Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
iPad toetsenbordhoezen.

MagSafe Charger voor iPhone: alles wat je moet weten

Apple eigen draadloze opladers zijn de MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger. Ze zijn geschikt voor de iPhone 12-serie en nieuwer en zorgen ervoor dat je je toestel met 15 Watt kunt opladen. Lees hier alles wat je moet weten over deze opladers met magneten.

Alles over de MagSafe Chargers van Apple

MagSafe voor iPhone is in 2020 geïntroduceerd. Apple heeft hiervoor een eigen oplader op de markt gebracht, de MagSafe Charger. Deze oplaadschijf kun je los gebruiken of in een bureauhouder stoppen, die ook door externe fabrikanten worden gemaakt. Daarnaast heeft Apple een dubbele MagSafe-oplader, die een stuk duurder is. In dit artikel lees je alles over de MagSafe-opladers van Apple.

Aanbiedingen voor Apple’s MagSafe-opladers

De MagSafe Charger kost 49 euro bij Apple en voor de en MagSafe Duo Charger betaal je 159 euro. Pas op als je het duurdere model wil kopen, want deze is minder geschikt voor grote toestellen zoals de iPhone 14 Plus en de iPhone 14 Pro Max. Omdat het cameragedeelte van deze toestellen vrij groot is, maakt de lader geen volledig contact.

Bij andere winkels kun je vaak lagere prijzen vinden, ook voor de standaard MagSafe Charger. Je bent daardoor een stuk goedkoper uit dan de adviesprijzen die Apple zelf rekent. Je kunt vooral besparen bij de dubbele MagSafe-oplader, waar je ook je Apple Watch mee kan opladen. Dit zijn momenteel de beste prijzen:

Prijzen Apple MagSafe Charger

Naast de MagSafe Charger van Apple zijn er nog veel meer MagSafe-accessoires. Heb je nog vragen over deze accessoires, lees dan de MagSafe FAQ met uitleg, waarin we de meest dingende vragen beantwoorden.

Bekijk ook

MagSafe op de iPhone en Mac: dit moet je weten

Wat is Apple MagSafe? Je vindt deze magnetische aansluiting op verschillende devices, zoals de iPhone en MacBook. In dit overzicht vertellen je alles over MacSafe op de iPhone, Mac en MacBook!

MagSafe Charger in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de standaard MagSafe Charger:

  • Draadloze oplader met magneten
  • Diameter 55 mm, gewicht ca. 40 gram
  • Kabellengte 1 meter
  • Gemaakt voor iPhone 12 en nieuwer
  • Magnetische oplader ook geschikt voor AirPods 3 en AirPods Pro met MagSafe-oplaadcase
  • Werkt ook zonder magneten met andere iPhones met langzamere oplaadsnelheid
  • Opladen bij maximaal 15W (Duo Charger maximaal 14W)
  • Werkt optimaal met 20 Watt USB-C-adapter van €25,-

Dit zijn Apple’s eerste eigen draadloze opladers sinds de (mislukte) AirPower.

iPhone 12 met MagSafe Charger.

Functies van de MagSafe Charger

De MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger zijn draadloze opladers. Dat wil zeggen dat je geen kabel rechtstreeks in de iPhone steekt, maar ze op de magnetische houder vastklikt. Vanuit de lader loopt er nog wel een kabel naar het stopcontact. Het voordeel ten opzichte van andere draadloze opladers is dat de iPhone magnetisch vastzit, zodat deze altijd goed op z’n plek zit. Je hebt dus geen gedoe meer met het goed positioneren van je iPhone. Het opladen is daarmee vergelijkbaar met de Apple Watch, waarbij de oplader ook magnetisch op zijn plek valt.

Sommige AirPods kun je ook magnetisch vastmaken aan de MagSafe-lader. Dit geldt vanaf de AirPods 3 en vanaf de 2021-versie van de AirPods Pro. Zorg wel dat je een variant kiest met MagSafe. Het oplaaddoosje blijft daardoor magnetisch zitten en dat is extra handig als de oplader schuin geplaatst is.

iPhone 12 MagSafe Duo.

Meer antwoorden op veelgestelde vragen vind je in onze review van de MagSafe-oplader.

Bekijk ook

Review MagSafe Charger: praktisch magnetisch

In deze review van de MagSafe Charger lees je of deze magnetische oplader wat voor jou is. Hoe handig is hij? En is de MagSafe-oplader zijn geld waard? We bespreken de voor- en nadelen met onze ervaringen met de MagSafe Charger.

Een voordeel van de MagSafe-oplader is dat je de iPhone draadloos kan opladen terwijl je hem gebruikt. Bij andere draadloze opladers moet je hem neerleggen of rechtop neerzetten, maar de MagSafe-oplader kun je tegelijkertijd vast blijven houden. Wel zit er nog een draadje aan. Eventueel kun je een bureauhouder kopen waar je de MagSafe Charger in kunt bevestigen. Vervolgens kun je de iPhone onder elke gewenste kijkhoek plaatsen.

Dubbele MagSafe-oplader

De MagSafe Duo Charger is een dubbele oplader die je kunt dichtvouwen, zodat je hem gemakkelijk kan meenemen op reis. De dubbele oplader heeft naast de ingebouwde MagSafe voor je iPhone ook een officiële Apple Watch-oplader ingebouwd. Je kan je Apple Watch er plat op leggen, maar je kan de oplader ook 90 graden kantelen zodat je Apple Watch er verticaal tegenaan ligt. Dat is vooral ideaal als klokje voor op je nachtkastje.

MagSafe Duo Charger met iPhone 13 Pro

Hou er rekening mee dat de dubbele MagSafe-oplader niet geschikt is voor het snelladen van de Apple Watch Series 7 en nieuwer. Ook moet je bij de iPhone 13 Pro- en iPhone 14 Pro-serie opletten dat deze toestellen niet volledig plat op de lader kunnen liggen, vanwege de grotere cameragedeelte. Bij de Pro Max-modellen speelt dit probleem niet.

MagSafe Duo Charger

De MagSafe Charger en Duo Charger ondersteunen opladen met een vermogen van tot 15 Watt. Dat is twee keer zo snel als met een gewone Qi-oplader, die bij iPhones maximaal 7,5 Watt aan kan. Deze snelheid is bij de iPhone mini-modellen beperkt tot 12 Watt:

MagSafe Charger

Werkt ook met andere iPhones en AirPods

De MagSafe-oplader en MagSafe Duo-oplader zijn in principe ontworpen voor iPhones met ingebouwde MagSafe-magneten, dus vanaf de iPhone 12. Daarnaast zijn ze ontworpen voor de MagSafe-oplaadcase voor AirPods, omdat ook daar magneten in zijn verwerkt.

Maar je kan de opladers ook gebruiken als gewone Qi-oplader met andere iPhones en AirPods. Gebruik je een iPhone 11 of ouder of één van de modellen uit de iPhone SE-serie, dan maak je geen gebruik van de magneten. In dat geval moet je je toestel zelf wel goed op de lader positioneren. Deze modellen laden met een lagere snelheid van maximaal 7,5 Watt.

MagSafe Duo Charger

Prijs en release MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger

De MagSafe Charger is beschikbaar voor een adviesprijs van €49,- en is sinds oktober 2020 verkrijgbaar bij Apple en andere winkeliers. De MagSafe Duo Charger heeft een adviesprijs van €159,-. Naast de twee losse opladers zijn er ook diverse MagSafe-hoesjes van Apple, zodat je de MagSafe-oplader in combinatie met een hoesje kunt gebruiken.

Bekijk ook

MagSafe op de iPhone en Mac: dit moet je weten

Wat is Apple MagSafe? Je vindt deze magnetische aansluiting op verschillende devices, zoals de iPhone en MacBook. In dit overzicht vertellen je alles over MacSafe op de iPhone, Mac en MacBook!

Bekijk ook welke andere MagSafe-accessoires verkrijgbaar zijn, zoals autohouders, muurhouders en docks voor op je bureau.

Bekijk ook

Overzicht: MagSafe-accessoires voor je iPhone

Er zijn diverse MagSafe-accessoires te koop voor de iPhone 12- en iPhone 13-serie. Ze zijn speciaal gemaakt voor de magnetische MagSafe-aansluiting op de nieuwste iPhones. Dit is wat je bij Apple en externe fabrikanten kunt vinden!

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2023