone 12 mini beperkt tot 12 Watt:

 • iPhone 12 mini: maximaal 12 Watt
 • iPhone 12: maximaal 15 Watt
 • iPhone 12 Pro: maximaal 15 Watt
 • iPhone 12 Pro Max: maximaal 15 Watt

MagSafe Charger

Werkt ook met andere iPhones en AirPods

De MagSafe-oplader en MagSafe Duo-oplader zijn in principe ontworpen voor de iPhone 12, omdat daar magneten in verwerkt zitten. Maar je kan de opladers ook gebruiken als gewone Qi-oplader met andere iPhones en AirPods. Gebruik je een andere iPhone dan de iPhone 12 of een draadloze AirPods-oplaadcase, dan maak je geen gebruik van de magneten. In dat geval moet je je toestel zelf wel goed op de lader positioneren. Overige modellen laden met een veel lagere snelheid, onder de 7,5 Watt.

MagSafe Duo Charger

Prijs en release MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger

De MagSafe Charger is beschikbaar voor 45 euro en is sinds oktober 2020 te bestellen. De MagSafe Duo Charger verschijnt later dit jaar voor 149 euro. Naast de twee losse opladers zijn er ook diverse MagSafe-hoesjes van Apple, zodat je de MagSafe-oplader in combinatie met een hoesje kunt gebruiken.

Bekijk ook welke andere MagSafe-accessoires verkrijgbaar zijn, zoals autohouders, muurhouders en docks voor op je bureau.

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2021