HomePod mini kleuren

HomePod mini: alles over functies, specs en meer van de kleinere HomePod

De HomePod mini is de kleinere en goedkopere versie van de HomePod. Hij is er sinds najaar 2021 ook in de kleuren blauw, oranje en geel. Hoe ziet het design van de HomePod mini eruit, wat zijn de functies en, misschien nog veel belangrijker, wanneer komt hij naar Nederland?

HomePod mini review Prijs (vanaf €109,-)

Apple heeft al sinds 2018 de HomePod, de krachtige speaker met ingebouwde Siri. In 2020 verscheen er een kleinere variant met de naam HomePod mini. Deze heeft een nieuw design en een nieuwere chip. Ondertussen is Apple gestopt met het grote formaat HomePod, maar de kleinere HomePod bestaat nog steeds. We verwachten dat deze nog jaren in het assortiment blijft en ook wel opvolgers krijgt.

HomePod mini prijzen

Dit zijn de winkels waar je terecht kan voor de kleine HomePod:

HomePod mini in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de HomePod mini:

 • Kleinere versie van de (inmiddels met pensioen gestuurde) HomePod
 • Design: kleine ronde speaker, met vlakke boven- en onderkant
 • Bovenop een interactief display met volumeknoppen en voor gebruik van Siri
 • Ingebouwde Siri-assistent voor gebruik van HomeKit, afspelen van muziek en nog veel meer
 • S5-chip met Computational Audio
 • U1-chip voor slimmere hand off vanaf je iPhone
 • Verkrijgbaar in wit en spacegrijs; sinds oktober 2021 ook in geel, oranje en blauw
 • Verkrijgbaar voor €109,- in Nederland en België
 • Release in Nederland en België: sinds 25 maart 2022

HomePod mini met U1 en iPhone.

Prijs en beschikbaarheid HomePod mini

De HomePod mini is sinds 16 november 2020 beschikbaar in een aantal landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De kleine HomePod heeft een adviesprijs van €99/$99 en is daarmee een stuk goedkoper dan de gewone HomePod. Het is tegelijkertijd één van de goedkoopste nieuwe Apple-producten van de afgelopen jaren. In Nederland is de adviesprijs €109,-. Een HomePod kopen is feitelijk dus iets goedkoper in Duitsland.

Bekijk ook

Nieuwe HomePod vanaf nu te koop: alles over voorraad en de beste prijzen

Wil je de nieuwe HomePod kopen? Op deze pagina lees je alles over prijzen, levertijden en meer. De HomePod en HomePod mini zijn officieel in Nederland te koop en hier vind je de beste deals. Waar is de HomePod het goedkoopst? We geven antwoord op al je vragen!

HomePod mini in blauw

Design HomePod mini

Het meest kenmerkende van de HomePod mini is het design. In plaats van een hogere cilindervormige speaker is de kleine HomePod een stuk compacter en nagenoeg helemaal rond. De speaker is een bolletje van zo’n 8,5 centimeter hoog, een stuk compacter dan de originele HomePod. Naast de klassieke kleuren spacegrijs (bijna zwart) en wit kun je ook kiezen uit geel, blauw en oranje.

De HomePod mini heeft ongeveer het formaat van een forse grapefruit en wordt geleverd met een vaste gevlochten stroomkabel met usb-c uiteinde. Bovenop de speaker zit een plastic aanraakgevoelig display, waarmee je de speaker kan bedienen Siri kan activeren. De buitenkant van de kleine speaker is net als bij de grote HomePod van textiel, zodat het geluid er goed doorheen kan gaan.

HomePod mini functies: dit kan de speaker

De focus bij de speaker ligt nog steeds op het geluid. Apple benadrukt dat de hoge geluidskwaliteit ook bij de HomePod mini behouden blijft, maar het klinkt natuurlijk minder vol dan de grote HomePod. Bij de speakers van Amazon en Google Home heb je veel meer slimme functies, maar zijn de speakers minder geschikt om in mooie kwaliteit urenlang naar muziek te luisteren. Daar is de HomePod wel voor bedoeld, zo ook de kleinere versie.

HomePod mini in wit op tafel.

De HomePod mini werkt samen met Apple Music en andere streamingdiensten kunnen ook ondersteuning voor de speaker toevoegen. Met AirPlay 2 kun je alle audio van je iPhone, iPad of Apple TV naar de speaker streamen. Net als de grote versie kun je de kleine HomePod in stereopaar instellen, zodat twee speakers nauw met elkaar samenwerken. Dit zorgt ook voor een mooier geluid.

Slimme functies

Met de ingebouwde Siri kun je opdrachten geven zoals het bedienen van je muziek en HomeKit-apparaten in huis. De HomePod mini fungeert ook als woninghub voor HomeKit, zodat je de apparaten kan bedienen als je niet thuis bent. Siri is ook in het Nederlands beschikbaar op de HomePod. HomePod mini ondersteunt ook meerdere stemmen (ook in het Nederland), dus iedereen in huis kan vragen naar zijn of haar agenda, berichten versturen vanaf je eigen account en meer. De speaker herkent wie er spreekt en zal namens die persoon handelen.

Net als de gewone HomePod vind je de HomePod mini gewoon in de Woning-app. Daar stel je de speaker in en kun je instellingen aanpassen. Eén van de functies in deze app is Intercom. Hiermee kun je berichten versturen van de ene HomePod naar de andere in huis. Intercom werkt ook met iPhones, CarPlay en meer.

HomePod mini met apps.

HomePod mini specs

Dit zijn de specificaties van de HomePod mini:

 • Afmetingen: 84,3 x 97,9 millimeter
 • Gewicht: 345 gram
 • Kleuren: wit en spacegrijs (sinds 2020); geel, oranje en blauw (sinds 2021)
 • Eén full-range driver en dual-passieve radiators voor diepe bas
 • 360-graden geluid
 • Computational audio voor betere geluidskwaliteit
 • Vier microfoons voor Siri en activeren van Hey Siri
 • Ingebouwde S5- en U1-chip
 • 802.11n wifi
 • Bluetooth 5.0
 • Ondersteuning voor Thread voor HomeKit
 • AirPlay 2, met multiroom-audio
 • Geschikt voor Apple Music lossless
 • Geschikt als stereopaar
 • Touch screen met volumeknoppen
 • Gevlochten vaste stroomkabel met usb-c uiteinde, geleverd met 20 Watt usb-c-adapter

Lees ook onze aparte HomePod vergelijking, waarin we de specificaties van de gewone HomePod (niet meer leverbaar) en de HomePod mini tegenover elkaar gezet hebben.

Bekijk ook

HomePod vergelijken: verschillen tussen HomePod mini en de gewone HomePod

Wat zijn de verschillen tussen de HomePod en HomePod mini? We vergelijken de HomePod-modellen onderling met elkaar, zodat je weet welke bij jou past.

Komt de HomePod mini naar Nederland?

De HomePod mini was lange tijd alleen beschikbaar in een kleine groep landen waar af en toe wat landen aan werd toegevoegd. In maart 2022 werd officieel bekend dat Apple ook uitbreidt naar Nederland en België. Sinds 25 maart 2022 is de release van de HomePod mini in Nederland en België officieel en is de speaker te bestellen bij Apple en erkende resellers. Nederlanders en Belgen die graag een kleine HomePod willen, hoeven nu niet meer naar Duitsland of Frankrijk te reizen.

HomePod mini in blauw

Review HomePod mini
In onze review van de HomePod mini lees je hoe wij de speaker ervaren hebben. We bespreken de geluidskwaliteit, de voor- en nadelen en het nieuwe design. Een deel van de conclusie:

De HomePod mini is wat ons betreft een heel fijn Apple-product. Het is tegelijkertijd één van de goedkoopste nieuwe Apple-producten sinds jaren, want de speaker kost slechts €99,-. Voor een slimme speaker met de mogelijkheden van de HomePod mini, vinden we dat geen geld. Hoewel hij daarmee wel duurder is dan andere soortgelijke mini-slimme speakers, vinden we de audiokwaliteit een stuk beter. De HomePod mini klinkt erg goed, zeker voor het kleine formaat. De speaker is ideaal om in de slaapkamer of kantoor te zetten, mede door het compacte formaat. Het design vinden we mooi en verrassend en de bouwkwaliteit is (zoals we van Apple gewend zijn) meer dan prima.

Bekijk ook

HomePod mini review in 2022, nu volledig Nederlands: is het wat voor jou?

De HomePod mini is Apple's kleine Siri-speaker en werkt nu ook volledig in het Nederlands. In deze bijgewerkte HomePod mini review lees je hoe we de Nederlandse Siri ervaren hebben na een uitgebreide test. Ook bespreken we de geluidskwaliteit en of de speaker de moeite waard is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2022
Device
HomePod mini