Magic Keyboard met Touch ID

Apple Magic Keyboard voor Mac: met en zonder Touch ID

Apple heeft Magic Keyboards in meerdere varianten. Je kunt kiezen uit modellen met en zonder Touch ID en met een optioneel numeriek nummerblok voor mensen die veel moeten rekenen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Apple's Magic Keyboard.

Prijs (vanaf €109,-)

Alles over het Magic Keyboard

Bij aankoop van een iMac krijg je standaard een Magic Keyboard meegeleverd. Je kunt deze toetsenborden ook los aanschaffen om prettiger te kunnen typen of als jouw huidige toetsenbord aan vervanging toe is. Op deze pagina vertellen we je alles over de verschillende varianten van het Magic Keyboard voor de Mac. Daarnaast heeft Apple ook een Magic Keyboard voor iPad, een tablethoes met ingebouwd toetsenbord die we elders bespreken.

Wat maakt Apple’s Magic Keyboard bijzonder?

Het Magic Keyboard voor de Mac is een draadloos toetsenbord met oplaadbare batterij. Het is bedoeld voor de Mac, maar is ook in combinatie met de iPad, iPhone en Apple te gebruiken als een Bluetooth-toetsenbordje. Hij is compact en licht van gewicht, waardoor hij ook gemakkelijk op reis mee te nemen is. Verder voelt het toetsenbord kwalitatief goed aan door de aluminium behuizing. Opladen doe je via de Lightning-aansluiting aan de achterkant.

Magic Keyboard in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Tweede generatie uit 2021 (vorige was uit 2015)
 • Volledig toetsenbord, numeriek optioneel
 • Gemaakt van aluminium met kunststof toetsen
 • Schaarmechanisme, dat niet snel kapot gaat
 • Verbinding via Bluetooth
 • Oplaadbare batterij (Lightning-kabel meegeleverd)
 • Verkrijgbaar in QWERTY, AZERTY en andere indelingen
 • Verkrijgbaar met en zonder Touch ID
 • Optioneel verkrijgbaar in grotere uitvoering met nummerblok
 • Standaard uitgevoerd in zilver met witte toetsen (er zijn ook andere kleuren)
 • Weegt ongeveer 230 gram
 • Prijs vanaf €109,- bij Apple

Magic Keyboard 2021 met extra knoppen

Apple heeft het Magic Keyboard in 2021 een update gegeven, gelijktijdig met het verschijnen van de vernieuwde 24-inch iMac. Deze nieuwe uitvoering is voorzien van nieuwe knoppen voor dicteren, Spotlight en Niet storen. Deze zitten bovenaan bij de functietoetsen. Ook zit er een Lock-knop op om je Mac meteen te vergrendelen. Toetsenverlichting is helaas niet aanwezig.

Magic Keyboard 2021 met Touch ID

Ook heeft Apple in 2021 een nieuwe uitvoering met Touch ID-sensor uitgebracht. Daarmee kun je je Mac ontgrendelen, betalingen goedkeuren en dergelijke. Het werkt alleen op Macs die voorzien zijn van een Apple Silicon-processor (dus geen Intel).

Magic Keyboard met Touch ID: toetsenbord zonder en met numeriek toetsenblok.

Alle genoemde toetsenborden zijn ook in een variant met numeriek toetsenbord verkrijgbaar. Dit is ideaal voor mensen die veel moeten rekenen, zoals accountants en administratief medewerkers.

Prijs van het Magic Keyboard

Je krijgt het Magic Keyboard standaard meegeleverd met je iMac, maar je kunt ‘m ook los kopen. Apple hanteert de volgende prijzen, maar elders ben je vaak goedkoper uit zoals je hierboven hebt kunnen zien.

Het gewone Magic Keyboard kost €109 bij Apple en is alleen verkrijgbaar met een zilverkleurige behuizing met witte toetsen. Voor een paar tientjes meer koop je de uitvoering met numeriek gedeelte, wat handig kan zijn voor mensen die veel (financiële) berekeningen moeten uitvoeren. De spacegrijze variant was alleen met numeriek gedeelte verkrijgbaar in de periode 2017-2020. Apple verkoopt deze niet meer, maar je kunt ‘m soms nog bij andere winkels aantreffen.

Magic Keyboard spacegrijs

Ontwerp van het Magic Keyboard

Het Magic Keyboard heeft een onmiskenbaar en strak Apple ontwerp. Aan de zijkant loopt het toetsenbord schuin omlaag. Het dikste punt is ongeveer 1 centimeter dik (1.09cm), terwijl het dunste punt zo’n 40 millimeter (0.41cm) is. De behuizing is van aluminium gemaakt met kunststof toetsen. Aan de achterkant vind je een aan/uit-schuifje en een oplaadpoort voor de Lightning-kabel. Rubberen voetjes voorkomen dat het toetsenbord wegglijdt.

De toetsen zijn van plastic en hebben geen achtergrondverlichting. Dat is jammer, want deze functie is gewild door mensen die regelmatig in het donker werken en hun toetsen goed willen zien. Wat wel fijn is aan deze toetsen is het betrouwbare schaarmechanisme waar over het algemeen positieve reacties op komen. Dit zorgt voor fijne invoer met een rustig tikgeluidje.

Bij welke Mac krijg je een Magic Keyboard?

Ga je een Mac kopen en wil je weten welk type toetsenbord wordt meegeleverd? Hieronder staat bij welke Macs je standaard een Magic Keyboard krijgt:

 • iMac (alle modellen, kleur varieert)
 • Mac Pro (zilver met zwarte toetsen)

Bij de 24-inch iMac 2021 en nieuwer krijg je een Magic Keyboard meegeleverd in dezelfde kleur als de computer. Kies je een oranje iMac, dan zal het Magic Keyboard ook oranje zijn. Deze gekleurde modellen zijn niet los verkrijgbaar.

Typen op het nieuwe toetsenbord van de iMac 2021

De losse Magic Keyboards zijn alleen verkrijgbaar in zilver met witte toetsen. Bij de Mac Pro krijg je een zilverkleurige behuizing met zwarte knoppen.

Magic Keyboard review

We hebben een Apple Magic Keyboard review, waarin we bespreken hoe dit toetsenbord bevalt. Onze conclusie:

Het Magic Keyboard is strakker ontworpen, lichter van gewicht en heeft een beter design dan het voorgaande toetsenbordje. Maar het is geen noodzakelijke vervanging. Valt de koppeling van je oude Bluetooth-toetsenbord regelmatig weg of is ‘ie echt aan vervanging toe, dan is het Magic Keyboard een zinvolle vervanging. Voor de rest moet je dit toetsenbord vooral overwegen vanwege het verbeterde gebruiksgemak: makkelijker opladen en koppelen, prettiger typen op de verbeterde toetsenbordconstructie.

Voor mensen die het Magic Keyboard willen meenemen om bijvoorbeeld op de iPad te typen, is het lichtere gewicht een voordeel.

Bekijk ook

Review: Apple Magic Keyboard 2015, oplaadbaar en strakker design

Apple's Magic Keyboard heeft in 2015 een strakker design gekregen en heeft nu een oplaadbare batterij in vergelijking met z'n voorganger. Hoe bevalt het verbeterde toetsenbordje ? In deze review van het Apple Magic Keyboard lees je het!

Andere Magic accessoires

Belangrijk om te weten is dat Apple de term ‘Magic Keyboard’ op drie manieren gebruikt:

Wil je niet Apple’s eigen toetsenbord gebruiken, dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven. Bekijk onze round-up met handige Mac-toetsenborden voor thuis of op kantoor.

Bekijk ook

Handige Mac-toetsenborden voor thuis of op kantoor

Met deze Mac-toetsenborden werk je het prettigst. Van Apple's eigen toetsenbord tot uitgebreide modellen van Logitech en andere merken.

Lees ook:

Een perfecte compagnon voor Apple’s toetsenbord is de Magic Mouse 2. In ons aparte artikel lees je alles over deze draadloze multitouch muis! Of neem het Magic Trackpad, als je dit prettiger vindt werken.

Bekijk ook

Apple Magic Mouse: alles over Apple's draadloze muis voor de Mac

Apple heeft een eigen muis met de naam Apple Magic Mouse. De huidige versie stamt uit 2015. Deze Magic Mouse (ook wel Magic Mouse 2 genoemd) is verkrijgbaar in meerdere kleuren en op deze pagina lees je over alle functies, eigenschappen, prijzen en meer.

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2023