Apple HomePod

HomePod mini gepresenteerd: de nieuwe kleinere HomePod

De HomePod mini is de nieuwe kleinere en goedkopere versie van de HomePod en is tijdens het oktober 2020-event onthuld. Hoe ziet de HomePod mini eruit en, misschien nog veel belangrijker, komt hij ook naar Nederland?

Apple heeft al sinds 2018 de HomePod, de krachtige speaker met ingebouwde Siri. Sinds die tijd heeft Apple de speaker verbeterd met nieuwe functies, maar op een nieuw model hebben we even moeten wachten. Nu is de tweede HomePod-speaker dan officieel aangekondigd, met de naam HomePod mini. Zoals de naam al zegt is het een kleinere versie van de HomePod, maar dan met een nieuw design en een nieuwe chip.

HomePod mini in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de HomePod mini:

  • Kleinere versie van de HomePod
  • Design: kleine ronde speaker, met vlakke bovenkant
  • Bovenop een interactief display met volumeknoppen en voor gebruik van Siri
  • Ingebouwde Siri-assistent voor gebruik van HomeKit, afspelen van muziek en nog veel meer
  • S5-chip met Computational Audio
  • U1-chip voor slimmere Handoff vanaf je iPhone
  • Beschikbaar voor $99, in de VS vanaf 16 november
  • Nog niks bekend over release in Nederland

HomePod mini met U1 en iPhone.

HomePod mini functies: dit is er nieuw

Het meest kenmerkende van de HomePod mini is het design. In plaats van een hogere cilindervormige speaker is de HomePod mini een stuk kleiner en nagenoeg helemaal rond. De speaker is een kleiner bolletje van zo’n 8,5 centimeter hoog, een stuk compacter dan de huidige HomePod. De HomePod mini komt in twee kleuren, namelijk spacegrijs en wit.

HomePod mini in wit op tafel.

De focus van de speaker ligt nog steeds op het geluid. Apple benadrukt dat de hoge geluidskwaliteit ook bij de HomePod mini behouden blijft. Bij de speakers van Amazon en Google Home heb je veel meer slimme functies, maar zijn de speakers minder geschikt om in mooie kwaliteit urenlang naar muziek te luisteren. Daar is de HomePod wel voor bedoeld, zo ook de HomePod mini.

De HomePod mini ondersteunt ook meerdere stemmen, dus iedereen in huis kan vragen naar zijn of haar agenda, berichten versturen vanaf je eigen account en meer. De HomePod mini speelt ook een rol in de smart home.

Net als de gewone HomePod vind je de HomePod mini gewoon in de Woning-app. De Woning-app krijgt een nieuwe Ontdek-pagina om nieuwe accessoires te ontdekken. Een nieuwe functie is Intercom. Daarmee kan je berichten versturen van de ene HomePod naar de andere in huis. Intercom werkt ook met iPhones, CarPlay en meer.

HomePod mini met apps.

Komt de HomePod mini naar Nederland?

Apple heeft alleen laten weten dat de HomePod mini naar Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, India, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten komt. Daar is hij te bestellen vanaf 6 november, met een release op 16 november. Later dit jaar komt de HomePod mini ook naar China, Mexico en Taiwan.

Een release in Nederland en België is op dit moment niet gepland. Wil je de HomePod mini in huis halen, dan moet je daarvoor dus uitwijken naar het buitenland, bijvoorbeeld Duitsland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!