Apple Store shopping

iPhone met sim-only

Op deze pagina alles over sim only aanbiedingen voor de iPhone. Neem een goedkope sim only iPhone-abonnement bij aanbieders zoals Ben, Youfone, Simyo en Simpel en lees onze tips hoe je nog meer geld bespaart op een iPhone met sim-only.

Sim only met een iPhone is vaak goedkoper

Wil je een iPhone met sim only abonnement? Het kan een slimme keuze zijn! Je koopt zelf een losse iPhone en sluit er een iPhone sim-only abonnement bij af. De tarieven daarvan zijn vaak goedkoper dan wanneer je kiest voor een iPhone met abonnement. In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten als je een sim-only iPhone overweegt, bijvoorbeeld met een losse iPhone 8 of losse iPhone 8 Plus. Ook bespreken we de beste iPhone sim only-aanbiedingen die ideaal zijn voor mensen die al een iPhone hebben.

Alle iPhone sim-only aanbiedingen vergelijken

Sim-only is ook voor de iPhone uitgegroeid tot een populaire abonnementsvorm. Maar waar vind je de beste iPhone sim only-aanbiedingen? Onze prijsvergelijker heeft ze voor je in een overzicht gezet.

iPhone met sim only steeds populairder

De populariteit van sim only is de afgelopen jaren enorm gestegen. De reden hiervoor is dat mensen hun toestel langer gebruiken en vaker kiezen voor een tweedehands of refurbished iPhone. Veel Nederlanders vervangen hun smartphone pas als hij kapot gaat en gezien de levensduur van een iPhone – toch zo’n zeker vijf jaar – is dat wel te begrijpen. Loopt je huidige contract af, dan is het vaak aantrekkelijk om met je iPhone een sim-only-abonnement over te stappen, omdat de abonnementsprijzen relatief laag liggen. Bovendien heb je keuze uit veel meer aanbieders, waaronder een aantal prijsvechters zoals Simyo en Simpel.

Heb je je keuze gemaakt dan kun je eenvoudig alle iPhone sim only abonnementen vergelijken in onze sim-only prijsvergelijker. Kies het aantal gewenste MB’s, sms’jes en belminuten en je ziet meteen welk abonnement het best bij jou past. Je kunt ook je budget aangeven, zodat je geen aanbiedingen krijgt die te duur zijn.

Verderop bespreken we de verschillende providers. Spring meteen naar de sim only aanbieder waarover je meer wilt weten:

Telfort | Tele2 | T-Mobile | KPN | Vodafone | Ben | Hollandsnieuwe | Robin Mobile | Simpel | Simyo | Youfone

10 tips voor een sim only iPhone-abonnement

Voordat je een sim-only abonnement voor je iPhone afsluit, is het van belang om een aantal zaken in de gaten te houden. Hieronder hebben we onze belangrijkste sim only tips op een rijtje gezet.

 1. Budgetmerken zoals Simyo en Ben zijn vaak goedkoper dan de grote merken. Nieuwe aanbieders zoals Tele2 en Hollandsnieuwe proberen marktaandeel te veroveren en stunten daarom met prijzen. Profiteer daarvan!
 2. Een sim only abonnement is veel goedkoper dan de abonnementen die je in combinatie met een toestel koopt. Bovendien krijg je vaak web-only kortingen als je online afsluit. Afsluiten gaat sneller dan bij een winkel langsgaan.
 3. Bij sim only kun je vaak kiezen voor het maandelijks opzeggen van je abonnement. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij Ben, Simyo en Robin Mobile. Je zit dus nooit lang aan een abonnement vast. Maandelijks opzegbare abonnementen zijn vaak wel een euro per maand duurder.
 4. Let goed op de voorwaarden: sommige providers ronden de duur van telefoongesprekken naar boven af. Beknibbel daarom niet teveel op de belbundel, ook al bel je nauwelijks meer.
 5. Controleer goed of er geen verborgen datalimieten zijn. Sommige sim only aanbieders beloven onbeperkte data, maar boven een bepaalde limiet schroeven ze de snelheid omlaag. Bij andere moet je bijbetalen als je meer MB’s gebruikt.
 6. Kortingen gelden soms maar voor een paar maanden of voor de duur van je abonnement, bijvoorbeeld 24 maanden. Daarna rekent de aanbieder zonder verdere waarschuwing een hogere abonnementsprijs.
 7. Ook bij sim only abonnementen kun je gewoon nummerbehoud aanvragen. Dit kost niets en voorkomt dat je alle vrienden moet informeren dat je een nieuw nummer hebt gekregen. Vraag ernaar bij het afsluiten van je nieuwe sim only.
 8. Tweejarige abonnementen zijn vrijwel altijd goedkoper dan eenjarige abonnementen. Maar denk goed na of je je wel zo lang wilt binden.
 9. Reis je vaak buiten de EU? In landen zoals de VS, Australië en Turkije zijn budgetaanbieders relatief duur en ze hebben vaak geen gunstige vakantiebundels. Budgetmerken zoals Simyo zijn in het buitenland vrij duur. Als je bijvoorbeeld van de VS naar Nederland wilt bellen, ben je bij Simyo tweemaal zo duur uit als bij T-Mobile. Overweeg in dat geval een sim only bij een grote provider of schaf lokaal een simkaartje aan.
 10. Controleer of jouw aanbieder ook 4G aanbiedt. Bij de grote merken (KPN, Vodafone, T-Mobile) is dat vrijwel altijd standaard inbegrepen, maar bij budgetmerken zoals Simpel moet je er apart voor betalen. Er zijn zelfs budgetmerken die helemaal geen 4G aanbieden.
 11. Kijk niet alleen naar de prijs van de databundel, maar ook naar de tarieven buiten de bundel. Heb je een te krappe bundel afgesloten, dan kan de sim only van een prijsvechter uiteindelijk duurder uitpakken dan bij een grote provider. En let ook op de klantenservice, want op dat punt zijn er grote verschillen tussen aanbieders.

iPhone 7 verpakking

Spring meteen naar de sim only provider waar je meer over wilt weten:

Telfort | Tele2 | T-Mobile | KPN | Vodafone | Ben | Hollandsnieuwe | Robin Mobile | Simpel | Simyo | Youfone

Ben sim only

Ben is het budgetmerk van T-Mobile. Je maakt dus gebruik van hetzelfde netwerk, maar je bent vaak goedkoper uit. Ben heeft regelmatig acties waarbij de bundels goedkoper zijn of waarbij je extra data bij je abonnement. Maar zelfs als je geen gebruik maakt van een actie krijg je bij deze provider een scherpe prijs. In 2016 was Ben de beste mobiele provider van dat jaar. Standaard krijg je 4G internet met een snelheid van 100 Mbit/s, maar je moet hiervoor wel de dataversneller aanzetten. Vooral interessant voor mensen die een grote databundel zoeken. Hieronder vind je de beste Ben deals.


Hollandsnieuwe

Hollandsnieuwe is het budgetmerk van Vodafone. Je maakt dus gebruik van hetzelfde netwerk, maar de prijzen zijn net iets scherper. Ook zijn de sim only’s redelijk flexibel: bellen, sms’en en internetten komen uit dezelfde bundel, dus het maakt niet uit waar je je tegoed aan besteedt. Als je dus minder belt, kun je meer internetten. Gebruik buiten de bundel kost bovendien hetzelfde als binnen de bundel. De maximale 4G-snelheid bij Hollandsnieuwe is 150 Mbit/s en geldt voor alle abonnementen.


Robin Mobile

Robin Mobile werd vooral bekend omdat ze als eerste een sim only abonnement met onbeperkte data, belminuten en sms’jes aanboden. Nog steeds geldt dat het gebruik onbeperkt is voor een vast bedrag per maand. Je kunt alles onbeperkt gebruiken in Nederland én in andere EU-landen. Daarmee onderscheidt Robin Mobile zich van andere aanbieders van onbeperkte bundels, die vaak beperkingen stellen in de EU. Deze provider maakt gebruik van het netwerk van KPN.


Simpel sim only

Simpel is vooral interessant als je goedkoop uit wil zijn en geen snelle dataverbinding nodig hebt. De virtuele provier maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. Standaard krijg je 3G bij je abonnement, alleen tegen een maandelijkse betaling kun je upgraden naar 4G. Een aandachtspuntje is dat veel gebruikers ontevreden zijn over de klantenservice van dit bedrijf. Als je dus regelmatig met problemen zit of veel vragen hebt kun je beter een andere telefoonprovider kiezen, zoals Simyo.


Simyo sim only

Simyo is een goedkope sim only aanbieder op het KPN-netwerk. De abonnementen zijn vrij goedkoop en de klantenservice is erg goed. Simyo ontvangt regelmatig onderscheidingen voor de goede service aan klanten. Standaard krijg je toegang tot het 4G-netwerk van KPN op een snelheid van 150 Mbit/s. Dit is ruim voldoende om video’s te streamen en muziek te luisteren. Overal in Nederland heb je goede dekking en je hebt de keuze uit bundels van elke gewenste grootte.


Youfone sim only

Youfone maakt gebruik van het netwerk van KPN, maar is geen dochterbedrijf ervan. Je kunt kiezen uit databundels die in grootte variëren van 1GB tot 10GB, zowel via het 3G- als via het 4G-netwerk. Bij de goedkope sim only abonnementen heb je alleen toegang tot 3G, maar dat kan voldoende zijn voor mensen die hun toestel toch niet zo intensief gebruiken. Bij grotere bundels krijg je ook toegang tot 4G snelheden. Verder krijg je vanaf 2500MB toegang tot 4G+, met snelheden tot wel 256Mbps. Youfone won de Telecom Service Award 2017, vanwege de goede klantenservice. Wel werden ze in 2017 op de vingers getikt voor de Onbeperkt MB-bundel. Die blijkt namelijk niet onbeperkt, maar na 15GB wordt de snelheid verlaagd naar 64Kbps. De naam is nu gewijzigd in Onbeperkt MB FUP (Fair Use Policy).


Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!