Apple One diensten

Apple One: de alles-in-1 bundel voor Apple’s betaaldiensten

Apple One is een allesomvattende bundel waarin meerdere betaalde diensten van Apple met elkaar gecombineerd zijn. Zo bespaar je geld op diensten die je toch al gebruikte.

Apple One: één bundel voor alles

Apple haalt steeds meer omzet uit software en diensten. Er zijn de afgelopen jaren dan ook steeds meer betaalde diensten bijgekomen, zoals Apple Music en Apple Arcade. De kosten kunnen flink oplopen als je je op al deze diensten wilt abonneren. Om geld te besparen biedt Apple daarom Apple One. Dit is een alles-in-een bundel waarin Apple’s betaaldiensten gecombineerd worden. Er zijn twee varianten om uit te kiezen: individueel of gezin.

Wat is Apple One?

Apple One werd aangekondigd tijdens de Apple-keynote van september 2020. het is een overkoepelende bundel van alle betaalde Apple-diensten die momenteel in Nederland en België afgesloten kunnen worden. In plaats van je los te abonneren op allerlei diensten kun je een lidmaatschap afsluiten waarin meerdere diensten zijn inbegrepen. Hiermee bespaar je een paar euro per maand. Je krijgt er ook extra iCloud-opslag en -diensten bij, want ook alle iCloud+ diensten zijn inbegrepen.

Dit zijn de bundels:

Individueel Gezin (delen met 5 gezinsleden) Premier (niet in NL/BE)
Apple Music
Apple Arcade ✅ (ook te delen met gezin)
Apple TV+ ✅ (ook te delen met gezin)
iCloud+ ✅ 50GB (ook te delen met gezin) ✅ 200GB ✅ 2TB
Apple News+
Apple Fitness+
Prijs €19,95 per maand €25,95 per maand $32,95 per maand (niet in NL/BE)

Apple One diensten

Welke diensten zitten in Apple One?

In Apple One doen de volgende diensten mee:

 • Apple Music (normaal gesproken €10,99 per maand voor individueel en €16,99 per maand voor gezin)
 • Apple Arcade (normaal gesproken €6,99 per maand)
 • Apple TV+ (normaal gesproken €9,99 per maand)
 • iCloud+ (normaal gesproken €0,99 voor 50GB, €2,99 voor 200GB)
 • Apple News+ (normaal gesproken $9,99 per maand; nog niet in Nederland)
 • Apple Fitness+ (normaal gesproken $9,99 per maand; nog niet in Nederland)

Apple One abonnement.

Prijs en release van Apple One

Apple One is van start gegaan op 30 oktober 2020, ook in Nederland en België. Er zijn zoals je kunt zien drie bundels: Individueel, Familie en Premier. De eerste twee omvatten Apple Music, Apple TV+, iCloud en Apple Arcade. Dit kost voor individueel gebruik €19,95 per maand, waarbij je Apple Arcade en Apple TV+ echter wel kunt delen binnen het gezin. Je krijgt er ook 50GB iCloud-opslag bij. Wil je meer opslag, dan zul je dat apart erbij moeten afsluiten.

De duurdere gezinsbundel kun je delen met vijf anderen en kost €25,95 per maand. Je krijgt in dat geval 200GB iCloud-opslag en kunt alle diensten delen binnen het gezin, dus ook Apple Music en de iCloud-opslag.

Individueel

 • Apple Music
 • Apple TV+
 • Apple Arcade
 • iCloud+ (50GB opslag)
 • €19,95 per maand
 • Je bespaart €9 per maand

Gezin

 • Apple Music
 • Apple TV+
 • Apple Arcade
 • iCloud+ (200GB opslag)
 • €25,95 per maand
 • Je bespaart €11 per maand

De duurste Premier-bundel biedt daarnaast ook Apple News+ en Apple Fitness+. Deze optie is alleen beschikbaar in landen waarin beide diensten beschikbaar zijn, zoals de VS, Australië, Duitsland en Italië. In Nederland en België zijn deze diensten voorlopig nog niet uitgerold.

Betalen doe je met je Apple ID-tegoed, iTunes-kaarten of je gekoppelde betaalmethode zoals een creditcard of PayPal.

Wil je weten hoeveel je met Apple One kunt besparen? Lees dan ons aparte artikel.

Bekijk ook

Korting met Apple One: zoveel geld kun je besparen

Met Apple One heb je één bundel voor meerdere Apple-diensten. Je kunt voor een vaste maandprijs gebruik maken van Apple TV+, Apple Music, Arcade en iCloud-opslagruimte. Maar is het echt goedkoper en hoeveel kun je dan besparen?

Waarom komt Apple met een alles-in-één bundel?

Bij elke presentatie van kwartaalcijfers blijkt dat Apple steeds meer inkomsten genereert uit de categorie diensten. Een groot deel daarvan is toe te schrijven aan de App Store, maar ook de andere diensten dragen elk hun steentje bij. Apple investeert dan ook fors in nieuwe diensten, omdat dit ervoor zorgt dat Apple minder afhankelijk wordt van de iPhone-verkopen.

Door de diensten gecombineerd tegen een voordeliger tarief aan te bieden, hoopt Apple dat gebruikers zich meer aan het bedrijf gaan binden en geen losse diensten afsluiten bij concurrenten zoals Spotify.

Bovendien zorgt Apple er met zo’n bundel voor dat gebruikers loyaal blijven aan de iPhone, iPad en Mac en bijvoorbeeld minder snel overstappen op een Android-toestel. Hoewel Apple Music en Apple TV+ ook op andere apparaten beschikbaar zijn, geldt dat niet voor Apple News+ en Apple Arcade.

Veelgestelde vragen over Apple One

Wil je meer weten over Apple One en heb je specifieke vragen? We hebben in onze Apple One FAQ al veel vragen beantwoord over hoe je kunt afsluiten, of je goedkoper uit bent met de bundels, wat je moet doen als je meer iCloud-opslag nodig hebt en dergelijke.

Bekijk ook

Apple One FAQ: is het iets voor jou? Antwoorden op veelgestelde vragen

Apple One is de dienstenbundel van Apple, waarmee je geld kunt besparen. Antwoord op al je veelgestelde vragen vind je in deze Apple One FAQ!

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music