iPhone 13 zwart

iPhone 13: verwachtingen over de iPhone van 2021

In 2021 verwachten we de iPhone 13. Wat kunnen we verwachten van de iPhone 13, wat weten we al en welke geruchten gaan er over deze nieuwe iPhone? We zetten alle informatie voor je op een rijtje.

iPhone 13: de iPhone van 2021

In 2021 heeft Apple weer een reeks nieuwe iPhones gepland. De iPhone 13 wordt de opvolger van de iPhone 12 en zal weer allerlei vernieuwingen bevatten. Het uiterlijk zal waarschijnlijk hetzelfde blijven, met een behuizing van aluminium met platte zijkanten zoals bij de iPhone 12 werd geïntroduceerd. De nadruk zal daarom vooral liggen bij interne verbeteringen van de processor, camera en andere onderdelen, al zijn er ook wat zaken die meteen in het oog springen zoals het ProMotion-display. Deze heeft een hogere verversingsgraad en dat is prettiger voor je ogen.

iPhone 13 in het kort

 • Nieuwste iPhone van 2021
 • Verwacht in het najaar van 2021
 • Hetzelfde design als de iPhone 12-serie
 • Basismodel 5,4-inch formaat, daarnaast 6,1-inch en 6,7-inch
 • Opslag vanaf 128GB
 • Aankondiging in september of oktober 2021
 • Voorzien van 5G
 • ProMotion-scherm
 • Verwachte vanafprijs rond de €800

iPhone 13 modellen

Deze modellen kunnen we volgens de geruchtenmachine verwachten:

 • iPhone 13 mini van 5,4-inch
 • iPhone 13 van 6,1-inch
 • iPhone 13 Pro van 6,1-inch
 • iPhone 13 Pro Max van 6,7-inch

Er komt in 2021 waarschijnlijk geen opvolger van de iPhone SE. Apple slaat met dit model een jaartje over en komt in 2022 met een upgrade. Deze zou beschikken over een 6,1-inch LCD-scherm, Sub 6GHz 5G en een vingerafdruksensor.

Dat betekent dat we in 2021 kunnen rekenen op vier nieuwe iPhone-modellen, die allemaal in het najaar zullen verschijnen.

Onderstaande video is slechts een concept, bedacht door een designer:

iPhone 13 scherm

Volgens analist en display-expert Ross Young zullen de iPhone-modellen van 2021 er hetzelfde uitzien als die van 2020, maar met één belangrijk verschil. Er zit een ProMotion-scherm in met een variabele verversingsgraad. In de iPad Pro gebruikt Apple al een dergelijke 120MHz schermverversing. Dit is prettiger voor je ogen en het scherm reageert sneller op aanraking.

Ook zou Apple voor LTPO willen kiezen. Deze technologie wordt al gebruikt in het always-on scherm van de Apple Watch.

iPhone 13 tabel Ross Young

Een geruchtenlekker beweert dat Apple een kleinere notch gaat gebruiken. Het gaat dan niet zozeer om de breedte, maar vooral hoe ver hij uitsteekt. De afgelopen tijd hebben we vaker geruchten over een kleinere notch gehoord, maar het is nog maar de vraag in hoeverre dit realiteit wordt.

Andere verbeteringen in de iPhone 13

De iPhone 13 krijgt volgens analist Young de camerasensoren uit de iPhone 12 Max Pro. Op de Pro-modellen zal de sensor groter worden, zodat er meer licht kan toetreden en er betere foto’s bij slechte lichtomstandigheden kunnne worden gemaakt.

Wat 5G-connectiviteit betreft zouden de Pro-modellen de beschikking krijgen over mmWave en Sub 6GHz 5G, terwijl de goedkopere modellen alleen Sub 6GHz krijgen.

Bij de iPhone 13 mini en de gewone iPhone 13 zal Apple waarschijnlijk weer voor vrolijke kleurtjes kiezen, terwijl de duurdere Pro-modellen in rustiger kleuren in de winkel liggen.

iPhone 13 concept

iPhone 13 datum en release

Traditiegetrouw presenteert Apple de nieuwste iPhones in september. In 2020 werd daarvan afgeweken vanwege de coronacrisis, waardoor Apple meer moeite had om de toestellen af te ronden. In 2021 verwachten we dat Apple de planning heeft kunnen aanpassen aan de omstandigheden en alles meer op schema ligt.

In 2021 verwachten we de aankondiging tijdens een speciaal event in september. De vier modellen zullen dan tegelijk onthuld worden, maar ze kunnen wel in twee fasen op de markt komen.

De mogelijke releasedatum voor de iPhone 2020-serie is erg lastig te voorspellen. Normaal gesproken kondigt Apple de toestellen begin of midden september aan, met pre-orders aan het eind van de week en de release een week later. Maar door de situatie van het coronavirus is alles nog onzeker, waardoor het bijna onmogelijk is om nu een indicatie te geven. Er zijn berichten dat de release gepland staat voor oktober.

iPhone 13 prijs: wat gaat het kosten?

De iPhone 13-serie is de opvolger van de iPhone 12-serie, dus we verwachten dat de vanafprijs op hetzelfde niveau ligt:

 • iPhone 13 mini: vanaf €809,-
 • iPhone 13: vanaf €859,-
 • iPhone 13 Pro: vanaf €1.159,-
 • iPhone 13 Pro Max: vanaf €1.259,-

Eerst zal Apple nog de iPhone 12 aankondigen. We verwachten dat dit in oktober gaat gebeuren en dat de toestellen in oktober en november in de winkel liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!