Apple Watch lineup 2021

Nieuwe Apple Watch kopen? Je kunt beter nog even wachten

Wil je de Apple Watch Series 6 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of wacht je op de aanstaande Apple Watch Series 7? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Prijs vanaf €218,25

Wil je een Apple Watch kopen? Dan raden we aan om nog even te wachten tot de Apple Watch Series 7 op de markt is, want die verwachten we in september of oktober. Twijfel je nog welk formaat Apple Watch je moet hebben, dan helpen we je ook daarbij. Of bekijk onze Apple Watch-vergelijking, waarin we alle momenteel verkrijgbare modellen tegenover elkaar zetten!

Apple Watch kopen in Nederland en België

Je kunt voor een Apple Watch terecht bij diverse winkels:

Apple Watch Series 6 in 40mm

Je kunt je alvast oriënteren op de modellen en actuele prijzen met onderstaand overzicht. Let op dat de prijzen vanaf september 2021 drastisch zullen dalen.

Apple Watch Series 6 in 44mm

Hieronder vind je de prijzen voor het grotere model, die ook in september vervangen zal worden door een nieuw exemplaar.

Zo zit het met voorraden:

 • De Series 6 is nu nog overal op voorraad, maar je betaalt er vaak nog vrij veel voor. In de loop van september/oktober gaat dit model waarschijnlijk bij Apple uit het assortiment en zullen de voorraden bij de diverse winkels verder afnemen. Je kunt dan een koopje op de kop tikken. Hou er rekening mee dat de Series 6 nog wel hetzelfde design heeft dat Apple sinds de Series 4 gebruikt.
 • De Apple Watch SE blijft naar verwachting in het assortiment en zal ook de komende maanden nog verkrijgbaar zijn. We verwachten pas vanaf 2022/2023 een opvolger van de huidige Apple Watch SE. Het huidige model zal nog zeker vijf jaar updates krijgen.

Apple Watch modellen

Je kunt momenteel de volgende modellen kopen:

Dit model wordt verwacht in september/oktober 2021:

Apple Watch prijzen

Wat de Apple Watch prijzen betreft kun je tegenwoordig in meerdere prijsklassen terecht, vanaf ongeveer 200 euro. Vind je dat te duur, dan kun je het beste even in het tweedehands circuit kijken.

In Nederland en België gelden dezelfde prijzen. Behalve bij Apple kunt je terecht bij APR’s zoals Amac en FNAC en bij algemene winkels zoals Coolblue. Aanschaffen bij de Apple Store heeft als voordeel dat je gebruik kunt maken van Apple Watch Studio. Hierbij heb je een enorme keuze en kun je je horlogekast met bijna elk type bandje combineren. Je kunt dan precies de combinatie maken die je zelf wilt en krijgt niet het standaard bandje bijgeleverd. Zoek je een goede deal en vind je de standaard bandjes prima, dan kun je bij andere winkels vaak een veel betere deal vinden.

Apple Watch Series 6 met watchOS 7 functies

Het topmodel: Apple Watch Series 6 prijzen

Met de Apple Watch Series 6 heb je hét topmodel van 2020. Deze heeft een groot scherm en bevat extra’s zoals bloedzuurstofmeting. De S6-chip is veel sneller dan z’n voorganger. Ook alle vernieuwingen van de Series 4 en Series 5 zitten erin, zoals een always-on scherm, kompas, ECG en valdetectie.

Verbeteringen ten opzichte van Series 5:

 • Bloedzuurstof meten
 • Helderder scherm
 • Snellere chip
 • Accu met 3% tot 8% grotere capaciteit

Nederlandse adviesprijzen Apple Watch Series 6:

Bekijk de Apple Watch Series 6:

Apple Watch SE

Betaalbaar: Apple Watch SE prijzen

Zoek je vooral een betaalbare smartwatch, dan is de Apple Watch SE echt iets voor jou. Deze heeft hetzelfde design en dezelfde schermafmetingen als de Apple Watch Series 6, maar beschikt over de S5-chip, die je ook in de Apple Watch Series 5 vindt. Er ontbreken wel een paar zaken, zoals always-on display, ECG en de sensor voor zuurstofgehalte in je bloed meten.

Dit ontbreekt ten opzichte van het high-end model:

 • Geen always-on scherm
 • Geen bloedzuurstof meten
 • Geen ECG maken

Nederlandse adviesprijzen Apple Watch SE:

Bekijk de Apple Watch SE:

Apple Watch SE in 40mm

Apple Watch SE in 44mm

Apple Watch Series 3

Nog goedkoper: Apple Watch Series 3 prijzen

Veruit het goedkoopste model is de Apple Watch Series 3. Dit model gaat al wat langer mee en heeft de standaardfuncties, voor mensen die gewoon een smartwatch zoeken. Het scherm is wel iets kleiner dan bij de andere modellen, maar je kunt het nog steeds gebruiken voor productiviteit en sport. Wel levert het updaten van de Series 3 regelmatig problemen op. Met watchOS 8 heeft Apple daar iets aan gedaan, waardoor het geen problemen meer zou moeten opleveren. Apple’s adviesprijs is vanaf €218,25, maar je kunt vaak goedkoper terecht bij andere winkels.

Verbeteringen ten opzichte van Series 2:

 • Snellere processor
 • Melding bij onregelmatige hartslag
 • Hoogtemeter

Adviesprijzen Apple Watch Series 3:

Alternatief: Apple Watch Series 5 prijzen

De Apple Watch Series 5 is uit de winkel verdwenen, maar is sporadisch nog wel te vinden. Er zijn regelmatig dagdeals, wanneer een winkel weer een partij op de kop heeft getikt. Uiteraard is dit nog steeds een prima smartwatch, met bijna alle functies die je ook op de Series 6 vindt. Je mist alleen de extra kleurtjes, de bloedzuurstofmeting en de iets snellere processor. Zijn dit features die je toch niet nodig hebt, dan is de Series 5 een uitstekende keuze.

Dit model is inmiddels wel iets moeilijker verkrijgbaar, maar je kan geluk hebben.

Apple Watch kopen in het buitenland

De Apple Watch is ook verkrijgbaar in de meeste Europese landen. Anno 2021 loont het niet de moeite om naar het buitenland te gaan, omdat de prijzen vrijwel hetzelfde zijn. Bovendien zijn de nieuwe modellen altijd meteen in Nederland en België verkrijgbaar.

In 2015 gingen veel Nederlanders nog naar Duitsland, Frankrijk en andere landen, omdat de Apple Watch toen nog maar in een beperkt aantal landen in de verkoop ging. Mocht je plannen hebben om toch in het buitenland te kopen, dan is het goed om te weten dat de garantie ook in Nederland geldt. Je kunt dus met een kapotte Apple Watch gewoon naar de Nederlandse of Belgische Apple Store gaan, tenzij je een model hebt gekocht dat niet in Nederland of België verkrijgbaar is.

Wil je dolgraag een roestvrij stalen of titanium Apple Watch, dan moet je hiervoor uitwijken naar het buitenland. Deze modellen zijn alleen te koop met 4G-functie en dit is in Nederland niet te gebruiken. Omdat de Apple Watch geen roaming ondersteunt heb je in Nederland niets aan je 4G-databundel uit het buitenland. Alle andere functies van de roestvrij stalen Apple Watch werken wel gewoon.

Het heeft dan ook géén zin om de Apple Watch 4G met een buitenlands abonnement aan te schaffen, want het mobiele netwerk van de eSIM werkt alleen in het land van aanschaf. Wil je graag een roestvrijstalen Apple Watch, dan kun je de 4G-versie dragen en gebruik maken van WiFi.

Typografie wijzerplaat

Je kunt de Apple Watch ook in de VS kopen en profiteert dan van de gunstige dollarkoers, maar hou wel rekening met de lokale salestax. Prijzen in de VS worden namelijk zonder BTW vermeld, waardoor het veel goedkoper lijkt dan in Nederland. In Nederland moet je de BTW van de winkelprijs aftrekken om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Lees ook: Waarom Apple-producten in Nederland duurder zijn dan in Amerika.

De Apple Watch valt qua aanschafprijs vaak net boven de belastingvrije limiet van €430, dus je zult bij aankomst op Schiphol of Zaventem douanekosten moeten betalen. Je hebt op een Apple Watch die in de VS is gekocht gewoon garantie, ook als je ermee naar de Nederlandse Apple Store gaat. Wel kan het zijn dat je maar 1 jaar garantie krijgt, omdat jouw aankoop niet onder de tweejarige Europese regeling valt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2021