Apple Store shopping

Nieuwe iPhone nodig? Dit zijn de nieuwste iPhones dit jaar

Heb jij een nieuwe iPhone nodig? Of kun je nog wel even vooruit? Ontdek op welke punten jij erop vooruit gaat met een nieuw toestel. We geven ook antwoord op vragen als: wanneer komt er een nieuwe iPhone? En welke nieuwe iPhones komen eraan?

Ben jij toe aan een nieuwe iPhone? De keuze is groter dan ooit en als je een nieuwe iPhone zoekt kun je in elke prijsklasse terecht. Met dit artikel helpen we je met de afweging. Welke iPhone heb jij nu en welke voordelen heeft het om te upgraden? Op welke punten ga je erop vooruit? En welke nieuwe iPhone past dan bij jou?

Uit welke nieuwe iPhones kan ik kiezen?

Ben je benieuwd welke nieuwe iPhones dit jaar in de winkel liggen? We zeggen ze voor je op een rijtje:

Alle drie hebben ze eigenschappen van de iPhone X gekregen, zoals smalle schermranden, draadloos opladen en Face ID. Er zit een snellere A12 Bionic chip in en de camera’s zijn sterk verbeterd, met onder andere Smart HDR en aanpasbaar diepte-effect.

Zit je te springen om een nieuwe iPhone dan is dit het ideale moment, want de nieuwste iPhones zijn overal ruim op voorraad. Je kunt kiezen uit de iPhone XS en iPhone XS Max voor als je de nieuwste topmodellen wilt. Daarnaast kun je de kleurrijke iPhone XR kopen, voor mensen die niet te veel geld kwijt willen zijn.

iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Kies je voor de iPhone XS en iPhone XS Max?

Zoek je een toptoestel en mag het wat kosten, dan is de iPhone XS (Max) precies wat je zoekt:

Kies je voor de iPhone XR?

Wil je alle vernieuwingen, maar niet te veel betalen, dan heeft Apple de iPhone XR voor je.

Nieuwe iPhone nodig? Dat hangt ervan af

We kunnen natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken. We weten ook niet hoe oud je huidige iPhone is en hoe intensief je gebruik maakt van nieuwe functies. Het zal daarom een persoonlijke afweging zijn, of je het geld ervoor over hebt om te upgraden. Heb je moeite met kiezen, dan is er onze iPhone-vergelijking. Zo weet je meteen of de iPhone XS met abonnement voor jou de beste keuze is, of dat je beter een losse iPhone XR kunt nemen.

Heb je nog een iPhone 5 of ouder dan begint het langzamerhand tijd te worden om een nieuwe iPhone te kopen, omdat dit model geen geen iOS-updates meer krijgt. Je oudere toestel kun je verkopen, inruilen of weggeven aan iemand die niet de nieuwste iPhone nodig heeft.

Nieuwe iPhone nodig? Je hebt nu een: iPhone 8, iPhone 8 Plus of X

iPhone 2018 snelladenBen jij iemand die elk jaar een nieuwe iPhone koopt, dan heb je waarschijnlijk geen hulp nodig bij je beslissing. Er zit dan waarschijnlijk al een nieuwe iPhone in je broekzak. Er zijn heel wat mensen die om de twee jaar een nieuwe iPhone kopen – prima natuurlijk! Upgraden van een iPhone X naar een iPhone XS heeft volgens ons niet zoveel zin. In onze vergelijking iPhone X vs iPhone XS kun je zien op welke punten je erop vooruit gaat. Heb je nu een iPhone 8, dan zou je naar de iPhone XS kunnen overstappen om te profiteren van vernieuwingen zoals het randloze scherm en Face ID. Mensen met een iPhone 8 Plus geven waarschijnlijk de voorkeur aan een iPhone XS Max, die qua behuizing hetzelfde formaat heeft maar met een veel groter scherm. Mogelijk kun je voor je huidige toestel tweedehands nog een leuke prijs krijgen, waardoor de aanschafprijs weer wat lager uitvalt.

Nieuwe iPhone nodig? Je hebt nu een: iPhone 7 of iPhone 7 Plus

iPhone 7 prijsMet een iPhone 7 en iPhone 7 Plus kun je nog wel even vooruit. Maar wil je toch iets anders, dan kun je bijvoorbeeld een iPhone X kopen, al moet je er rekening mee houden dat dit toptoestel van 2017 bij veel aanbieders uit het assortiment gaat. Welke je ook kiest: je krijgt een snellere processor, een vernieuwd design met vrijwel randloos scherm en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Als je nu een iPhone 7 Plus hebt, moet je er wel rekening mee houden dat het scherm van de iPhone X kleiner is. In dat geval zou je beter voor de 6,1-inch iPhone XR kunnen kiezen.

Heb je de iPhone 8-familie overgeslagen en vond je de iPhone X te duur, dan zou je dit jaar kunnen overstappen naar de 2018 iPhones zoals de iPhone XS of iPhone XR. Je krijgt dan relatief veel vernieuwingen, zals Face ID, smallere schermranden en draadloos opladen. Bovendien heb je keuze uit drie schermformaten: van 5,8-inch tot 6,5-inch, er zit altijd wel iets bij en het is groter dan je gewend was.

Nieuwe iPhone nodig? Je hebt nu een: iPhone 6, 6 Plus, 6s of 6s Plus

iPhone 6s PlusAls je een paar jaar hebt overgeslagen, dan heb je nu alle keuze. In elke prijsklasse is wel iets te vinden: van goedkope iPhone 7 tot de allerduurste iPhone XS Max. Welke je kiest is afhankelijk van je plannen. Ben je iemand die jarenlang met een iPhone doet en koop je daarbij het liefst de allernieuwste, dan zul je op een ander model uitkomen dan iemand die liever een afgeprijsd model van twee jaar terug kiest. We raden af om de iPhone SE te kopen, omdat die technisch gezien gelijk is aan de 6s. Je gaat er dan eigenlijk niet op vooruit en het scherm is kleiner.

De iPhone 8 (met abonnement) zou een goede optie kunnen zijn, waarbij je profiteert van snelladen, draadloos opladen, verbeterde waterbestendigheid, nieuwe kleuren en een veel rappere processor. Heb je nu een iPhone 6, dan krijg je voor het eerst te maken met 3D Touch en nog wat andere vernieuwingen die in de tussenliggende generaties zijn toegevoegd.

Wil je een zo groot mogelijke sprong maken qua nieuwe mogelijkheden, maar mag het niet te veel kosten? Kies er dan voor om de iPhone XR te kopen, zodat je bijna alle functies van de iPhone X en XS krijgt voor een lagere prijs.

Als je tevreden bent met je huidige toestel, maar alleen klachten hebt over de batterij, dan is er nog een andere mogelijkheid. Je kunt vrij goedkoop de batterij laten vervangen. Dit kost je in 2018 maar 29 euro en het zorgt ervoor dat je weer langere tijd kunt genieten van je toestel.

Nieuwe iPhone nodig? Je hebt nu een: iPhone SE

iPhone SE kleurenJe bent het kleine scherm zat en soms wil je ook wel eens wat groters dan de iPhone SE? Overstappen naar een nieuwere iPhone is dan een prima keuze. Je zult wel even moeten wennen aan het grotere scherm. Als je de overstap maakt naar de iPhone 8 met abonnement of een iPhone X koopt, pak je ook meteen 3D Touch en draadloos opladen mee. Is draadloos opladen niets voor jou en ben je op zoek naar iets goedkopers, dan is de losse iPhone 7 met een sim-only abonnement of iPhone 8 met abonnement een goede optie. Dit is het moment om voor een lagere prijs een degelijke iPhone te halen die nog lang meegaat.

Nieuwe iPhone nodig? Je hebt nu een: iPhone 5s

iPhone 5s zilver.De iPhone 5s maakte destijds flinke sprongen vooruit: goede 4G-ondersteuning voor alle netwerken, Touch ID, betere frontcamera. Ben je happy met je toestel, dan is er nu geen reden om te upgraden, want je de iPhone 5s is geschikt voor iOS 12 en bovendien houdt Apple in iOS 12 extra rekening met de performance van oudere toestellen.

De belangrijkste reden om toch te willen overstappen is dat je een groter scherm wilt. In dit geval is een iPhone 7 kopen een voor de hand liggende keuze. Wil je echt in één keer voorop lopen, dan kun je uiteraard ook de iPhone XR kopen.

Nieuwe iPhone nodig? Je hebt nu een: iPhone 4, 4s, 5 of 5c

Voor al deze toestellen geldt dat je geen updates meer kunt installeren. De iPhone 4s kun je nog updaten naar iOS 9.3.5 en bij de iPhone 5 en 5c kun je nog iOS 10.3.3 installeren. Maar daarna houdt het op. Je mist daardoor leuke huidige en toekomstige functies zoals augmented reality, de processor is te traag geworden en de batterij zal niet meer zo lang meegaan.

Hoog tijd voor een nieuwe! Of je daarbij meteen de iPhone XS moet kopen, hangt af van je financiën. Je zou ook ervoor kunnen kiezen om de meer betaalbare iPhone 7 te kopen of een iPhone 8 met abonnement. Misschien vind je het tijd voor een extra groot scherm en kies je voor de iPhone 8 Plus!


Nieuwe iPhone nodig? Andere punten waarop je kunt letten

Er zijn nog veel meer redenen waarom je aan een nieuwe iPhone toe bent. Hieronder bespreken we er een aantal: van een groter scherm tot een betere camera of nieuwe functies zoals draadloos opladen.

Je wilt een groter scherm

Ben je toe aan een groter scherm en heb je nu een 4-inch toestel, dan heb je momenteel keuze genoeg: van 4,7-inch tot 6,5-inch en alles er tussenin. Wil je een toestel dat nog goed vast te houden is, dan kun je de iPhone 8 kopen met 4,7-inch scherm, maar het voorgaande model iPhone 7 met abonnement is ook nog aantrekkelijk. Die kun je momenteel met extra korting kopen en dit model zal de komende jaren nog gewoon iOS-updates krijgen.

De iPhone 6s met abonnement kan een optie zijn je toch wilt upgraden naar een groter scherm, maar niet te veel geld wilt uitgeven. Maar pas op dat deze modellen op binnen twee tot drie jaar op de nominatie staan om geen updates meer te ontvangen. Je profiteert dan wel van vernieuwingen zoals 3D Touch en de verbeterde camera. Wil je nóg groter, dan zijn er ook de Plus-modellen van de genoemde toestellen. Die zijn voorzien van een 5,5-inch scherm.

Heb je al een iPhone 6, 6S of 7, dan kun je de iPhone X kopen om de beschikking te krijgen over een grote scherm, zonder dat het toestel zelf heel veel groter is. Bij de 2018 iPhones vind je nog grotere schermen

#2 Je wilt een Apple Watch

Voor een Apple Watch heb je minimaal een iPhone 5 nodig, om verbinding te kunnen maken met de smartwatch van Apple. Wil je de Apple Watch Series 3 met 4G hebben, dan heb je minimaal een iPhone 6 nodig.

#3 Je hebt een brakke batterij

Batterijen gaan na verloop van tijd achteruit; daar valt niets aan te doen. Is jouw iPhone-batterij ook snel leeg, dan kun je twee dingen doen: een nieuwe iPhone kopen of de batterij laten vervangen. Dat laatste is nog niet eens zo’n gekke optie, want in de Apple Store kost het tegenwoordig maar 29 euro (normaal 89 euro) en dat is goedkoper dan het verlies wat je moet nemen als je je huidige iPhone op Marktplaats zou zetten. Toch is er een belangrijke reden om toch voor een nieuw toestel te kiezen: je kunt de iPhone-batterij wel laten vervangen, maar de processor niet. Is jouw toestel niet meer vooruit te branden, dan zit er maar één ding op: naar de winkel!

#4 Je hebt een favoriet hoesje

Je zal maar net aan dat ene iPhone-hoesje verknocht zijn. Dat speciale model met persoonlijke handtekening van Justin Bieber. Of je hebt een batterijcase waar je veel geld voor hebt betaald. Als je een nieuwer toestel zoekt maar niet je op maat gemaakte accessoires wilt vervangen, zul je binnen dezelfde generatie moeten blijven, dus van een 6 naar een 6s. Gelukkig passen de iPhone 7-hoesjes gewoon op de iPhone 8, dus dat is ook nog een optie. De iPhone X-hoesjes passen meestal om de iPhone XS, op voorwaarde dat de opening voor de camera groot genoeg is.

AirPower iPhone 8 oplader

#5 Je wilt draadloos en sneller opladen

Wil je draadloos opladen, dan moet je overstappen naar de iPhone 8 of nieuwer. Alleen deze modellen zijn voorzien van de glazen achterkant en de interne componenten die nodig zijn om oplaadmatjes te gebruiken.

#6 Je wilt 3D Touch, Touch ID en NFC

Heb je een aantal generaties overgeslagen, dan zul je tussentijdse vernieuwingen zoals 3D Touch, Touch ID en NFC zijn misgelopen. Apple heeft vanaf de iPhone 5s een Touch ID-vingerafdrukscanner ingebouwd. Daarmee kun je makkelijker je toestel beveiligen met je vingerafdruk. In de iPhone X heeft Apple dit vervangen door gezichtsherkenning, maar dat is natuurlijk geen noodzakelijke functie. Alle andere iPhones zullen de komende jaren nog gewoon Touch ID houden. Het biedt vooral gebruiksgemak en werkt in allerlei apps. Dankzij Touch ID hoef je niet meer steeds je pincode in te voeren. Heeft jouw toestel nog geen Touch ID, dan is het tijd voor een nieuwe want daarmee ben je veel veiliger. Of stap meteen over op Face ID!

Sinds de iPhone 6 zit er een NFC-chip in de iPhone voor betalingen met Apple Pay. De NFC-chip krijgt steeds meer nieuwe functies, zoals inchecken bij het openbaar vervoer.

#7 Je wilt een betere camera

Sinds de iPhone 4s zit er een 8-megapixelcamera in de iPhone. Bij de iPhone 6s stapte Apple over naar 12-megapixel en dat is bij de iPhone XS Max nog steeds het geval. Maar er is intern wel heel veel verbeterd aan de camera. Megapixels zeggen namelijk niet alles. Apple heeft bij nieuwere generaties steeds verbeteringen in het lenzensysteem, de software, de beeldstabilisatie en de belichting doorgevoerd, waardoor elke nieuwe iPhone ook een veel betere camera heeft. Zo werd bij de iPhone 6 Plus optische beeldstabilisatie toegevoegd, bij de iPhone 8 Plus en iPhone X in beide camera’s (telefoto en groothoek) is toegepast. Op de iPhone 8 en iPhone X heb je ook Apple’s nieuwe Quad-LED True Tone-flitser met een lagere sluitersnelheid zodat je foto’s bij matig licht nog mooier worden. Je hebt ook meer opties om 4K en slow motion te filmen. Een van de mooiste toevoegingen vinden we de portretfunctie, waarmee je niet alleen mensen kunt fotograferen. In de iPhone XR en XS zorgen Smart HDR voor nog mooiere foto’s bij grote licht/donkercontrasten en bovendien kun je met deze toestellen achteraf de scherptediepte aanpassen. In elke generatie zit wel weer iets nieuws.

iPhone X portretlicht

#8 Je wilt een snellere processor, 4G en Wi-Fi

De iPhone 7 had een 64-bit dual-core A10 Fusion-processor en dat was de snelste iPhone van die tijd. Met de iPhone 8 (Plus) en X voert Apple de snelheid nog verder op, met 6 kernen en een ingebouwde chip voor intelligente functies. Alles werkt supersnel, ook als je nieuwe functies zoals augmented reality wilt proberen. In de iPhone XS en XR zorgt de A12 Bionic-chip voor nog betere prestaties. Wat 4G betreft ondersteunt de iPhone alle 24 LTE Advanced frequentiebanden, waardoor je overal ter wereld supersnel kunt internetten, tot een snelheid van 450 Mbps. Sneller dan je netwerk thuis waarschijnlijk. Ook zijn er inmiddels ontwikkelingen op het gebied van Wi-Fi geweest: vanaf de iPhone 6 kun je 802.11ac op de 5GHz-band en een maximale snelheid 433 Mbps gebruiken. Bij de iPhone 6s en nieuwer kun je dankzij MIMO een nog veel hogere snelheid van 866 Mbps halen.

Nieuwe iPhone: Belkin Boost

#9 Je wilt meer opslag en een nieuw design

Voorheen koos Apple voor 16GB en 32GB als instapmodel van de nieuwe toestellen. Misschien loop jij nog rond met zo’n toestel met relatief weinig opslag en is het hoog tijd voor wat meer. 64GB opslag is dan ideaal voor de meeste mensen. Ben je een intensieve gebruiker, dan kun je bij de nieuwste iPhones ook kiezen voor 256GB.

Wil je een toestel dat er ook op het oog nieuw uitziet, dan is de iPhone X-familie natuurlijk een aanrader, daarmee introduceert Apple voor het eerst in drie jaar een compleet nieuw design. Met een scherm dat zich over de hele voorkant van het toestel uitstrekt, de opvallende notch bovenin het scherm, een glazen achterkant en glimmende zijkant. Je kunt hem krijgen in de kleuren zilver, spacegrijs en goud en als je voor de iPhone XR kiest heb je nog veel meer keuze uit kleuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!