Apple Store shopping

Onbeperkte abonnementen voor je iPhone: onbeperkte data vind je bij deze providers

Nu ook onbeperkte data bij prepaid

Met een onbeperkt abonnement kun je voor een vaste prijs per maand eindeloos blijven internetten. Maar is unlimited ook onbeperkt, of moet je rekening houden met allerlei regels? In dit overzicht lees je alles over onbeperkte databundels voor je iPhone en iPad, aanbieders en waar je op moet letten.

Alles over onbeperkte databundels

Direct een filmpje afspelen, eindeloos videochatten met je vrienden, in de auto muziek streamen, snel even iets opzoeken op internet. We zijn zo vergroeid met onze iPhone, dat we er niet meer over nadenken. Met onbeperkt internet op je iPhone kun je zoveel streamen als je wilt en hoef je niet na te denken over de kosten. Maar hoe zit het eigenlijk met die onbeperkte abonnementen? Zijn ze echt ‘unlimited’ of zitten er addertjes onder het gras? Op deze pagina geven we daar meer informatie over.

Onbeperkte abonnementen echt onbeperkt?

Onbeperkt is een rekbaar begrip, dat door providers verschillend wordt uitgelegd. Als het om onbeperkt bellen en sms’en gaat dan gelden er inderdaad vaak geen limieten. Je kunt zoveel bellen en sms’en als je zelf wilt. Bij onbeperkte mobiele data kunnen er toch wat regels gelden. Zo hanteren sommige providers een daglimiet en moet je steeds een aanvulling op je MB’s aanvragen. Dat is weliswaar gratis, maar omdat je het steeds handmatig moet aanvullen zul je het niet zo vaak doen. Ook zijn er providers die na het gebruik van een bepaalde hoeveelheid data je internetsnelheid verlagen. Je kunt dan wel gratis blijven internetten, maar op een lagere snelheid. Dit voorkomt hoge kosten op je telefoonrekening en is voldoende voor het versturen van een WhatsApp-bericht. Het kijken van een YouTube-filmpje lukt niet meer, maar je blijft nog wel in contact met vrienden. Let bij het afsluiten van een onbeperkt abonnement dan ook op of de snelheid na een bepaald aantal GB’s omlaag gaat.

Onbeperkt abonnement aanvullen

Welke providers bieden onbeperkt internet?

Onbeperkt bellen en sms’en kun je tegenwoordig bij elke provider afsluiten, maar dat geldt niet voor onbeperkt internet. Momenteel kan je voor onbeperkt data terecht bij T-Mobile, Tele2 en KPN. Bij Telfort en Vodafone kun je blijven internetten op lage snelheid. Bij KPN, Tele2 en T-Mobile geldt een daglimiet van 5GB. Als dit verbruikt is moet je telkens 1GB gratis aanvulling op je bundel aanvragen. Dit is een kleine moeite via de mobiele app. Omdat je het steeds handmatig moet doen willen de providers ontmoedigen dat je een extreme hoeveelheid data verbruikt.

Gebruik onze online sim only vergelijkingstool voor het vergelijken van alle mobiele aanbieders met verschillende looptijden, MB’s, belminuten en sms’jes.

Sim only met onbeperkt internet
Ben je op zoek naar een sim only abonnement met onbeperkte data? Kijk dan eens naar het aanbod van T-Mobile, Tele2 en Simyo!


Prepaid met onbeperkt data

Bij Simyo kun je als prepaid klant onbeperkt mobiel internet gebruiken op lage snelheid. Deze bundel heet Onbeperkt MB’s en kost 10 euro. Je kunt internetten op een lage snelheid van 128 Kbps. Dit zou genoeg moeten zijn om onbeperkt WhatsApp te gebruiken. De onbeperkte Simyo-databundel is vooral bedoeld voor mensen die wel bereikbaar willen zijn, maar verder niet zoveel met internet doen. Je kutn er ook nieuws mee lezen of een route mee plannen. Wie een hogere snelheid wil kan bij Simyo een prepaid databundel van 2000MB aanschaffen voor €12,50. Daarnaast zijn er bundels van 150, 500 en 1000 MB.

Meer informatie vind je bij Simyo.

iPhone met onbeperkte data

Zoek je een iPhone-abonnement met onbeperkte data, dan kun je ook bij de hierboven genoemde providers terecht. Check hiervoor de prijsvergelijker in ons artikel iPhone kopen in Nederland:

Zijn er limieten bij onbeperkt internet?

Heb je een echt ‘Unlimited’ abonnement dan gelden er toch vaak nog wel wat beperkingen. Bij een normaal abonnement met 20GB databundel mag je de volledige 20GB overal in EU-landen gebruiken, maar voor onbeperkte abonnementen geldt dat niet. Daarbij geldt er vaak een limiet van ca. 6GB tot 10GB voor EU-landen. Onbeperkt geldt dus alleen in Nederland, niet daarbuiten.

Snelheidsverlaging bij ‘onbeperkte’ bundels

Hoe zit het eigenlijk met de snelheidsverlaging bij providers die geen onbeperkte data aanbieden? Bij de hierboven genoemde providers kies je voor een bepaalde databundel (bijv. 20GB) en als je dit verbruikt hebt gaat de snelheid omlaag. Je hebt dan twee mogelijkheden: je blijft gewoon data verbruiken maar op een veel lagere snelheid. Een andere optie is om de hoge snelheid opnieuw te activeren. Hiervoor betaal je een extra bedrag om je bundel aan te vullen met bijvoorbeeld 500MB of 1GB. Gebeurt dit regelmatig dan is het slimmer om een grotere databundel af te sluiten. Zoals je in dit artikel gezien hebt: echt onbeperkt bestaat wél!

Heb ik onbeperkt internet nodig?

Of je een abonnement met onbeperkt internet nodig hebt, hangt af van je gebruik. Wel is het zo dat sinds de komst van Netflix en Spotify de vraag naar onbeperkt internet enorm is gestegen. Een halfuur naar Netflix kijken kost al snel honderden MB’s, dus dan is het wel zo prettig als je niet steeds naar je verbruik hoeft te kijken. Bij sommige providers kun je datavrij naar muziek luisteren, bijvoorbeeld bij T-Mobile. Dit scheelt alweer, want je hoeft voor dataverbruik daar geen rekening mee te houden.

Onbeperkt bij Tele2

Bij Tele2 betaal je bij een tweejarig abonnement 25 euro per maand voor onbeperkt internet, bellen en sms. Voor 2 euro extra zorg je ervoor dat je bundel maandelijks opzegbaar is. Hou er bij Tele2 wel rekening mee dat je in de EU-landen maximaal 9GB mag verbruiken. De bundel is echt onbeperkt, maar als je meer dan 5GB per dag hebt verbruikt moet je even een sms’je sturen voor gratis extra data. Daarna heb je opnieuw 5GB tot je beschikking, zonder dat er iets in rekening wordt gebracht.

Op onze pagina over Tele2 abonnementen lees je meer over de mogelijkheden.

Onbeperkt bij KPN

Bij KPN kun je Unlimited Data afsluiten voor €36 per maand als je ook gebruik maakt van KPN Internet. Anders kost het €43,50 per maand. Er gelden regelmatig acties, waardoor je voordeliger uit bent.

Je kunt bij KPN ook MB’s delen. Heb je meerdere KPN Mobiel abonnementen op hetzelfde huisadres? Met Unlimited Data kun je jouw MB’s delen. Per maand kun je maximaal 25 GB delen met andere simkaarten in het huishouden.

Bij Unlimited Data kun je 5GB data meteen gebruiken. Daarna moet je steeds weer 1GB data bijbestellen via sms of MijnKPN, zo vaak je wilt.

Bij de Unlimited Data-bundel kun je 20GB per maand in EU-landen gebruiken. Boven die 20GB gaat de snelheid omlaag naar 64 Kb/s downloadsnelheid en 32 Kb/s uploadsnelheid. je blijft dus gewoon bereikbaar, maar internetten lukt niet zo goed meer.

Meer informatie lees je op onze pagina over KPN abonnementen

Onbeperkt bij T-Mobile

Bij T-Mobile heb je meerdere opties. Wil je GO Unlimited met 18GB data in de EU, dan betaal je daarvoor 35 euro per maand. Moet je vaak in de VS zijn dan kun je ook een speciale GO Unlimited nemen met 10GB data in de EU en USA voor 60 euro. Deze abonnementen kun je ook afsluiten met of zonder iPhone.

Op onze pagina over T-Mobile abonnementen lees je meer hierover.

Roaming bij onbeperkte bundels

Als je een abonnement hebt met onbeperkt internet is het alleen in Nederland écht onbeperkt. Ga je naar een ander land in de EU, dan krijg je te maken met een zogeheten Fair Use Policy. Dit beleid is bedoeld om te zorgen dat je geen goedkoop buitenlands abonnement neemt om vervolgens te gebruiken in Nederland. Per provider verschilt het aantal MB’s dat je in het buitenland mag gebruiken. Hier onder leggen we per provider uit hoeveel dat is.

Roaming bij T-Mobile
Zit je bij T-Mobile en heb je een Go Unlimited abonnement, dan geldt een maandelijkse limiet van 14GB in Europa (let op: niet alle landen!). Wil je toch meer internetten, dan kan je een betaalde MB-aanvuller kopen. Als je geen aanvuller koopt gaat je internetsnelheid omlaag.

Roaming bij Tele2
Bij Tele2 geldt een lagere limiet dan bij T-Mobile, namelijk 9GB per maand. Per MB die je over deze limiet gaat betaal je een toeslag van €0,007. Dit komt neer op €7 voor een hele gigabyte, maar alles eronder is ook mogelijk.

Ik heb meer roaming nodig dan mijn provider biedt. Kan dat?

Ja. Zit je bij Tele2 en moet je bijbetalen of wachten tot je weer (snel) kan internetten, dan is er nog een optie voor als je daar echt geen zin in hebt. Je kunt in het buitenland een losse simkaart aanschaffen met een databundel. Je bent dan niet meer afhankelijk van je eigen provider, maar van de buitenlandse. Ondersteunt jouw iPhone dualsim, dan kun je deze databundel ook naast je gewone abonnement gebruiken. Meer informatie over dualsim lees we in onze speciale gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!