Hier kun je de Apple Watch Series 4 kopen: modellen, prijzen en meer

Wil je de nieuw Apple Watch Series 4 kopen of een van de eerdere generaties? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de prijzen, verkrijgbaarheid en de keuze uit verschillende modellen en horlogebandjes.

Prijs vanaf €299,-

Wil je een Apple Watch kopen? Dan vind je op deze pagina alles over de prijzen en verkooppunten van Apple’s smartwatch. Je leest welke modellen verkrijgbaar zijn en bij welke aanbieders je de Apple Watch kunt kopen. Twijfel je nog welk formaat Apple Watch je moet hebben, dan helpen we je verder in een aparte gids.

Apple Watch Series-modellen.

Apple Watch kopen in Nederland en België

Je kunt voor een Apple Watch terecht bij de volgende winkels:

Daarnaast zijn er de bekende verkooppunten:

  • Apple Premium Resellers, waaronder AMac en andere APR’s
  • Media Markt en andere bekende winkelketens
  • Coolblue en andere online winkels

Apple Watch prijzen

Sinds de Apple Watch Series 3 is verschenen is het horloge in Nederland goedkoper geworden. Voor de Series 2 betaalde je nog vanaf €439 maar bij de Series 3 is de vanafprijs gezakt naar €369. Dit geldt ook voor de sportieve Nike+ uitvoering. Je bent dus goedkoper uit.

Dit zijn de Nederlandse prijzen voor de Apple Watch:

In België gelden dezelfde prijzen. Daar is de Apple Watch verkrijgbaar bij de Apple Stores en bij APR’s zoals FNAC.

Apple Watch prijzen en modellen

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Apple Watch verkrijgbaar. Je kunt dit jaar kiezen uit dertien modellen, waarvan vijf Nike+. De normale modellen zijn verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs met (geweven) sportbandje. Dit is de line-up voor het seizoen 2018-2017:

Bekijk grafiek Apple Watch line-up najaar 2018.

Apple Watch kiezen: welke past bij jou?

Bij het kopen van een Apple Watch moet je een keuze maken uit de volgende opties:

We hebben een apart Apple Watch-overzichtsartikel waarin we de verschillende functies van de Apple Watch uitleggen.

Apple Watch Series 3

Apple Watch kopen in Nederland

De Apple Watch is in Nederland verkrijgbaar bij:

  • De online Apple Store
  • Apple Stores in Amsterdam, Brussel, Den Haag en Haarlem
  • Apple Premium Resellers, waaronder AMac en andere APR’s
  • Media Markt en andere bekende winkelketens

Apple Watch modellen

Technisch gezien zijn alle modellen van de Apple Watch Series 4 vrijwel gelijk. Het maakt dus niet uit of je een stalen horloge met leren bandje of een aluminium model met nylon bandje koopt. Wel moet je er rekening mee houden dat er twee formaten zijn:

Dit zijn de formaten van de Series 3 en ouder:
Apple Watch Series-formaten.

Dit zijn de formaten van de Apple Watch Series 4:
Apple Watch Series 4 formaten.

Welk formaat het beste bij jou past is afhankelijk van je polsomtrek en persoonlijke smaak. Het is niet zo dat het 38mm-model alleen voor vrouwen is bedoeld; er zijn ook mannen met smalle polsen en vrouwen met dikke polsen.

De bandjes van de 42mm Apple Watch passen op de nieuwe 44mm kast. Heb je nu 38mm-bandjes, dan passen die op de 40mm kast. Andersom geldt ook: het 44mm-bandje is geschikt voor de kast van 42mm en het bandje van 40mm past op de kast van 38mm. Uiteraard passen de bandjes ook perfect op de bijbehorende kast van hetzelfde formaat.

Apple Watch materialen

De Apple Watch is in drie verschillende materialen verkrijgbaar, elk met een verschillend prijsniveau. Je kunt kiezen uit:

  • Aluminium in zilver, goud en spacegrijs. Dit is het voormalige sportmodel. Verkrijgbaar vanaf €269.
  • Roestvrij staal. Niet verkrijgbaar in Nederland.

De meeste winkels hebben alleen de modellen van aluminium op voorraad. De speciale modellen zoals Edition, Hermes, Nike en de 4G-versie zul je maar op een beperkt aantal verkooplocaties aantreffen. Met ingang van de Apple Watch Series 3 vind je in Nederland en België alleen de standaard uitvoeringen van aluminium. Dat is ook bij de Apple Watch Series 4 het geval.

Apple Watch kopen in het buitenland

De Apple Watch is ook verkrijgbaar in de meeste Europese landen. In 2018 loont het niet de moeite om naar het buitenland te gaan, omdat de prijzen vrijwel hetzelfde zijn en de nieuwe modellen op exact hetzelfde moment verkrijgbaar zijn in de winkels. In 2015 gingen veel Nederlanders naar Duiitsland, Frankrijk en andere landen omdat de Apple Watch daar iets eerder op de markt kwam. Mocht je plannen hebben om toch in het buitenland te kopen, dan is het goed om te weten dat de garantie ook in Nederland geldt. Je kunt dus met een kapotte Apple Watch gewoon naar de Nederlandse of Belgische Apple Store gaan.

Wil je per se een roestvrij stalen Apple Watch, dan moet je hiervoor uitwijken naar het buitenland. De roestvrij stalen versie is alleen te koop met 4G. 4G op de Apple Watch wordt in Nederland niet ondersteund, dus je kan de mobiele data-functie in Nederland niet gebruiken. Alle andere functies van de roestvrij stalen Apple Watch werken wel gewoon.

Het heeft géén zin om een 4G-versie van de Apple Watch met een buitenlands abonnement aan te schaffen. De 4G-functie op de Apple Watch biedt namelijk geen support voor roaming.

Infograaf Modulair-wijzerplaat op de Apple Watch Series 4

Je kunt de Apple Watch ook in de VS kopen en profiteert dan van de gunstige dollarkoers, maar hou wel rekening met de lokale salestax. Prijzen in de VS worden namelijk zonder BTW vermeld, waardoor het veel goedkoper lijkt dan in Nederland. In Nederland moet je de BTW van de winkelprijs aftrekken om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Lees ook: Waarom Apple-producten in Nederland duurder zijn dan in Amerika.

De Apple Watch valt qua aanschafprijs onder de belastingvrije limiet van €430, dus je hoeft geen douanekosten te betalen bij aankomst op Schiphol. Je hebt op een Apple Watch die in de VS is gekocht gewoon garantie, ook als je ermee naar de Nederlandse Apple Store gaat. Wel kan het zijn dat je maar 1 jaar garantie krijgt, omdat jouw aankoop niet onder de tweejarige Europese regeling valt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!