Apple Watch kopen en prijzen vergelijken

Wil je de nieuw Apple Watch Series 4 kopen of een van de eerdere generaties? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen, verkrijgbaarheid en de verkrijgbaarheid van de Series 3 en Series 4.

Prijs vanaf €299,-

Wil je een Apple Watch kopen? Dan vind je op deze pagina alles over de prijzen en verkooppunten van Apple’s smartwatch. Je leest welke modellen verkrijgbaar zijn en bij welke aanbieders je de Apple Watch kunt kopen. Twijfel je nog welk formaat Apple Watch je moet hebben, dan helpen we je ook daarbij.

Apple Watch kopen in Nederland en België

Je kunt voor een Apple Watch terecht bij de volgende winkels:

  • De online Apple Store (meer info)
  • Apple Stores in Amsterdam, Brussel, Den Haag en Haarlem

Daarnaast zijn er de bekende verkooppunten:

Apple Watch Series-modellen.

Apple Watch prijzen

Wat de Apple Watch prijzen betreft kun je tegenwoordig in meerdere prijsklassen terecht, vanaf ongeveer 300 euro. Vind je dat te duur, dan kun je het beste even in het tweedehands circuit kijken.

Wie niet te veel kwijt wil zijn voor een nieuwe Apple Watch kiest de Series 3, die vanaf €299 in de winkel ligt. Dit is het voorgaande model dat nog geruime tijd updates zal ontvangen en prima geschikt is voor allerlei toepassingen op het gebied van sport, gezondheid en productiviteit

Series 3:

Wie het nieuwste van het nieuwste wil kiest de Series 4. Deze heeft een nieuw design met een groter scherm en bevat als extra’s de ECG-functie en valdetectie.

Series 4:

In België gelden dezelfde prijzen. Daar is de Apple Watch verkrijgbaar bij de Apple Stores en bij APR’s zoals FNAC.

Apple Watch modellen en prijzen van uitvoeringen

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Apple Watch verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit dertien modellen, waarvan vijf Nike+. De normale modellen zijn verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs met (geweven) sportbandje. Dit is de line-up voor het seizoen 2018-2019:

Bekijk grafiek Apple Watch line-up najaar 2018.

Apple Watch kiezen: welke past bij jou?

Bij het kopen van een Apple Watch moet je een keuze maken uit de volgende opties:

We hebben een apart Apple Watch-overzichtsartikel waarin we de verschillende functies van de Apple Watch uitleggen.

Apple Watch Series 3

Apple Watch kopen in Nederland

Spring meteen naar de juiste pagina:

Apple Watch Series 4 kopen:

Apple Watch Series 3 kopen:

Apple Watch modellen: welke kopen?

Technisch gezien zijn alle modellen van de Apple Watch Series 4 vrijwel gelijk. Het maakt dus niet uit of je een stalen horloge met leren bandje of een aluminium model met nylon bandje koopt. Wel moet je er rekening mee houden dat er twee formaten zijn:

Dit zijn de formaten van de Series 3 en ouder:
Apple Watch Series-formaten.

Dit zijn de formaten van de Apple Watch Series 4:
Apple Watch Series 4 formaten.

Welk formaat het beste bij jou past is afhankelijk van je polsomtrek en persoonlijke smaak. Het is niet zo dat het 38mm-model alleen voor vrouwen is bedoeld; er zijn ook mannen met smalle polsen en vrouwen met dikke polsen.

De bandjes van 42mm en 44mm zijn onderling uitwisselbaar en dat geldt ook voor de 38mm en 40mm bandjes. Je kunt dus je eerder gekochte Apple Watch bandjes gewoon blijven gebruiken.

Apple Watch materialen

De Apple Watch is in twee verschillende materialen verkrijgbaar, elk met een verschillend prijsniveau. Je kunt kiezen uit:

  • Aluminium in zilver, goud en spacegrijs. Dit is het voormalige sportmodel. Verkrijgbaar vanaf €299 in normale editie en Nike+ editie.
  • Roestvrij staal. Niet verkrijgbaar in Nederland.

De meeste winkels hebben alleen de modellen van aluminium op voorraad. De speciale modellen zoals Hermes en de 4G-versie zul je maar op een beperkt aantal verkooplocaties aantreffen. Sinds de Apple Watch Series 3 vind je in Nederland en België alleen de standaard uitvoeringen van aluminium. Dat is ook bij de Apple Watch Series 4 het geval. De Apple Watch Edition is sinds 2018 helemaal niet meer verkrijgbaar.

Apple Watch Series 1

Naast de hierboven genoemde Series 2 modellen vind je bij sommige winkels ook nog de originele Apple Watch, die een nieuwe naam en een betere processor heeft gekregen. De Apple Watch Series 1 is voorzien van een nieuwe dual-core processor (S1P) en is alleen in aluminium verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit zilver, spacegrijs, goud of roségoud. De Apple Watch Series 1 mist een aantal verbeteringen die in Series 2 zijn doorgevoerd, zoals de betere waterbestendigheid. Wel gaat het opstarten van apps aanmerkelijk sneller dan voorheen.

Apple Watch Series 1:

Apple Watch kopen in het buitenland

De Apple Watch is ook verkrijgbaar in de meeste Europese landen. In 2018 loont het niet de moeite om naar het buitenland te gaan, omdat de prijzen vrijwel hetzelfde zijn en omdat Nederland en België de afgelopen jaren steeds in de eerste groep landen zitten. Daardoor zijn de nieuwste Apple Watch-modellen in de meeste Europese landen op exact hetzelfde moment verkrijgbaar in de winkel.

In 2015 gingen veel Nederlanders naar Duitsland, Frankrijk en andere landen, omdat de Apple Watch toen nog maar in een beperkt aantal landen in de verkoop ging. Mocht je plannen hebben om toch in het buitenland te kopen, dan is het goed om te weten dat de garantie ook in Nederland geldt. Je kunt dus met een kapotte Apple Watch gewoon naar de Nederlandse of Belgische Apple Store gaan.

Wil je per se een roestvrij stalen Apple Watch, dan moet je hiervoor uitwijken naar het buitenland. De roestvrij stalen versie is alleen te koop met 4G-functie en dit is in Nederland niet te gebruiken. Omdat de Apple Watch geen roaming ondersteunt heb je in Nederland niets aan je 4G-databundel uit het buitenland. Alle andere functies van de roestvrij stalen Apple Watch werken wel gewoon.

Het heeft dan ook géén zin om de Apple Watch 4G met een buitenlands abonnement aan te schaffen. Wil je graag een roestvrijstalen Apple Watch, dan kun je de 4G-versie dragen en gebruik maken van Wi-Fi.

Infograaf Modulair-wijzerplaat op de Apple Watch Series 4

Je kunt de Apple Watch ook in de VS kopen en profiteert dan van de gunstige dollarkoers, maar hou wel rekening met de lokale salestax. Prijzen in de VS worden namelijk zonder BTW vermeld, waardoor het veel goedkoper lijkt dan in Nederland. In Nederland moet je de BTW van de winkelprijs aftrekken om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Lees ook: Waarom Apple-producten in Nederland duurder zijn dan in Amerika.

De Apple Watch valt qua aanschafprijs onder de belastingvrije limiet van €430, dus je hoeft geen douanekosten te betalen bij aankomst op Schiphol. Je hebt op een Apple Watch die in de VS is gekocht gewoon garantie, ook als je ermee naar de Nederlandse Apple Store gaat. Wel kan het zijn dat je maar 1 jaar garantie krijgt, omdat jouw aankoop niet onder de tweejarige Europese regeling valt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!