AirPods Pro promo Apple

Apple audio: alles over de audioproducten van Apple

Apple brengt diverse audioproducten op de markt, waaronder de AirPods, HomePod en meer. In dit artikel stellen we de verschillende audioproducten aan je voor.

Audio van Apple

Muziek zit in het DNA van Apple. Er zijn dan ook heel wat producten en diensten op het gebied van muziek verschenen, zoals de iPod en de (helaas mislukte) iPod HiFi. Naast de muziekdienst Apple Music kun je kiezen uit oortjes en speakers van Apple zelf en van het dochtermerk Beats. Hieronder lees je alles over de verschillende audioproducten die je bij Apple kunt vinden.

Apple AirPods

De AirPods zijn Apple’s draadloze oordopjes, die je in meerdere varianten kunt aanschaffen. Mogelijk komt er binnenkort ook een over-ear hoofdtelefoon aan, die Apple onder eigen merk wil gaan uitbrengen. Dit zijn de modellen waar je uit kunt kiezen:

Standaard AirPods

De eerste versie van de AirPods werd in september 2016 aangekondigd, gelijktijdig met de iPhone 7. De AirPods hebben bijna dezelfde vorm als de EarPods maar zijn volledig draadloos met ingebouwde microfoon en sensoren. In het voorjaar van 2019 verschenen de AirPods 2, in twee varianten. Je kunt kiezen uit een gewone oplaadcase met Lightning-aansluiting of een draadloze oplaadcase. Er wordt in de loop van 2021 een opvolger verwacht.

Bekijk ons uitgebreide artikel over de AirPods voor meer informatie.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn de duurdere uitvoering van de AirPods. Ze zijn voorzien van ruisonderdrukking en speciale eartips die je oren afsluiten. Apple’s adviesprijs van 279,00 euro hoef je niet te betalen, want je kunt bij veel winkels goedkoper terecht. De laagste prijs ligt rond de 200 euro. Je kunt de beste deals vinden via ons artikel met de goedkoopste AirPods-aanbiedingen. De AirPods Pro kun je draadloos opladen maar er zit ook een Lightning-aansluiting in het doosje, voor als je draadloos wilt opladen.

AirPods Studio

De AirPods Studio zijn nog niet officieel aangekondigd door Apple. Het gaat hier om een over-air hoofdtelefoon die in het najaar van 2020 wordt verwacht, als tegenhanger van de duurdere Beats-hoofdtelefoons. Mogelijk gaat Apple stoppen met het merk Beats en alleen nog audioproducten onder eigen merk uitbrengen. Maar zeker is dit niet.

Apple HomePod

De HomePod is Apple’s eerste slimme speaker, die via Wi-Fi in verbinding staat met internet. De speaker is geschikt voor HomeKit en werkt samen met al je andere Apple-apparaten. Apple legt vooral de nadruk op geluidskwaliteit, met onder andere virtuele surround-sound. De HomePod-speaker is zo’n 18 cm hoog en draait op een A8-processor. De HomePod is nog steeds niet officieel in Nederland en België verkrijgbaar. Je zult deze speaker daarom in Duitsland, Frankrijk of andere landen moeten halen. Verder is het zo dat Siri op de HomePod nog niet werkt in het Nederlands, zodat je spraakcommando’s in het Engels of een van de andere ondersteunde talen moet geven.

HomePod

Apple zou bezig zijn met een kleinere variant, die in de wandelgangen de naam HomePod mini heeft gekregen. Een officiële aankondiging wordt in het najaar van 2020 verwacht.

Meer info:

HomePod speaker wit

Beats audio

Apple brengt via dochterbedrijf Beats diverse audioproducten op de markt. Het gaat vooral om oordopjes en hoofdtelefoons, maar Beats maakt ook nog wat andere accessoires zoals speakers. Voor Apple-gebruikers zijn de Powerbeats Pro het meest interessant, omdat ze dezelfde audiochip bevatten als de AirPods. Dat betekent dus dat je gemakkelijk de oortjes kunt koppelen en tussen apparaten kunt wisselen.

Apple EarPods

Je krijgt ze al jarenlang meegeleverd bij de iPhone: de standaard oortjes met kabel. Deze EarPods zijn van het type one size fits all en bieden een gemiddelde audiokwaliteit. Er zijn geruchten dat Apple de EarPods bij toekomstige iPhones niet meer gaat meeleveren om kosten te sparen.

apple-earpods

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!