Spring naar inhoud

Over iCulture

iCulture vertelt hoe je meer uit je Apple-producten kunt halen, zoals de iPhone en Mac. Wat ons uniek maakt is dat we al vanaf het begin een onafhankelijk website zijn en dat de originele oprichters nog steeds dagelijks bij de website betrokken zijn. Onze nadruk ligt op actueel nieuws, nuttige tips en aanbevelingen welke producten en accessoires je het beste kunt kopen.

Op deze manieren houden we je op de hoogte:

Ook hebben we enkele terugkerende rubrieken:

 • iCulture Vandaag: dagelijks om 22:00 uur een round-up van alle artikelen die op onze website zijn verschenen
 • App Gemist: elk einde van de maand een overzicht van de beste nieuwe en vernieuwde apps
 • Weekend-kijktips: elke zaterdagochtend een overzicht van de beste nieuwe films en series op de streaming diensten
 • Tip van de Dag: dagelijks lichten we een andere tip uit, afkomstig uit onze groeiende collectie van meer dan 2.000 handige tips
 • iCulture peilt: regelmatig organiseren we een poll over actuele onderwerpen.
 • Praat mee: dé kans om als lezer jouw mening te geven over een bepaald onderwerp.

Goed om te weten: omdat we al de dagelijkse rubriek iCulture Vandaag hebben, hebben we geen nieuwsbrief.

Onderwerpen en doelgroep

We richten ons bij iCulture op een breed publiek van iets meer ervaren Apple-gebruikers. Dit zijn mensen die gepassioneerd met hun iPhone, iPad of Mac bezig zijn en er meer uit willen halen. Daarnaast hebben we beginnerstips om nieuwkomers op weg te helpen.

Dit zijn de onderwerpen die je op onze website en in onze app vindt:

 • Nieuws rondom Apple en Apple-producten.
 • Apps die voor Nederlandse en Belgische lezers relevant zijn.
 • Tips en gidsen om meer uit je Apple-device te halen.
 • Achtergrondartikelen over belangrijke ontwikkelingen en techologieën.
 • Opinie: onze mening over actuele ontwikkelingen.
 • Reviews van Apple-producten en accessoires.
 • Koopadviezen over iPhone, iPad, Mac en andere producten.

Redactie en mediacontacten

iCulture is in 2006 opgericht door Gonny van der Zwaag en Jean-Paul Horn, freelance IT-journalisten. Sindsdien is iCulture uitgegroeid tot een succesvol mediabedrijf met meerdere fulltime medewerkers en een team van getalenteerde freelancers. Al onze redacteuren en freelancemedewerkers krijgen een marktconforme vergoeding voor hun werkzaamheden. De redactie staat onder leiding van Gonny van der Zwaag met Benjamin Kuijten als senior-redacteur.

Voor mediacontact: zie de pagina persinformatie of stuur een mailtje naar redactie@iculture.nl.

Onafhankelijkheid

iCulture is volstrekt onafhankelijk. We worden niet gesponsord door Apple en hebben geen externe financiers, eigenaren of andere belanghebbenden. Daardoor zijn we vrij om onafhankelijk over de ontwikkelingen rond Apple te schrijven, waarbij we altijd de balans proberen te vinden tussen positief als negatief nieuws. We willen zo eerlijk, genuanceerd en onpartijdig mogelijk verslag te doen van de ontwikkelingen. Uiteraard is Apple wel ons favoriete merk en worden we blij als Apple goede producten uitbrengt.

Tone of voice

We doen op iCulture niet aan opgeklopte sensatiezucht. In onze artikelen proberen we zoveel mogelijk relevante informatie te leveren over zaken die er voor onze Nederlandse en Belgische bezoekers van belang zijn. Ben je het niet eens met een artikel, dan kun je dat (liefst onderbouwd met argumenten) altijd via het reactiesysteem kwijt. Heb je algemene opmerkingen over iCulture of ben je van mening dat iets beter kan? Meld het op ons speciale forum of spreek af voor een kop koffie. Voor bruikbare suggesties staan we altijd open.

Onze gedragsregels vind je hier.

Historie van iCulture

iCulture is ontstaan uit de samenvoeging van de websites iPhoneclub en iPadclub.

iPhoneclub werd in december 2006 opgericht door Gonny van der Zwaag en Jean-Paul Horn, uit enthousiasme voor de iPhone. Op dat moment was de iPhone nog niet officieel aangekondigd. Het was de eerste Nederlandse website die uitlegde hoe je iPhones uit de VS kon importeren en kon unlocken. We groeiden daardoor snel, zeker vanaf het moment dat de iPhone officieel in Nederland verkrijgbaar was. Gaandeweg hebben we onze blik steeds verder verbreed, eerst met de iPad en daarna ook met de Mac, Apple Watch, Apple TV, AirPods en allerlei andere producten van Apple.

Adverteren op iCulture

Er zijn verschillende manieren om te adverteren op iCulture, waaronder advertorials, banners en speciale samenwerkingen. Onze mediakit is hier op te vragen en onze contactpersoon hiervoor is Jean-Paul Horn (06-28536164). Hij is ook het aanspreekpunt voor (betaalde) winacties en kortingsacties.

Elk bedrijf dat aansluit op onze doelgroep heeft de mogelijkheid om promotioneel met iCulture samen te werken. Een voorbeeld is onze Smart Home-special in samenwerking met een energieleverancier. Als bepaalde content is gesponsord, dan wordt dat altijd duidelijk aangegeven.

Affiliatebeleid

Eén van onze inkomstenbronnen is de affiliatevergoeding die we krijgen als mensen via ons een product aanschaffen. In artikelen zoals iCulture Deals kun je dan ook verwijzingen naar diverse winkels vinden. Als je via deze links bestelt, steun je daarmee iCulture en het kost jou niets extra. We proberen altijd meerdere aanbieders te noemen, om onze onafhankelijkheid te waarborgen.

In artikelen over providers kunnen automatisch gegenereerde affiliatelinks voorkomen. Als je via deze links een toestel aanschaft of abonnement afsluit, ontvangt iCulture daarvoor een vergoeding. Een eventuele vergoeding is niet van invloed op de keuze om al dan niet over een bepaalde provider te schrijven.

Verwijzingen naar Apple’s eigen online store lopen via het Apple Store-affiliateprogramma. Voor deze verwijzingen kan iCulture ook een percentage ontvangen. Bij nieuwe productintroducties (zoals een nieuwe iPhone) geeft Apple overigens geen enkele vergoeding. Als je op onze website reclamebanners van Apple ziet, gebeurt dat altijd via externe advertentieplatforms en is er geen sprake van rechtstreekse sponsoring.

iCulture.nl is een initiatief van:
iCulture B.V.
KvK-nummer: 54101506
BTW-nummer: NL823868394B01