iPhone SE 2022

iPhone SE 2022: dit is het instapmodel van dit moment

De iPhone SE van 2022 is het betaalbare instapmodel, waar je jarenlang plezier ban hebt. Dit is de beste keuze voor mensen die een goedkope en betrouwbare iPhone zoeken. Op deze pagina vertellen we je alles over wat er nieuw en verbeterd is bij de iPhone SE 3!

iPhone SE 2022 review Prijs los toestel (vanaf €500,-) ⦁ Met abonnement

iPhone SE 2022: dit is de derde generatie iPhone SE

Apple heeft voorgaande jaren twee versies van de iPhone SE uitgebracht: de eerste iPhone SE 2016 en daarna de iPhone SE 2020. Nu is het tijd voor de derde generatie, met een vertrouwd design en met vooral interne verbeteringen. Op deze pagina lees je alles over de nieuwste iPhone SE, die sinds maart 2022 officieel verkrijgbaar is bij de winkels en providers.

iPhone SE 3e generatie in het kort

Dit zijn de eigenschappen van de iPhone SE 2022:

iPhone SE 2022 kopen
Je kunt de nieuwe iPhone SE 2022 kopen bij alle providers, telecomwinkels en bij Apple zelf. Check ook bij welke andere winkels je terecht kan. Lees meer in ons artikel over de iPhone SE 2022 prijzen.

iPhone SE 2022 met abonnement bestellen

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone SE 2022 los bestellen

Je kunt terecht bij deze winkels en aanbieders:

Apple kiest opnieuw voor de naam iPhone SE, om aan te geven dat ook dit model in de bestaande productlijn past. Het gaat hierbij om toestellen voor mensen die voor een redelijke prijs een goed toestel willen hebben. Er zit niet het allernieuwste qua techniek in, maar je kunt er wel op rekenen dat Apple deze modellen nog lange tijd zal blijven ondersteunen met software-updates.

Livetekst op iPhone SE

Releasedatum iPhone SE 2022

Apple brengt traditiegetrouw de iPhone SE in het voorjaar uit en dat gebeurde ook in 2022. De iPhone SE 3 werd aangekondigd tijdens het Peek Performance-event op 8 maart 2022 en is sinds 18 maart beschikbaar in de winkel. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren (middernacht, sterrenlicht en rood) en meerdere opslagvarianten (64GB, 128GB en 256GB).

Prijs iPhone SE 3

De prijs van de iPhone SE 3 is iets hoger geworden dan zijn voorganger: in plaats van €489,- werd de adviesprijs in Nederland en België €529,- voor 64GB. Later verhoogde Apple de prijs vanwege inflatie nog verder naar €556,-. Daarmee doorbreekt Apple de psychologisch belangrijke grens van €500,-.

Dit zijn de prijzen van de iPhone SE 2022 in Nederland:

Prijzen iPhone SE 2022

Bekijk ook

Dit zijn de iPhone SE 2022 prijzen in Nederland

De iPhone SE 2022 is al een tijdje officieel verkrijgbaar en is een prima keuze als je een betaalbaar toestel zoekt. Dit zijn de iPhone SE 2022 prijzen in Nederland, zowel bij webwinkels als bij providers. Zo vind je altijd de beste prijs!

Liever een iPhone SE 2022 met abonnement? Dat kan een prima keuze zijn als je de kosten over een wat langere periode wilt spreiden.

Bekijk ook

Een iPhone SE 2022 met abonnement is goedkoper dan los

Vind de beste deals bij providers voor je iPhone SE 2022 abonnement! Vergelijk de databundels en levertijden en lees ons koopadvies bij het uitzoeken van een iPhone SE 2022 met abonnement!

Specs iPhone SE 2022: snellere chip mét 5G

De verbeteringen van de iPhone SE 2022 zitten aan de binnenkant, namelijk een snellere chip en ondersteuning voor 5G. Daarmee slaagt Apple erin om een van de meest betaalbare smartphones met 5G én heel goede prestaties op de markt te brengen. Maar laat je niet gek maken. Echte snelheidswinst qua data valt er op dit moment nog niet te behalen, aangezien de snelle frequenties nog niet beschikbaar zijn. Bovendien moet je een abonnement met 5G hebben en daarvoor kun je alleen bij de vier grote providers terecht: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

iPhone SE 2022 kleuren

De iPhone SE 2022 profiteert ook van een snellere chip: hij krijgt een upgrade van de A13 Bionic naar de A15 Bionic. Dit is dezelfde chip als in de iPhone 13. Deze is niet alleen sneller in het uitvoeren van al je taken, maar hij doet dit ook efficiënter. Daarom is de batterijduur van de iPhone SE 2022 verbeterd.

iPhone SE 2022 specs

Bekijk ook

Alles over de batterijduur in de nieuwe iPhone SE 2022

Apple claimt dat de iPhone SE 2022 een betere batterijduur heeft dan zijn voorganger, maar hoeveel scheelt het eigenlijk? En hoe goed is dat in vergelijking met andere iPhones? In dit artikel vergelijken we de batterijduur van de iPhone SE 2022 met andere toestellen.

Design iPhone SE 2022: vertrouwd

Wat het design van de iPhone SE 3 betreft is het simpel: hij ziet er precies zo uit als z’n voorganger. Apple kiest opnieuw voor een behuizing met thuisknop, dat teruggrijpt op de iPhone 8. Mensen die maar geen afscheid kunnen nemen van Touch ID zullen hier verheugd over zijn. Er is nog steeds een grote groep gebruikers die een traditionele thuisknop met Touch ID kan waarderen. Voor sommige gebruikers is een iPhone met thuisknop gemakkelijker te bedienen dan met veegbewegingen. Met deze vernieuwde iPhone SE zorgt Apple ervoor dat ook deze groep de komende jaren nog vooruit kan met een up-to-date model. Het toestel is verder te herkennen aan de glimmende, glazen achterkant met afgeronde zijkanten van aluminium en een Lightning-aansluiting aan de onderkant. Draadloos opladen is gewoon mogelijk, maar MagSafe zit er niet in.

iPhone SE 2022 zwart

iPhone SE 3 scherm: hetzelfde formaat

Net als het design blijft ook het scherm onveranderd. Apple kiest voor een 4,7-inch LCD-paneel, hetzelfde scherm als in de iPhone SE 2020 met onder andere True Tone. Deze heeft een lager kleurcontrast dan de iPhones met een OLED-paneel.

Wat Ceramic Shield betreft is Apple niet echt duidelijk: het persbericht maakt melding van “aan de voor- en achterkant het sterkste glas in een smartphone: het glas waarvan ook de achterkant van iPhone 13 Pro en iPhone 13 is gemaakt”. Dat klinkt als Ceramic Shield, maar dat zit bij de iPhone 13-modellen juist aan de vóórkant. We vermoeden dat Apple hier een marketingtrucje toepast en Ceramic Shield niet beschouwt als glas, maar als een soort keramisch supermateriaal. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat de iPhone SE 2022 sterk glas heeft, maar dat je hem niet als stuiterbal kunt gebruiken.

iPhone SE 2022 Touch ID

Specs van de iPhone SE 2022

De iPhone SE 2022 heeft zoals gezegd veel vergelijkbare specs met zijn voorganger, maar is toch op een aantal punten verbeterd. Eén eigenschap is daarbij voor veel mensen belangrijk, namelijk de batterijduur. Die is langer geworden: in plaats van 13 uur videokijken kun je nu 15 uur van video genieten. Ook de batterijduur voor video en audio streamen is langer geworden: van 8 naar 10 uur en van 40 uur naar 50 uur. Dat is mooi meegenomen!

iPhone SE 2022 iPhone SE 2020
Batterijduur (video afspelen) Tot 15 uur Tot 13 uur
Batterijduur (video streamen) Tot 10 uur Tot 8 uur
Batterijduur (audio afspelen) Tot 50 uur Tot 40 uur

Wat waterbestendigheid betreft zijn de specificaties hetzelfde gebleven. Wel zit er nu 5G in, waarbij alleen de sub-6GHz frequenties worden ondersteund. Dit is ook bij alle eerder verschenen iPhones met 5G het geval in Nederland en België.

Een opmerkelijke afwezige is de U1-chip met Ultra-Wideband. Deze draadloze chip maakt locatiebepaling mogelijk, tot op enkele centimeters nauwkeurig. Dit wordt gebruikt voor de nauwkeurig zoeken-functie van de AirTag en voor het gebruik van CarKeys.

Camera in iPhone SE 2022

De iPhone SE 2020 was nog het enige model in Apple’s line-up met een enkele camera aan de achterkant. Bij de iPhone SE 2022 blijft dat zo. Er komt geen dubbele camera, maar de A15 Bionic maakt wel een nieuwe camera-ervaring mogelijk.

De 12 megapixel camera heeft en f/1.8 aperture wide camera, die optimaal profiteert van computationele fotografie. Er zit ondersteuning in voor Smart HDR 4, Fotografische stijlen, Deep Fusion en portretmodus. Een nachtmodus ontbreekt helaas. Dit blijft voorbehouden aan de iPhone 11 en nieuwer.

HDR 4 werd geïntroduceerd in de iPhone 13-serie en gebruikt intelligente technieken voor kleur, contrast en ruisonderdrukking. Ook bij moeilijke lichtomstandigheden lukt het nog om aardige foto’s te maken, met natuurlijke huidtinten. Deep Fusion zorgt ervoor dat elke pixel goed uit de verf komt. En de image signal processor in de A15 Bionic levert betere video’s met minder ruis, vooral bij lage lichtomstandigheden, betere witbalans en betere huidtinten.

Meer weten over de iPhone SE 2022 en details die Apple niet heeft verteld? Bekijk dan onze round-up met leuke ontdekkingen.

Bekijk ook

8 ontdekkingen en details van de iPhone SE 2022 die je gemist hebt

De iPhone SE 2022 biedt een aantal vernieuwingen, maar er ontbreken er ook een paar. In dit artikel zetten we 8 kleinere ontdekkingen en details over de iPhone SE 2022 voor je op een rij.

Wil je dit toestel meteen kopen, dan vind je hier de prijzen:

Bekijk ook

Een iPhone SE 2022 met abonnement is goedkoper dan los

Vind de beste deals bij providers voor je iPhone SE 2022 abonnement! Vergelijk de databundels en levertijden en lees ons koopadvies bij het uitzoeken van een iPhone SE 2022 met abonnement!