iCloud in Apple One.

Apple One: Apple’s diensten bij elkaar in één bundel

Het is officieel: Apple komt met Apple One. Apple One is een nieuwe allesomvattende bundel waarin meerdere diensten met elkaar gecombineerd zijn. Zo bespaar je geld, maar los abonneren op de verschillende diensten kan ook nog gewoon.

Apple brengt niet alleen regelmatig nieuwe producten uit, want ook software en diensten spelen een belangrijke rol. De afgelopen jaren heeft Apple allerlei diensten uitgebracht, zoals Apple Music en Apple Arcade. De kosten kunnen flink oplopen als je op al deze diensten geabonneerd bent. Om geld te besparen biedt Apple binnenkort Apple One. Dit is een allesomvattende bundel waarin Apple’s diensten gecombineerd worden. Er zijn verschillende abonnementsvormen waar je uit kan kiezen.

Wat is Apple One

Tijdens het september 2020-event heeft Apple de overkoepelende bundel Apple One gepresenteerd. In plaats van je te abonneren op bijvoorbeeld Apple Music en Apple Arcade, kun je ook één lidmaatschap afsluiten waar beide diensten mee inbegrepen zijn. Apple gaat Apple One in verschillende vormen aanbieden, elk met verschillende prijzen. Hoe hoger de prijs, hoe meer diensten inbegrepen zijn. Apple combineert het ook met extra iCloud-opslag, mocht je daar behoefte aan hebben.

Apple One diensten

Welke diensten zitten in Apple One?

In Apple One doen de volgende diensten mee:

Apple One abonnement.

Prijs en release

Apple heeft drie bundels: Individueel, Familie en Premier. De eerste twee versies hebben Apple Music, Apple TV+, iCloud en Apple Arcade. Dit kost voor induveel €14,95 per maand. Je krijgt dan 50GB iCloud-opslag. De duurdere Familie-versie kun je delen met vijf anderen en kost €19,95. Je krijgt in dat geval 200GB iCloud-opslag. De grootste bundel is niet verkrijgbaar in Nederland.

Individueel

  • Apple Music
  • Apple TV+
  • Apple Arcade
  • 50GB iCloud-opslag
  • €14,95 per maand

Gezin

  • Apple Music
  • Apple TV+
  • Apple Arcade
  • 200GB iCloud-opslag
  • €19,95 per maand

De duurste versie, Premier, biedt daarnaast ook Apple News+ en Apple Fitness+. Deze optie is alleen beschikbaar in landen waarin Apple News+ en Apple Fitness+ beschikbaar zijn. In Nederland en België zijn deze diensten voorlopig nog niet beschikbaar.

Betalen doe je met je Apple ID-tegoed, iTunes-kaarten of je gekoppelde betaalmethode zoals een creditcard.

Apple One komt tegen het einde van het jaar beschikbaar. Apple heeft nog geen exacte datum bekendgemaakt. Of Nederland meteen dit jaar al de Individual en Family bundels krijgt, heeft Apple nog niet bekendgemaakt.

Apple One met meerdere Apple ID’s

Sommige mensen gebruiken meerdere Apple ID’s en dat kan een probleem worden, als je ze wilt combineren in één bundel. Zo zijn er heel wat mensen die verschillende Apple ID’s voor Apple Music en iCloud gebruiken. Dit komt omdat je iTunes Store-account en je inlog voor Apple’s online diensten (MobileMe, nu iCloud) aanvankelijk los van elkaar stonden. Ook de mailadressen zijn in de loop van de tijd veranderd: van [email protected] tot het huidige [email protected]

Apple-veteraan Chris Espinosa heeft bevestigd dat het inderdaad werkt. Espinosa was Apple-medewerker #8 en heeft bij Apple gewerkt aan het originele Mac OS tot en met het huidige systeem voor gezinsdeling in iOS.

Waarom komt Apple met een alles-in-één bundel?

Bij elke presentatie van kwartaalcijfers blijkt dat Apple steeds meer inkomsten genereert uit de categorie diensten. Een groot deel daarvan is toe te schrijven aan de App Store, maar ook de andere diensten dragen elk hun steentje bij. Een lange tijd daalden de inkomsten van iPhones. Apple is daardoor steeds meer een diensten bedrijf geworden en wil minder afhankelijk zijn van het succes van de iPhone-verkopen.

Door de diensten gecombineerd tegen een voordeliger tarief aan te bieden, hoopt Apple dat gebruikers zich sneller abonneren, in plaats van dat ze kiezen voor concurrerende diensten zoals Spotify.

Bovendien zorgt Apple er met zo’n bundel voor dat gebruikers loyaal blijven aan Apple en bijvoorbeeld minder snel overstappen op een Android-toestel. Hoewel Apple Music en Apple TV+ ook op andere apparaten beschikbaar zijn, geldt dat niet voor Apple News+ en Apple Arcade.

Lees meer over de diensten in deze Apple-bundel:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020