iPhone 15 usb-c-poort

iPhone 15 Plus: het vernieuwde grote standaardmodel

De iPhone 15 Plus is het nieuwe grote standaardmodel. Dit is het tweede jaar op rij dat Apple met een grotere versie komt van de standaard iPhone. Wat is er vernieuwd en welke functies kun je verwachten als je gaat upgraden?

Prijs los toestel (vanaf €949,-) ⦁ Met abonnement

Bij de iPhone 14 Plus bracht Apple voor het eerst sinds jaren weer een Plus-model van de iPhone uit. Hoewel het model qua verkoopcijfers niet zo heel geweldig presteerde, heeft Apple met de iPhone 15 Plus toch een opvolger uitgebracht. De iPhone 15 Plus is de grote variant van de gewone iPhone 15, met een groter scherm en een grotere batterij, maar verder dezelfde specs. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 15 Plus, zoals de prijs, functies en meer, zodat je kunt beslissen of dit toestel iets voor jou is.

Dit artikel gaat over de grote iPhone 15 Plus. Wil je meer weten over de andere modellen, zoals de iPhone 15 Pro, dan lees je daar in onze andere artikelen meer over:

iPhone 15 Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 15 Plus:

  • iPhone 15 Plus is grotere versie van de iPhone 15
  • Voorzien van 6,7-inch OLED-display
  • Met Dynamic Island in plaats van notch
  • Verbeterde camera: 48-megapixel groothoeklens
  • Langste batterijduur van de standaardmodellen
  • Aangepast ontwerp
  • Snellere A16-chip, dezelfde als in iPhone 14 Pro
  • Behuizing van aluminium met matglazen achterkant
  • Usb-c in plaats van Lightning
  • Verkrijgbaar sinds september 2023 met een vanafprijs van €1.119,-

Dit zijn de adviesprijzen van de iPhone 15 Plus:

Elders vind je vaak betere prijzen:

Prijzen 128GB iPhone 15 Plus

Voor een overzicht van de modellen met 256GB en 512GB opslag bekijk je het beste ons artikel over een losse iPhone 15 Plus kopen.

Bekijk ook

iPhone 15 Plus als los toestel: dit zijn de beste aanbiedingen

Wil je de iPhone 15 Plus als los toestel bestellen? Lees hier alles over de prijzen van de iPhone 15 Plus bij Apple en webwinkels en ontdek wat de voordelen zijn van een losse iPhone 15 Plus ten opzichte van een langlopend contract. Sluit er een goedkope sim only bij af en je hebt de perfecte combinatie!

Design iPhone 15 Plus

De iPhone 15 Plus is één van de grotere modellen van dit jaar. Door het grote scherm zijn ook de afmetingen wat groter. De Plus van dit jaar is ongeveer even groot als de iPhone 14 Plus van vorig jaar. Qua design zijn er ook niet zo heel veel veranderingen. Er is geen sprake van een geheel nieuw ontwerp, want het model heeft nog steeds een aluminium behuizing en glazen achterkant. Wel zijn er wat nieuwe kleurtjes en is de indeling van de cameralens iets anders ten opzichte van de voorganger. Daardoor is de iPhone 15 Plus gemakkelijk te herkennen.

iPhone 15 overzicht

Functies iPhone 15 Plus: dit is er nieuw

De iPhone 15 Plus krijgt dezelfde functies als de gewone iPhone 15. De belangrijkste verbeteringen daarin zijn de verbeterde dubbele camera met 48-megapixel lens, snellere A16-chip en de komst van het Dynamic Island. Ook zit er usb-c in, zodat je hem kan opladen met een meer universele kabel dan bij Lightning het geval was. Zie voor alle verbeteringen in de iPhone 15 (en dus ook de iPhone 15 Plus) ons andere artikel.

Bekijk ook

iPhone 15 nu verkrijgbaar: dit is er nieuw

Apple heeft de iPhone 15 aangekondigd als nieuwe iPhone van 2023. De iPhone 15 heeft een verbeterd scherm, usb-c en een vernieuwde camera met 2x zoom.

De iPhone 15 Plus heeft geen extra onderscheidende functies ten opzichte van de gewone iPhone 15. De enige verschillen tussen de modellen zijn de extra lange batterijduur van de iPhone 15 Plus en het grotere 6,7-inch display. Er is dus geen onderscheid in bijvoorbeeld de camera. Apple belooft voor de iPhone 15 Plus een nog langere batterijduur dan “all-day battery life”.

Prijs en beschikbaarheid iPhone 15 Plus

De iPhone 15 Plus is sinds 15 september 2023 te bestellen en ligt sinds 22 september 2023 in de winkels. In Nederland geldt een vanafprijs van €1.119,- voor het model met 128GB. Lees ook ons artikel met de prijzen van de iPhone 15-serie.

Prijzen iPhone 15 Plus los toestel

Bekijk ook

Dit zijn de Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie

De Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie zijn bekend. En er is goed nieuws: de iPhone 15-serie is goedkoper geworden! Lees hier alles over de exacte prijzen van de iPhone 15, iPhone 15 Pro en de andere modellen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2024