Apple Watch lineup 2021

Nieuwe Apple Watch Series 7 of andere Apple Watch kopen? Check de prijzen, voorraad en meer

Wil je de nieuwe Apple Watch Series 7 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of Apple Watch Series 3? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Prijs (vanaf €219,-) ⦁ Refurbished

Wil je een Apple Watch kopen? Dan heb je de keuze uit allerlei modellen. De Apple Watch Series 7 is het nieuwste model. Twijfel je nog welk formaat Apple Watch je moet hebben, dan helpen we je ook daarbij. Of bekijk onze Apple Watch-vergelijking, waarin we alle momenteel verkrijgbare modellen tegenover elkaar zetten!

Bekijk ook

Ook Apple start op 29 oktober met verkoop van Apple Watch 4G

Ook Apple gaat de 4G Apple Watch in Nederland verkopen. Vanaf 29 oktober is het model beschikbaar. Van de Apple Watch Series 7 komt zowel de aluminium als de roestvrij stalen versie te koop.

Hét topmodel uit 2021: Apple Watch Series 7 prijzen

De Apple Watch Series 7 is het nieuwste model van 2021. Deze is vanaf nu te bestellen en heeft als grootste verbeteringen het nieuwe display. Dit scherm is zo’n 20% groter, dankzij de veel dunnere schermranden. Ook heeft Apple het display sterker gemaakt, waardoor hij minder snel zal barsten. Er zijn ook vijf nieuwe en vernieuwde kleuren voor de kast van aluminium, namelijk middernacht, sterrenlicht, groen, blauw en rood. Alle andere verbeteringen van de vorige generaties zitten ook in dit model.

Nieuw dit jaar is dat je ook de 4G Apple Watch kan kopen in Nederland. Zowel de aluminium versie als de roestvrij stalen uitvoering zijn in Nederland te koop. De 4G-functie zelf is vooralsnog alleen bij T-Mobile te gebruiken.

Verbeteringen ten opzichte van de Series 6:

 • 20% groter scherm
 • Iets grotere kast: nieuwe formaten 41mm en 45mm
 • Nieuwe kleuren voor de kast
 • Helderder always-on scherm binnenshuis
 • Sneller opladen
 • Exclusieve wijzerplaten

Nederlandse adviesprijzen Apple Watch Series 7:

Bekijk bij andere winkels:

Laatste update: 15 oktober om 12:00

Apple Watch Series 7 in 41mm

Apple Watch Series 7 in 45mm

Van de Apple Watch Nike+ komt ook weer een uitvoering van de Apple Watch Series 7. Lees daar meer over in ons artikel over de Apple Watch Nike+.

Bekijk ook

Wat is Apple Watch Nike+? De sportieve smartwatch van Nike

De Apple Watch Nike+ is een speciale versie van de Apple Watch, met een sportief sportbandje en extra functies voor mensen met een actieve levensstijl. Hier lees je alles over Apple Watch Nike+, zoals functies en prijzen.

Prijzen Apple Watch Cellular Aluminium

Prijzen Apple Watch Cellular roestvrij staal

Apple Watch kopen in Nederland en België

Je kunt voor een Apple Watch terecht bij diverse winkels:

Voorraad en verkrijgbaarheid Apple Watch

De Apple Watch Series 7 is sinds 15 oktober 2021 beschikbaar bij een aantal winkels, hoewel de voorraad beperkt is. Apple heeft voor de Apple Watch Series 7 nu een langere levertijd, want de vroegste levering voor online bestellen is midden november 2021. Bij andere winkeliers is dit de status:

Laatste update: 15 oktober om 12:00

Hieronder vind je nog meer informatie over de beschikbaarheid van andere modellen:

 • De Series 6 is nu her en der op voorraad en je ziet dat de prijs zo langzaamaan begint te dalen. Vanaf 8 oktober 2021 verdwijnt dit model uit Apple’s assortiment en zal dus ook de voorraad bij andere winkels afnemen. Je kunt dan nog wel een koopje op de kop tikken. Hou er rekening mee dat de Apple Watch Series 6 nog wel hetzelfde design heeft dat Apple sinds de Apple Watch Series 4 gebruikt.
 • De Apple Watch SE blijft in het assortiment en zal ook het komende jaar nog verkrijgbaar zijn. We verwachten pas vanaf 2022/2023 een opvolger van de huidige Apple Watch SE. Het huidige model zal nog zeker vijf jaar updates krijgen.
 • De Apple Watch Series 3 blijft ook nog in Apple’s assortiment. Wij vinden dit anno 2021 geen goede aankoop meer. Voor zo’n €80 extra haal je al een veel betere Apple Watch SE in huis, waar je ook nog eens veel langer mee zal doen.

Apple Watch modellen

Je kunt momenteel de volgende modellen kopen:

Apple Watch prijzen

Wat de Apple Watch prijzen betreft kun je tegenwoordig in meerdere prijsklassen terecht, vanaf ongeveer 200 euro. Vind je dat te duur, dan kun je het beste even in het tweedehands circuit kijken.

In Nederland en België gelden dezelfde prijzen. Behalve bij Apple kunt je terecht bij APR’s zoals Amac en FNAC en bij algemene winkels zoals Coolblue. Aanschaffen bij de Apple Store heeft als voordeel dat je gebruik kunt maken van Apple Watch Studio. Hierbij heb je een enorme keuze en kun je je horlogekast met bijna elk type bandje combineren. Je kunt dan precies de combinatie maken die je zelf wilt en krijgt niet het standaard bandje bijgeleverd. Zoek je een goede deal en vind je de standaard bandjes prima, dan kun je bij andere winkels vaak een veel betere deal vinden.

Apple Watch Series 7 met watchOS 8.

Betaalbaar: Apple Watch SE prijzen

Zoek je vooral een betaalbare smartwatch, dan is de Apple Watch SE echt iets voor jou. Deze heeft hetzelfde design en dezelfde schermafmetingen als de Apple Watch Series 6, maar beschikt over de S5-chip, die je ook in de Apple Watch Series 5 vindt. Er ontbreken wel een paar zaken, zoals always-on display, ECG en de sensor voor zuurstofgehalte in je bloed meten.

Dit ontbreekt ten opzichte van het high-end model:

 • Geen always-on scherm
 • Geen bloedzuurstof meten
 • Geen ECG maken

Nederlandse adviesprijzen Apple Watch SE:

Bekijk de Apple Watch SE:

Apple Watch SE in 40mm

Apple Watch SE in 44mm

Apple Watch Series 3

Nog goedkoper: Apple Watch Series 3 prijzen

Veruit het goedkoopste model is de Apple Watch Series 3. Dit model gaat al wat langer mee en heeft de standaardfuncties, voor mensen die gewoon een smartwatch zoeken. Het scherm is wel iets kleiner dan bij de andere modellen, maar je kunt het nog steeds gebruiken voor productiviteit en sport. Wel levert het updaten van de Series 3 regelmatig problemen op. Met watchOS 8 heeft Apple daar iets aan gedaan, waardoor het geen problemen meer zou moeten opleveren. Apple’s adviesprijs is vanaf €218,25, maar je kunt vaak goedkoper terecht bij andere winkels.

Verbeteringen ten opzichte van Series 2:

 • Snellere processor
 • Melding bij onregelmatige hartslag
 • Hoogtemeter

Adviesprijzen Apple Watch Series 3:

Alternatief model uit 2020: Apple Watch Series 6 prijzen

Met de Apple Watch Series 6 haal je het model uit 2020 in huis. Deze heeft een groot scherm en bevat extra’s zoals bloedzuurstofmeting. De S6-chip is een stukje sneller dan z’n voorganger. Ook alle vernieuwingen van de Series 4 en Series 5 zitten erin, zoals een always-on scherm, kompas, ECG en valdetectie.

Verbeteringen ten opzichte van Series 5:

 • Bloedzuurstof meten
 • Helderder scherm
 • Snellere chip
 • Accu met 3% tot 8% grotere capaciteit

Nederlandse adviesprijzen Apple Watch Series 6:

Bekijk de Apple Watch Series 6:

Apple Watch SE

Apple Watch Series 6 in 40mm

Apple Watch Series 6 in 44mm

Apple Watch kopen in het buitenland

De Apple Watch is ook verkrijgbaar in de meeste Europese landen. Anno 2021 loont het niet de moeite om naar het buitenland te gaan, omdat de prijzen vrijwel hetzelfde zijn. Bovendien zijn de nieuwe modellen altijd meteen in Nederland en België verkrijgbaar.

In 2015 gingen veel Nederlanders nog naar Duitsland, Frankrijk en andere landen, omdat de Apple Watch toen nog maar in een beperkt aantal landen in de verkoop ging. Mocht je plannen hebben om toch in het buitenland te kopen, dan is het goed om te weten dat de garantie ook in Nederland geldt. Je kunt dus met een kapotte Apple Watch gewoon naar de Nederlandse of Belgische Apple Store gaan, tenzij je een model hebt gekocht dat niet in Nederland of België verkrijgbaar is.

Wil je dolgraag een roestvrij stalen of titanium Apple Watch, dan moet je hiervoor uitwijken naar het buitenland. Deze modellen zijn alleen te koop met 4G-functie en dit is in Nederland niet te gebruiken. Omdat de Apple Watch geen roaming ondersteunt heb je in Nederland niets aan je 4G-databundel uit het buitenland. Alle andere functies van de roestvrij stalen Apple Watch werken wel gewoon.

Het heeft dan ook géén zin om de Apple Watch 4G met een buitenlands abonnement aan te schaffen, want het mobiele netwerk van de eSIM werkt alleen in het land van aanschaf. Wil je graag een roestvrijstalen Apple Watch, dan kun je de 4G-versie dragen en gebruik maken van WiFi.

Typografie wijzerplaat

Je kunt de Apple Watch ook in de VS kopen en profiteert dan van de gunstige dollarkoers, maar hou wel rekening met de lokale salestax. Prijzen in de VS worden namelijk zonder BTW vermeld, waardoor het veel goedkoper lijkt dan in Nederland. In Nederland moet je de BTW van de winkelprijs aftrekken om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Lees ook: Waarom Apple-producten in Nederland duurder zijn dan in Amerika.

https://www.iculture.nl/tips/waarom-apple-producten-duurder-nederland/

De Apple Watch valt qua aanschafprijs vaak net boven de belastingvrije limiet van €430, dus je zult bij aankomst op Schiphol of Zaventem douanekosten moeten betalen. Je hebt op een Apple Watch die in de VS is gekocht gewoon garantie, ook als je ermee naar de Nederlandse Apple Store gaat. Wel kan het zijn dat je maar 1 jaar garantie krijgt, omdat jouw aankoop niet onder de tweejarige Europese regeling valt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2022