Apple Store shopping

Onbeperkte data voor je iPhone: dit zijn de beste onbeperkte abonnementen

Met een onbeperkt abonnement kun je voor een vaste prijs per maand eindeloos blijven internetten. Maar is unlimited ook onbeperkt, of moet je rekening houden met allerlei regels? In dit overzicht lees je alles over onbeperkte databundels voor je iPhone en iPad, aanbieders en waar je op moet letten.

Refurbished

Alles over onbeperkte internetbundels

Direct een filmpje afspelen, eindeloos videochatten met je vrienden, in de auto muziek streamen, snel even iets opzoeken op internet. We zijn zo vergroeid met onze iPhone, dat we er niet meer over nadenken. Met onbeperkt internet op je iPhone kun je zoveel streamen als je wilt en hoef je niet na te denken over de kosten. Maar hoe zit het eigenlijk met die onbeperkte abonnementen? Zijn ze echt ‘unlimited’ of zitten er addertjes onder het gras? Op deze pagina geven we daar meer informatie over.

Onbeperkte abonnementen echt onbeperkt?

Onbeperkt is een rekbaar begrip, dat door providers verschillend wordt uitgelegd. Als het om onbeperkt bellen en sms’en gaat dan gelden er inderdaad vaak geen limieten. Je kunt zoveel bellen en sms’en als je zelf wilt. Bij onbeperkte mobiele data kunnen er toch wat regels gelden. Zo hanteren sommige providers een daglimiet en moet je steeds een aanvulling op je MB’s aanvragen. Dat is weliswaar gratis, maar omdat je het steeds handmatig moet aanvullen zul je het niet zo vaak doen. Ook zijn er providers die na het gebruik van een bepaalde hoeveelheid data je internetsnelheid verlagen. Je kunt dan wel gratis blijven internetten, maar op een lagere snelheid. Dit voorkomt hoge kosten op je telefoonrekening en is voldoende voor het versturen van een WhatsApp-bericht. Het kijken van een YouTube-filmpje lukt niet meer, maar je blijft nog wel in contact met vrienden. Let bij het afsluiten van een onbeperkt abonnement dan ook op of de snelheid na een bepaald aantal GB’s omlaag gaat.

Wat is Odido?

Odido is de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2. Deze providers gaan sinds september 2023 samen verder als Odido. Dat betekent ook dat er nieuwe Odido iPhone-abonnementen en databundels zijn ingevoerd. Voor bestaande klanten blijft alles voorlopig hetzelfde.

Vrouw met iPhone en AirPods

Welke providers bieden onbeperkt internet?

Onbeperkt bellen en sms’en kun je tegenwoordig bij elke provider afsluiten, maar dat geldt niet voor onbeperkt internet.

Momenteel kun je voor onbeperkte data terecht bij deze providers:

Hieronder zie je wat de maximale databundels zijn bij de verschillende aanbieders:

ProviderMaximale bundelNetwerk
50 Plus22 GBVodafone
Ben20 GBOdido
Budget MobielOnbeperktKPN
Hollandsnieuwe15 GBVodafone
KPNOnbeperktKPN
Lebara20 GBKPN
OdidoOnbeperktOdido
Simpel15 GBOdido
Simyo15 GBKPN
VodafoneOnbeperktVodafone
Youfone20 GBKPN

Meestal zit je bij de budgetaanbieders vast aan een maximale bundel van 15GB of 20GB, met een paar uitzonderingen. Heb je onbeperkt internet, dan gelden er soms nog wel wat beperkingen door dagliemieten.

Bij de meeste aanbieders van onbeperkte bundels geldt er een daglimiet. Als dit verbruikt is moet je telkens een aanvulling van 1GB of 2GB op je bundel aanvragen. Dit is een kleine moeite via de mobiele app. Daarmee willen de providers ontmoedigen dat je ongemerkt een extreme hoeveelheid data verbruikt.

Vergelijking onbeperkte internetbundels

Wil je weten welke voorwaarden gelden bij de verschillende provicers? Hieronder zie je van de genoemde aanbieders van onbeperkte abonnementen hoe groot de daglimiet is en met hoeveel gigabytes je per dag kunt opladen.

Provider Daglimiet Opladen EU-gebruik
Budget Mobiel 4GB 1GB 17GB
KPN 10GB 2GB 50GB
Odido 20GB 2GB 25GB tot 50GB
Vodafone 10GB 2GB 40GB

Verderop bespreken we de bundels van de verschillende providers afzonderlijk. Gebruik onze online iPhone sim only vergelijkingstool voor het vergelijken van alle mobiele aanbieders met verschillende looptijden, MB’s, belminuten en sms’jes.

Goedkope aanbieders met onbeperkte data

Naast de grote providers kun je ook terecht bij één kleinere aanbieder, namelijk Budget Mobiel. Voor €20,- per maand heb je onbeperkt internet en de eerste maanden krijg je ook nog wat korting. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien heb je een relatief lage daglimiet en is de bundel in de EU ook wat kleiner dan bij de duurdere aanbieders. Verder moet je er rekening mee houden dat de internetsnelheid bij Budget Mobiel erg laag ligt, namelijk een downloadsnelheid van 5 Mbps en uploadsnelheid van 1 Mbps. Bij de grote providers ligt dat rond de 300 Mbps.

Prepaid met onbeperkt data

Simyo heeft iets bijzonders: bij deze aanbieder kun je als prepaid klant onbeperkt mobiel internet gebruiken op lage snelheid. Deze bundel heet Onbeperkt MB’s en kost 10 euro. Dat klinkt allemaal erg aantrekkelijk, maar je kunt internetten op een extreem lage snelheid van 128 Kbps. Dit zou volgens de provider genoeg moeten zijn om onbeperkt WhatsApp te gebruiken.

De onbeperkte Simyo-databundel is vooral bedoeld voor mensen die wel bereikbaar willen zijn, maar verder niet zoveel met internet doen. Je kunt er ook nieuws mee lezen of een route mee plannen. Wie een hogere snelheid wil kan bij Simyo een prepaid databundel aanschaffen van 256 Mbps.

Meer informatie vind je bij Simyo.

iPhone met onbeperkte data

Zoek je een iPhone-abonnement met onbeperkte data, dan kun je bij de hierboven genoemde providers terecht. Check hiervoor de prijsvergelijker in ons artikel iPhone kopen in Nederland:

Bekijk ook

iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Alles over de Apple iPhone kopen in Nederland. Van voordelige iPhone-abonnementen tot leuke deals met sim only: als je een nieuwe iPhone zoekt vind je hier alle tips.

Onbeperkte databundels in de EU (roaming)

Als je een abonnement hebt met onbeperkt internet is het alleen in Nederland écht onbeperkt. Ga je naar een ander land in de EU, dan krijg je vaak te maken met een zogeheten Fair Use Policy of met een beperkte hoeveelheid data. Ook eist een provider dat je het grootste deel van het jaar in eigen land doorbrengt. Het is dus niet mogelijk om een goedkoop abonnement in Italië af te sluiten als je vrijwel altijd in Nederland verblijft.

Bij een normaal abonnement met 20GB databundel mag je de volledige 20GB overal in EU-landen gebruiken, maar voor onbeperkte abonnementen geldt dat niet. Per provider is dit verschillend: bij sommige mag je 25GB data in de EU gebruiken, terwijl het bij andere op 50GB ligt.

Ben je vaak buiten Europa? Dan is een iPhone met dualsim vaak een betere oplossing. Je gebruikt dan een tweede simkaart van het land waar je vaak verblijft. Meer informatie over dualsim lees we in onze speciale gids.

Bekijk ook

Dualsim op de iPhone gebruiken: zo doe je dat

Recente iPhones beschikken over een dualsim-functie. Naast het normale simkaartslot zit er ook een eSIM in, waarmee je een tweede nummer kunt toevoegen. In deze tip leggen we je uit hoe je de eSIM dualsim instelt en gebruikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023