Apple Arcade op het Apple Event

Apple maakt prijs en startdatum Apple Arcade bekend

Apple's gamedienst Apple Arcade is vanaf 19 september beschikbaar en gaat 4,99 euro kosten. Check hier alles over de gamedienst van Apple!

Apple Arcade zal onderdeel worden van de App Store, waar je niet alleen de games kunt installeren maar ook bijbehorende gidsen met tips en sneak peaks van nieuwe games kunt vinden. De eerste maand kun je het gratis uitproberen.

Wil je meepraten over deze en andere aankondigingen? In onze Praat mee over het iPhone-event, waarin je met alle lezers kunt discussiëren over alle aankondigingen.

Games in Apple Arcade

Tijdens het Apple Event kreeg een aantal ontwikkelaars de kans om hun Apple Arcade-games te tonen aan het publiek. Konami toonde de remake van de arcade-klassieker ‘Frogger in Toy Town’, Capcom gaf een demo van de onderwater-platformgame ‘Shinseki Into The Depths’ en Annapurna toonde de muziekgame ‘Sayonara Wild Hearts’.

Frogger van Konami in Apple Arcade.

Apple maakte tijdens het event bekend dat de gamedienst op 19 september 2019 van start gaat in meer dan 150 landen. Voor Apple Arcade betaal je $4,99 per maand. Voor dat geld kan het hele gezin gebruikmaken van de dienst. Wil je Apple Arcade proberen, dan kan dat één maand gratis. Wat de Europese prijs wordt van Apple Arcade is nog niet bekend, maar wij gokken dat dit €4,99 per maand is.

Dit artikel wordt nog verder uitgebreid.

Apple’s gamedienst heet Apple Arcade

Apple lijkt flink te willen inzetten op diensten. Eén daarvan is een soort ‘Netflix voor games’, waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt allerlei premium games kunt spelen. Bij Apple Arcade ligt de nadruk op het spelen van betaalde games, gemaakt door grote gamestudio’s, onafhankelijke ontwikkelaars en legendarische namen zoals Hironobu Sakaguchi, Ken Wong en Will Wright. Het gaat om meer dan 100 nieuwe en exclusieve games, belooft Apple. Apple Arcade is vanaf dit najaar beschikbaar in meer dan 150 landen. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Apple Arcade in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van Apple Arcade:

 • 19 september 2019 van start in ruim 150 landen.
 • Waarschijnlijk ook in Nederland en België.
 • Prijs is $4,99 per maand.
 • Selectie van ruim 100 games van hoge kwaliteit.
 • Games zijn ook offline speelbaar.
 • Werkt op iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Apple Arcade: welke games?

Het gaat hierbij om games die normaal gesproken betaald zijn, dus geen freemium-games met in-app aankopen. De games zijn van hoog kwalitatief niveau en zijn geschikt voor spelers van alle leeftijden. Eerder lekten de plannen al uit via Bloomberg. Wat nog niet bekend was, is dat Apple een bijdrage levert aan de ontwikkelkosten. Partners die meedoen zijn onder andere Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo en meer. Gamestudios zijn in een eerste reactie voorzichtig optimistisch.

Apple Arcade games

Het gaat in ieder geval om de volgende games:

 • Hot Lava (Klei)
 • Where Cards Fall (Snowman)
 • The Pathless (Annapurna Interactive)
 • Sonic Racing (Sega)
 • Beyond a Steel Sky (Revolution Software)
 • Lego Brawls (Lego)
 • Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm (Cornfox & Bros.)
 • Protection: First Light (Blowfish Studios)
 • Enter The Construct (Directive Games Limited)

Apple Arcade games

Waarom Apple Arcade?

Er staan nu meer dan 300.00 games in de App Store, deels gratis en betaald. Juist die betaalde games krijgen wat minder aandacht, omdat er een drempel is om ze aan te schaffen. Apple wil daar iets aan doen, met een abonneedienst waarbij je een vast bedrag betaalt. Elke game is offline speelbaar en vaak geschikt voor gamecontrollers. Ze zijn te spelen op iPhone, iPad, Mac en Apple TV. De dienst onthoudt waar je bent gebleven.

Apple Arcade in de App Store

Je vindt Apple Arcade in de App Store, via een eigen tabblad. Als je abonnee bent kun je elke game gratis downloaden en proberen. Het lijkt dus vooral bedoeld voor games die wat duurder zijn en daardoor mensen afschrikken. Er zitten geen advertenties in en ook geen extra aankopen. Via Schermtijd kunnen ouders regelen in welke mate kinderen de games kunnen spelen. De games die deel uitmaken van Apple Arcade respecteren je privacy; ze verzamelen geen gegevens en volgen ook niet je gedrag.

Apple Arcade devices.

Verschil met Google Stadia

Er is een groot verschil met Google Stadia, de gamedienst die Google eerder al aankondigde. Bij Stadia kun je de games via de Chrome-browser streamen naar een onbeperkt aantal apparaten. De games draaien daarbij op een server. Bij Apple ligt de nadruk op iOS en krijg je toegang tot het complete aanbod, waarbij je onbeperkt kunt spelen. De nadruk ligt daarbij op iOS en niet zozeer op beschikbaarheid op zoveel mogelijk apparaten. Een snelle uitrol naar meerdere landen lijkt kansrijk, omdat er qua rechten minder hoeft te worden geregeld dan bijvoorbeeld bij tv-series.

Apple Arcade-logo.

Apple’s gamedienst lijkt eigenlijk meer op Xbox GamePass van Microsoft, waarbij je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot een aanbod aan games. Dit wordt iedere maand groter. Fanatieke gamers hoeven dan niet meer elk spel los aan te schaffen en je kunt gemakkelijker eens iets proberen. Het kan al snel de moeite waard zijn als je normaal drie tot vier games per maand aanschaft.

Beschikbaarheid Apple Arcade

Apple Arcade is vanaf 19 september beschikbaar in meer dan 150 landen wereldwijd in iOS, macOS en tvOS. Ontwikkelaars die mee willen doen kunnen zich melden op de website van Apple. Je betaalt voor Apple Arcade $4,99 per maand, dat je vervolgens kan gebruiken door het hele gezin. Een proefperiode is helemaal gratis.

Apple Arcade games in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2019