iPhone 13 Pro blauw

iPhone 13 Pro los toestel: prijzen vergelijken en de beste deals

Wil je de iPhone 13 Pro als los toestel kopen? Lees hier alles over bestellen bij Apple en webwinkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 13 Pro ten opzichte van een langer lopend contract via een provider. Combineer met een goedkope sim only en je hebt de beste deal te pakken!

iPhone 13 Pro prijs in Nederland: zoveel kost ‘ie

De iPhone 13 Pro is het nieuwe high-end toestel in het assortiment van Apple. Het is één van de populairste modellen in het najaar van 2021, dankzij de vele functies die erin zitten. Dit toestel is te pre-orderen vanaf 17 september 2021 en beschikbaar vanaf 24 september 2021.

Dit zijn de adviesprijzen voor de iPhone 13 Pro:

Bij andere winkels kun je vaak betere prijzen vinden. Wil je meer keuze hebben, dan is het hoe dan ook verstandig om ook te kijken of jouw favoriete kleur of uitvoering bij een andere winkel misschien goedkoper of beter leverbaar is.

De pre-order van de iPhone 13 is begonnen! Je kunt terecht bij de volgende aanbieders:
T-Mobile | Tele2 | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Amac | Coolblue | YourMacStore | BCC | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | MediaMarkt

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Prijzen losse 128GB iPhone 13 Pro

Hieronder zie je de actuele prijzen voor een losse 128GB iPhone 13 Pro in verschillende kleuren.

Klik hier voor prijzen van de 256GB iPhone 13 Pro
Klik hier voor prijzen van de 512GB iPhone 13 Pro
Klik hier voor prijzen van de 1TB iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro los kopen: hier moet je op letten

De iPhone 13 Pro is de directe opvolger van de iPhone 12 Pro. Er zit eveneens een 6,1-inch scherm in en het design is ook hetzelfde gebleven. Maar binnenin is alles op diverse punten verbeterd. Net als vorig jaar kun je weer kiezen uit meerdere, rustige kleuren, zoals het nieuwe Sierra Blue. Wil je knalkleuren, dan ben je beter af met de goedkopere iPhone 13, die niet ‘Pro’ is.

Ook zit er in deze serie weer 5G-ondersteuning. Apple hanteert dezelfde verkoopprijs.

Bij het kopen van een losse iPhone 13 Pro kun je op een aantal punten letten:

  • Kleur: de iPhone 13 Pro is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Welke is jouw favoriet? Er is vaak meer vraag naar de nieuwe kleuren.
  • Opslag: het instapmodel met 128GB opslag is op zich genoeg voor de meeste mensen. Maar twijfel je over de hoeveelheid opslag kiezen, dan hebben we daar een aparte tip over. Lees ook ons artikel over de iPhone 13 opslag.
  • Verkrijgbaarheid: de iPhone 13 Pro is een populair toestel en er zal vooral veel vraag zijn naar de middenklasse uitvoeringen. Hou daarom in het begin rekening met langere levertijden en beperkte voorraden. Als jouw voorkeursmodel moeilijk leverbaar blijkt is het handig als je een andere kleur of opslagcapaciteit ook wel OK vindt. Maar kies niet zomaar iets, want het is een product dat je elke dag gaat gebruiken en waar je een behoorlijke duit voor betaalt. Dan wil je ook iets wat het beste bij je past.

Ben je van plan je toestel later weer door te verkopen, dan moet je bij het kopen van een losse iPhone 13 Pro opletten dat je voor een gangbaar model kiest. Bij de overstap naar een nieuwe iPhone wil je immers zoveel mogelijk ontvangen voor je huidige toestel. Een gangbare kleur zoals spacegrijs is dan gemakkelijker door te verkopen.

Bedenk ook of je een iPhone-verzekering nodig hebt. Je zou kunnen kijken naar speciale toestelverzekeringen. Soms is het gedekt op de inboedelverzekering, maar je moet daar steeds vaker een speciale dekking voor afsluiten.

Je kunt je iPhone verzekeren bij:

Een andere optie is AppleCare+. Dit is een soort schadeverzekering, waarbij je twee incidenten per jaar mag claimen. Je betaalt alleen een eigen risico. Gebruik je geen hoesje, dan kan deze extra dekking je een rustiger gevoel geven.

iPhone 13 Pro als los toestel of met contract

De iPhone 13 Pro als los toestel is aantrekkelijk, omdat je geen gedoe hebt met afbetalen. Maar je moet het bedrag natuurlijk wel paraat hebben. Wil je niet je spaarpot voor noodsituaties stukslaan, dan zou je ook een iPhone 13 Pro met abonnement kunnen overwegen. Het toestelbedrag is dan wat meer verspreid over de hele looptijd. Je voorkomt BKR-registratie door een deel van de toestelprijs zelf voor te schieten. Hiervoor geldt een bedrag van 250 euro.

Bij een losse iPhone 13 Pro betaal je het complete bedrag in één keer. Dat kan prettig zijn, omdat je precies weet waar je aan toe bent.

In de iCulture prijsvergelijker kun je kijken waar je het beste terecht kunt. De losse prijzen kunnen per aanbieder variëren. Wil je snel een iPhone 13 Pro hebben voor een prima prijs, dan zul je goed moeten vergelijken. In onze prijsvergelijker kun je filteren op model, kleur, opslag en uiteraard ook op prijs bij betrouwbare webwinkels en aanbieders.

Daarnaast kun je ook terecht bij alle bekende providers die de iPhone 13 Pro abonnementen in het assortiment gaan opnemen.

Losse iPhone 13 Pro: iets voor jou?

De iPhone 13 Pro is een van de vier toestellen van najaar 2021. Misschien is een van de andere modellen geschikter voor jou. Er is immers keuze genoeg! De Pro is het high-end toestel met 6,1-inch scherm. Wil je een goedkopere iPhone of een kleiner of groter scherm, dan kun je ook voor deze modellen kiezen:

  • iPhone 13 mini: het instapmodel met 5,4-inch scherm.
  • iPhone 13: technisch hetzelfde als bovengenoemd model, maar met een groter 6,1-inch scherm.
  • iPhone 13 Pro Max: hetzelfde high-end model als de iPhone 13 Pro, maar met een nog groter scherm van 6,7-inch.

iPhone 13 Pro of liever een andere iPhone?
De iPhone 13 Pro is een erg populair toestel. Zo populair zelfs, dat Apple vaak moeite heeft om voldoende Pro-modellen te produceren. In het najaar van 2021 worden voorraadproblemen verwacht vanwege chiptekorten. Dit speelt voor veel meer techfabrikanten en heeft ook impact op de levertijd van iPads en Macs.

Apple houdt daar rekening mee en heeft de afgelopen jaren de productielijnen aangepast: er worden minder modellen van de mini geproduceerd en de focus is meer op de Pro-modellen komen te liggen. Toch kan het best zo zijn dat jouw favoriete model niet meteen op voorraad is. Je zou in dat geval kunnen wachten, of kijken naar een ander model.

Je zou kunnen kiezen voor een van de andere modellen uit de iPhone 13-familie. Vind je die wat te duur, dan kan de iPhone 12 Pro van vorig jaar ook een goede keuze zijn. Je leest er meer over op onze pagina over de prijzen van een losse iPhone 12 Pro.

iPhone 13 Pro met sim only

Een iPhone 13 Pro als los toestel met sim only abonnement is een slimme oplossing als je niet aan een langlopend abonnement wilt vastzitten. Bij sim only kun je eenvoudig kiezen voor maandelijkse contracten.

Ben je wat honkvaster, dan zijn er ook sim only’s van 1 of 2 jaar. Je hebt meer flexibiliteit en de prijzen liggen bij sim only vaak wat lager. Bovendien kun je de beste iPhone 13 Pro-deal uitzoeken, onafhankelijk van de provider. Wil je weten waar je de beste sim only-deals kunt vinden? Bekijk dan onze sim only prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen!

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2021