Apple Store shopping

Zo kies je het goedkoopste iPhone abonnement

Hoe vind ik het goedkoopste iPhone-abonnement dat aansluit op mijn wensen? Welke goedkope iPhone past bij mij? En wat wil ik per maand betalen voor mijn abonnement? iCulture helpt je op weg om het goedkoopste iPhone-abonnement te vinden dat bij jou past.

Het goedkoopste iPhone abonnement vind je hier

Er is veel keuze bij providers. Sommige mensen kiezen een nieuwe iPhone met onbeperkte bundel, terwijl anderen zo laag mogelijke maandkosten willen. Met het stappenplan hieronder
Sommige gebruikers gaan voor de nieuwste iPhone met een grote bundel, terwijl anderen juist kiezen voor een instapmodel in combinatie met lage maandkosten. Wat je ook kiest, met het stappenplan hieronder kom je al een heel eind in je zoektocht naar een geschikt (en voordelig!) abonnement.

Stappenplan: goedkoopste iPhone met abonnement

Hieronder vind je antwoord op de volgende vragen:

goedkoopste iPhone abonnement

#1 Welke goedkope iPhone past bij mij?

Zoek je een goedkope iPhone met abonnement, dan heb je behoorlijk wat keuze. Vooral als je je niet alleen beperkt tot de allernieuwste modellen maar ook kijkt naar de modellen van vorig jaar. Je kunt op die manier een goedkope iPhone in huis halen, zoals een iPhone 7 met abonnement, iPhone 6s met abonnement of denk eens aan de goedkopere iPhone SE abonnementen. Daarbij kun je kiezen uit een refurbished iPhone of nieuw in combinatie met een iPhone-abonnement.

Toon de goedkoopste iPhone-abonnementen

Deze toestellen draaien op de nieuwste iOS-versie en zijn prima te gebruiken voor fotograferen, appen, bellen en internetten. Wil je de nieuwste iPhone met alle opties dan kies je voor de iPhone 8 Plus met abonnement of de iPhone X. Beide toestellen zijn voorzien van draadloos opladen en de nieuwste camera’s met portretfunctie.

#2 Hoeveel iPhone-opslag heb ik nodig?

Heb je eenmaal jouw ideale toestel gevonden, dan weet je waarschijnlijk ook al welke kleur je mooi vindt. Het kiezen van de juiste hoeveelheid iPhone-opslagruimte is wat lastiger: 16GB vinden we het minimum als je apps en games wilt gebruiken. Kies liever voor 32GB of 64GB. Hou je van fotograferen en filmen, dan heeft Apple ook modellen met 128GB of 256GB opslag, ideaal voor mensen die veel met multimedia doen.

#3 Moet ik een 1- of 2-jarig abonnement afsluiten?

De looptijd van je abonnement (1 of 2 jaar) hangt ervan af hoeveel vrijheid je wilt. Wil je al na een jaar overstappen dan betaal je vaak een wat hoger maandbedrag, maar je houdt wel de flexibiliteit. Er zijn ook mensen die het prettig vinden om eens in de twee jaar het goedkoopste abonnement te kiezen en er verder geen omkijken meer naar te hebben. Dat geeft rust en je weet voor een langere periode wat je kwijt bent. Voor nieuwere toestellen ben je meestal goedkoper uit met een 2-jarig abonnement. Bij instapmodellen kan een 1-jarig abonnement aantrekkelijker zijn.

Heb je al een iPhone, dan kun je het beste kiezen voor een sim only abonnement, zodat je de maandelijkse kosten laag houdt.

#4 Moet ik verlengen of een nieuw iPhone-abonnement afsluiten?

Je hoort het regelmatig: mensen gaan wachten tot ze hun iPhone-abonnement mogen verlengen. Maar is dat wel slim? Kijk goed of de aanbieding van je provider interessant genoeg is om voor verlengen te kiezen. Soms ben je maandelijks minder geld kwijt of kun je een nieuwer iPhone-model aanschaffen door te verlengen. Maar overstappen naar een andere provider kan je ook weer extra voordeeltjes opleveren. Dankzij nummerbehoud kost overstappen naar een andere provider nauwelijks moeite meer.

Goedkoopste iPhone abonnement

#5 Wat wil ik per maand betalen voor mijn abonnement?

De maandelijkse kosten die je voor je telefoon betaalt bestaan meestal uit twee delen: een maandelijkse vergoeding voor het toestel en de abonnementskosten voor het gebruik van data, bellen en sms.

Soms is het voordeliger om vooraf een eigen bijdrage voor het toestel te betalen, zodat je het maandbedrag van je abonnement kunt verlagen. Dit is vooral slim als je een goedkope iPhone hebt gekozen en niet zoveel data nodig hebt. Als je lagere maandlasten wil, zul je de iPhone dan ook gedeeltelijk moeten afbetalen.

Heb je geen spaargeld achter de hand, dan is het vaak verstandiger om de kosten van de iPhone uit te smeren over de hele periode van 24 maanden. Een andere interessante optie is kiezen voor een refurbished iPhone om de maandkosten laag te houden.

Om je maandkosten laag te houden is het goed om te kijken naar acties en aanbiedingen, die vaak maar korte tijd geldig zijn. Sommige providers bieden combinatievoordeel of vriendenkorting. Als je meerdere diensten afneemt bij dezelfde provider, of met meerdere mensen op hetzelfde adres woont, krijg je een mooie korting. Vergelijk goed de prijzen over de totale looptijd van 12 of 24 maanden, om te voorkomen dat je te veel betaalt. Met onze iPhone prijsvergelijker vind je altijd het best passende abonnement.

#6 Hoe voorkom ik BKR-registratie?

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement met toestel krijg je te maken met een inkomenstoets en BKR-registratie. Dit is op zich niet nadelig, maar het kan wel van invloed zijn op een hypotheek of andere lening die je op een later moment wilt afsluiten.

Je kunt op een aantal manieren voorkomen dat je met de inkomenstoets en BKR-registratie te maken krijgt. Ten eerste door een smartphone te kiezen waarvan de waarde onder de 250 euro ligt. Door het toestel geheel of deels af te betalen kun je ook zorgen dat je onder de grens van 250 euro blijft. Refurbished iPhones zijn een prima optie om het aanschafbedrag laag te houden. Of kies voor een losse iPhone met sim only, want dan heb je helemaal niet met BKR te maken.

#7 Hoeveel MB’s data heb ik nodig?

Als je een iPhone hebt, wil je ook een goede databundel zodat je altijd online kan zijn. Een interessante ontwikkeling is dat steeds meer providers onbeperkte databundels aanbieden, zodat je geen omkijken hebt naar je datalimiet. Dit is ideaal als je vaak muziek of films streamt. Deze onbeperkte bundels zijn vaak wel wat duurder. Voor een lager maandbedrag kun je beter een abonnement kiezen met een vast aantal MB’s, bijvoorbeeld 10GB of 20GB. Kies een bundel die nét iets te groot voor je is, zodat je niet steeds hoeft te beknibbelen om het einde van de maand te halen. Je kunt bij de meeste providers op elk moment overstappen naar een grotere bundel.

Bij veel providers gaat je snelheid omlaag als je databundel op is of moet je tijdelijk een extra bundel afsluiten. Bij zo’n verlaagde snelheid kun je nog steeds e-mailen en appen, maar voor andere toepassingen is het te traag.

Verbruik je weinig data, dan zul je genoeg hebben aan 1GB. Datzelfde geldt als je meestal verbonden bent met Wi-Fi.

#8 Hoeveel belminuten en sms heb ik nodig?

Belminuten kunnen verraderlijk zijn. Je kunt namelijk wel een goedkoop iPhone-abonnement afsluiten met 100 belminuten, maar als je steeds over je bundel heen gaat betaal je alsnog veel geld. Voor sms geldt dit minder, omdat de meeste providers tegenwoordig onbeperkt sms bij hun bundels aanbieden. Bij de iPhone-abonnementen met veel MB’s zijn onbeperkt bellen en sms’en vaak inbegrepen. Maar daar betaal je dan ook wat meer voor.

iPhone bellen

#9 Moet ik 4G bij mijn iPhone-abonnement kiezen?

In Nederland is bijna volledige 4G-dekking en vrijwel alle grotere providers bieden standaard 4G aan bij hun abonnementen. Sommige budget-aanbieders bieden die mogelijkheid nog niet, of alleen tegen betaling. Of je 4G nodig hebt is afhankelijk van je gebruik. Als je vaak informatie op internet opzoekt is 4G wel zo gemakkelijk en als je regelmatig muziek en video’s streamt is een snelle 4G-verbinding echt een vereiste.

Gebruik je je toestel vooral om te mailen en Whatsappen, dan is 4G niet echt nodig. Hou er rekening mee dat je door 4G ook wat meer data verbruikt en dus een grotere bundel nodig hebt. Wij raden aan om minimaal 5GB data te nemen in combinatie met een 4G-bundel.

Goedkoopste iPhone abonnementen per provider bekijken

Bekijk hieronder per provider het actuele aanbod en ontdek het goedkoopste iPhone abonnement dat bij jou past.

Je kunt hieronder de goedkoopste abonnementen per toestel bekijken en vergelijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!